icon

Prepustili by ste švagrinej meno dieťaťa?

24. sep 2021

Ahojte mamičky, prepáčte že píšem anonymne, ale pre niektoré to bude možno blbosť a zlynčovali by ste ma tu😀 totiž ide o to, že švagriná má malé dievčatko, ktoré jej chodievam občas postrážiť keď má toho veľa, aby si porobila, doteraz sme mali normálne vzťahy, žiadne blízke kamarátky, ale neskákali sme si do vlasov😀 ale keď som u nej bola naposledy, tak mi povedala, že ak budú mať druhé bábo chlapca, tak sa bude volať ako môj muž. Ide o to, že my sa snažíme intenzívne o bábo a nedarí sa, takže som na to veľmi citlivá a odkedy som začala s mojím mužom ešte len chodiť, tak sme sa dohodli, že sa raz bude volať náš syn po ňom (a dcéra mať ženskú verziu mena), pretože je to tradičné meno, ktoré sa u nich dedí generácie a volá sa tak aj jeho otec, dedko a pradedko. Keď som jej povedala, že my sme tak dohodnutí už roky, že sa tak bude volať naše dieťa, na ktorom pracujeme, tak povedala, že veď jej nevadí ak budú mať rovnaké mená. Ja viem že to riešim skoro a nikto nevieme, že čo a ako vlastne bude, ale nahnevalo ma to, pretože to nie je náhoda, ale dobre vedela, že jej brat celý život tvrdil, že jeho syn bude mať meno po ňom, ako je to u nich zvykom. Ak by mali dieťa ako prví, tak by som bola potom proti, aby sa tak volal aj náš syn, lebo je to blízka rodina a mali by dokonca aj rovnaké priezviská, lebo švagriná si nechala svoje priezvisko a má ho aj ich prvá dcérka, každý by si ich mýlil a boli by z toho problémy, ale ak by sa im narodil syn až po našom, tak by som nemala ako zabrániť tomu, aby dali rovnaké meno. Manžel nechce ani počuť aby sa naše dieťa volalo inak, švagriná sa urazila že jej chcem obmedzovať výber mena pre dieťa, ktoré nie je ešte ani v pláne, takže som vlastne ja z toho vyšla ako tá najhoršia😀 ja by som aj prežila hocijaké iné meno, len nech je bábo zdravé, ale zarazil ma ten princíp, lebo vie, s čím sa trápime a že jej brat po tom túži celý život, a je to pekná rodinná tradícia, na svete je milión iných mien z ktorých si môžu vybrať a nebude to spôsobovať hádky v rodine a chaosy napr. v škôlke, na úradoch atď.

suge
24. sep 2021

Keby si vedela milá autorka, koľko máme my v širšej rodine Petrov. Ujovia, bratranci, všetci s rovnakým priezviskom. A svet sa nezrútil, dokonca ani v rodine kvôli tomu nie sú prieky. Vlastne aj ja som mala byť Peter, ale bola som dievčatko.😀

0silvia0
24. sep 2021

strasne tazive rozmyslanie mas... normalne z tvojich slov je mi neprijemne, trocha nadhladu, zhovievavosti by nezaskodilo... Mozno bude chlapec len jeden v rodine, ten svagrinin... tak nech ma meno aspon on...

ella_price
24. sep 2021

Drama queen in da house

miadi
24. sep 2021

Nikto nema monopol na mena. Moze sa stat ze budes mat syna Jozefa prva a svagrina kludne da tiez Jozefa. Sa zblaznite? Popripade mu das aj stredne meno po tvojom otcovi alebo svagrininom muzovi 😂bude Jozef Adam Kovac. Hotovo . Budu ho v skole volat Jozef A.

vamajka
24. sep 2021

Co riesis ved svagrina nech si da meno ake chce a vy sa potom zariadite. Ty budes stastna ked porodis zdrave dieta a bude ti uplne ukradnute ci sa bude volat tak alebo tak. Nikde nie je napisane, ze budete mat chlapcov. Aj tak nie je dobre, ked sa otec a syn volaju rovnako

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
rubinka
24. sep 2021

U nás majú dve sestry dcéry s rovnakým menom a nikdy nám to neprišlo ako niečo čudné. To že dá švagriná také meno neznámena že ty už nemôžeš dať ja nevidím žiaden problém v tomto. 🤷

marcellka32
24. sep 2021

Moja sesternica sa volá ako ja, a aj môj brat a bratranec majú rovnaké meno a nikdy sme nemali nejakú ujmu z toho, tak si dali sestry rovnaké mená detí

vamajka
24. sep 2021

No vidis a ty ked zakricis tiez sa otocia obaja otec aj syn to ti nepride divne?

marca12
24. sep 2021

Fakt riesis sprostost a rob nieco so svojiu precitlivelostou,lebo toto nie je normalne. Preco by ste obidve nemohli mat rovnake mena? U nas v rodine taktiez maju rovnake mena a nikto to nikdy neriesil a su to tiez mena,ktore sa dedia z generacie na generaciu

julia_33
24. sep 2021

Závisť je sviňa no a ty si svoje mindráky jednoducho vybíjaš takto. Pokial by si bola šťastná a vyrovnaná, bolo by ti to úplne jedno. Takže nie meno je problém, ty si sama pre seba problém a treba začať tam.

maribell
24. sep 2021

meno chcete po mužovi lebo sa dedí z generácie na generáciu...a to je dané že sa môže to meno dediť iba po mužskej línii? 🤔 Veď aj ona je v rodine tak teraz nerozumiem prečo má na to meno menšie právo ako vy? Vlastne chce dať meno po otcovi/dedkovi/pradedkovi ..

vamajka
24. sep 2021

A nie je to tak, ze ty zavidis svagrinej, ze ona dieta ma a ty nie? Ak som dobre pochopila svagrina chce dat meno po svojom otcovi nie? Ma na to plne pravo

eternity24
24. sep 2021

Ja vás zase chápem. Podľa mna by mal ustúpiť jeden z vás 😀 na svete je toľko mien a ked maju starý rodičia dve vnucatka Julky, pride mi to trafene. Alebo o Sajfovi a jeho bratovi som netušila, ze maju obaja Sary 🤦🏻‍♀️ Ja aj moja sesternica name tiez obe rovnako sa volajúce dcery, mija je november 2019 a jej január 2020. Ked som sa dozvedela, ze da rovnaké meno, tiez som si pomyslela ze je mimo,ale zase niesme az tak v kontakte, aby som sa sla z toho zblázniť. Len som si povedala, ze na svete existuje snáď miliarda akebo neviem koľko mien a ina musi dať rovnaké 🤦🏻‍♀️ Chápem, ze vasa dilema ma hlbšie korene vzhladom na vášho manžela. No ako ju vyriešiť Vám neporadím.

miadi
24. sep 2021

Aj ked nechapem naco ti to svagrina hovorila ked este ani nie je tehotna. 🤔ze ake meno chce dat raz ked by mala syna. 2 zeny aby sa natahovali o meno pre dieta ked este ani jedna nie je teho mi pride odveci. A to vam prajem nech ste v sekunde Obe tehotne pfuj pfuj dvojicky obe nech mate. Idealne naraz 😀

julia_33
24. sep 2021

@eternity24 A? Ešte mi povedz, koľko z rodiny to takto riešia ako ty. Veď ak sa im to meno páči, prečo by si na základe nejakej trafenej husy, ktorá trieska päsťami, mali ustúpiť? U nás v rodine sú tiež dve Lucky a dve Zuzany ale vždy sa vie, na ktorú sa volá a v živote takúto blbosť nikto neriešil. Ľudská blbosť už keď sa ma ukázať, tak naozaj na tých najnepodstatnejších veciach.

janetinka27
24. sep 2021

ahoj, moze sa stat, ze to meno, ktore sa dedi generacie, nedostane nikto. aj svagrina je z ich "vetvy" a toto meno moze mat vyznam rovnako pre nu ako pre tvojho muza.ona tiez moze pokracovat v tej tradicii. ak ti ustupi, moze sa stat, ze meno nebude mat nikto.
rozumiem,ze ta to trapi, u nas sa mena v rodine na urovni jednej generacie neopakovali. ale napr. u kamosky bol milan stary otec,otec aj brat. mali milana aj bratranca (z 3 vnukov boli 2 milanovia). ona si vzala za muza tiez milana a maju synceka milana. jej brat ma tiez deti a nedivila by som sa,ak by mal syna milana 😀
netrap sa, das meno ake budes chciet a hotovo. tvoj "janko" bude uplne iny ako synovec "janko"

beata_k
Odpoveď bola odstránená
autor
24. sep 2021

@miadi veď práve, ja by som si nikdy nedovolila kamarátke, ktorá viem že má takéto problémy hovoriť veci podobného typu, nejde ani tak o to meno, ja som ochotná ustúpiť ako som už napísala, ale ako to vyznelo a to nehovorím o tom, že vie, že mi s tým zavarila u muža, ktorý teda ustúpiť nechce a ja mám z toho teraz len zbytočný stres a pritom tehotná nie sme ani jedna, konečne niekto pochopil, o čo mi išlo

vamajka
24. sep 2021

Preco mas ty stres? Ved nech si to vyriesi brat so sestrou. No vidis a moj muz chcel dat synovi meno po sebe, lebo aj jeho otec sa tak vola no ja som to razne zatrhla. Mame synov 2 a ked som im povedala, ze by sa mali volat po tatovi sa zhrozili, ze aspon ja som mala rozum

birika
24. sep 2021

premyslam - ak je to bratova zena, tak deti predsa nebudu mat rovnake priezviska. alebo sa mylim?

janetinka27
24. sep 2021

@birika nechala si rodne meno, uz tu bolo spomenute

sara07
24. sep 2021

myslím že to vyslovene hrotíš
a prečo a ako vieš že budu zrovna chodit do jednej triedy v škôlke ? ako robíš z komara slona a za to že sa snažíte a nejde to tak ako nemusíš blbnut a ničit si vztahy
si dost vztahovačná mala by si popustit paru
ja som si musela dvakrat prečitat aby som vôbec pochopila pointu

eternity24
24. sep 2021

@julia_33 A? Ľudská hlúposť je podľa mna ak daju dvaja bratovia svojim dcerám rovnaké mena. A? Pre mna je to nepochopiteľne, a hlúpe prave to, ze ani jeden z nich neustúpi a just dám take aj ja! To je ľudská hlúposť .

julia_33
24. sep 2021

@eternity24 To ak žiješ medzi ľudmi, čo robia takéto naprieky, tak mi je ťa ľúto 👏🏻

sara07
24. sep 2021

inak ten nadpis otázka, to je ako keby si mala patent vyhradné pravo a dost ako male deti doslova

vamajka
24. sep 2021

@sara07 podla pointa je, ze svagrina ma dieta a jej sa nedari

moonlight1210
24. sep 2021

Vies co? Neries.
Kamoska mala zhodou okolnosti vybrate rovnake meno, ako sme sa rozhodli dat my. Celkom ju to spociatku nastvalo.
Ale nic. Dali sme obe rodiny to meno.
Teraz su to najlepsi kamosi a velmi sa im paci, ze sa volaju rovnako.

sara07
24. sep 2021

@vamajka uprimne máme vo vchode par čo sa snaží ale neda sa , hulia ako tovarenské kominy obaja zvlašt on jeho ako som bez cigarety ešte nevidela za tie roky -a proste čo ona doraba ako sa tu začali deti rodit to ako normálne nie je
jej dokonca vadí aj ked sa dieta smeje alebo od radosti sa jaší hned že nemá klud a už taha cig. ako nad nou to ako vkuse že ako dieta buchoce ked chodí - podotýkam že začina štvornožkovat ale teda ide ako slimačik malý ako toto počuje to ako nechapem a to čo bude ked to bude väčšie no neviem , vadia jej v boxe kočíky podotykam že box bol prazdny a na to určeny vlastne a je tak mimo že nikomu v ničom nezavadzia len ako to tam vyzera, no tak ak vodí naštevy do pivnice tak ako neviem no a toho je ešte vela
to je proste na nevydržanie a vyvadza ziape ja obdivujem tu stranu ja by som jej asi dala už preplesk normálne

nina255
24. sep 2021

Poznam dve sestry ktore sa rozhadali lebo boli v podobnom case tehotne a jedna aj druha chceli dat svojmu buducemu synovi to iste meno, nebavili sa par rokov 🤣 a to ani nemali mat rovnake priezviska…v dnesnej dobe problem uz asi vsetko 🤷‍♀️