Prehnaná žiarlivosť, nízka sebadôvera verzus nedôvera v partnera
Ahojte, dopredu sa ospravedlňujem že dávam anonymný príspevok, ale je to tak lepšie aspoň pre mňa.
Mám veľký problém a ničí ma to už, potrebujem asi pomôcť. Neviem ani ako začať...s priateľom som skoro 6 rokov (v júli) z toho 2,5 roka už spolu žijeme. Na začiatku vzťahu asi prvé dva roky bol priateľ na mňa veľmi žiarlivý. Prešlo ho to, ale teraz posledné 3 roky som žiarlivá ja. Každým rokom sa to stupňuje. Nedokážem v noci spať keď nie je doma a viem že je na nejakej akcii z roboty. Inak nechodí po baroch a ani s kamarátmi na tvz. pánske jazdy. Mal robotu, kde robil obchodného zástupcu a samozrejme mali tam nejaké viac denné teambuildingy, chaty, spoločné firemné akcie atď. No skratka pre mňa to bola nočná mora. Nedokázala som zaspať keď bol preč, v hlave mi idú stále zle myšlienky a rôzne scenáre. Stále som mala potrebu mi písať čo robia , nech moc nepije, nech mi napíše ked si pôjdu ľahnúť a proste všetko možné okolo ako na výsluchu. A toto nechcem nechcem a ešte raz nechcem!!! Viem ze to môže zničiť náš vzťah, ale ja to neviem ovplyvniť. Poviem si, ze prestaň ale myšlienky sú silnejšie .Snažím sa to zastaviť, ale nejde to. Nedal mi nikdy dovod aby som mu neverila, alebo nikdy som nemala pochybnosti ze by ma podviedol. Miluje ma, sám mi to povie aby som za tým nič nehľadala, že keby nechce tak so mnou nie je. Ja tie noci mám také že je mi do plaču, nemôžem spať.....zlepšilo sa to trošku, ale aj tak neviem sa vyrovnať respektíve popasovať s tými negatívnymi myšlienkami, že čo ak....Posledné 5 dní je to najhoršie čo som mala. Priateľ mení robotu. Bude sa pohybovať v oblasti predaja alkoholu (nie ako krčmár ani nič podobne) ale ako obchodný manažér . Bol teraz na školení v Prahe 3 dni a samozrejme kedˇže je to alkohol, budú mať v máji veľkú akciu v Prahe kde budú rôzny ludia, influenceri. Hneď ako mi to povedal chytila ma panika, plač. Povedala som mu že si neprajem aby tam išiel, že keď tak iba so mnou, že to nezvládnem a podobne. a zase plač a rôzne scenáre v hlave. Už len ten pocit že pôjde nejakým party busom na akciu na 2 dni do Prahy a bude sa tam zabávať ma zožiera. Viem, že toto bude jeho práca a budem sa s tým musieť nejako vyrovnať ale ja to nezvládnem. V noci som si musela dať neurol aby som zaspala, nemohla som zase kvôli tomu spať keď mi to povedal. nechcem takto žiť, nechcem aby sa pokazil náš vzťah. Prosím POMOZTE MI!! :( ...povedal mi, že on si túto prácu vybral, že sa na to teší. Ja si ale neviem predstaviť že bude chodiť na školenia do Prahy na 2-3 dni, bude chodiť po podnikoch v noci (kontrolovať či správne robia drinky a podobne). Proste nedám to....čo mám robiť?? Viem že je to mnou a nemôžem to takto brať. Zle znášam aj keď len dá follow alebo lajk nejakej inej žene na instagrame, hneď za tým hľadám niečo iné....sledujem dokonca aj koho si pridal, čo lajkom. chcem sa z toho dostať. Neviem či je to nedôvera, nízke sebavedomie alebo čo to môže byt? Máte nejaký rady? Fakt sa chcem z toho dostať aj keď viem ze to bude beh na veľmi dlhu trať, ale za ten vzťah mi to stojí. Inak mame všetko dokonale, až ma moju žiarlivosť. Mala som pár online sedení so psychológom ale nepomohlo to.
Ďakujem za vašu pomoc.
@mk22 áno ja viem že je to spôsobené tým že som úplne na neho upnutá a neviem sa pohnúť bez neho. Toto chcem zmeniť, chcem aby aj on žiarlil na mna a nebol si mnou tak 100% istý, lebo viem že keď toto vyvadzam si uvedomuje že som bez neho hotová. Veľmi to chcem zmeniť. A v 1. Rade nechcem ho odohnať, chcem mu plne dôverovať a vedieť si užívať život bez trápenia. Veľmi to chcem
ahoj...uplne ta chapem...ja som mala a obcas este na mna pride taky stav doma s detmi na rodicovskom...tym ze som doma stratila som tak socialny kontakt a moja mysel bola len na priatela znamenal pre mna cely svet ...no mne pomohlo sa fakt viac starat o seba,dodat si sebavedomie isla som na tie zenske veci dopriala si zmenu vlasy,mihalnice,nechty kupila si stylove oblecko a sem tam si sama vyrazit ku kamoske a tak musis si najst vhodne kamaratky s ktorymi sa citis dobre a dodaju ti sebavedomie tiez podporia ist len tak aj ty... mat taky pocit zenskosti, aby aj manzel videl teba niekam ist taku vyparadenu a uvidis pomoze to aj ty potrebujes zmenu ...nemozes byt len na nom zavesena a mu vypisovat,volat ja som bola tiez ako stihacka :/ sam ma tak nazval no uz teraz pomaly vola on mne ze co sa neozvem a tak.... 🙂 a zacala som behat a viac tak cvicit ...🙂 a urcite po praci si dopraj prechadzku sem tam aj s manzelom ci s kamoskou na vzduch a pusti si dobru hudbu doma sama ale nesed pri mobile a nezahlcuj sa myslienkami len na neho viem je to tazke, ale skus nieco skutocne zamestnat hlavu inak..na som tiez bola v roznych knihach,clankoch ponorena a hrozne som sa citila ako ty ...vnutorny stres,uzkost,strach...zacni si vazit sama seba ..si urcite krasna a sikovna zena ❤ a uzivaj si manzela ked je doma ale dopraj aj jemu priestor a ak ti nedal dovod tak neries to v hlavke ...
Lenže ty nie si vlastnik druhého človeka,jeho duše,myšlienok a tela.To môže len Boh,my sme ľudia,,čo žijeme vedľa seba v podobnej rovine i keby si sa neviem akou žiarlivosťou umorila,stále on sám rozhoduje o svojich myšlienkach,skutkoch a činoch.Ty môžeš žiť len s ním a vedľa neho a pokiaľ budeš neznesiteľná,otravná a príliš majetnicka,skôr od teba odíde,ako takto keď ste spolu.Sama píšeš,že si naňho upnuta.Je to už chorobné,možno máš problémy sama so sebou,alebo to pramení z detstva,si sa bála,že ťa rodičia opustia - ty potrebuješ terapiu a na tvojom mieste sa objednám k psychológovi A keď sa zmenia,prospeje to aj tvojim mužom a vztahom

@panelacikova aj ja si myslím žiaľ,že ju to tak psychicky vycerpa,že buď za chvíľu bude chodiť len po psychiatroch ,alebo sama si nájde niekoho .nemá to zmysel takýto vzťah..kde trpí takto žena.