icon

Prepis domu a rodinné hádky: Ako riešiť situáciu?

petulka1986
Dnes o 04:42

Dobry den.Chcela by som pocit Vas nazor na vec.
Sme Trajasurodenci .Po smrti matky prebehlo dedicske konanie kde pozemok Bol rozdeleny na tri casti a Dom ostal prepisany na otca.Preslo Pat rokov a sestry zacali tlacit otca aby prepisal dom na ich dve,ze oni sa o neho postaraju.Zakazuju mu a huckaju ho proti mne dokonca tlacia na neho ,aby Mi povedal,ze Si nepraje aby som Tam chodil .
Dokonca situacia zasla tak.daleko,ze mi povedal KED SA nevieme dohodnut tak to prepise na obidve.Nahnevalo Ma to lebo dovolenku Si beriem aby som Mu pomahal okolo domu to vsetko na ukor mojej rodiny.Ako by Ste SA zachovali vy?

Strana
z2
petulka1986
autor
Dnes o 09:28
@rozculena

@petulka1986 tak potom prečo píšeš: Pozemok sa otec vzdal v prospech deti cize nas troch.Teraz Ma nuti aby som im predal moju cast.Mozu Ma donutit?

@rozculena Dom a pozemok pod nim je otcov .Pozemok 27 arovy je na tri casti ten SA vzdal v prospech nas

rozculena
Dnes o 09:30
@petulka1986

@rozculena Dom a pozemok pod nim je otcov .Pozemok 27 arovy je na tri casti ten SA vzdal v prospech nas

@petulka1986 píšeš chaoticky,nakoniec to je jedno,písala som,aby si si zistila ceny takých pozemkov v okolí a predaj im to za trhovú cenu,keď sú hyeny.

katkazatka
Dnes o 09:30
@anonym_87d74d

Pri tejto teme a mnoho dalsich podobnej tejto ma napadne najoblubenejsia veta mamiciek: "nic lepsie nemozes spravit pre svoje dieta ako mu dat surodenca".

@anonym_87d74d surodenec je najviac. A 10 srdiecok k tomu.😁 +fotka, kde sa 5 sekund nahodou objimaju.

anonym_99ed72
Dnes o 09:42

@petulka1986 prečo by mal len tak prepísať dom na sestry?? Nech ťa z domu najprv sestry vyplatia aj pozemok im odpredáš a budeš mať pokoj, môžu sa ďalej starať o majetok a ty budeš otca len navštevovať.

anonym_53518c
Dnes o 09:52
@petulka1986

@anonym_4858aa Pozemok sa otec vzdal v prospech deti cize nas troch.Teraz Ma nuti aby som im predal moju cast.Mozu Ma donutit?

@petulka1986 nútiť ťa môžu, ale ak nebudeš chcieť ty, nič neurobia

cacianka
Dnes o 10:07
@anonym_53518c

@petulka1986 nútiť ťa môžu, ale ak nebudeš chcieť ty, nič neurobia

@anonym_53518c urobia. podajú návrh na súd vo veci vysporiadania

cacianka
Dnes o 10:08
@anonym_99ed72

@petulka1986 prečo by mal len tak prepísať dom na sestry?? Nech ťa z domu najprv sestry vyplatia aj pozemok im odpredáš a budeš mať pokoj, môžu sa ďalej starať o majetok a ty budeš otca len navštevovať.

@anonym_99ed72 lebo otec môže so svojim majetkom nakladať ako chce. ...

anonym_cd62b4
Dnes o 10:14

Neries. Pozemok nepredavaj. Otec keby mal rozum rodeli aj dom na 3. A uz vy sa podelte. Nech ta vyplatia ked tam chcu zostat. Co ze si sestra prerobila.

anonym_99ed72
Dnes o 10:42
@cacianka

@anonym_99ed72 lebo otec môže so svojim majetkom nakladať ako chce. ...

@cacianka keby si mala 2 dcéry a syna, tak prepíšeš dom len na dcéry a syna s čistým svedomím vydedíš aj keď ti pomáha s prácou okolo domu ?? Mater ako ty by som určite nechcela...

bielasovicka
Dnes o 10:52

@petulka1986 ty si muž alebo žena? Lebo píšeš raz tak, raz tak.

januska12323
Dnes o 11:00

Otec môže so svojim vlastným majetkom naložiť ako uzná za vhodné a nejedná sa o žiadne vydedenie pokiaľ žije.

cacianka
Dnes o 11:13
@anonym_99ed72

@cacianka keby si mala 2 dcéry a syna, tak prepíšeš dom len na dcéry a syna s čistým svedomím vydedíš aj keď ti pomáha s prácou okolo domu ?? Mater ako ty by som určite nechcela...

@anonym_99ed72 ty si chci koho chceš, ja len odpovedám na otázky autorky a možnosti. nie ako podelím ja. to ako podelí jej otec, je jeho vec. a bohužial nie je spavodlivý, to však ja ani ty neporiešime. ani autorka veľmi nie, lebo zákon je na strane otca, že so svojim majetkom môže nakladať ako chce.
či je to morálne, a charakterné je už iná vec.
ty mater ....

simca06022011
Dnes o 11:21

Normalne by som si pohovorila s otcom, ak silou mocou nieco chce prepisovat, tak na vsetkych troch predsa. Ono vies.. sestry si mozu piskat, ak ma rozum. So sestrickami by som si to vybavila zoci voci, frajerkami :DDD a este aby otec ten dom na teba nekoniec neprepisal:D

anonym_99ed72
Dnes o 11:23
@cacianka

@anonym_99ed72 ty si chci koho chceš, ja len odpovedám na otázky autorky a možnosti. nie ako podelím ja. to ako podelí jej otec, je jeho vec. a bohužial nie je spavodlivý, to však ja ani ty neporiešime. ani autorka veľmi nie, lebo zákon je na strane otca, že so svojim majetkom môže nakladať ako chce.
či je to morálne, a charakterné je už iná vec.
ty mater ....

@cacianka odpovedala si na môj príspevok a nie autorov !!!
Nie nevyriešime to tu, len som napísala " autorovi " svoj názor, nie tebe ty trápna mater.

anonym_53518c
Dnes o 11:31
@cacianka

@anonym_53518c urobia. podajú návrh na súd vo veci vysporiadania

@cacianka veď časť pozemku patrí aj jemu , je vlastníkom a otec ho núti predať ho sestrám, ak som správne pochopila

sense
Dnes o 11:34

Ničoho by som sa nevzdávala. Otcovi za prítomnosti sestier by som povedala. Otec je to tvoj dom, ak ho chcela prepísať na sestry s tým že sa postarajú tak kľudne, ale ak bude treba pokosiť obrat sa na sestry. Tiež mám dvoch súrodencov ale ja som máme povedala ak by som sa mala s nimi vadiť,tak radšej nič nechcem a rovnako dom povedala aj bratovi ktorí sa vyjadril že chce byt po mame. Kľudne , v prípade že ju doopatrujes , postaras sa o ňu alebo jej budeš financovať domov dôchodcov.

petulka1986
autor
Dnes o 12:06
@anonym_53518c

@cacianka veď časť pozemku patrí aj jemu , je vlastníkom a otec ho núti predať ho sestrám, ak som správne pochopila

@anonym_53518c ano tak to je proste Ho vydieraju

anonym_99ed72
Dnes o 13:50
@petulka1986

@anonym_53518c ano tak to je proste Ho vydieraju

@petulka1986 postrašila by som milé sestričky, ak budú ďalej tlačiť na otca, že predáš pozemok cigáňom. Dom je otcov, malo by to tak zostať do konca jeho života.

Strana
z2