Prehnane vulgárny partner
Ženy prosím poraďte ako by ste riešili vy ked vás partner je veľmi vulgárny. Ja neviem nepomáhajú ani prosby ani hrozby a som už zufala nebaví ma napomínat ho ako nejakého pubertiackeho sopliaka, ma 25 rokov! A čo veta to nadávka. Hlavne keď je nahnevany to je schopný v jednej vete povedať aj 8 nadavok. Dokonca nás 4 rocny (!!!!) syn ho už upozorňuje tiež a doslova až po ňom kričí aby nerozprával skaredo. Veď to je hanba a on si to vôbec neuvedomuje. A absolútne mu nevadí že to pocuva jeho vlastný syn. Čo ma prinútilo napísať tento príspevok je dnešná situácia... natieral si chlieb a keď bol v chladničke poprosila som ho aby pozrel na datum jedného lieku ktorý sa nesmie konzumovať viac ako 7 dni od otvorenia. Vravím mu že datum je NAPÍSANÝ na spodnej strane krabicky. Samozrejme ma nepocuval a hladal ho na vrchu. Vravím už s nervami že nepocuva že je DOLE. A on na mna vysiel s prstom na dátume expiracie lieku (čiže tým nesprávnym dátumom) napísaným na vrchu so slovami : TU JE TY PI*A múdra. Do mna ako keby udrel blesk, zdrapla som mu tu krabicku a ukazala správny datum a dala som mu buchnat po chrbte na čo sa urazil... vždy mu dam buchnat a to sa ešte krotim lebo by som mu najradšej dala facku...a nakoniec som ja ta najhoršia že ho chudatko bijem 🙂 ja nechápem. ČO S NÍM MÁM ROBIŤ lebo sa zblaznim.
no sama si si takého vybrala. Mňa by teda neohúril a neoplodnil
Tak toto uz ma dobre zafixovane, zrejme aj z domu, prenho to je normalna komunikacia, no neviem si toto celkom predstavit, hoci aj moj muz velmi rad pouziva debil a blbec ale nikdy nikdy v zivote nie na mna. A to sme spolu 18 rokov. Zrejme ten tvoj sa takto citi na koni a asi aj vrobote to takto riesia.
@sasa1310 praveze nezvykol byt taký. Akože sem tam zanadaval ale to som brala normálne ale ako mu pribúda vek mám pocit že s rozumom to ide opačne.
@pininka1 bývame u jeho rodicov a je pravda že občas zahresia aj oni ale vôbec nie často. Nechápem to lebo práveže mám pocit že jeho rodičia by mu dali aj modré z neba keď bol maly, niekedy aj teraz. A upozornuju ho na to aj oni ale vsetkych ma na haku. Alebo prestane a ospravedlní sa ale na druhý deň znovu
Tak chlapi vedia byť bohužiaľ vulgárny,no ak ťa takto osloví to je riadne cez.Mne tak raz ex povedal a dostal facku.No odvtedy proste ten vzťah(aj tak zlý) išiel už totálne dole vodou.Velmi zle je keď toto ide v rodine..Môj muž tiež občas zahresi,ale pri robote alebo uraze a pred deťmi už vôbec nie-ak sa neustriehne otočí to na srandu alebo sa ospravedlni.Aj to bolo pred pubertakom,menšie deti u nás jakživ nadávku nepočuli.Ked sa s ním o tom bavíš,dá sa s nim,prizná si,že to nie je o.k,alebo ti vyčíta,že čo riešiš?Pokiaľ bol tak vychovaný,že u nich doma to bola norma alebo pracuje v takom prostredí,je asi pochopiteľné,že mu ujde hnusný výraz.Ale mal by si to priznať a niečo s tým robiť.A rešpektovať,že to vadí tebe aj malému.Inak povaha je aká,asi dosť výbušný si myslím?
Vybrala si si ho sama ... bol prehnane vulgarny aj predtym?
hned mat nervacit a reagovat uderom kvoli tomu, ze okamzite nenasiel a nehladal, ako si mu povedala
Povedal by som, ze ty si asi nervozna, hadava, on reaguje nadavkami. Zena vie byt velmi trpezliva pri hadkach. Muz nema tu trpezlivost a na tlak reaguje spat nadavkami
@kubkovamama ano je dosť vybusny, dokaze ho nahnevat hocijaka malickost. Vie si priznať chybu ale mám pocit že sa nesnazi pracovat na nich. Ale najviac ma štve že tie nadávky sú pri úplne bežných slovách. Je schopný povedať napr: Bo*a to je dnes sk*rvene na pi pocasie...
poznám aj ja také typy...najhoršie je na tom to, že on sa nikdy nezmení...😨
Nerozumiem co riesis. Hresil predtym, hresi teraz a bude hresit. Vybrala si si ho za partnera, otca svojho dietata. Ja by som takeho cloveka nechcela vo svojom zivote a mohol by byt aj princ na bielom koni.
Ja by som s takym chlapom zit nemohla, cize by som si ho ani nezobrala. A keby takto vulgarne oslovil mna, tak asi naposledy.
Pozri ty chceš meniť jeho (aby nenadaval), ale najskôr sa zmen ty a prestaň ho biť, potom sa možno zmení aj on. Lebo tak ako nadavanie, tak aj bitka nie je pekný príklad pre syna.
skoro sa pýtaš...už nadáva aj vaše dieťa....on sa nezmení,zmeniť sa môžeš ty a prestaneš toto tolerovať
@janinah práveže písala som že maly partnera upozorňuje aby nenadával, teda maly nenadáva vôbec
No neviem, ale cele zle. Nie len jeho vyjadrovanie, ale aj tvoje spravanie. Preco mu to vravis s nervami? A buchnaty? Facky najradsej? Ma len napadlo, ci nehresi tolko, ak sa to teda zhorsilo, lebo pred tym to nebolo az tolko, ze to ide medzi vami z kopca. On nadavky a ty buchnaty. Riadny priklad pre dieta.
Celkové vaše správanie je ako v zoo.
Aj môj muž je výbušný, ale za 14 rokov, čo sme spolu ma neoslovil žiadnou nadávkou. Keď je do nepríčetna vytočený, použije maximálne slovo chuj a všetky jeho odvodeniny a to sa stáva ozaj že zriedka. Ja by som nemohla žiť s takým chlapom, ako je tvoj. Ja si myslím, že sú situácie, kedy je vulgárnejší slovník v pohode a viem sa na tom aj celkom zabaviť. Niekedy si to až pýta tú štipľavú nadávku. Ale aby som to počúvala doma nonstop, v každej vete ... by som sa cítila ako v krčme s bandou primitívov.
Toto je už fakt zlé. Vážne sa s ním porozprávaj v pokoji. Ak to nedokáže akceptovať, že ti to vadí a neovladne sa ani pred malým synom tak neviem. Čo sa stane na budúce? Za nejaký čas to už možno nebudú len nadávky, ale ťa rovno udrie. Takto by som asi nedokázala žiť. Zrejme by sa mi muž úplne sprotivil keby sa takto správal. Nechcem si to ani predstaviť každý deň byť v takej atmosfére a počúvať to.
Musel by pracovat na svojej vybusnej povahe. S tym by odisli aj nadavky.
Ibaze od mala bol hyckany a ma preto nizku toleranciu na prekazky. Velmi rychlo ho rozhadzu, znervoznie, je v strese a zacne byt agresivny (vulgarny). Nadavanie totiz pomaha odburat ten stres, podrazdenie.
K tomu este vybusna povaha (co je samo o sebe nizka tolerancia na prekazky).
A este navrch k tomu uz navyk sa takto vyjadrovat.
Takze bud zapracuje na zvyseni schopnosti tolerovat prekazky a zvladat ich. Alebo bude takyto navzdy a bude len horsie.
Snaha len davat si pozor na pusu totiz u neho nic nevyriesi. Iba bude hromadit stres a podrazdenie. To potom vybuchne inde a inak (aj ovela horsie ako nadavky).
Syn ho napomina iba preto, ze opakuje po vas ostatnych, co jeho otcovi hovorite. Vsimol si, ako v takej situacii reagujete, tak to opakuje. Nema to zatial nic s tym, ze mu to realne prekaza. Ze chape, preco je to zle.
S takymto prikladom bude vo vyssom veku (kludne uz okolo 6-10 rokov) pouzivat tento sposob uvolnenia napatia, aky ma jeho otec, tiez.
S tvojim prikladom, ze na nadavanie priatela reagujes fyzickym utokom (buchnat do chrbta), to nie je o nic lepsie.
Ze si uz z priatela rozculena a frustrovana je uplne pochopitelne, ale ako reakcia to nie je dobre. Aj ked mas urcite vyssiu toleranciu na prekazky, ako on a najskor takto zareagujes az vo vypatej situacii, nie bezne. Aj tak to nie je o nic lepsi ventil a priklad.
Inak, ak zacnu padat vulgarne nadavlky smerom k druhemu, tak to je uz vacsinou zaciatok rozpadu, lebo sa z nejakeho dovodu (hadky,...) stratil respekt voci druhemu. Vztah bez vzajomneho respektu a hranic, pokial sa da moze zajst, nemoze plnohodnotne fungovat. Hrube nadavky, zbytocne vybiehanie na druheho v nervoch,... voci sebe dlhodobo ustoja iba ludia s mimoriadnou hrosou kozou, alebo co nemaju ine vychodisko a nemozu sa z nejakeho dovodu rozist (socialna situacia,...).
nuz ak to bolo prvykrat (co ti tak povedal) zbalila by som sa a odisla aj s dietatom k rodicom. S takymito ludmi sa neradno zahravat, este obanujea kolko mu das sanci a este sa to moze otocit proti sebe. Vlastna skusenost.
@moonlight1210 vďaka za tvoj komentár, veľmi mi pomohol.
Ak s ním chceš vo vzťahu pokračovať, musí svoje správanie a myslenie zmeniť od ZÁKLADOV. Komentáre typu ,, Ty si si ho vybrala " Ti asi nepomôžu
Lenže zmeniť správanie a myslenie - to musí chcieť on, nie iba Ty. Podľa mňa je nevyzretý, nevidí a ani ho nezaujíma aký dopad to ma na dieťa a takému typu pomôže iba ultimátum a jasné hranice ☝️!žiadne prosby ani hrozby.......

jedna vec je, ze je vulgarny (neobhajujem).. druha vec je, ako ta oslovil.. toto by moj spravil len raz, druhy krat by uz tak mohol oslovovat inu..