Prestal ma ľúbiť a môžem si za to sama

prestalmalubit
22. sep 2015

Nikdy nehovor nikdy vstupilo do platnosti ... predvcerom. Jedina ozajstna istota, ktoru som v zivote mala sa zrutila ako domcek z kariet. A mozem si za to sama, svojim pristupom k nemu, pychou, neschopnostou "odtat sa" a urobit prvy krok po hadke, ignoraciou z trucu.
Boli ma srdce, pretoze clovek, ktoreho neskutocne milujem, ktory mi vzdy dal prve-posledne, mi povedal, ze ma uz nelubi, ze ho to velmi mrzi, ale uz mi nie je schopny dat sancu, lebo neveri, ze sa to moze zmenit. Ze aj keby sme to este skusili, mysli si, ze mozno o mesiac, mozno o rok prideme zas tam kde teraz a to uz nechce nikdy zazit. Mame dve male deti, novy velky byt, pre mna stav, kedy sme konecne dosiahli co sme chceli, investovali cas, energiu, peniaze a uz by sme si mali len zacat uzivat zivot spolu s uzasnymi deckami. Zrazu je to koniec a nie zaciatok. Tolko veci mi uniklo, tak velmi som mu ublizila. A neviem preco. Nebolo to umyselne. To co ja som brala za samozrejmost on niesol velmi zle. Nikdy sme sa velmi nebavili o nas o nasom vztahu, boli sme taki obaja. Brali sme to ako to islo, riesili dennodenne situacie a na seba zabudli, ved to bolo samozrejme ☹. Bola to velka chyba a uz sa neda napravit, aj ked by som velmi chcela, nemoze to uz pre mna urobit.
Necha nas s detmi v nasom uz teraz az privelkom byte a bude ho platit aj s hypotekou. Nechapala som to, sak sa teda rozdelme. Vraj nie, to sme chceli a budovali pre deti a pre seba, tak to tak zostane a on odide, napise to cele na mna alebo svoju polku na deti. Nema nikoho, len uz nechce mna a nie je schopny fungovat so mnou v jednej domacnosti ani kvoli detom ... je to ten najhorsi pocit na svete.
Zeny bavte sa svojimi muzmi, pritulte sa k nim len tak, pohladte ich, pridite im naproti ku dveram ked pridu z prace, nebudte odute, ale pridte prve a povedzte " podme sa o tom rozpravat, vyriesime to". Ja som to znedbala a teraz marne prosim o dalsiu sancu.
Dakujem, ze ste ma vypoculi a docitali to az do konca.

liv1
22. sep 2015

Veľmi veľmi ti želám, aby ste to nejako ešte dali dokopy. Čo ťa nepoteším, myslím si že niekoho naozaj má. Takto od nás odchádzal aj môj otec (už sme boli dospelí), a tvrdil že nikoho nemá, opak bol pravdou. Ľúbim svojho otca veľmi a chápem ho. Ale aj mamu. Nemali to ľahké ani jeden a nedá sa viniť nikoho viac, nikoho menej. Veľmi ti želám aby ste to nejako vyriešili.

sama83
22. sep 2015

@prestalmalubit je mi to luto, mozno cad vsetko zahoji a o rok sa ti vtati domou. beriem si s toho ponaucenie. drz sa

monicm
22. sep 2015

Želám ti veľa veľa veľa síl, to je asi to, čo teraz potrebuješ. Ako sa to vyrieši netuší nik, dospeli ste na križovatku a verím, že sa vyberiete tým správnym smerom, či už spolu, alebo každý zvlášť.

prestalmalubit
autor
22. sep 2015

dakujem za podporu aj za srdiecko, pomaha mi to

moonlight1210
22. sep 2015

@prestalmalubit
a) ziadna kasa sa neje taka horuca, ako sa navari. co dnes vyzera ako konecna, stop, smola, o nejaky cas zrazu moze mat riesenie.

b) teraz mu daj cas, nic nesil. nech sam porozmysla. jedna vec je rozhodovat sa na mieste, kde je clovek stale v tom istom, pod tym istym tlakom a druha, ked je mimo neho, nie je mu stale priamo vystaveny. daj mu odstup.

c) prestan plakat, pracuj na sebe, svojej povahe, ved aj tak ostanete v kontakte. tak ziadne prosby o sance, ziadne slzy, snaz sa byt uprimna, priatelska, rob to, co si pisala na konci blogu, este stale to mozes robit, este nie je neskoro. lebo este stale sa budete vidat. ries len podstatne veci, co riesit teraz musite o financiách, byte, detoch, atd.
mozno casom sa dohodnete na spolocnom vylete s detmi, alebo aspon prechadzke, alebo posedeni na pieskovisku. hodinka-dve uplne stacia. dolezite je, aby sa medzi vas vratila dovera, pocit, ze ste s tym druhym rad, ze mate chut ho vyhladat, ozvat sa.
no a potom to pojde uz aj samo.
ak mu na tebe vadilo len to, co povedal, ked to odburas, je sanca, ze sa vrati, lebo zvysne veci ostali aj tak nadalej pritazlive ako boli.
pokial ho v jeho rozhodnuti ist nepresvedcilo to, ze uz ma vyhliadnute (rozrobene) nieco nove.
ale to byva obvykle skor zenska taktika. drzat ako hluchy dvere, kym nema isteho dalsieho vrabca v hrsti. potom zrazu vie ist aj hned od muza, ktorého uz nechce.

d) vôbec netusis, ci po par mesiacoch oddeleneho zitia a riesenia len nutnych veci nezistis, ze ti to vlastne takto vyhovuje a dobre sa stalo, co sa stalo. lebo budes volna pre iny vztah a mozno sa objavi niekto, kvôli komu budes rada, ze mas cisty stol a nepodvadzas.
lebo vsetko ma klady i zapory.

rawmamka
22. sep 2015

@prestalmalubit Veľa síl ti prajem, neskutočne smutné čítanie.......Je úžasné, že si vieš priznať chybu, aj keď žiaľ neskoro a že vieš svoju skúsenosť posunúť ďalej, pre iné ženy, ktorým to môže zachrániť vzťah a deťom šťastné detstvo s mamkou aj ockom pod jednou strechou, ktorí sa chápu, bavia, ľúbia....... Veľké ďakujem za všetky mamky, ženy,.....Žiaľ v živote sa to často nekončí happy endom a chápem aj obdivujem tvojho muža, že je taký aký je - veľkorysy, obetavý, zjavne aj trpezlivý a že neuteká pred problémami, ale ich rieši. Veľa mužov by si v jeho situácii našlo milenku/milenky a v ich náručí by našli to, čo im doma chýba. Tvoj je chlap na pravom mieste, škoda, že si ho stratila. Snáď to bude na niečo dobré a v nových vzťahoch si obaja dáte pozor na to, čo ste v tomto pokazili, zanedbali. Drž sa.

sakura77
22. sep 2015

No vo vzťahu treba aj dávať, nielen brať. ..držím palce, snáď to ešte dáte do poriadku keď vieš kde sa stala chyba....

malesisiatko
22. sep 2015

@prestalmalubit pytala si sa ho ze preco ked ta uz nelubi si s tebou spravil 2 deti? Lebo mi to pride divne ze zrazu ked mate byt a 2 deti sa takto rozhodol

prestalmalubit
autor
22. sep 2015

Chcem sa zmenit, ozaj popracovat na sebe, ale problem je, ze on neveri, ze ta moja zmena bude trvala, ze teraz by som tie veci robila len preto, ze viem, ze mam, ale nerobila ich uprimne, z lasky. To je to co mi najviac vycital, ze mal pocit, ze ho ja uz nelubim, lebo to neprejavujem, ze nemusim 3x denne povedat lubim ta, ale prave to pohladenie napriklad, je to, co by ho v tom utvrdzovalo. Ja som si teraz uvedomila, co som robila, nebyvala som iniciatorom takychto veci, vzdy som len prijala a nasledne oplatila .... nikdy neprisla prva. A chapem, ze to jedneho nebavi vecne.
Ja by som chcela velmi verit, ze sa to este utrase, ale poznam si muza, toto by mi nikdy nepovedal, keby to nemyslel vazne. Bude to sok pre cele nase okolie, vzdy sme boli ukazkovy par, taky stastny a spokojny, obaja mame skvele rodiny, ktore nas podporuju.
Ja som sa ho pytala, ci pripusta moznost, ze by ma mohol zacat mat rad znovu a povedal ze si mysli, ze nie. Ze ak by sa aj vratil po case domov, tak len kvoli tomu, ze to nebude zvladat bez deti.

prestalmalubit
autor
22. sep 2015

@malesisiatko ano bavili sme sa o tom, povedal, ze to zacalo vyprchavat az po narodeni druheho, tam aj boli podla mna na mojej strane adekvatne dovody - a to uznal, dve male deti, on stale v praci, ja vyflusnuta, neschopna cokolvek ine riesit ... ale za trpezlivo cakal, kym sa to zmeni a nezmenilo sa

liv1
22. sep 2015

@prestalmalubit ake mas velke deti?

prestalmalubit
autor
22. sep 2015

@liv1 4 a skoro 3

gretocka
22. sep 2015

@prestalmalubit je to drsne a je mi luto, ze si to zistila az na vlastnej kozi. Teraz ti neostava nic ine, len byt oporou detom, zachoval sa vcelku seriozne a mozno jedneho dna sa aj jeho postoj zmeni. Drz sa a pouc sa, laska dokaze byt velmi krehka a aj tvrdi chlapi potrebuju pochopenie a uznanie.

liv1
22. sep 2015

@prestalmalubit patraj po tej druhej zene. indicie su velke. chce vam vsetko nechat a nepripusta ze by ta este mohol mat rad 😒. Ani to ze ti nechce dat sancu. Ved co to je ze som ticho ticho, cakam, a ak sa ten druhy nezmeni (a ja som mu pritom nic nepovedal), poviem mu cau nemam ta uz rad. Ruku do ohna by som za toho pomaly dala, ze ma inu zenu na obzore. Ani nie ze na obzore. Ale istu. A to by nikdy nepriznal dobrovolne bud si tym ista, radsej to teraz zvali vsetko na teba, ze si vlastne na vine ty ako si sa spravala, lebo keby vyslo najavo ze si on niekoho nasiel bol by ten najvacsi hnup. Pred vsetkymi. Rodinou aj znamymi. Nepoznam muza ktory by odisiel skor nez si inu nenasiel, to by museli byt vo vztahu extra super velke problemy a opacne vlastne tiez nie. Takze patraj. A drzim palce napriek vsetkemu co pises mas to neskutocne tazke, ale uvidis, vyriesi sa to akokolvek, urcite bude dobre.

zabkagabka
22. sep 2015

Nebude mať silnú povahu, ked uteká od takej krásnej rodiny.Čo by robil, keby prišli vážne problémy, zdravotné, finančné. Všetko sa dá napraviť, nie hned zbabelo utekať. Manželstvo je nie len o dobrom, ale aj o starostiach. Dosť egoistický prístup , nie?

alaguema
22. sep 2015

@prestalmalubit "Nikdy sme sa velmi nebavili o nas o nasom vztahu, boli sme taki obaja. Brali sme to ako to islo, riesili dennodenne situacie a na seba zabudli, ved to bolo samozrejme. Bola to velka chyba a uz sa neda napravit, aj ked by som velmi chcela, nemoze to uz pre mna urobit."
Takže ani on neurobil, čo urobiť mal. Komunikovať. A zrazu opúšťa rodinu, dve malé deti a všetko je to len tvoja chyba, áno? No, nejak mi to nesedí, ale asi ťa presvedčil dosť dobre. Držím palce. Všetko raz prejde.

prestalmalubit
autor
22. sep 2015

@liv1 Nie je to tak, ze by mi nic nepovedal, on hovoril, len ja som to akosi nevnimala. Slepa a hlucha. Neviem to vysvetlit, proste ja som bola presvedcena, ze my sa lubime ako kone, navzajom a na tom sa nikdy nic nezmeni. Neochvejna 100% istota, ze ma bude lubit naveky, ved som predsa taka skvela, lepsiu nikde nanajde.

vika35
22. sep 2015

to ti len tak zrazu vyblafol? vobec nikdy predtym nespomenul co by si prial? komunikacia, komunikaci a komunikacia. vsak ok pri dvoch malych detoch si mala starosti dost. asi si taka osoba, ktora nievie prejavovat city ale to neznamena, ze nelubis. och jo.
tiez si myslim, ze asi nasiel taku co ho laska, hovori mu aky je super a hladi jeho ego :(

eeffka
22. sep 2015

@prestalmalubit somarina... chlap neodchadza s holym zadkom od zeny a rodiny pokial su take malicherne dovody ako uvadzas
takých uz bolo a aj vo svojom okoli mam zhodou okolnosti jednu zenu co teraz takto odisla lebo si po 20r nerozumeju.... zato s istym panom si rozumie viac nez dost

zabkagabka
22. sep 2015

NIečo na tom bude , ked vás chce tak lahko opustiť. Možno sa pravda ukáže po čase. Je to pre Teba ťažké, ale my ženy sme silné, tak držím palce, aby Vám to čo najlepšie dopadlo.

vejda
22. sep 2015

napisala si kompletne moj pribeh..ano uz nie je cesty spat,odisiel,podal ziadost o rozvod a bol koniec.

romanovic
22. sep 2015

@prestalmalubit Rychlo vysporiadat BSM, prepiste byt na Teba, nech plati hypo. Urcite je v tom druha zena a ta ho za chvilu zacne tlacit k tomu, aby ti nenechal nic, lebo ona uz bude planovat buducnost...

alaguema
22. sep 2015

@prestalmalubit aj keď to hovoril a nebola urobená náprava z tvojej strany, tak to nie je dôvod na rozbitie rodiny. Vždy ešte sú iné riešenia. Ale to len za predpokladu, že obaja chcú. Ja nie som podozrievavá a obvykle nevidím "inú ženu" za každým rohom, ani za každým príbehom. Ale v tom vašom podľa mňa je. A pokiaľ je to tak, tak je milý ešte stále manžel, pekný hajzlík a manipulátor.

0silvia0
22. sep 2015

@juditka_d presne, tu sa niekto strašne nudí alebo bojuje s nejakou diagnózou 😖

rawmamka
22. sep 2015

@juditka_d Ako vieš, že ide stále o tú istú osobu ?

prestalmalubit
autor
22. sep 2015

@juditka_d @0silvia0 ... nie ozaj sa nenudim ... zrutil sa mi zivot, ak vas to pobavilo, tak nech sa paci

zoodiac
22. sep 2015

@prestalmalubit napriek tomu ze to bolo adresovane zenam myslim ze vztah je vzdy obojstranna zalezitost a neviem co si mu mohla urobit ked je zrazu schopny vsetko to co ste mali, co mate, zahodit za hlavu . bol by som si isty ze niekoho ma, ak nie tak musel bud neznesitelne trpiet alebo .. neviem nedava to zmysel... ale dnes je to jednoduchsie - odist, ako riesit problemy...

evgenika
22. sep 2015

@liv1 podpisujem sa pod tvoj príspevok! teda ak dovolíš :D

zoodiac
22. sep 2015

@evgenika ajja @liv1