Prehnaná reakcia
Ahojte.. potrebujem zensky pohlad na vec. Cez internet som sa stretol s jednym dievcatom. Vsetko bolo v pohode. Stretli sme sa druhykrat, tretikrat. Medzi prvym a druhym stretnutim bola cca mesacna pauza, pocas ktorej som sa stretol s inym dievcatom. Tiez z internetu. Bolo fajn, rozumeli sme si, akurat ona uz dalsie stretko nechcela a ani sme si uz nepisali. Uz som sa stretaval len s tou prvou. Na tretom stretnuti sme si obaja vyjasnili, ze sme si sympaticki a ocakavane od toho viac casom. Kratko po tomto stretnuti som sa vsak nejako dostal k debate, kde som spomenul to stretnutie s inym dievcatom a ze sme si rozumeli a sam by som si s nou vedel nieco predstavit, keby chcela aj ona. Ale nechcela, takze to bolo jedno. Na to sa ona velmi nahnevala, vraj ju to sklamalo a nemala pocit, ze som taky, ze hram na viac stran. Rozlucila sa a vsade si ma blokla. Je to podla vas normalne? Ved vtedy sme sa este len tak stretli, nevedel som, ze z toho noze vzist nieco viac. Ako by ste reagovali vy ako zeny na jej mieste? Bolo to prehnane od nej?
@beronsche
@sari24 ja vam vas nazor neberiem,len vy mne vypisujete ze nechapem,ze pletiem hruska s jablkami...ale uplne ignorujete FAKT ze s nou bol RAZ vonku, mesiac nic, pocas toho mesiaca bol s inou vonku,ktora ho domietla.tak sa uplne normalne pohol dalej, a isiel znovu von s prvou.a ked spolu boli treti krat,povedali si ako sa veci maju.mozno sa ho to sama pytala ci bol vonku s inou.to mal klamat? ale stale je tu fakt, ze ked idete s niekym RAZ von, ten clovek vam nepatri.oni spolu nepodpisali ziadnu zmluvu.a vy mi tu tvrdite ze oni spolu uz chodili, alebo ze randil s dvoma naraz 🤦 preto som sa vam snazila odpisovat.ale vy stale svoje o hrdosti zien, o pocite menejcennosti atd. bol len uprimny. boze chudak chlapec
@dorinecka45 a ty nerozumieš tomu, že my chápeme, že ak mali mesačnú pauzu tak je ok sa stretnúť aj s inou osobou? Veď som to sama uviedla v predošlom príspevku :D Ti to skopírujem radšej: " Je úplne ok, že ak medzi stretnutiami bola mesačná pauza, tak že sa stretol aj s druhou, na tom ja osobne nevidím nič zle. Ale prehnaná úprimnosť je občas na škodu. "
Tak ešte raz, je to v poriadku, tiež by som nečakala a možno sa stretla aj s iným. Čo nie je v poriadku je to, že jej zavesil na nos tú úprimnú vetu, ktorú vôbec nemusel ani hovoriť. Bola zbytočná. Mal právo na ten pocit, ale jej to nedalo nič, iba ju tým naštval a odstrihla kontakt. A tak rovnako má aj ona právo sa cítiť, tak ako sa cíti a viac sa s ním nestýkať.
Fakt neviem ako lepšie ti to vysvetliť.
@dorinecka45 mal povedat, ze ano, stretaval som sa s niekym, nevyslo to. Bodka. Nic viac.
Takto reaguje vyrovnany clovek.
A dva x som ti pisala, ze to nie je o stretavani, ale o nevymachanej hube, ked uz mam tak sprosto povedat a o egu bez filtra. Pre mna by to bola stopka.
Jednoducho mi je tvoje aj autorove uvazovanie cudzie, tym to uzavriem.
@autor takze poucenie podla vsetkych zien na MK? zatlkat,zatlkat zatlkat 🤣 cely zivot a vsetkym zenam 😉 oni su potom spokojnejsie 👍
@dorinecka45 Ach, nechcela som sem už písať, ale nedá mi to, lebo stále nechápeš. Nejde o to, či sa stretli raz, alebo viackrát, alebo hoci aj ani raz. Je netaktné hovoriť žene, s ktorou si na rande, že ona je vlastne len druhá možnosť, lebo pôvodne chcel inú a nie je s ňou len preto, že tá ho odmietla. A nemá to nič spoločné s tým, že sa stretli len raz. Je pochopiteľné, že sa stretol aj s inými, keď si niekoho k sebe hľadá. O to vôbec nejde. Ale o to, ako to povedal tej babe, s ktorou napokon bol. Chápeš? Predstav si, že ťa pozve chlapík na rande, hoci aj keby ste sa predtým nestretli. A na tom rande ti povie, že pôvodne volal inú a chcel byť s ňou, ale ona nechcela, tak zavolal teba. Toto sa proste nehovorí. A keď už to niekto povie, tak sa nemôže diviť, keď sa to niekoho dotkne. Či ty by si mu povedala: "To je super, že tá tvoja vysnívaná kráska ťa odmietla, aspoň môžem ísť s tebou ja. Budem sa všemožne usilovať, aby si nebol až taký strašne sklamaný, že ja nie som ona." ?
Prelozene: tak ty si chcel inú, ale ona teba nie, tak sa uspokojís so mnou
@dorinecka45 A prečo zatĺkať? Nikde v autorovom príspevku nevidím, že by sa ho ona na to vypytovala. Povedal to sám od seba.
@dorinecka45 ty fakt miešaš hrušky s jablkami ako si sama tvrdila. Zatĺkať vo vzťahu nie je správne. Povedať niekomu niečo v počiatočnej fáze, s kým ešte ani nechodím, niečo čo je úplne netaktné by sa fakt hovoriť nemalo. Mne ako žene je jasné, že ak s niekým nekomunikujem mesiac, tak nebude na mňa chlap čakať ako na spasenie, a že si žije slobodne ďalej. Ale ak opäť nadviažeme kontakt tak ma skutočne nezaujíma s kým sa stretol a aký mal zámer, prípadne čo s tými babami robil.
@h2 lebo normalny lydia sa medzi sebou bavia, a ak mas pocit ze svojmu mozno BB uducemu priatelovi nieco nemozes povedat aby si v jeho ociach nevyzerala zle, tak je to zatlkanie. a hovorim druhy krat, ze takyto pripad zo svojho okolia poznam a su spolu 16rokov a z toho 6 rokov manzelia takze je to mozne ze sa najdu dievcata,ktore to neurazi.
@beronsche cize on ma ego bez filtra lebo povedal pravdu,ale to ze ona si ho hned vsade blokla nie je ego? je a poriadne urazene.tiez nechapem, co si slecna myslela ked sa mesiac nevideli? ze na nu cakal? a ona zatial co robila? sedela zasnena pri okne a cakala na neho? mna kebyze zavola von niekto mesiac po prvom stretnuti, tak mi je hned jasne, ze medzi tym bol vonku aj s niekym inym.ved vy sa tu tvarite ako keby pisal o tom ze spaval s dvoma naraz.
@dorinecka45 rozhodne nezatlkat.. Kde vidis tuto radu?
Rada je neublizovat inym/ nezatazovat ich zbytocnymi detailami, ktore nemaju ziadnu vypovednu hodnotu pre danu situaciu a ked na nieco maju sluzit, tak akurat na hlupe zvysovanie sebavedomia ich autora..
@dorinecka45 🤦🏻♀️ Ja som strašná krava, že som sa zas a znova pustila do vysvetľovania. Nemá to žiadny zmysel, idem radšej hrach na stenu hádzať. Spánembohem!
prave ze dobre urobil ze bol uprimny aspon ta zena zbadala hned co je zac 😀
@dorinecka45 ja uz neviem, ako sa mam vyjadrit... 😁
Posledny pokus...
Je ok povedat:
Ano, stretol som sa/ stretaval som sa s inou zenou, ale neviedlo to nikam/ nevyslo to.
Vyslany signal - ano, hladam si partnerku. Teraz som tu s tebou a verim, ze to vyjde.
**
Nie je ok povedat:
stretaval som sa s inou zenou, pacila sa mi, rozumel som si s nou, bolo to nedavno, vlastne pocas toho obdobia, co sme sa my dvaja nevideli. Ja som chcel, aby to klapalo, ale ona ma nechce.
Vyslany signal - no skoda, ze to s nou nevyslo, co uz.. Tak to skusim s tebou, aj ked som to povodne neplanoval. Mozno budes dost dobra..
Jedna situacia, ale pocit z kazdehi opisu si dievca odnesie iny...
Vidis niekde zatlkanie, klamstvo?
@beronsche prepac, ale ten vyslany signal o ktorom pises je vymysel z hlavy urazenej zeny (netvrdim ze z tvojej hlavy, aby sa zas necitalo medzi riadkami).vyslany signal je ten, ze nieco nevyslo,nevadi idem dalej. a nie ze ona je nahrada.je to proste iny pohlad na vec. nie vsetky zeny sa citia tymto urazene.pre toto je vela konfliktov medzi muzmi a zenami. zeny si proste domyslaju.mna osobne by to nijak neurazilo, znamu to tiez nijak neurazilo a je stastne vydata, dostavali dom a chystaju sa zalozit si rodinu.
@dorinecka45 pripad tej tvojej znamej je predsa uplny iny...
Jej povedala kamoska, ze pocuj, ja tohto chlapika nechcem, ale je fajn, co ty na to?
Taka paralela k tomu je, ze jeden vztah nevyjde, dalsi ano.. Jednoducho sa vsetci posunuli..
Jej ten chlapik nepovedal, ze pocuj, chcel som tvoju kamosku, ta nic, tak si aj ty dobra...
Ak mi ale chlap do oci prizna, ze vlastne on by radsej bol s inou ako so mnou a keby osoba xy mala zaujem, tak je veru s nou, napriek tomu, ze mna spoznal skor, tak sa rozlucim a never again..
Vies preco? Lebo citam aj neverbalne prejavy a nie som taka zufala, aby som sa nechala zatlacit do pozicie nahradnicky, prip.si zacinala vztah s egomaniakom, co sa tymto pochvali.. .
@beronsche 🤷 preco by mala byt taka zena zufala? preco by on mal byt egomaniak? pises ze ty v tej situacii by si ty nebola taka zufala aby si s nim pokracovala.to akoze zena ktorej by to nevadilo je zufala? toto ja neviem pochopit...a chapem ze vam sa to zda nedzvorile, ale mne nie. ja si nemyslim ze zena, ktora toto je ochotna akceptovat je zufala.takz este raz, ja si myslim ze jej reakcia bola prehnana a ze v buducnosti by mu robila sceny za malickosti.ja som to pisala autorovi.nie vam. to ze vy ste zacali presviedcat mna ze tomu nerozumiem je vasa zbytocna aktivita.nemam dovod sa tvarit ze mi nepisete,preto na vas reagujem.ale nevypisujem tu kazdej ktora ma opacny nazor ako ja, ze sa myli.je oravda ze najskor sol si myslela ze ste vy nepochopili sled udalosti ktore xhlapec.opisoval, no teraz uz chapem ze ste sled udalosti pochopili, no napriek tomu mate stale nazor, ze ak je zena hrda, nesmie nieco taketo dopustit,lebo inak by bola zufala.takze ja uz vas chapem damy, to ci chapete vy mna uz je asi jedno 🤷
@h2 a este jedna vec ,ten pripad co som spominala ja... ano on jej povedal ze ju nechce, ze chce tu jej kamosku.nejak sa ale napriek tomu spriatelili a neskor sa z toho vyklul vztah. a cuduj nasa svete nikto nieje urazeny,oduty, nikto sa neciti menej cenne alebo zufalo.neuhnala ho, spriatelili sa a neskor sa z toho vyklul vztah.aj napriek tomu co jej do oci povedal.ked sa zena nesprava ako naduta princezna a neocakava nic.co jej nikto neslubuje,tak nema preco byt sklamana,alebo citit sa ponizene
@dorinecka45 ty ale nevieš prečo ona ho odmietla a podľa mňa to nevie ani on sám. Čo ak sa ona v minulosti popálila, partner ju podvádzal, prípadne jej špliechal do tváre podobné blbosti a jednoducho uťala novú známosť, lebo vie, že by jej to ubližovalo? Prípadne sa nič z toho nemuselo stať a to len stopla, lebo jej to nebolo príjemné. Čo je celkom fér od nej, lebo kľudne to mohla prekusnúť, začať si s ním a presne do budúcna mu robiť scény.
Sú výnimky, ktoré potvrdzujú pravidlo - to si ty a tvoja známa a ako hovorím, fandím vám. Lebo napríklad ja som zažila prípad keby mi presne takto nevinne do tváre vmietal vždy nejaké zážitky o bývalých a mávnutím ruky sa z celkom sebavedomej baby zo mňa stala žiarlivka. Neviem načo je dobré hovoriť až také detaily. Mne stačí ak mi dotyčný povie, že mal nejaké vzťahy predomnou, že to skončilo z nejakého dôvodu a bodka. Poďme sa teraz sústrediť na náš vzťah. Toto je úprimnosť vo vzťahu a nie tie žvásty naokolo.
@dorinecka45 dzizs... Vzdavam to... 😊
@dorinecka45 Tak ja si tiež nedám pokoj 😂 , sama sebe sa divím, že sem ešte idem písať, ale ešte jedna vec mi napadla: keď dotyčný chcel radšej babu XY, ale ona ho nechcela, tak sa stretol s babou AB. Keďže XY chcel viac, než AB, vychádza mi z toho, že AB nespľňa jeho predstavy o ideálnej partnerke. Čiže, nie je s ňou maximálne spokojný, je s ňou len preto, že XY, alebo YZ, alebo PQ... ho nechcela. AB ho chce, tak s ňou ide.
Kde má AB istotu, že keď príde nejaká iná, lepšia, nepošle ju k vode?
Môžeš namietať, že takú istotu nemá nikto. Ale určite je vyššia pravdepodobnosť, že sa to stane vo vzťahu, kde je AB len náhradníčka, než keby bola od začiatku "tá pravá".
Takže, tým, že ho AB po tomto jeho priznaní nechá, je preto, že sa tým dopredu chráni pred situáciou, kedy by ju on vymenil za lepšiu.
Amen.
Bravo , máte skúsenosť ,že nabudúce ak sa Vám rysuje perspektívny vzťah máte cusat . Vy máte pred sebou potencionálnu adeptku na vzťah a Vy idete riešiť a priznať sa človeče,že aha si druhá v poradí .Šak my ženy chceme byť kráľovné , jedine a originálne ,chápem ,že nie ste asi ešte ostrieľaný ženskými patrónami ako sa ku nám správať. Wau bol ste úprimný ,že to sa cení ,ale v tomto prípade ,že chybička vloudila. To by nahnevalo myslím ,že každého ,aj dalajlamu. Čo si odnasate do budúcnosti,že je úplne normálne ,,že si rozobraté viaceré partie a vyberá tu najvhodnejšiu , len pozor ,aby ste si to vedel uhlidat a sa zase neprekecol ,že je ďalšia sokyna na obzore ,za toto si ženy driapu oči, a stávajú z nás Xantypy ,al. proficky z MMA. Kontrolná otázka -Rozprávate striebro ,mlčať zlato.

Jej reakcia bola adekvátna k informáciám, ktoré si jej poskytol, teda že by si si vedel predstaviť aj niečo viac s dotyčnou, ktorá ale už nemala záujem.
Reagovala by som ako tvoja známa.