Presťahovali sme sa a nikoho tu nepoznám, muž je na nervy keď mu volám do práce
Kočky, zienky potrebujem radu pomoc, alebo názor, nemám kamošky, takže nemám s kým iným to prebrať.
Manžel má so mnou problém a to taký, že som na materskej, a už ho to nebaví, že mu volám do práce, že sa cítim sama, on je z toho nervózny a podľa neho už ďalej nevládze takto žiť. Sme spolu 5 rokov a z toho 3 roky manželia, sťahovala som sa koli nemu z rodného mesta k nemu, stratila som koli tomu kontakt s kamoskami, tam som si nejaké síce našla, ale pred 3/4 rokom sme sa znova stahovali a bum znova sama, dcérka ma 2 roky a tam kde žijeme teraz Nie je ani detske ihrisko a matky nevyzeraju žeby sa chceli kamosit s cudzími ženami 😞 mňa to tiež takto dookola takto nebaví stále len sama
@zena777 ako prepáč ale takého idiota by som kopla do prdele... tak on CHCE aby si zostala doma s dieťaťom do troch rokov, JEMU sa nepáčis... ako prepáč ale keď to chceš zachrániť tak začni zo sebou dačo robiť tot po prvé, po druhé je čas uvažovať nad prácou Resp nájsť si nejaké roztpylenie .. mna by trafilo tri roky doma 🤦♀️
@saslavka73 45 minut prechadzka? Ja mam vztah k prechadzkam ale ked je zatvorena niekde v prdeli, tak auto treba
@zena777 ja som takto tiez sedela doma. Auto som nikdy nechcela. Zrazu som zistila ze vsetci si robia vylety, pikniky a toto a tamto. Ja len dooma. MHD super, ale dieta chcelo spat, cesta na MHD, vlak, potom na miesto a spat. Dieta mrzute. Baby si vzali dieta do auta, isli tam, spat, dieta sa v aute vyspalo. Teraz dorabam vodicak. Uz sa neviem dockat. Blba som auto primarne odmietala, na vsetkom zavisla kedy sa dieta vyspi a ci nebude prsat a clapkanica. Stale cakat na muza. Teraz budem ludrit 😀 pojdem kam chcem. Sa tesim ako mala.
@kittykat22 45 minút je prechádzka keď si doma celý deň a vyrevúvaš manželovi do telefónu.
@isis no možno tvoj sedí s vyloženými nohami a čaká kedy mu zavoláš 🙂 ale ano v práci zvyknú chlapi pracovať. Minimálne môj a aj všetci kolegovia... Čiže aj v kolektíve si užijú, ti čo im manželky/priateľky celý deň vyzvanaju a keď to nie tam messanger píska každých 5 sekúnd... a figu spravia ;) o Tom že ak mi zamestnanec celý deň telefonuje domov dlho nepopracuje u nás. Čo je podľa teba top rada? Volaj mu, rozved sa lebo mu to prekáža, zi si svoj život ? 🙂) To posledné tu bolo písané nie raz, že si ma ona nájsť svoje aktivity, ak chce pracovať tak to ak chce chodiť von nech ide...
Co tak napisat odkial si? Mozno sa tu najde kopec mamiciek, ktore su na tom podobne 🙂 A rychlo by si si nasla kamosku na vykecavanie, chodenie vonku a pod. 🙂
@isis Nie, mne osobne vobec nevadí,ze nejaka ina zena si zariadila tak ako ma a poslucha muza na slovo a ze ju obmedzil.
@saslavka73 Asi tak. Ja mam auto v garáži ale nemam vodičák-ano moja chyba. Ale nijak ma to neobmedzuje ani ma to neobmedzovalo pocas MD ci RD.
No, netreba sa stazovat. Ja som zila v zahranici, kde som nikoho nepoznala a stahovali sme sa z miesta na miesto, v cudzej krajine, ziadne rodiny, ziadna pomoc, nic. Bud rada, ze mas rodičov, ktori ti pomozu a aj svokrovcov. Netreba sa stazovat, ale divat sa na dobre stranky veci. Bud rada, ze ste spolu. Casom si zvyknes a najdes svoj zivot aj tam. Zila som vo viacerych statoch a vtedy som to vnimala zle, pri myslienke spat som vdacna za tie skusenosti lebo ma to posilnilo. Hlavu hore, ide sa vpred
@katkabg No a čo si robila? Žila a vybrala si to čo je dobré. ❤️
@zena777 úplne ťa chápem. A veru ti neviem poradiť ☹ (ale Kľudne napíš správu keď budeš chcieť aspoň pokecať)
Skús to naozaj len trochu eliminovať, zavolať mu raz denne a trávte spolu veľa času keď je z práce doma. Porozprávajte sa.o tom, aby aj on pochopil teba. Toto totiž nie je o nude, ale o samote. Ak niekto píše že sa nenudil a bla bla a mater mal cez cestu a kamošky zo strednej stretol na nákupe, nevie o čom hovorí. Toto je totálna izolácia, kde musíte aktívne hľadať ľudí na pokecanie. Inak sa denná konverzácia s iným človekom ako partnerom, rovná nule. Žiť v cudzom meste na Slovensku je myslím horšie ako keď si v zahraničí. Si doma, ale ako medzi cudzími. Zažila som to niekoľko krát a myslím že okrem Bratislavy, všade sa na teba pozerajú ako na mimozemšťana. Je naozaj veľmi ťažké sa začleniť medzi domácich, usedených malomeštiakov, ktorí nevytiahli zadok z rodnej diery a nikdy by na to nemali ani odvahu, ale na "príšelca", ktorý tam prišiel sa budú pozerať cez prsty. Ja som žila vo viacerých oblastiach, mestách po celom Slovensku. Všade nová práca, noví známi, ale VŽDY nás brali ako cudzích a stále sa stretávam s tým, že "čo vás doviedlo sem"!?... Stále mám pocit, že sa nedokážem úplne začleniť, a to sme na tomto "ostatnom" 🙂 mieste už 10 rokov. (Som spoločenská, zhovorčivá, snažím sa byť maximalne priateľská...) :-/
@zena777 Ahoj... my sme s manzelom presli obrovskou krizou. Mame 4 deti a predtym, nez sme predali dom, robil casovo narocnupracu. Ja doma so 4 detmi, on stale v praci, po praci trenoval deti futbal a cez vikend mavali este nejake zapasy. Bolo to sialene. Ja som to nezvladala. Program som si tiez mohla vymysliet, ist kamkolvek, ale citila som, ze to nie je ok. Nefungovali sme ako manzelia, volavali sme si sice dost, ale to nestaci.
Bola som z toho naozaj smutna, taky zivot som si nepredstavovala a nechcela som tak zit. Velmi sme sa vtedy odcudzili, ale mali sme aj ine problemy.
Mne pomohlo, ze som sa v tej dobe akosi odputala od muza, zacala som viac mysliet na seba. Ked prisiel domov z prace, povedala som mu, ze si idem zaplavat, aby bol s detmi. On mal pracu a svoj konicek a ja som bola stale doma. Takze som zacala s tym plavanim, potom s jogou. Zacala som sa proste starat o seba. On nechapal, co sa deje, ale mam pocit, ze aj to prispelo k tomu, ze si ma viac zacal vazit, nas vztah sa zacal davat do poriadku.
Tiez som chcela od neho, aby prestal aspon s trenovanim, no nevedel sa toho vzdat. Ja som to videla tak, ze mu to je prednejsie ako rodina, proste neda sa mat vsetko v zivote a my sme mali 4 deti, takze byt na ne sama, bolo velmi narocne.
Nakoniec sme predali dom, uplne zmenili zivot, nas vztah sa neskutocne prehlbil. Ale musela prist obrovska kriza, doslova zemetrasenie v nasom zivote, aby sme si to vsetko upratali nejako.
Viem si predstavit, ako sa citis. Ja som tak zila dlhe roky, v tej samote. Hoci mne pomahala dost mama, aj tak som sa citila sama, lebo muz bol stale prec.
Treba sa rozpravat, a treba, aby ta aj pocuval, ale tak ozajstne. Ja som tiez mohla chodit s nim na treningy a zapasy, ale aj tak by som tam len nahanala nase deti, kym on dotrenuje. To nepochopia niektori - ze vsak mozete byt spolu, ale to nie je "byt spolu".
No nic, ak budes chciet, mozes mi napisat spravu🙂 Drzim palce, aby aj tvoj muz pochopil, co doma ma a bral viac ohlad a CHCEL travit viac casu s tebou a s dcerkou.
Mnohi chlapi na to kaslu a nepocuvaju svoje zeny, ked im hovoria, ze sa citia same... ale potom, ked sa to zrazu cele pokasle a je to pomaly na rozvod, niektori sa potom zobudia. Ja by som tak zit nemohla, cely ten system, ked chlap robi od rana do vecera, domov chodi len spat a cez vikendy si potrebuje oddychnut alebo ma svoje konicky... a co zena? A rodina? A manzelstvo? Zial, ale to si musi kazdy upratat sam. Drzim ti palce!
@montemotherone @sammy19
Zienky hovoríte mi z duše, presne tak sa cítim, nie to o nude je to o samote, je to celé sialene
Ďakujem vám za podporu
A nerozmýšľala si nad tým, že by ste si kúpili psa? Aj pri venčení stretneš veľa ľudí aj malá by mala zmenu a určite by Vám ubehol čas kým ho naučíte poslúchať. Ja pri tom mojom niekedy zabudnem že sme vonku aj 3 hodiny. 😉
@mircalla načo prosim ťa riešiš stále telefonáty, keď z celej diskusie vyplynulo, že tam je uplne iny problem? 🤐
@herecka234 psa? to naozaj? veď to nieje riešenie. čítala si celú diskusiu? 🙈
@sashabb Tak ja vidim, z celej diskusie jediny problem - maximalnu nesamostatnost autorky a vyplakavanie bez realneho dovodu. Kedze nemozem zmenit situaciu, tak mozem zmenit postoj k nej - nieco urobit so svojim casom, najst si znamych, nebyt trapne zavisla len na manzelovi a neotravovat ho x krat denne v praci, pripadne sa mu vzopriet a ist do prace - co vsak samozrejme chce trochu iniciativy
@mircalla mám len pár otázok. Kde žijú tvoji rodičia, svokrovci, súrodenci, príbuzní...? (Ako ďaleko od vás?) Ako často sa navštevujete? Na mieste kde žiješ, pracuješ, pracovala si a ostala si na materskej? Alebo si v meste kde nikoho nepoznáš a ešte si tam nikdy nepracovala?
@montemotherone Svokrovci su mrtvi, rodicia ziju 2 hodiny cesty. Som v rovnakom meste, ale zila som aj sama v zahranici a aj sama v inom meste (este bez deti) a viem, co to je.
@montemotherone Mne osobne samota vobec nevadi. Keby mi aj vadila, tak riesim
@mircalla hm, rodičia 2 hodiny cesty? To nie je samota 😉 A mladá a sama... to som bola tiež frajerka. Robila som si čo som chcela. Buď sama s dieťaťom, v jednom kole... A uvidíš ten rozdiel. Z toho čo píšeš, nemôžeš pochopiť jej situáciu ani keby si sa snažila. Ja som odišla za prácou 400 km keď som mala 21 a odvtedy som mimo. Na začiatku úplne bez problémov. Ale keď som zrazu ostávala s dieťaťom sama, bez pomoci, často bez možnosti niekam ísť, lebo sme mali len jedno auto, a na VŠETKO sama, tak to ma už trošku rozhodilo. Skús sa zatvoriť do pivnice bez telefónu, bez možnosti úniku.... Možno potom precítiš skutočný pocit izolácie.
@montemotherone Ako som uz povedala, ja si samotu ozaj uzivam a viem existovat. Dost prehanas s tou pivnicou, ona neni v pivnici ani vo vazeni. Dost hlupe prirovnanie, nehnevaj sa. Pomaly tu budeme mat zenu, co nemoze vyjst z domu.
Moj point bol - vyvolavanim manzelovi si nepomoze.
Ja Ťa chápem a veľmi rada by som s Tebou trávila čas, keby sme bývali k sebe bližšie. Tiež som sa presťahovala na dedinu kde nič nie je z veľkého mesta, rodina a kamarátky všetky ostali tam a ja tu sama. Snažím sa zoznámiť s miestnymi, už je to o niečo lepšie, ale blízku dušu tu nemám a veru si občas tiež poplacem. Všetko je inak ok, milujem dieťa a muža, ten je skvelý a snaží sa, ale proste niektoré veci pochopí len žena kamoška, mužovi ich ani nehovorím, je to zbytočné... Tak Ti držím palce, podľa mňa by Ti najviac pomohlo auto. Muž Ti v tomto moc nepomôže. Jedine že by sa vzdal tých víkendových aktivít... čo asi neurobí. Drž sa moja a blbé komentáre niektorých žien pusť z hlavy.
Zacni piect kvaskovy chleba, kup si lupienkovu pilu, vyrezavaj z preglejky ozdobky, maluj, premaluj si skrine, dcerke namaluj na steny postavicky, zacni sit, teraz idu Vianoce - ozdob co sa da. Kup si vypalovavku do dreva, mozete si narobit ozdobky na stromcek. Zacni cvicit, alebo vytvaraj domacu kozmetiku. Byt doma je zabava, taham 7rok a ked sa clovek vie sam zamestnat, nikoho ineho nepotrebuje...

@zena777 takze v podstate nemáš problém s tým, že si doma s dieťaťom, nemáš problém s manželom, všade všetko klape a jediný problém je, že si v dedine, kde nemáš kamarátku. Osobne vidím problém inde, ale keďže ty trvať na tomto, tak V tom prípade nechápem, prečo si neuviedla názov tej dediny, do ktorej si sa presťahovala, sem na MK chodi polovica Slovenska, určite sa aj vo vašej dedine alebo susednej nájde nejaká žena ochotná dať si raz do týždňa kávu a pokecať. Inak ta vzdialenosť od mesta vo mne vzbudila záujem, lebo na Slovensku to je dedina na dedine, mesto pri meste, 40 min? , to už mám 1/4 Slovenska prejdeneho....