icon

Premýšľame nad odchodom zo Slovenska

14. jan 2023

Ahojte , s manželom uvažujeme ,ze by sme odišli zo Slovenska ,keď sledujeme , čo sa deje k ničomu dobrému to tu nepeje .. pracujeme obaja v mieste bydliska ,čiže za prácou neodchádzam .. Moja mzda je minimálna ,manžel o niečo viac .. niečo máme ušetrené. Nebývame vo svojom ,sme v prenajme .. Máme možnosť odísť do poľska ,vybavené bývanie aj práca manžela .. Manžel je poliak odišli by sme do domu k svokre , prepísali by nám dom s tým ,že oni by mali doživotne pravno a opatrovali by sme ich ,zatiaľ si obaja mobilný aj samostatný ,viem časom sa to môže zmeniť som s tým zmierena .. manžel nechce tu u nás brat úver na bývanie ,lebo vraj ma doma dom .. on by pracoval mal by o niečo v viac ako zarobí tu , ale ja by som bola bez prace ,čiže finančne menej ako máme obaja spolu teraz .. nad iným odchodom do zahraničia ,niekde inde nerozmýšľame .. čiže buď odísť ,alebo zostať tu .. chceli by sme dom a investovať peniaze do niečoho svojho.. čo by ste urobili vy ? Áno bývanie zo svokrou a podobne .. každý máme na to iný názor , ja osobne s tým problém nemám

Strana
z2
oli18
14. jan 2023

Uz dlho rozmyslas, pamatam, ze si tu uz pisala. Skuste, ved stratit nemozete nic. Vratit sa mozte kedykolvek.

kacernakokse
14. jan 2023

K tej práci v banskobystrickom kraji. Skúsili ste niekedy aktívne hľadať inú prácu? Pretože práce tam síce nie je bohviekolko, ale dá sa nájsť slušne platený job bez väčších problémov. A je to určite lepšia alternatíva ako ísť opatrovať svokru. Chlap ti pôjde pracovať a z teba si urobia takú ku*vičku na všetko a ešte ti nahovoria že máš byť ráda že máš čo jesť a kde bývať nedajbože zájsť niekam na kávu. Dobre si to premysli. Ja chápem že tvoj muž chce byť s rodinou, ale toto nie je vôbec dobrý plán.

sisaka
14. jan 2023

Na kieho bývate v hladovej doline? Však sa presťahujte niekde, kde je práca, nehnuteľnosť nevlastníte, deti nemáte, načo trčať niekde, kde si neviete nájsť poriadnu robotu?
Do Poľska k svokrovcom je z dažďa pod odkvap, príjem ešte nižší, ale budete mat na seba prepísanú nehnuteľnosť a ako bonus starých ľudí na krku 🤦‍♀️ Zajtra môže mať svokor mozgovú porážku a bude vám tam polihovať ešte 20 rokov a ty ho budeš obriaďovať. Moji rodičia takto žili s mojou babkou, dožila sa 86 rokov, rodičia mali po 50ke, odrastene deti, keď si mohli konečne vydýchnuť a začať robiť rozhodnutia ohľadom domu.
Super, ideálne riešenie… to fakt nedokážete dvaja vymyslieť niečo rozumnejšie? Je jedno koľko tém na to záložiš, toto asi málokto poradi, ako riešenie vašej finančnej situácie.
Odsťahujte sa za lepšou prácou, kde budete obidvaja lepšie zarábať, svet sa nezrúti, keď budete bývať v prenajatom.

slavomira236
14. jan 2023

Ty si tu už písala o sťahovaní do Poľska však?

selest
14. jan 2023

Kolko tem chces este zalozit. Uz ti x krat baby napisali pre a hlavne proti. Ale ocividne ta to velmi laka tak teda chodte, vtskusajte. Nemate velmi co stratit. Hlavne si nechajte zadne vratka, ak to nebude take ruzove ako si to ocividne predstavujes, aby ste sa mohli zbalit a ist. Teda zit so svokrou v cudzej krajine v jej dome v dedine v polsku je terno..teda ano prepise dom na vas, parada..ja mam super svokru aj mamu ale toto nie..

1andrea111
14. jan 2023

Ak dom darujú manželovi nebude Tvoj a aby ho darovali aj Tebe si myslím že je pre nich riziko, aby v prípade rozchodu
Ťa vyplácali z vlastného domu. Píšeš že prepisu len aby to nebolo darovaním manželovi.

luccija
14. jan 2023

Ja by som nešla a už som Ti to písala aj v minulej téme.Preco nejdete do Ba či zahraničia?On bude doma v svojej krajine ty bez jazyka aj, keď je podobný, v cudzej rodine...keď už, tak idem tam kde si finančne prilepsim.O čo mu ide o náklady za podnájom?ste mladí máte dvere otvorené do Poľska k svokre jedine ako núdzové riesenie

miskakyska
14. jan 2023

Sranda...moja dcéra odišla do Banskej Bystrice zo Žiliny pre lepšie pracovné ponuky 🙃

zoeeoz
14. jan 2023

K svokre v zivote, nech by na mna prepisala aj cele polsko

apolka77
15. jan 2023

A kde do Poľska ? Je rozdiel Varšava, Krakow a nejaké zapadakovo Bohom zabudnutá dedina. Vo Varšave som žila 2 roky a celkovo mam rada Poliakov. Sú priateľskí. No keď nemáš vyhliadky na zamestnanie len akože zdedite dom tak ja by som nešla. čo tam budeš robit?

0kristina0
15. jan 2023

Co ti napisat, caka ta "krasna" buducnost. Zivot v cudzej krajine, absencia svojej rodiny, priatelov, ty bez prace, finacne budete na tom horise ako teraz a na krku svokra so svokrom dokym nezomru. Nehovoriac o tom ze financne zavisla budes na muzovi. Stale ti zivot na SK pride horsi?

cajomila
15. jan 2023

Ono pokiaľ nemáš nejak dobrú kvalifikáciu a neovládaš nejaký cudzí jazyk...tak v zahraničí ťa čaká rovnaká práca ako tu ak nie horšia (jazyková bariéra) ...rovnako za minimálnu mzdu.

bluka2
16. jan 2023

@apolka77 tiež som si pomyslela to isté, ale tipujem, že idú z neperspektivneho kraja do neperspektivneho kraja. Inak hádam by to spomenula, lebo to by bola tá hlavná pointa sťahovania. Nie že zo Slovenska do Poľska, veď to je v podstate bez rozdielu, keď vie reč

Strana
z2