icon

Prespávanie 15 ročnej dcéry u otca cez víkendy

vlocka33
16. nov 2013

Ahojte, chcela by som pout Vas nazor. Cakame babatko, manzel ma 15rocnu dceru z prveho manzelstva a pravidelne kazdy druhy vikend je u nas, piatok, sobota a nedelu ju vozi manzel doma. Tieto vikendy su pre mna strasne obmedzujuce, dievca nema ziadne zaujmy, cely vikned len prelezi na gauci pred telkou alebo internetom. Podla mna je uz dost velka na to aby u nas prespavala. Nemam nic proti tomu ked sa so svojim otcom stretne hoc aj kazdy den, ale uz mi to dost vadi ked u nas tak casto prespava. Ked sa narodi malicke chcela by som to uz zatrhnut, predsa len to uz bude 16-rocne dievca, nepotrebuje hajinkat s ocinkom. Co si o tom myslite?

sono2
19. nov 2013

@vlocka33 plne ťa chápem., neviem., prečo by si mala vyvíjať aktivity ty , evidentne je ti na krku keďže tu píšeš za seba. Otec sa asi moc nestará. Sorry všetky odsudzovateľky, mne v 16tich teda program nikto nerobil! Mala som už prvú lásku, chodila po diskách a mala milión kamarátok. Ja som teda nevedela čo je internet ani televízia a ani mobily neboli! Mladá má nejaký blok. A ty si pre to nerob výčitky musí otec zasiahnuť. 16ročná mládež nesedí predsa doma.!!

1katkas
19. nov 2013

zabudla som dodat este : nemysli stale len na seba a len na svoje dieta, ziadne já, já a jenom já

nivi
19. nov 2013

@kykka ja netvrdim, ze je to len jej chyba. no zjavne niekde chyba nastala a tu sa jej baby snazia poradit.
ci uz s tym skusenost maju alebo nie. a ako uz bolo povedane, nemusela si ho brat a mohla si najst ako ty muza bez zavazkov.
ja som si bola vedoma toho, ze s drahym si beriem aj jeho syna. nikto ma s pistolou u hlavy nenutil si ho brat, ze ano, bolo to moje, nase rozhodnutie a obaja sme v tom mali jasno.

nivi
19. nov 2013

@sono2 tak ja neviem ale nechajme 15ku tarat sa po diskach najlepsie nech pride az po 8 rano nie? ja neviem ale mna teda rodicia v 15tich na diskoteku moc nepustali a ked aj hej, len so starsim brachom a do 11 sme museli byt doma. ale v tej dobe to boli este ine diskoteky.
tiez nevieme ako daleko od bydliska mamy, byva jej otec a ci v tej casti nejake kamosky ma. a tak dal.

zuzkat1
19. nov 2013

@sono2 ja som sa teda v 16tich nevlacila po diskotekach.

sono2
19. nov 2013

@nivi
@zuzkat1 no nemôžeme sa navzájom zhodnotiť, lebo sa nepoznáme. Ja som si svoj mladý život dostatočne užila. Mne nikto nikdy nič nezakazoval. Nikdy mi nebolo povedané kedy mám prísť. Mala som v rodičoch plnú dôveru. To som nikdy ani len marihuanu nefajčila, vždy mala svoj názor, neotehotnela s prvým na diskotéke a vyrastol zo mňa sebavedomý človek so slušnou prácou, vlastným bytom a rodinou. Môžem si dovoliť všetko čo chcem a matka môže být na mňa len pyšná., otca už nemám. Čo máte vlastne proti diskotéke.?

nivi
19. nov 2013

@sono2 zo mna tiez vyrastol absolutne normalny, sebestacny jedinec a uzila som si mladost. nemam nic proti diskotekam ale neviem to ma to dieta preflamovat cely vikend? v piatok nastup u kamosky a v nedelu cinknut otcovi, ci nemoze zajst na obed? a rodicia tej kamosky sa maju o tu malu starat? ci rovno si ma najst starsieho chlapca s vlastnym byvanim? ci ako si to predstavujes? ci ako len jej matka sa ma o nu starat? a otecko co? iba deticky dalsie robkat?

zuzkat1
19. nov 2013

@sono2 tiez nic proti diskoteke nemam,ale podla tam 15rocne deti nepatria.

zuzkaanicka
19. nov 2013

@zuzkat1 , @jabadaba chvilu tu nie som a uz ste tu zase za najhorsie? 😅 ... ste ma pekne vystriedali ... asi to ani nema zmysel-hadat sa s niekym, kto ma svoju pravdu, hoci neoverenu, ale bude sa bit vsetkymi sposobmi ... samozrejme, akurat vynecha to overenie pravdy 😝

sono2
19. nov 2013

@nivi no neviem či si nemerám jazyk s o tridsať rokov staršiou dámou. Ja mám tridsať. Ja som predsa chodila normálne domov občas spala u najlepšej kamarátky. Ale chcem tým len povedať, že si má mladá robiť sama program... Ja som mala toľko kamarátov, že víkend bol krátky. Sedeli sme len tak na lavičkách, rozprávali sa a áno diskoték som si teda užila. Dokonca som chodila aj na detské, sama. Teraz sa s mamou na tom smejeme. Kto tu píše o celovíkendovom fláme. Aké deti? Píšeš trochu mimo. Táto debata nieje o nás . Ja som vyjadrila svoj názor bodka.

zuzkat1
19. nov 2013

@sono2 ale ty ju nepoznas. Nevies ake ma zaujmy... Mozno radsej cita,alebo pozera telku,mozno nie je diskotekovy typ.a ty si ju hned odsudila ze ma blok lebo sa neflaka po vonku.

@zuzkaanicka niekto to musi potiahnut kym vegetis v robote🙂

nivi
19. nov 2013

@sono2 ja mam tiez cez 30neboj sa niesom stara babka ani ziadna puritanka a na disku skocim aj dnes. ale to co tam vidim ma vobec netesi.
mozno aj ona to robi ak je u mamy. pisala som, ze nevieme, ako daleko byva jej otec a ci tam ma co robit a ci tam vobec ma nejake kamosky.
Ja si nemyslim, ze par dni v mesiaci autorku zabiju. Idu vianoce nech jej kupia bicykel, korcule, pernamentku do fitka na zumbu, brusne tance co ja viem. ma usta tak hadam spytat sa jej co by chcela robit nieje tazke. a mala 4 roky na to aby bud ona alebo jej otec vysvetlili, ze ked dojem dam riad do dresu ci umyvacky, vie to aj moje 9r. dieta a to iste ostatne veci. ako natriet si rozok na ranajky a ja neviem co vsetko autorke vadi.

sono2
19. nov 2013

@zuzkat1
@nivi no asi vám ušla podstata, odporúčam prečítať úvod ešte raz. Autorka píše, že je celé dni na gauči, internet a tv. Z tohoto som ja nerobila nič pretože som bola vonku. Jasné že v sobotu musela pomôcť v nedeľu sa učila. Ale ja by som teda môjho muža dieťaťu isto nerobila program, keby som videla, že je lenivá a čakala svoje bábo. A čo tu tak vehementne reagujete na mňa. Si vás utorka nevšíma... A umyvala som aj riady a televíziu som smela len málo. Ani teraz ju nemusím. Ale možno by sme si v reali sadli baby. Protiklady sa priťahujú. 😅

jabadaba
19. nov 2013

@kykka odpust si toho grobiana laskavo. To je jedna vec. Druha je, ze ak uz pises o nebezpecenstve emocne nestabilneho jedinca laskavo rozlisuj. Ak je niekto nebezpecny potom taka tehotna zena, ktora kludne pre zachvat chute na kysle uhorky ohrozi nielen svoje nenarodene dieta, ale aj vsetkych naokolo. Tak o takej sa nebudem vyjadrovat lepsie. Tehotenstvo nie je ospravedlnenim spravania zeny. Ani nesluzi ako vyhovorka. Predstav si, ja som ako tehotna svoje okolie neterorizovala ani svojimi chutami ani svojimi precitlivenymi reakciami. Ani som necakala, ze sa mi kazdy bude pratat z cesty lebo ja som tehotna a mozem sa spravat totalne necitlivo. Takze o tom to je. Ak uz mas potrebu tu robit psychologicky profil tak zacni u hysterickej tehotnej. A budem uprimna - ak by som tu trubu stretla ja na krizovatke a ohrozila by mna, tak jej vynadam co do nej vlezie a nebudem brat ohlad na jej stav. Ak som ja spomenula obmedzenost tak prave pre tvoju neschopnost rozlisovat spravanie. Zaujimave - zenska ohrozujuca svoje nenarodene dieta Ti nebezpecna nepride a ani ako psychopat za to mna psychopatom nazves uplne s kludom anglicana. Neskutocne.

zuzkaanicka
19. nov 2013

@zuzkat1 Zuzi, a preco sa tu riesia diskoteky? ... to nejako vazne suvisi s temou? 😅 ... ja som po tej prednaske asi nejaka unavena ... vsak ked mlada bude chciet ist na diskoteku, tak ju doma neudrzia ani parom volov a ked nechce, tak nechce 😉 ... no, som z toho nejaka nesvoja 😅

jabadaba
19. nov 2013

@sono2 ja neviem, zrejme som bola divna aj ja, ked som v tom veku sedavala rada doma s rodicmi a citala si. Nemala som potrebu travit vikendy mimo domov. Partie som nepestovala. Ale je pravda, ze pre moju tetu to bolo znervoznujuce a najradsej by ma vykyblila na ulicu kazdu noc. Lebo ona mala svoj program, ktory som jej znacne narusala. No tak som zopar krat mrzla takto na ulici. Radsej som vypadla nez pocuvat jej neustale komenty. Bolo to v Norsku, varovala som jej dvojrocne dieta niekolko mesiacov, ale vecer som jej prekazala. 😝 Bolo bohovske tarat sa opustenymi ulickami k zamrznutemu moru...hm... 🙄 Radsej by som nerusene sedela na tom gauci.

kykka
19. nov 2013

@jabadaba Ved hovorim. Ukludni sa, nerozculuj sa.

zuzkat1
19. nov 2013

@sono2 hej a to si si tiez vsimla ze zistuje ako by sa dalo to dievca vydedit? Autorka ma zjavne problem ale so sebou.. a proti tebe ja nic nemam🙂

jabadaba
19. nov 2013

@zuzkat1 no presne, akurat som dopisal ako priklad o sebe, co som rada robila v tom veku. Citala.

nivi
19. nov 2013

@sono2 ale neusla ;)
ja osobne si ale myslim, ze v puberte to kazdeho plieska inym smerom. nie je nic nezvycajne, ze pubertiak nejavi o nic zaujem. nemusia jej vymyslat program ale hadam podporit v aktivitach by ju mohli.
pozri ja svoje dieta tiez mozem odlozit pred PC ci telku ale neurobim to. radsej s nou idem korculovat, plavat, na bicykel, prechadzku, dohodnem sa s kamosmi a berieme decka na opekacku a pod.
taktiez ju podporujem v kruzkoch. niekedy som na parsky, ze ich meni jedna radost ale hadam sa v niecom najde, teda jeden ma co ju bavi uz zopar rokov.
a dufam, fakt verim, ze v 15tich to uz zvladne aj bezo mna lebo bude mat zaklad. ale mozno ma sokne a posadi sa na cely den pred telku a bude cumiet do blba. ktohovie.

zuzkat1
19. nov 2013

@zuzkaanicka lebo tu odznelo ze dievca ma asi nejaky blok ked sedi doma a nebeha vonku napr.aj po diskotekach

zuzkaanicka
19. nov 2013

@kykka a to uz si tu pedikuru zvladla? a neosvietilo ta slniecko prilis? 😅

zuzkaanicka
19. nov 2013

@zuzkat1 aha, tak dievca je pomaly slapka, lebo si zafarbi vlasy na cerveno, ale kedze sa odmieta po nociach flakat, tak to by uz celkom s tou slapkou nesedelo, tak ju treba vysupnut na diskoteku? ... teraz som to dobre pochopila, ci som stara, hlupa a trapna? 😅

kykka
19. nov 2013

@zuzkaanicka Ale osvietilo 🙂, je tu prijemnych 25 stupnov a milujem robit si pedikuru pri mori, v jednom kamennom zakuti na plazi, kde ma nikto nevidi 😀 , co je na tom zle? Som si ista, ze aj tebe by sa pacilo. 😀

zuzkat1
19. nov 2013

@zuzkaanicka uplne prvy prispevok na tejto strane je to.

zuzkaanicka
19. nov 2013

@jabadaba Ty si nejaka nervozna, ze sa mas ukludnit? 😅 ... ale vsak aspon sa Ti tlak do normalu dostane, nie? 😉

zuzkaanicka
19. nov 2013

@kykka bola som nedavno pri mori a uzila som si tiez ... ale potom som nevypisovala take kraviny, asi ma malo osvietilo 😅

zuzkaanicka
19. nov 2013

@zuzkat1 jo, uz som nasla ... no, chuda dieta-ani sa na nazor na seba nepytala, ani nevie, ze sa tu o nej bavia, ale je cela rozanalyzovana 😝

maja2039
19. nov 2013

MNE TO PRIDE TAK, ZE TEBE NEVADI TO ZE CO ROBI ALE HLAVNE TO ZE TAM CHODI NO PAMATAJ AJ ONA BUDE STALE OTCOVA DCERA TAK AKO VASE SPOLOCNE BABO TAK NEBUD SEBECKA ABY NAHODOU TVOJE DIETA TAK NEDOPADLO ZE BUDE NIEKOMU NA OBTIAZ 🤐

zuzkat1
19. nov 2013

@zuzkaanicka asi chcu zracionalizovat autorkinu nenavist voci nej.