Prespávanie 15 ročnej dcéry u otca cez víkendy
Ahojte, chcela by som pout Vas nazor. Cakame babatko, manzel ma 15rocnu dceru z prveho manzelstva a pravidelne kazdy druhy vikend je u nas, piatok, sobota a nedelu ju vozi manzel doma. Tieto vikendy su pre mna strasne obmedzujuce, dievca nema ziadne zaujmy, cely vikned len prelezi na gauci pred telkou alebo internetom. Podla mna je uz dost velka na to aby u nas prespavala. Nemam nic proti tomu ked sa so svojim otcom stretne hoc aj kazdy den, ale uz mi to dost vadi ked u nas tak casto prespava. Ked sa narodi malicke chcela by som to uz zatrhnut, predsa len to uz bude 16-rocne dievca, nepotrebuje hajinkat s ocinkom. Co si o tom myslite?
@jabadaba teraz toto nesedi😀 @zuzkaanicka by vedela o com hovorim🙂 kto si?😀
ahoj vlocka, len ta chcem podporit i ked neviem co prezivas ale jedno je fakt ze je to pre teba cuzdi clovek ktoreho vychovaval niekto iny a osud vas nejako spojil dohromady a to iste plati naopak pre nu. zijem v australii otovrila som si tu vlastnu skolku deti milujem ale ked rodicia davaju deti do mojej starostlivosti (denne 10 / 11 hodin) tak musia suhlasit aj s mojimi podmienkami, pretoze deti pridu so vselijakymi navykmi (nevychovane, mrzute, odvravaju atd) samozrejme ze taketo deti neodmietam ale musia respektovat pravidla a chovanie sa v mojej skolke. a to mysilm by mala respektovat aj tato dievcina, je uz naozaj velka a mozno prave teraz v jej veku by sa mala ucit ucte, respektu a pomahaniu, aj ona tebe moze ukazat ze jej na tebe a babetku zalezi. takze je to dvojstranne, treba len podopru z oboch stran a pojde to. trosku sa mi zda ze v nasej spolocnosti je to len o detoch aby sa im vo vsetkom vyhovelo a to je straaaasne zla cesta, pretoze tito ludkovia budu buducnost. tejto zeme. Ale kazdopadne drzim palce, hlavne si ja na seba pamatam ked som bola teho aka som bola naladova a zla na vsetkych a vsetko okolo. drzim palce 🙂)
Preboha! Drze 15 rocne decko si dovoluje prespavat u otca, dokonca od neho chce nejake peniaze!!! Nema co mat s nim nejaky vztah ked s nim nezije...mal by to byt len darca genetickeho materialu nic viac. A to si predstav ze bude drzana este aj po nom dedit a ochudobnovat teba a tvoje dieta (teda pokial sa nepostaras o to aby nebol na neho napisany ziadny majetok) Fakt to treba zatrhnut @vlocka33, len smelo jej to cele zakaz, pre nu tam nebude miesto ved ocko bude mat nove dieta..postaci ked ju pojde navstivit raz za rok.....ked sa dostatocne posnazis, verim ze sa ti to podari
Vies, vsetka ta zloba sa ti skor ci neskor v zivote vrati. ...dvojnasobne
no, tak možno ju babatko odradi, ak bude plakať a otec sa bude venovať jemu. Alebo naopak, možno sa jej bude páčiť a trochu sa s ním pohrá. Uvidíš, ked sa narodí
Babenky, chodim sam len na preskacku... Uz sa vyjadrila ta "milujuca" manzelka a nehamižná mamicka? Staci strucny vycuc jej reakcii (ak teda nejake boli) a ci sa uz rozhodla ako toho votrelca z manzelovym genetickym kodom vyriesila. 😀 😀 😀
@vlocka33 - no moja, moze to byt horsie... Moze sa ti narodit dieta, 5 dni na to moze mat muz sud o striedavje starostlivosti, lebo zena dieta nechce a mozes mat 13 rocneho vydareneho synacika na dva tyzdne v kuse v mesiaci... A to je uz ina kava! Ale to nepochopi ta, ktora to nema doma... Drzim palce!
nemyslis ze keby to dievca nechcelo byt s otcom tak povie ze k vam chodit nechce? Predstav si ja mam 20, momentalne sa mojmu fotrovi narodil syn. A nejavi o mna zaujem, posiela mi peniaze, ozve sa na sviatky, co vs , ale inak nic. Velmi ma to uraza a ranuje. Nevies si ani len predstavit, co by som dala za to keby som mohla spat u mojho otca. Byt s nim, stacilo by mi byt v jeho pritomnosti, sediet a byt neviditelna na jeho gauci.
Zrejme absolutne nechapes ake to pre to dievca je...setrim urazkami tvojej osoby len preto, ze si tehotna..
@vlocka33 mam rovnako "postihnutu" teenagerku doma s tym rozdielom ze tolko sa stazovala ako jej je u matky strasne zle az si ju moj muz vysudil na sude a byva u nas teraz uz pol roka.
Spociatku som sa tesila ze ide k nam lebo sme si celkom dobre rozumeli ale posledne mesiace takisto nevladzem.
Doma len lezi a travi cas na Facebooku - to jej napln dna. Jej lenivost siaha az napriklad do takych rozmerov ze spi v rifloch lebo je leniva sa prezliect do pyzama! To nevytahujem ine skutocnosti.
O upratovani ani nehovorim, co si nespravim tak to nemam.
Ale to by som este prekusla, v takom veku sme boli niektori taki....
Co ma velmi skrie ze manzel na mna akosi pozabudol od kedy je ona u nas. Planuju si kopu aktivit do ktorych ja nespadam, pripadne sa robi to co vyhovuje "pani urodzenej". Varit musim dokola tie iste jedla aby sa ulahodilo kralovnej, inak si to mozem jest sama a manzel ju v tom este podpori ze ju zoberie do restauracie alebo jej urobi vajicka lebo zasa som urobila tu hnusnu zeleninu (akykolvek druh) co jeho dcera nelubi.
Vikendy sa travia tym, ze ju vezie 400 kilometrov na vychod lebo podporuje vztah matka - dcera, kedze jej matera je socka a radsej si kupi cigarety ako by mala prist vlakom pre dceru, ktora ma sice 16 rokov ale sama vlakom este chodit nemoze - mohol by ju niekto prepadnut!
Tym padom som ja cez vikendy povacsinou sama doma, lebo nie vzdy mi vyhovuje ist tam s nim.
Cez tyzden chodia spolu hrat tenis, pripadne iny sport a ak nie sporty tak sa ucia. Vysvetluje jej ucivo ako 8 rocnemu decku niekedy aj 3 hodiny vecer, potom si pozru spolu film.
Kedze mam narocnejsiu pracu ako manzel, nemozem chodit s nimi na sporty, pozerat telku do noci.... atd.
Mozno by ste mi poradili, ze sa mam s nim porozpravat. Ano, uz sa stalo a vela krat ale skoncilo to tak ze na mna krical (pred nou), ze sa mozem hanbit pretoze ziarlim na "male dieta" (ktore ma sice 16 rokov, ale OK) a ze lutuje ze si so mnou vobec nieco zacal a ze mam sa pobrat a ist . Zatial co krical na mna tieto slova jeho dcera sedela s nami v miestnosti, mlcala a usmievala sa....
Manzel to potom olutoval a povedal ze hovoril z neho hnev, nechcel aby som odisla. Ale proste mam pocit ze jeho dcera ma chce odtialto vysachovat a za kazdym ako sa hadame jej to robi radost . Hadky su
povacsinou kvoli nej....
Uz neviem aku techniku zvolit....
Snazime sa s manzelom o dieta ale vlastne nie je kedy sa snazit pretoze vacsinu casu, ked si na mna manzel spomenie je uz pol noc a to uz spim kedze skoro rano vstavam kvoli praci.
Budem rada ak mi napise nejake ziena s podobnymi skusenostami a da mi nejaku cennu radu :( 🙂
@vlocka33 ahoj, ja zijem v presne takej situacii ako ty. S priatelom mame 4 mesacnu dcerku a on uz ma dve deti z prveho manzelstva - 2 chlapcov 22 a 19 rocny. Ci veris alebo nie, ten 19 rocny k nam pravidelne kazdy 2 vikend chodieva - od piatka do nedele je u nas, pricom by uz ani nemusel, kedze sa nejedna o ziadne male dieta. On vsak k nam chodi rad, do starostlivosti o malu sa sam nezapaja, no ja ho vzdy nejako nenapadne zapojim typu - sadni si na chvilku na gauc a pohraj sa s nou, potrebujem vyvesat pradlo a dat prat a podobne. Inak je tiez skoro stale pred telkou alebo PC. Co sa tyka menin, to on tiez sam od seba otcovi nezavola, jeho rodina sa vzdy stretne a tam si gratuluju, co mne troska lezie na nervy, bo sa stretavaju stale pri kazdej prilezitosti. Takze spat k synovi. Tiez pyta peniaze ked nieco potrebuje, pred pol rokom otcovi rozbil auto a ocko to dal na "nase" naklady opravit. Tak mu vravim, aby v ramci vychovy povedal synovi, aby sa na nakladoch podielal polovicou, ved chodi brigadovat a aby vedel, ze v zivote to tak chodi, ze nie vzdy mu vsetko prejde mavnutim ruky. To som musela priatelovi navrhnut ja, jeho by to nenapadlo. Syn mu poslal doteraz 30e,.... No spat k tvojmu "problemu". Slecna v puberte nebude naveky. Nehovorim, aby si jej bola druhou matkou, no mohla by si jej ukazat, ako vyzera teplo domova. Bude tvojmu dietatku predsa nevlastnou sestrou. To, aky budu mat vztah zalezi LEN na tom, ako sa k nej teraz sama postavis... nevravim, ze to je lahke. Tvoj partner to tiez isto oceni 🙂 tod moja rada.... 😎
@nellyl Prepac ze to napisem tak "natvrdo", ale ak ti vadi to vsetko co si napisala, tak sa v prvom rade prestante snazit o dieta (co s nim preboha budes robit!?) a v druhom rade sa pober a chod. Najlepsie za niekym, kto nema zavazok v podobe "cudzieho" dietata. Predstav si, ze by to bolo TVOJE dieta a tvoj partner by to bral ako pritaz, obmedzovanie, konkurenciu atd.... Skutocne nechapem, na co zeny ako ty myslia, ked do takehoto vztahu idu. Dieta je zavazok na cely zivot pre oboch rodicov, a ako si uz sama pochopila, prinasa to aj vela obmedzeni. Cim skor to pochopis a zmieris sa s tym, tym lepsie pre vas vsetkych.
nemyslis vazne,co pises 😕 ako mozes byt tak sebecka.predstav si,ze by ste sa rozviedli,dieta prisudili muzovi a tvoja dcera by u teba neprespavala.verim,ze to by ti uz vadilo. zasnem.... co takto ju zobrat niekam von,zblizit sa s nou?nevravim,ze komunikacia s pubertackou je super,ale zacat musis.ty si dospela a je to dieta cloveka,s ktorym planujes zostarnut.nemusia z vas byt najlepsie kamosky,ale prospelo by vam dostat sa do stavu,kedy ju budes aspon akceptovat
@vlocka33 ahoj, presne viem, ako sa citis, pretoze prezivam presne to iste. moj manzel ma 2 dcery z predchadzajuceho manzelstva 15, 13. vsetko sa to po nasej svadbe zhorsilo a s prichodom nasho spolocneho dietata sa to stalo neznesitelnym. vyhladala som dokonca odbornu pomoc, pretoze sa tie stale stupnujuce urazky a ohovaranie dvoch pubertiacok uz nedali zniest. ono sa lahko teoretizuje a radi, ked si to niekto neskusil sam. nastasite po dlhsej dobe aj manzel uznal, ze chyba nie je na mojej strane, pretoze situacia sa stavala neznesitelna aj pre nho, kedze stale na nas oboch "utocili" a ich vystrelky sa pravielne opakovali. momentalne sa im venuje iba manzel, ja naklonnost k nim nepredstieram a nevyhladavam ich spolocnost.
ja som si predtym tiez myslela, ze deti z rozvedennych rodin za to predsa nemozu atd.... samozrejme, ze za to nemozu, ale mozu za to, ako sa spravaju, ci su slusne. je lahko odsudzovat "druhe manzelky v poradi", nikto nehladi na to, ze tie zeny sa snazia byt stastne, popri tom venuju cas a energiu starostlivosti o deti niekoho ineho a niekedy aj napriek maximalnej snahe to jednoducho z nejakych dovodov nejde. stale a opakovane beru ohlad na prvu rodinu partnera, castokrat spolu s partnerom riesia problemy deti prvej rodiny a popri vsetkej tej tolerancii a ohladuplnosti musia pocuvat komentare o macochach.
venujem sa tejto teme uz dlhsi cas, pretoze sa ma to osobne tyka a verte, je mnoho zien, na ktore sa ohlad neberie a nehladi sa na ich potreby, pretoze pri vsetkej snahe o respektovanie, toleranciu a ohladuplnosti na partnerove ratolesti jednoducho uz na nich nezvysilo a vysluzili si iba pomenovanie macocha...
@petra159 ziram a je mi zle z takych dristov. Ze ju otec berie na dovolenky? A?? Ved je to jeho dcera. A ze tvojej dcere das jest a jeho nie lebo sa ma obsluzit sama?? Len aby aj tvoje dieta nebolo casom v takej iste situacii ako tvoja nevlastna dcera.
Taketo zeny ako ty a autorka temy, by ste nemali mat ani vlastne deti. Je mi z vas zle
@terina25 nie ste v takej situácii a ani neviete ako to je. Nasa dcera doma pomaha a urobí aj sama od seba, co prislúcha jej vek. Bohuzial nevlastná neurobi nic, iba lezi a hra sa na telefóne a nie je schopná si natriet chleba na veceru, radsej jest nebude. Ked uz ide niekde s nami, tak aom tam aj napisala, ze sa tvári ako za trest.... Pani keď sa Vám stane takéto niečo, potom pochopíte.
@vlocka33 uplne ta chapem, u nas by sa mohla každý večer ist osprchovať bez toho aby sme jej povedali a aj tak odpoveď, ved som sa vcera a netreba mi vlasy. Cize umyva sa az ked vlasy a aj tie ma dakedy otrasne. Osusku dokáže používať rok bez opratia a aj pyžamo. Potom ti niekto napíše, že som zlá k nej a otec ma narok na dieta a aby som ju obsluhovala.
@petra159 myslím, že tu väčšina (aj keď je to stará téma, stale aktuálna) narazala na to, že takáto vec sa len tak "nestane". Pokiaľ teda muž predchádzajúce deti nezatajuje až do svadby. Ak ide žena do vzťahu s mužom co ma už deti, mala by si to 100x rozmyslieť, aj keď sú len vlastné je to obrovská skúška pre vzťah. Takto je to 2x. Treba proste počítať s tým, že pokiaľ si všetci nesadnu bude to pekný problém.

@jabadaba pocula Som ze pomaha hypnoza🙂