Presťahovanie sa so štvorročným dieťaťom do zahraničia
Ahojte, prisla taka moznost manzelovi, ze moze ist na 6 mesiacov do spanieska, boli by sme aj blizko mora... Pekne by aj zarobil, ale bez nas nejde. Syn chodi do sukromnej skolky, ma tu kamosov.
Teoreticky by sa aj dalo, aj som sa tejto sprave uprimne velmi potesila.
Povinnu predskolsku bude mat az buduci rok v Septembri, my by sme isli tento rok od Augusta do Januara.
Do skolky v Spanielsku by sme ho dali, maju aj zazmluvnene niektore skolky, takze to by nebol problem. Ja z roboty tiez viem v pohode odist na neplatenu dovolenku (manzelov Zamestnavatel by dokonca platil aj mne, ze ideme s nim do Spanielska)
Avsak.... Kamoska, teda suseda, ktora ma tiez syna v jednom veku s mojim mi urobila take vycitky... Ze dovidenia.
Ze ona by urcite nesla, toto vytrhnutie z kolektivu mu neurobi dobre, teraz ho mam dat na pol roka do skolky s cudzim jazykom, bude sa trapit, bude sa pocikavat, zajakat, bude to mat extremne tazke. Atd atd. Proste vyslovila presne moje obavy a teraz uvazujem, ci ist do toho alebo nie. 😢
Ja si myslím, že to je vek, keď sa pekne prispôsobí, nájde si kamošov, reč sa nanho nalepí.. Ja by som túto možnosť využila
Isla by som jasne ze, kamošov si nájde aj tam. To sú také dristy boze ľudia chodia s detmi po celom svete hore dole od malička.
Určite by som šla. Veď pre dieťa ste najdôležitejší vy dvaja.
isla by som. poznas si svoje dieta lepsie a ked v tom sama vidis viacej vyhod ako negativ, tak si myslim, ze nie je o com. aj tebe budu kamosi chybat, ale vratite sa spat a zase sa zaclenite do kolektivov ako fungujete teraz. male deti sa rychlo skamaratia hocikam, kam pridu. a suseda nech si sedi doma na zadku 🙄
zavisi od povahy, ak nema nejake problemy (napr. hypersenzitivita, tiky, problemy s recou/vyslovnostou atd atd.), tak by som sa priklanala k tomu, ze ist. ty si ho poznas 🙂
ano išla, už by som mala zbalené a na ceste
aj tak sa kolektiv v škôlke bude lamat pretože niekto bude mat odklad niekto nie, nie všetci pôjdu do tej istej škôly ..
a nájde si nových kamošov, bude flexibilnejšie ked bude dospelý
deti su v tomto veku prisposobivé, sla by som bez vahania. pol rok utecie ako voda
ani sekundu by som neváhala
bude mat super základ španielčiny , ved deti sa vedia pozeranim rozpravok naučit cudzi jazyk, moje tak češtinu ako keby sme tam žili vedia
ak rád cestuje, nemá problém s novymi miestami nie je o čom
to že suseda ja naučena zadubena na jednom mieste cely život len preboha niečo nezmenit,
je to váš život , vaše rozhodnutie a TY si poznáš predsa svoje dieta najlepšie a od manžela je super že nechce ist bez vás, nebrala by som mu pracovnu priležitost ktorá sa už nemusi opakovat
Veď to máte ideálne podmienky. Áno, išla.
úplne ideálne v tomto veku, dobre načasovanie, ani neváhajte
Už by som sedela v lietadle. Deti v tomto veku nemajú také pevné priateľstvá (kamarátstva) ako neskôr. Kamarát je ten, kto si s ním v škôlke stavia kocky, s kým si kope loptu... Zvykne si rýchlo. Keby už chodil do školy, bolo by to ťažšie. Choď a užite si more, krajinu... 🙂!
Už teraz by som balila kufor. Kamarátka závidí, tak ma štipľavé reči. Toto je naj vek. Strašne rada spomínam na to, keď sme sa mohli zobrať a odísť s neriešiť školu ako teraz
pane bože vyhovuje vám to viete si to zariadiť ale kamoska zjavne závidí keď to tak pitve a ty máš výčitky. nie je problém vytvorím si… čo viac dodat
Jednoznacne by som isla, uz by som mala zbalene...nepocuvaj hlupe a zavistlive vycitky
velmi zavisi od dietata a postoja vas ako rodicov...moj by to nedal, to som si ista, lebo ledva v tom veku k babke sme s nim dosli...ale pokial ma rad nove miesta a cestovanie, moze to byt pre neho prinosom...v tomto veku akurat tie prechody bude treba vysvetlit (cesta tam a cesta spat o polroka), ale o 10rokov mozno ani nebude pamatat, co vlastne zazil..dieta zije v tomto veku tu a teraz s vami
Pridávam sa k názoru, že kedy, keď nie teraz. Úplne ideálne podmienky máte, neváhala by som ani sekundu. Ostatní nech sa láskavo starajú o seba. Žiadne výčitky, zbaliť sa a ísť, úžasná skúsenosť pre všetkých to bude.
ani by som nerozmyslala, nejdete tam nastalo, kamosku by som poslala do teplych krajin, je to len rozhodnutie teba a tvojho muza.
ak tam mate vsetko to co si pisala vyriesene, urcite chodte. dieta nechodi este do skoly, takze ziaden problem, za 6 mesiacov rozprava zaklady spanielciny......
skor si myslim, ze kamoska, kedze je suseda to vidi hlavne z jej strany, t.j. nebude sa mat jej dieta s kym hrat......
to o zajakavani a pocikavani, snad ani nemyslela vazne...... vase dieta je socializovane v skolke, t.j. rychlo sa prisposobi.
moznoze susada len zavidi a hlada zamienku aby ste zostali doma a nevyuzili prilezitost. ......
Kamarátku (susedu) podľa mňa zožiera slepá závisť!
Uz by som mala zbalene, je to super prilezitost ako zmenit prostredie a uzit si taku tu dovolenkovu atmosferu kym maly zacne chodit do skoly…susedka ti zrejme zavidi 🙈 urcite chodte a aj podla toho co popisujes to mate takmer bez starosti a manzelov zamestnavatel je velmi napomocny 👍🏼
určite by som šla
Nic neda dietatu voac ako zazitky. A ani vam nove prostredie neuskodi. To co clovek zazil, to mu nikto neukradne. Takze spokojne chodte a kamoska nech sa stara o seba
Hneď by som šla, s nikým by som sa neradila. Máte vytvorené úžasné podmienky, pre syna to bude len plus, v jeho veku sa rýchlo adaptuje a o vytrhnuti z kolektívu by som nehovorila, nakoľko ešte v tomto veku nie sú vytvorené nejaké väzby. Na Tvojom mieste neváham a idem do toho.
CHOD!!!
Isla by som, pre socializovane dieta zmena skolky nie je taky problem. Dieta potrebuje hlavne rodicov a ja vidim na synovi, ze ma kamosov, ale keby napr zajtra musim menit skolku ( ano, staci kupit dom v inej dedine a musime menit ), tak by to bolo znesitelne. Inak nas menit skolku v 3 rokoch na inu a ani jeden den nespomenul tu predoslu, ze by mu deti chybali
Toto keby mne chlap vybavil, tak skacem po strop. Ale kdeze, co si nevybavim, to nemam. Pol roka v inom prostredi a klime, kym dieta este nie je v skole, vsetko vybavene? Naucit sa jazyk, mat kde byvat, prasule, moj sen...
Hned, hned, hned😆
Kasli na susedku. Keby mala taku moznost, tiez by urcite isla. To su len take demotivacne reci.
Ani by som neváhala...a v dobrom zavidím každému kto má takú možnoť..My sme s mladšou planovali anglicko na rok. Ale prišla do toho corona tak sme nešli . Ale to som s ňou bola ešte na rodičáku.Potom sme mali ísť s mužom na 3 mesiace do nemecka...ale 4 dni pred odchodom to padlo a muž išiel nakoniec sám..doteraz nám to je ľúto

Este pridam, ze vela cestujeme, syncek zboznuje chodit na nove miesta... Spoznavat... Ale samozrejme urcite by mu chybali kamosi.