icon

Prespávanie 15 ročnej dcéry u otca cez víkendy

vlocka33
16. nov 2013

Ahojte, chcela by som pout Vas nazor. Cakame babatko, manzel ma 15rocnu dceru z prveho manzelstva a pravidelne kazdy druhy vikend je u nas, piatok, sobota a nedelu ju vozi manzel doma. Tieto vikendy su pre mna strasne obmedzujuce, dievca nema ziadne zaujmy, cely vikned len prelezi na gauci pred telkou alebo internetom. Podla mna je uz dost velka na to aby u nas prespavala. Nemam nic proti tomu ked sa so svojim otcom stretne hoc aj kazdy den, ale uz mi to dost vadi ked u nas tak casto prespava. Ked sa narodi malicke chcela by som to uz zatrhnut, predsa len to uz bude 16-rocne dievca, nepotrebuje hajinkat s ocinkom. Co si o tom myslite?

zuzkat1
18. nov 2013

@h2 vies su veci ktore dokazes ovladat.myslim ze vek kedy sa clovek bezhlavo zamiluje je za mnou.a tak mozem povedat ze dieta je pre mna prekazka.

zuzkat1
18. nov 2013

@zuzkaanicka ooo dakujem🙂

h2
18. nov 2013

@zuzkaanicka
@eeffka
ja vám úplne rozumiem a sama by som tvrdila presne to isté, keby..., hmmm, taká maličkosť, keby som sama chlapa so záväzkami nemala. Život prináša rôzne situácie a srdcu nerozkážeš. 😉

zuzkaanicka
18. nov 2013

@zuzkat1 no, urcite je lepsie premyslat dopredu, ako sa potom rozculovat a otravovat inym zivot 😉

zuzkaanicka
18. nov 2013

@h2 tak ale predpokladam, ze ten jeho zavazok (vyznie to hrozne, ked sa jedna o dieta) neberies ako bremeno ... ak si zvladla byt dobra nevlastna mama, tak klobuk dolu 😉

h2
18. nov 2013

@zuzkat1 Ahoj, Tvoju odpoveď som si našla až po tom, čo som odoslala posledný príspevok, ja úplne súhlasím, ja len, že som tiež toto vyhlasovala (dokonca som s týmto dôvodom odmietla aj toho svojho, keď dal najavo záujem 😀 ), no a vidíš, ako to dopadlo. 🙂

zuzkaanicka
18. nov 2013

@zuzkat1 Zuzi, nemas za co🙂

zuzkat1
18. nov 2013

@zuzkaanicka Ved to.keby som upadla do tranzu z neho ze wau aky chlap... 1z miliona a neodolam tak potom by som sa musela zariadit tak ze ma dieta a brat ho ako svoje. Keby sa rozvedieme a muz si najde daku xantypu tak asi malu k nemu nepustim..

h2
18. nov 2013

@zuzkaanicka No, či som dobrá macocha, musia posúdiť moje "pastorkyne", no ale zatiaľ sa nesťažovali. 🙂 Veď by som im aj dala! Do lesa v mraze na jahody!!! 😀 😀 😀

zuzkaanicka
18. nov 2013

@h2 a vies aspon kde rastu? 😅 tie jahody, samozrejme🙂

zuzkat1
18. nov 2013

@h2 Ano zivot prinasa vselico.teraz som pisala ze ak by sa mi to stalo nahodou,tak to dieta musim prijat za "svoje" a nie vnimat ho ako prizivnika.

h2
18. nov 2013

@zuzkaanicka No, veď to, že keby som ich v dnešnej dobe vyhnala v zime na jahody, tak mi ich asi donesú z nejakého hypermarketu. Ach, už nič nie je, ako za starých dobrých čias... 😀

zuzkaanicka
18. nov 2013

@h2 😀

janka0025
18. nov 2013

Vacsina bab ani len netusi o com pise,nerozumiem preco reaguju baby co take nieco nezazili...vlocka 33 zajtra ti poslem spravu...babam co nieco take nezazili: nerieste to,ani len predstavit si to nemozte,uprimne..

h2
18. nov 2013

@janka0025 Tak nám napíš svoj príbeh, ja som tiež svoj napísala. A podľa všetkého autorka už o odpovede nestojí.

margotka33
18. nov 2013

@h2 mne v zahrade aj fialky kvitnu 🙂 mozno budu aj v decembri, ak nenasnezí..😀

ivanka.7
18. nov 2013

@janka0025 lenze tu pisalo aj niekolko zien, ktore vedia o com pisali,lebo boli/su v podobnej situacii a veru to pre autorku temy nedopadlo lepsie ako pri "teoretickach" 😝
@seraa akurat ze autorka neriesila ohladom dedenia to, ako to urobit aby ona neostala s holym zadkom, ale ako urobit to, aby to dievca nedostalo nic. A to je podla mna velky rozdiel. A aj tak by to asi neslo, lebo zo zakona su obe v 1. dedicskej skupine a tam sa (ak sa vobec da) da vydedit len z nejakych brutalne zavaznych dovodov. Polovicu dostava manzelka a druhu polovicu si medzi sebou delia deti. Finito.

zuzkaanicka
18. nov 2013

@margotka33 neuveris, ja mam v zahrade kvitnuce jahody a aj zelene plody-mame take, co viackrat za rok rodia a uplne sa pojasili 😅

margotka33
18. nov 2013

@zuzkaanicka v decembri dozrejú 🙂 macochy sa mozu realizovat.. 😉

dejnas
18. nov 2013

@ivanka.7 rodič môže dieťa vo výnimočných prípadoch vydediť. napr.. ak o neho dieťa neprejavuje záujem... že by to niekto vločke poradil? 😲
ale to už berte fakt s rezervou 😉 aspoň ja naivne dúfam, a stále verím viac v dobro ľudí, snáď až tak ďaleko by to nezašlo

ivanka.7
18. nov 2013

@dejnas ale vsak ona pred rokom pisala v inej teme, ze sa o malu staraju lepsie ako jej mama, ze aj ona k nim rada chodi, aby nemusela byt s mamou, ze jej vselico davaju... tak kto vie ako je to naozaj

gabrielkaa
18. nov 2013

@vlocka33 Ja to poznam doverne, dcera prva 18 ale chodieva k nám už od 9tich a druhá dcéra 23 tiež mala cca15 keď tu chodila. Viem čo hovoríš...ja som mala tiež niekedy nervy, najmä keď som v čase keď u nás bola robila len servis a ona si ani tanier do umyvačky nedala..proste všetko som po nej robila, muž jej nič nepovedal, lebo sa bál, že by k nám nechcela chodiť aby nemala stres. Lebo rodinna situacia u matky nebola idealna. nejdem rozoberat. No...ale keď sa ti narodí vlastné dieťa trošku pochopíš. Ja svoje nevlastne dcery mam rada, aj ked svoje vlastne dieťa lubim nadovsetko a ked som sa na to pozrela z pohladu, ako tu pisali ine mamy, ze ako by to bolo keby raz moje dievcatko niekto takto "nechcel" tak som zhodnotila aj svoje spravanie a vela krat si kusla do jazyka. Je to otec tak isto mojej dcery ako ich. Ja som isla do vztahu s tym, že som akceptovala aj jeho dcéry. Priznám sa, nevedela som do čoho idem zo začiatku 😀.... Takže daj jej šancu, viem, že sa ti zdá, že keď má 15 je už veľká....ale nie je...

dejnas
18. nov 2013

@ivanka.7 ja už som tu písala, že nemusím veriť všetkému, čo tu uviedla.... veľmi by ma zaujímal aj názor protistrany....
nikto z nás nevie, ako je to všetko v skutočnosti, ja vychádzam jedine z príspevkov, ktoré napísala do tejto témy + bola sem skopírovaná správa, v ktorej si pýtala rady, ako zariadiť, aby malá nededila po otcovi nič 🤐

cawes
18. nov 2013

@vlocka33 zostala som az zhrozena ako mozes takto pisat o dietati, ktore za nic nemoze. To ze nevyrastalo v kompletnej rodine a je mozno divoko vychovavane ta neopravnuje takto o nej hovorit. Ze ta obmedzuje ze si chodi po vysluzku a ze ti vadi kde spi.
Tebe by sa pacilo ak by niekto rozpraval takto o tvojom dietati? A co sa izby tyka, ako preco by si mala spavat v inej izbe ako manzel? Ze je to studena izba pre mna neni argument! POdla mna hladas len zamienku.
A ze ti je vela ked pride od 14 v piatok do nedele 17? to dievca pride na jeden cely den plus z dvoch polku a pre teba je to obmedzujuce a vadi ti to ? je to jej otec!!!
ved si urob program ak sa ho nechce zucastnit tak nech sedi doma na zadku a ak neupratuje tka je to tvoja chyba ved jej ukaz ake pravidla su u teba doma. Nemusis si s nou vybudovat vztah ale netreba sa takto ku nej spravat podla mna si egoista ktory mysli len na seba. Vedela si ze tvoj manzel ma dieta takze si vedela do coho ides.

severanka96
18. nov 2013

@vlocka33 skús sa zamyslieť,ak by si bola ty na jej mieste?myslíš že necíti že ti vadí???ako by sa tebe páčilo keby si bola ona a manželka tvojho otca by sa ťa najradšej zbavila ale na na dnes ale nadobro???ona je dieťa,aj keď má 15,je v puberte,dnes sú deti v puberte iné ako sme boli my.je normálne že presedia aj celý deň a nič nerobia a proste program taký nevymyslíš,ktorý by ich zaujal...mám jedného takého doma,a inak je to slušný,v pohode chlapec so dravými názormi,ktorý aj pomôže,aj postráži malého,ale málokedy s nadšením...alebo takto,ak by to 15 ročné dieťa bolo tvoje,a navštevovalo by svojho otca ,páčilo by sa ti že nová pani domáca nemusí tvoje dieťa?niekdy nevieš,čo ak sa raz rozídeš...nemôžeš nikdy vedieť,isto b si tiež chcela aby tvoje dieťa akceptovali.pozeráš sa na to zo zlého uhla a dieťa nie je až tak emocionálne vyzreté,aby posúdilo rozumom,posudzuje tým,čo cíti no od teba asi nič pozitívne nevyžaruje tak čo čakáš???že sa ti podvolí?🙂 hehe tak čakaj Ďalej,nedočkáš sa.pokiaľ ty nezmeníš svoje správanie,od nej to tiež nečakaj.a vieš môj muž keď sa sem ku nám priženil,tak tiež chcel synovi dirigovať,povedala som mu,nečakaj rešpekt ani poslušnosť ,kým nezískaš lásku a dôveru,nemáš čo prikazovať,zakazovať,ani očakávať...bo sa iba sklameš.vzal si to k srdcu a dnes syn ho má ako svojho otca.mamu nenahradíš a nikto to od teba ani nechce,stačí ak budeš kamarátska a uvidíš ako sa to zmení.nepotrebuje mamu,už jednu má...iné by bolo keby ju vychovával otec.ale je to od teba úplne že ach jo...pekne napíšem nefér,že keĎ čakáte spoločné nepraješ si aby tam prespala.má právo a vieš dnes si jeho žena,zajtra nemusíš byť,ale dcéra zostane navždy dcérou....a nepochopila som čo si napísala "nepotrebuje hajinkat s ocinkom"spí s otcom alebo u otca.a ani to,že ty po narodení dieťaťa budeš s ním v jednej izbe...s mužom či bez neho???potom aby si nedopadla ako rodičia tej "15ročnej"dievčiny....veľa šťastia!

karolinka220
19. nov 2013

vlocka vsade pise len to co sa jej hodi cize zbytocne na nu aj reagovat
december 2012 bola este spokojna :P
vlocka33 pozri, mame kazda uplne odlisnu situaciu, takze kazda si tu bude svoje objahovat...ja som napisala , ze "Ex partnerky si robia z vyzivneho (cest vynimkam) biznis" neviem ci si si vsimla to slovne spojenie v zatvorke. To si zrejme vedome odignorovala. Ja mam takuto skusenost, o malu sa starame lepsie ako jej vlastna mater.A davame jej ovela ovela viac a to nelutujem, malej nie. Keby sa aj "mater" starala aspon tak ako my, tak malej by bolo fajn. A nie preto, zeby nemala je vydata, netrpi biedou, len ona zavidi nam aby sme nemali viac ako ona a serie ju ze si zobrala debilka, ktory jej nevie dat tolko ako mne moj manzel...olutovala, ale neskoro, ona chcela rozvod emoticon a mozem ta uistit, ze moj manzel si urcite nenajde inu, mozem ti to tu napisat aj o 20 rokov emoticon tak skus z toho svojho ex vytlct viac a budes spokojnaesia...mozno
napriklad....

cinkatko
19. nov 2013

@vlocka33 bez se lecit 🙄 Brala sis sveho manzela s vedomim, ze ma zavazky - dceru. Jediny, kdo si muze stezovat, je ta dcera, ze ma takovou macechu, ktera chce jejiho tatinka jenom pro sebe!!! 😔
Navic nezapominej, ze deti by meli byt u rodice na prvnim miste a jak svou prvni dceru, tak i druhe dite bude mit tvuj manzel stejne rad. A ty bys mela take, jelikoz to je vlastne i TVOJE dcera!!! Vschop se a bud vdecna za to, co mas! 🙄

kykka
19. nov 2013

@barbora01 Nechapem tvoju logiku. Nedocitas moj prispevok a uz ta dviha zo stolicky. Som si ista, ze keby si si moj prispevok v klude docitala, tak by si na tej riti aj ostala sediet. 😅

kykka
19. nov 2013

Ja si myslim, ze machochy ste tu vy vsetky.. Zaujima vas tu aj to, ze tu ide aj o nenarodene dieta, ci len na tu 15 rocnu pozerarte? Lebo cely problem zahrna aj este nenarodene dieta. Vam by sa pacilo, keby ste par dni po porode zosite a unavene z kazdonocneho vstavania mali v byte este aj nejaku lenivu 15 rocnu pubertacku na gauci, ktoru treba obskakovat ako princeznu, lebo madam je dieta z rozvedenej rodiny? To, co ste tu za matky? Neviete, co to znamena byt po porode? Ked tu 15 rocnu otec s vlastnou matkou nevedia dokopat k slusnemu chovaniu ako upratat si po sebe, preco by to mala robit vlocka33? Ja na jej mieste sa normalne vykaslem na hlavu 15 rocnej lenivej a zacnem sa starat o vlastne dieta. Este by niekto videl, aby ja po nevyspatej noci s malym babom a vsetkym co okolo toho patri, som musela prat spinave ponozky nejakej 15 rocnej kofe, a ci je to uz jeho dcera alebo nie. ked si ju nevedia naucit chovaniu, tak nech sa o nu staraju oni. A 15 rocne deti niesu az take naivne, vedia krasne zneuzivat situaciu pre seba. A ci to vlocka 33 vedela, ze ide do vztahu, kde mladu nebudu ucit ucty voci dospelym, alebo nie to tu uz miesto nema. Mna tiez keby nejaky pubertak nerespektoval a zneuzival mojej pohostinnosti, tiez by som nim nesympatizovala. Pretoze v tomto veku, ak jej povies uprac si po sebe, tak sa to okamzite obrati proti tebe. Takze tu je uz na utvaranie vztahu velmi neskoro. A nemudrujte tu vsetky, ze vy by ste do vztahu s rozvedenym nesli, pretoze ak nezijete s rozvedenym, tak to len preto, ze ste mali stastie pri vybere partnera a nie preto, ze ste to robili iba rozumom, alebo cielene. Niekedy si partnera nevyberas. Tu ide o to, ze tu nikto buducu matku a jej dieta nerespektuje. kazdy ma iba klapky na ociach a co to nenarodene dieta? A to sa tu bijete do hrude, ze ake ste vy MATKY.

jabadaba
19. nov 2013

@kykka jezisi Kykka, co to zase splietas? Odpust. Aka krivda sa tu ide diat nenarodenemu dietatu? Okrem teda faktu, ze jeho vztah so surodencom je ohrozeny vaznym narusenim? Niekto tu je znacne hystericky. Bud to Ty alebo Vlocka 33. Dievca chodi k otcovi cez vikendy. Nie vsetky v mesiaci! Tak rataj draha moja kolko casu asi bude hystericku Vlocku obtazovat svojou pritomnostou po jej porode. Ak su ludia normalni a nie patologicky hystericki, tak sa da dohodnut na vynechani tych poondiatych 4 dni v mesiaci, ze sa jednoducho presunu na neskor, ked Vlocka bude fit. Za dalsie, hysteriou zastreta mysel hotova pohroma. Ti nedocvaklo, ze asi sa ani samo dievcisko nebude trhat o prespavanie u otecka, ked tam bude po nociach kvikat nejaky krpec? Dohodnut sa da na vsetkom, slusne a na urovni. Ale chce to argumenty namiesto hysterickeho utoku! A ze ste tu hystericke podaktore je fakt.

Uprimne, mne je trapne ako zene z toho ako sa dementizuje stav tehotenstva! Boha co je vtedy zena uplny retard alebo co? Tie odvolavky na precitlivelost sú nemiestne. Musi byt radost mat takuto tehotnu doma. Byt chlapom tak balim kufre a arive derci! Vsak raz bolo v spravach ako hystericka tehotna kobyla dohnala chlapa kvoli uhorkam k poruseniu cestnych predpisov. Ona mala chudinka chut na kysle uhorky tak jej blb palil cez krizovatku div, ze nepozabijal ludi na okolo! Taku putchu by som skopala az by sa potentovala a hysteria by ju presla v tom momente. Nechutne cosi. Uf, az som sa nasrdila jak su zeny ..... 🤐