icon

Ako zvládnuť žiarlivosť vo vzťahu na diaľku?

Včera o 07:57

Ahojte, chcela by som sa spýtať, či niekto nezažil niečo podobné.
S priateľom sme momentálne v situácii, že budeme študovať v rôznych mestách. On ide študovať medicínu do Bratislavy a ja budem študovať v inom meste. Už teraz z toho mám trochu stres, hlavne kvôli tomu, že na medicíne bude mať veľa spolužiačok a bude s nimi tráviť naozaj veľa času – na prednáškach, pri učení, na rôznych akciách atď.

Rozumovo viem, že na tom nie je nič zlé. Viem, že je úplne normálne mať kamarátky a spolužiačky a zároveň viem, že mi zatiaľ nedal žiadny dôvod, aby som mu neverila. Napriek tomu ma tá predstava dosť trápi a pristihnem sa pri žiarlivosti a premýšľaní nad rôznymi scenármi.

Nechcem byť typ partnerky, ktorá mu bude niečo zakazovať alebo určovať, s kým sa môže kamarátiť. Uvedomujem si, že toto je skôr môj problém a chcela by som na tom pracovať. Dokonca rozmýšľam aj nad terapiou, pretože nechcem takto prežívať celé roky jeho štúdia.

Preto by som bola rada, keby sa ozval niekto, kto si prešiel niečím podobným. Boli ste vo vzťahu na diaľku? Ako ste zvládali žiarlivosť a neistotu? Pomohlo vám niečo konkrétne alebo to časom samo ustúpilo?

Ďakujem a dúfam že ma nevysmejete ❤️

janinah
Včera o 08:07

Prestaň sa dopredu trapiť a sustred sa na skolu. To ci spolu ostanete aj tak neovplyvniš. Uzivaj chvile ked budete spolu a viac nerieš.

martinmmartin
Včera o 08:07

Na medicine spoluziacky budu a to fakt extra kvalitne kusky , tak isto v robote, na vylete, na party u kamosa, na dovolenke, ak bude lekar bez hranic, ......cely zivot vsade
Vybral si teba tak sa s tym zmier , dovod na to mal a tak mu ho silou mocou nepokaz. Nijako totok nepoistis a to je dobre lebo vies ze ked je s tebou tak preto ze chce

anonym_9962ce
Včera o 08:09

Pravdepodobne to aj tak nevydrzi.. este keby ste boli v jednom meste, ale takto.. skor nie

anonym_29e46d
Včera o 08:09

@anonym_autor bud to vydrzi alebo nie. Ty si tiez mozes najst niekoho ineho. Mate cca 19r, zivot pred vami. Realne sa skor vase cesty rozidu za tych 5r.

domkakvet
Včera o 08:10

@anonym_autor chapem tvoju obavu, ale ak by sa to stalo, ze by ta podviedol, tak je to lepsie zistit teraz, ked si mlada a slobodna, ako keby si to zistila s dvomi detmi za 20 rokov, tak ze bud vas vztah prezije a mas vyhrate, alebo nie, co mas vyhrate tiez, lebo zistis s kym si, casto to zeny zistia po rokoch, ked uz je neskoro.

anonym_8a6838
Včera o 08:23

Neovplyvnis to. Mozno budete mat stastie. Ale odpovedz si, ako budete fungovat na dialku dalsich 5-6 rokov? Proste na tom pracujte a uvidite, ale cas bude pracovat proti vam. A mozno ty prave budes prva, kto si niekoho najde a nie on. Muzi ta budu balit, si mlada a frajer stale daleko.

anonym_bb72f6
Včera o 09:17

@anonym_autor ja som bola, on bol v BA pracovné 5 rokov a ja na východe. V práci mal dosť kolegýň, kamarátok, ale vždy,vked mal čas volal, písal, dokonca aj počas práce a vždy, ak sa dalo došiel na východ. Nikdy mi nedal dôvod na žiarlivosť ani ja jemu. Sme už roky manželmi a občas spomíname na naše začiatky 🤗🫣. Teraz skôr žiarli on, ale nemá dôvod a to on vie.

anonym_2fcc57
Včera o 09:18

No a ked tam budu ženy, ktoré sa mu zapacia, čo sa stane? Bud ho to zaujímať nebude, lebo máte na to dosť pevný vzťah, vybudovanú dôveru, intimitu a ma ťa rad natoľko, že ani ne pomyslí na rozchod a vzťah s inou. Alebo si tam nájde časom druhú ženu, ani to nebude tvoje zlyhanie, ani jeho, jednoducho človek sa mení, vzťahy sa menia, aj to co chceme od života aj to akým zrkadlom sa na svet pozeráme a veľakrát sa stane, že životné cesty rozchádzajú. Je to na začiatku veľmi bolestivé ale ak tam niekoho si nájde, tak takého muža asi by si nechcela, s ktorým máš taký vzťah, že keď he príležitosť, tak si nájde druhu? Aspoň ja teda som chcela mať muža, ktorý je si istý kvalitami, ktoré mu dávam a rovnako, aj ja som si istá tým, čo mi vie dat manžel v živote a práve preto, aj keď nie je dokonalý, nerozhadze ma nejaky sympatický fešák v práci, lebo viem, že to nie je vsetko, a viem ze mi ten môj partner stojí za to. Keby som to tak necítila, mohla by som nahát iného a vlastne bez toho vnútorného pocitu ani by ten bas vzťah nemal zmysel, aj keby sme naoko boli spolu naďalej.
Určite chod na terapie, aj ja som chodila a veľa mi to dalo. Asi sama sebe neveríš, keď žiarlis, bude teda dobre zapracovať na sebelasje a sebeprijatí.

pako24
Včera o 09:24

Ak ste si svojim vzťahom obaja istí, uzavrite manželstvo teraz. Ako poistka Je aj možnosť predmanželskej zmluvy. Buď sebavedomá, ak budeš zostresovaná a podozrievavá, nájde si takú, s ktorou sa bude lepšie baviť.

anonym_8eaecc
Včera o 09:30

A ešte keď z neho bude gynekológ....

anonym_673d8e
Včera o 09:35

a kde je v tom vztahu doverea??

venom19
Včera o 09:35
@pako24

Ak ste si svojim vzťahom obaja istí, uzavrite manželstvo teraz. Ako poistka Je aj možnosť predmanželskej zmluvy. Buď sebavedomá, ak budeš zostresovaná a podozrievavá, nájde si takú, s ktorou sa bude lepšie baviť.

@pako24 na slovensku nic take ako predmanzelska zmluva neexistuje

pako24
Včera o 09:49
@venom19

@pako24 na slovensku nic take ako predmanzelska zmluva neexistuje

@venom19 do notárskej zápisnice sa možno dohodnúť na hocičom, čo nie je zakázané a nemám vedomosť, že by niečo v zmysle predmanželskej zmluvy bolo zakázané. Ale ani osobne takéto riešenie, na rozdiel od sobáša, nepovažujem v danej situácii za primerané. Samozrejme, ale nepoznám detaily ich situácie.

anonym_ec40f8
Včera o 10:24
@pako24

@pako24 To je vtip, ci????

pako24
Včera o 11:48
@anonym_ec40f8

@pako24 To je vtip, ci????

@anonym_ec40f8 v čom sa ti to zdá ako vtip?

anonym_0c5089
Včera o 11:51

Aj tak sa rozídete. Škoda plytvania energiou.

anonym_ec40f8
Včera o 11:58
@pako24

@anonym_ec40f8 v čom sa ti to zdá ako vtip?

@pako24 To sa maju akoze zobrat teraz dvaja 19rocni, co spolu chodia mozno rok a obaja pojdu teraz studovat do ineho mesta na 5 rokov a nebudu spolu cely rok, uvidia sa tak na vianocne pradzniny? No to by bolo manzelstvo😄
To si fakt tresol, co ti prislo na rozum alebo si uplne mimo?
A tu zmluvu by si si ako predstavoval, ze on podpise, ze okrem prednasok a praxe nebude chodit do baru a na diskoteky, a ze hned po skole pojde domov?
To je iny bizar😄

pako24
Včera o 12:20
@anonym_ec40f8

@pako24 To sa maju akoze zobrat teraz dvaja 19rocni, co spolu chodia mozno rok a obaja pojdu teraz studovat do ineho mesta na 5 rokov a nebudu spolu cely rok, uvidia sa tak na vianocne pradzniny? No to by bolo manzelstvo😄
To si fakt tresol, co ti prislo na rozum alebo si uplne mimo?
A tu zmluvu by si si ako predstavoval, ze on podpise, ze okrem prednasok a praxe nebude chodit do baru a na diskoteky, a ze hned po skole pojde domov?
To je iny bizar😄

@anonym_ec40f8 Tí, čo nejdú na vysokú, sa v ich veku bežne sobášia a majú deti. Predpokladám, že aspoň rok sa poznajú a spolu chodia, teda ak sú si istí, že k sebe patria, nech sa zasnúbia a následne zosobášia. Tým vyjadria, že to spolu myslia vážne a chcú ísť životom spolu a spolu zdolávať aj prekážky. V tomto prípade by trvanie ich vzťahu malo podstatne väčšiu šancu, autorka by mala problém vyriešený a obaja by sa mohli pokojne venovať štúdiu a v rámci možností byť spolu. Bizar?

anonym_ec40f8
Včera o 12:47
@pako24

@anonym_ec40f8 Tí, čo nejdú na vysokú, sa v ich veku bežne sobášia a majú deti. Predpokladám, že aspoň rok sa poznajú a spolu chodia, teda ak sú si istí, že k sebe patria, nech sa zasnúbia a následne zosobášia. Tým vyjadria, že to spolu myslia vážne a chcú ísť životom spolu a spolu zdolávať aj prekážky. V tomto prípade by trvanie ich vzťahu malo podstatne väčšiu šancu, autorka by mala problém vyriešený a obaja by sa mohli pokojne venovať štúdiu a v rámci možností byť spolu. Bizar?

@pako24 Prepac, ale ty mas 70+? Potom by som tvoje nazory chapala. Inak si to vysvetlit neviem. My zijeme v rovnakej krajine? Naozaj sa bezne sobasia po SŠ mladi ludia vo velkom? Tak to pochybujem😃 to bolo tak v 80tych rokoch naposledy. A kedy si naposledy videl priemerneho 19rocneho chalana? Ja ich stretavam dost, a poviem ti, posledne, co chcu, je zenit sa. Mentalne su na urovni 15-rocnych. Ok, spat k autorke. Cize oni sa maju teraz zobrat a kazdy ma ist do ineho mesta byvat. No to by bolo urcite krasne manzelstvo, ktore by iste vydrzalo😄 a btw, autorka nikde nespomina, ze jej priatel sa chce zenit. Len hovori, ze bude nanho ziarlit. Takze uber z fantazii.

anonym_cfbf90
Včera o 12:54
@pako24

@pako24 Bežne sa vo veku autorky ľudia nesobášia, ani keď nejdú študovať po strednej škole.
V roku 2022 bol priemerný vek ženíchov 29,6 - 38,9 roka a u neviest to bolo 27 - 35,7 roka. V závislosti od okresu.

autorka, určite sa nevydávaj, aby si si poistila chlapa. Sobáš tomu nepomôže, ani dieťa.
Žiarlivosť tiež nepomôže, s tou by si sa mala nejak vysporiadať. Musíš mať jasno v tom, že ak to s nádejným lekárom nevyjde, tak jedine preto, že ťa čaká niekto lepší. Držím palce, nech ti to vyjde najlepšie, ako sa dá a nech ti ide štúdium.

pako24
Včera o 12:55
@anonym_ec40f8

@pako24 Prepac, ale ty mas 70+? Potom by som tvoje nazory chapala. Inak si to vysvetlit neviem. My zijeme v rovnakej krajine? Naozaj sa bezne sobasia po SŠ mladi ludia vo velkom? Tak to pochybujem😃 to bolo tak v 80tych rokoch naposledy. A kedy si naposledy videl priemerneho 19rocneho chalana? Ja ich stretavam dost, a poviem ti, posledne, co chcu, je zenit sa. Mentalne su na urovni 15-rocnych. Ok, spat k autorke. Cize oni sa maju teraz zobrat a kazdy ma ist do ineho mesta byvat. No to by bolo urcite krasne manzelstvo, ktore by iste vydrzalo😄 a btw, autorka nikde nespomina, ze jej priatel sa chce zenit. Len hovori, ze bude nanho ziarlit. Takze uber z fantazii.

@anonym_ec40f8 máš pravdu, doba je iná. Teraz platia iné recepty na život a môžeme diskutovať, ktoré mali lepšie výsledky a akým hodnotám dáme akú váhu.

anonym_ec40f8
Včera o 12:58
@pako24

@anonym_ec40f8 máš pravdu, doba je iná. Teraz platia iné recepty na život a môžeme diskutovať, ktoré mali lepšie výsledky a akým hodnotám dáme akú váhu.

@pako24 Ano, prv bolo vsetko lepsie. Jedine, ze by nie😏 Bozemoj, vsak nenastava koniec sveta. Mozno spolu ostanu, mozno nie. Svet sa nezruti.

pako24
Včera o 13:02
@anonym_ec40f8

@pako24 Ano, prv bolo vsetko lepsie. Jedine, ze by nie😏 Bozemoj, vsak nenastava koniec sveta. Mozno spolu ostanu, mozno nie. Svet sa nezruti.

@anonym_ec40f8 nenastáva koniec sveta, len baba potrebuje chodiť na terapie....

anonym_ec40f8
Včera o 13:07
@pako24

@anonym_ec40f8 nenastáva koniec sveta, len baba potrebuje chodiť na terapie....

@pako24 Cize po svadbe by ziarliva nebola? Tak urcite🙂

pako24
Včera o 13:28
@anonym_ec40f8

@pako24 Cize po svadbe by ziarliva nebola? Tak urcite🙂

@anonym_ec40f8 dobre, daj jej múdrejšiu radu

anonym_ec40f8
Včera o 13:58
@pako24

@anonym_ec40f8 dobre, daj jej múdrejšiu radu

@pako24 Svoju ziarlivost musi skrotit sama. To za nu nikto neurobi.

martinmmartin
Autor odpoveď zmazal