Prepis domu a rodinné hádky: Ako riešiť situáciu?
Dobry den.Chcela by som pocit Vas nazor na vec.
Sme Trajasurodenci .Po smrti matky prebehlo dedicske konanie kde pozemok Bol rozdeleny na tri casti a Dom ostal prepisany na otca.Preslo Pat rokov a sestry zacali tlacit otca aby prepisal dom na ich dve,ze oni sa o neho postaraju.Zakazuju mu a huckaju ho proti mne dokonca tlacia na neho ,aby Mi povedal,ze Si nepraje aby som Tam chodil .
Dokonca situacia zasla tak.daleko,ze mi povedal KED SA nevieme dohodnut tak to prepise na obidve.Nahnevalo Ma to lebo dovolenku Si beriem aby som Mu pomahal okolo domu to vsetko na ukor mojej rodiny.Ako by Ste SA zachovali vy?
@petulka1986 povedala otcovi aj sestrám na rozum čo si myslím a už by som tam nechodila. Keď nebude kto mať kosiť a opravovať veci rýchlo im začnete chybat
@kvietok1233 Som sklamany z toho je Mi z toho zle ,ze vlastna krv dokaze toto
dom predať a deda dať do starobinca. Budete bez roboty a on tiež.
Naťahovať sa o majetok nemá zmysel, skončíš na psych.
@petulka1986 ano vlastna krv sa spozna pri dedeni...Vlastna krv ta dokaze viac zradit nez nepriatel, je to smutne. Mas vydarene sestry, velmi smutne , no samozrejme, nepozname okolnosti vsetky, mozno maju dovod, preco to robia? Vies povies A ale je tam aj B
@petulka1986 ano vlastna krv sa spozna pri dedeni...Vlastna krv ta dokaze viac zradit nez nepriatel, je to smutne. Mas vydarene sestry, velmi smutne , no samozrejme, nepozname okolnosti vsetky, mozno maju dovod, preco to robia? Vies povies A ale je tam aj B
@anonym_04aeac Sestra Si to prerobila na vrchnom poschodi v roku 2007 a to ju skrie
@petulka1986 A preco sa nevenujes rodine ale zahrade?
@anonym_04aeac Sestra Si to prerobila na vrchnom poschodi v roku 2007 a to ju skrie
@petulka1986 slecinka tam byva?
Ak to bude chcieť otec urobiť, tak to urobí. Za života si môže so svojim majetkom robiť čo chce. Mal si trvať na tom, po matkinej smrti, že aspoň tvoj dedičský podiel po nej, nech prepíšu na teba. Nemal si sa ho teda vzdať v prospech otca. Naši to urobili tak, že dom predali jednej sestre a peniaze rozdelili medzi mňa a sestru. Nemuseli nám dať nič, no dali. Tak to chceli.
Ak to bude chcieť otec urobiť, tak to urobí. Za života si môže so svojim majetkom robiť čo chce. Mal si trvať na tom, po matkinej smrti, že aspoň tvoj dedičský podiel po nej, nech prepíšu na teba. Nemal si sa ho teda vzdať v prospech otca. Naši to urobili tak, že dom predali jednej sestre a peniaze rozdelili medzi mňa a sestru. Nemuseli nám dať nič, no dali. Tak to chceli.
@anonym_b763bb Malo sa to na dedicskom robit No jedna zo sestier nesuhlasila
no, neviem čo teraz očakávaš - je to už otcov majetok, svojho podielu si sa vzdal. ani nevieme prečo ho sestry huckajú proti tebe ani prečo ťa chcú obrať o majetok ...
no, neviem čo teraz očakávaš - je to už otcov majetok, svojho podielu si sa vzdal. ani nevieme prečo ho sestry huckajú proti tebe ani prečo ťa chcú obrať o majetok ...
@biba_18 ja som SA nevzdal podielu jednoducho Ho vydierali aby to prepisal na nich
Koľko má dedo rokov? Normálny pri zmysloch? Alebo už nejaké starecké diagnózy?
@anonym_b763bb Malo sa to na dedicskom robit No jedna zo sestier nesuhlasila
@petulka1986 to takto nefunguje, že sestra nesúhlasí. Na tú časť po mame si mal zákonný nárok. Mal si trvať na tom, že dedičský podiel po mame chceš mať napísaný na seba. Nechal si sa zmanipulovať.
@petulka1986 to takto nefunguje, že sestra nesúhlasí. Na tú časť po mame si mal zákonný nárok. Mal si trvať na tom, že dedičský podiel po mame chceš mať napísaný na seba. Nechal si sa zmanipulovať.
@anonym_b763bb Dom Bol na otca pisany vzdy .Pri dedicskom SA riesil pozemok IBA
Koľko má dedo rokov? Normálny pri zmysloch? Alebo už nejaké starecké diagnózy?
@anonym_9648c8 73 rokov ,problemy zo srdcom a tlakom
@anonym_9648c8 73 rokov ,problemy zo srdcom a tlakom
@petulka1986 to zas nie je až taký vysoký vek a neuvadzas žiadnu psychiatrickú diagnozu
Veď sa ho opýtaj prečo tá chce v podstate vydedit?
Prestaň fnukat, vyčisti im žalúdok a prestaň sa starať o nevdacnikov. Prerus kontakty a staraj sa o seba a o svoju rodinu. Oni nech tam aj pomru
@biba_18 ja som SA nevzdal podielu jednoducho Ho vydierali aby to prepisal na nich
@petulka1986 ony ho nemohli vydierať. ak bol dom tvojich rodičov v BSM, tak otcova polovica nešla do dedičského konania, iba tá mamina. a tá sa mala rozdeliť medzi 4 dedičov. otec + vy 3 súrodenci. čiže otcovi malo pripadnú na záver 5/8 majetku a vy traja po 1/8. teda nemohli len tak donútiť otca aby prepisal TVOJ podiel. pravdepodobne ste sa vy traja vzdali domu v prospech otca. takže je teraz celý dom iba otcov a tak s ním môže nakladať ako chce. predať rómom, darovať sekte, alebo prepísať/darovať svojim svojim dcéram, teba vynechať. je to smutné, ale naozaj ťa môžu vyšachovať. môžeš otcovi povedať či napísať slušn svoj názor, upozorniť ho na možné problémy, najmä ak by ho tie dve dcéry os.rali. vecné bremeno je základ.
Potom sa zariaď tak ako ťa oni obabrali. nebudeš musieť ani prstom pohnúť, vlastne ani nebudeš môcť, lebo nič tam nebude tvoje, ani povinnosť si brať voľno, dovolenky a makať na cudzom majetku.
@petulka1986 ony ho nemohli vydierať. ak bol dom tvojich rodičov v BSM, tak otcova polovica nešla do dedičského konania, iba tá mamina. a tá sa mala rozdeliť medzi 4 dedičov. otec + vy 3 súrodenci. čiže otcovi malo pripadnú na záver 5/8 majetku a vy traja po 1/8. teda nemohli len tak donútiť otca aby prepisal TVOJ podiel. pravdepodobne ste sa vy traja vzdali domu v prospech otca. takže je teraz celý dom iba otcov a tak s ním môže nakladať ako chce. predať rómom, darovať sekte, alebo prepísať/darovať svojim svojim dcéram, teba vynechať. je to smutné, ale naozaj ťa môžu vyšachovať. môžeš otcovi povedať či napísať slušn svoj názor, upozorniť ho na možné problémy, najmä ak by ho tie dve dcéry os.rali. vecné bremeno je základ.
Potom sa zariaď tak ako ťa oni obabrali. nebudeš musieť ani prstom pohnúť, vlastne ani nebudeš môcť, lebo nič tam nebude tvoje, ani povinnosť si brať voľno, dovolenky a makať na cudzom majetku.
@anonym_4858aa Pozemok sa otec vzdal v prospech deti cize nas troch.Teraz Ma nuti aby som im predal moju cast.Mozu Ma donutit?
@anonym_b763bb Dom Bol na otca pisany vzdy .Pri dedicskom SA riesil pozemok IBA
@petulka1986 takže dom sa neriešil pri dedičskom konaní. je vo výlučnom vlastníctve otca a teraz sestry tlačia, aby ešte počas života ten dom daroval obom a teba vynechal.
Holt, urobiť to môže, ako píšem vyššie. Ale stále tam máš podiel na pozemku, teda nepíšeš či ide o pozemok pod domom, alebo o nejaké iné plochy. ked sa zachovajú k tebe chrapúnsky, požiadaj ich o vyplatenie tvojho podielu, ponúkni na odpredaj, kľudne aj cez právnika. a kľudne spomeň, že ak sa nebudú chcieť dohodnúť, nemáš problém riešiť vysporiadanie aj súdnou cestou. bud slusná ale nenechaj si kakať na hlavu. oni nemajú zábrany ťa podraziť, tak už nemaj zábrany ani ty riešiť ich tvrdšie.
@anonym_4858aa Pozemok sa otec vzdal v prospech deti cize nas troch.Teraz Ma nuti aby som im predal moju cast.Mozu Ma donutit?
@petulka1986 a ako tá donútia? Čo ti priložila nôž na krk? Ďalšia vec otec ma pravdu keď sa vy traja súrodenci nevedia dohodnúť tak sa mu ani nečudujem mňa by to tiež nebavilo. Veď máš pozemok tak načo by ti bol dom?
@petulka1986 nútiť môže, ale ty nemusíš. avšak môžu podať návrh na súd vo veci vysporiadanie. kde súd môže rozhodnúť že im ho prisúdi a a v rozsudku uvedie že ťa majú vyplatiť. mmch. načo ti je pozemok pod domom, ktorý nevlastníš a asi ani vlastniť nebudeš ? teda ak ide o pozemok pod domom. ja by som im pozemok predala, za riadnu trhovú cenu a odstrihla by som sa od chamtivej rodiny. nech im tam kosí kto chce ... Aj keby im padol na hlavu.
ešte ra sa porozprávjte všetci spolu, predtým sa skús otcom.
@petulka1986 a ako tá donútia? Čo ti priložila nôž na krk? Ďalšia vec otec ma pravdu keď sa vy traja súrodenci nevedia dohodnúť tak sa mu ani nečudujem mňa by to tiež nebavilo. Veď máš pozemok tak načo by ti bol dom?
@modrykolibrik môžu riešiť návrhom na súd vo veci vysporiadanie. oni dve nemusia byť nútene zotrvávať v spoluvlastníckom vzťahu. Načo by jej bol dom ? pri predaji má nárok na finančný podiel, alebo užívať ho.
@modrykolibrik môžu riešiť návrhom na súd vo veci vysporiadanie. oni dve nemusia byť nútene zotrvávať v spoluvlastníckom vzťahu. Načo by jej bol dom ? pri predaji má nárok na finančný podiel, alebo užívať ho.
@cacianka Sud aj da cenu za ktoru Ma vyplatit.
@petulka1986 myslím že súd nemôže stanpviť cenu, to musíte buď dohodou, alebo cez realitku alebo súdneho znalca.
@modrykolibrik on nemá celý pozemok predsa....akože načo by mu bol pozemok.....veď ten dom stojí na tom pozemku
@petulka1986 zisti si,kolko stoja také pozemky v tvojom okolí
@modrykolibrik on nemá celý pozemok predsa....akože načo by mu bol pozemok.....veď ten dom stojí na tom pozemku
Dom a pozemok pod nim je otcov
Dom a pozemok pod nim je otcov
@petulka1986 tak potom prečo píšeš: Pozemok sa otec vzdal v prospech deti cize nas troch.Teraz Ma nuti aby som im predal moju cast.Mozu Ma donutit?
Pri tejto teme a mnoho dalsich podobnej tejto ma napadne najoblubenejsia veta mamiciek: "nic lepsie nemozes spravit pre svoje dieta ako mu dat surodenca".

@petulka1986 povedala otcovi aj sestrám na rozum čo si myslím a už by som tam nechodila. Keď nebude kto mať kosiť a opravovať veci rýchlo im začnete chybat