icon

Prekonávanie pocitu menejcennosti kvôli financiám

25. júl 2025

Ahojte. Na zaciatku roka sme sa pristahovali do BA satelitu a dcéra tu nastupila do skolky. Sme obyčajná rodina s priemernym prijmom a byvame v byte. Poslednú dobu som nas velmi zacala porovnavat s ostatnymi. Vidim naokolo krasne domy, drahe auta, znackove oblecenie. Aj kamaratky co si dcera nasla v skolke su z lepsie situovanych rodin. Ja viem ze je to povrchne a snazim sa pripominat ze mame vsetko co potrebujeme ale aj tak sa citim ako nieco menej..Je niekto v podobnej situacii?

Strana
z2
anonym_ea4866
Autor odpoveď zmazal
jeliz59
25. júl 2025

Bud šťastná a vďačná,ze mas strechu nad hlavou,postele ,jedlo,zdravie...
Tak ri poviem respektíve napíšem kolko ludi rodin žijú ,ze počítajú centy,ze nemôžu kúpiť sladké deťom aby mali aspoň cestoviny ,zemiaky zakladne potravíny nech zasytia deti oblecenie obuv co kto daruje popripade charita.....nie nepíšem o spodine alkoholikoch ale ludoch v núdzi vdovy,osamelé matky rozvedene ktore museli ostat same napríklad tyranie.....mami chorých detí.....
Ja som matka ťažko velmi ťažko chorého princa.....nemôžem robit starám sa 24/7 mam opatrovateľské co to je??? Nic alnuzna zaplať s toho nájom ked idu minimálne 500€ kde je strava hygiena nevyzila by som nijako .....jeho otec sa na nas do slova a do pisnena z Vysoka vys......l
Za šťe...tku a nechcel chorého syna ta špina.....alimenty?100€ prosimmpekne lebo pánko nema oficiálny príjem a ani to neplatí sama by som to nedala.....vydala som sa znova mam dalsie dieťa zdravé.....mam sa az prilis dobre dovolím si povedať nemam dom ale mam kde bývať mam novy nábytok nove spotrebiče deti nove oblečenie hocikedy si dovolím kúpiť chladnička plná kazdy den mäso deti chcu taku onaku hračku? Hocikedy aj 3x do tyzdna ja moje deti sa mame super mame prebytok nie nedostatok i ked nemame fetari.....ale jedno mi navždy bude chýbať zdravie syna .....hoc aj zivot som za to ochotná dať.......zial bohu.....nevymýšľaj užívaj si života Váž si zdravie a to čo máš .....nie kazdy ma to co ty

patriciah1
26. júl 2025

@anonym_autor drahé autá a pekné domy nie je všetko 😁 .... To píšem z vlastnej skúsenosti.... Minulosti.... Nikdy nevieš čím si ľudia v okolí prechádzajú... Možno ich ženy každý večer plaču do vankúša alebo sa trápia s chorobami....Ak máte strechu nad hlavou, plný tanier a zdravie, máte omnoho omnoho viac ako väčšina ľudí na svete. Zameraj sa skôr na to, čo máš. My tiež nemáme všetko, čo by sme chceli, ale na každý deň sa veľmi teším. Mám malé, živé niekoľkomesačné bábätko a veľmi si užívam každý deň, ktorý môžem s ním stráviť, na čas s manželom, s rodinou. Už nič viac od života nepotrebujem. 😊

patriciah1
26. júl 2025
@jeliz59

Bud šťastná a vďačná,ze mas strechu nad hlavou,postele ,jedlo,zdravie...
Tak ri poviem respektíve napíšem kolko ludi rodin žijú ,ze počítajú centy,ze nemôžu kúpiť sladké deťom aby mali aspoň cestoviny ,zemiaky zakladne potravíny nech zasytia deti oblecenie obuv co kto daruje popripade charita.....nie nepíšem o spodine alkoholikoch ale ludoch v núdzi vdovy,osamelé matky rozvedene ktore museli ostat same napríklad tyranie.....mami chorých detí.....
Ja som matka ťažko velmi ťažko chorého princa.....nemôžem robit starám sa 24/7 mam opatrovateľské co to je??? Nic alnuzna zaplať s toho nájom ked idu minimálne 500€ kde je strava hygiena nevyzila by som nijako .....jeho otec sa na nas do slova a do pisnena z Vysoka vys......l
Za šťe...tku a nechcel chorého syna ta špina.....alimenty?100€ prosimmpekne lebo pánko nema oficiálny príjem a ani to neplatí sama by som to nedala.....vydala som sa znova mam dalsie dieťa zdravé.....mam sa az prilis dobre dovolím si povedať nemam dom ale mam kde bývať mam novy nábytok nove spotrebiče deti nove oblečenie hocikedy si dovolím kúpiť chladnička plná kazdy den mäso deti chcu taku onaku hračku? Hocikedy aj 3x do tyzdna ja moje deti sa mame super mame prebytok nie nedostatok i ked nemame fetari.....ale jedno mi navždy bude chýbať zdravie syna .....hoc aj zivot som za to ochotná dať.......zial bohu.....nevymýšľaj užívaj si života Váž si zdravie a to čo máš .....nie kazdy ma to co ty

@jeliz59 klobúk dole pred tebou a veľa síl ti prajem, snáď raz dokážeš odpustiť svojmu bývalému mužovi, hlavne kvôli sebe... ❤️

patriciah1
26. júl 2025
@anonym_408822

V poslednom case mám pocit, že tu na koňovi je taký trend/ názor, že keď ma niekto peniaze, ma sa nadštandardne , automaticky je to len “pozlátko”, určite sú nešťastní, žena je psychicky tyrana alebo žijú na dlh a automaticky tí chudobnejší sú tí stastnejsi.

@anonym_408822 automatické to určite nie je, ale sú omnoho dôležitejšie vecí v živote. 😁

jana_eyre_2
26. júl 2025

Tak keď vidíš okolie, človeka to nahlodava.. keď sme postavili dom v satelite a borili sa fin.tazkostami, často som premýšľala ako je možné že my nemáme také peniaze aby sme všetko dokázali dokončiť a mali dokonale ako ľudia v okolí.. nie že by som sa tým nejako bezmedzne trápila, ale zaujímalo ma to.. neprišla som na odpoveď, ale uvedomila som si že je to úplne jedno.. nič tým nezmením ak sa budem porovnávať.. žijem tak ako najlepšie viem a dokážem, to snáď stačí..

viera012345
26. júl 2025

@anonym_autor ... človek, ktorý chce byť šťastný a spokojný, nerozmýšľa nad tým,ze čo on nemá a iní áno, ale sa teší z toho, čo má... niekedy nehmotné veci/zdravie Vaše i celej rodiny, porozumenie, pohoda, harmónia v manželstve, radosť z detí/sú cennejšie, než peniaze a majetok.Velka väčšina so mnou nebude súhlasiť,ale verte mi,ze je to tak...

margotka17
26. júl 2025

@anonym_autor nerieš to, čo kto má. Venuj sa rodine, to je to naj, nie to, čo má kto oblečené a na akom aute sa vozí.

miadi
26. júl 2025

Alebo si pozri zamenu manxeliek . Som videla jednu cesku a tam mali taky bordel v dome steny ako pod mostom pocarbane diery.. a mater dala zamok na chladnicku aby deti “ nekradli” jedlo a varila Podla planu na mesiac a Hlavne ze v spalni mala zavarane uhorky . To si clovek uvedomi ako ma doma cisto krasne . Ked uz porovnavas. Ludia ziju vselijak. Poznam ludi ktorych bazenovy domcek ma vacsiu kuchynu ako ja ich kupelna a walk in closet je ako jedno poschodie nasho domu. A milionara co lieta xx za rok na Floridu sukromnym lietadlom. Kazdy ma iny budget. Ale aby koli tomu bol clovek nestastny ci smutny ? Okradas sa o ten limitovany cas co na tomto svete mas negativnimi pocitmi . Vsetko co mame je Akoby len pozicane nic nie je na veky a do hrobu si to nikto nezoberie. Zameraj sa na to co ti robi radost. Na svete je vela ludi co by chceli mat to co ty a nemaju . Zmen uhol pohladu nepozeraj na to co nemas ale na to co mas .

ronie338
26. júl 2025

Sú ľudia ktorý si značkami potrebujú dokázať nejaký status, lebo nie sú spokojný. Môjmu nekupujem značkové veci a nie ze na to nemám ale na čo? Nemám problém keď príde a je od piesku, ma fľaky po celom oblečení. Nepotrebujem sa ukazovať. Je pekné oblečený, čistý, jemu netreba veľa

sjun
28. júl 2025

My sme napr taka stredna vrstva ale ja si kazde rano hovorim ze sme bohati. Nie ze by som si to privolavala, ale preto ze mame kde byvat, v obchode nepozeram na cenu masla a pod., mame tri zdrave deti, muz ma staly prijem a ja sa mam po rd kam vratit, mame fin. rezervu. Win-win.

Strana
z2