Prestal ma ľúbiť a môžem si za to sama
Nikdy nehovor nikdy vstupilo do platnosti ... predvcerom. Jedina ozajstna istota, ktoru som v zivote mala sa zrutila ako domcek z kariet. A mozem si za to sama, svojim pristupom k nemu, pychou, neschopnostou "odtat sa" a urobit prvy krok po hadke, ignoraciou z trucu.
Boli ma srdce, pretoze clovek, ktoreho neskutocne milujem, ktory mi vzdy dal prve-posledne, mi povedal, ze ma uz nelubi, ze ho to velmi mrzi, ale uz mi nie je schopny dat sancu, lebo neveri, ze sa to moze zmenit. Ze aj keby sme to este skusili, mysli si, ze mozno o mesiac, mozno o rok prideme zas tam kde teraz a to uz nechce nikdy zazit. Mame dve male deti, novy velky byt, pre mna stav, kedy sme konecne dosiahli co sme chceli, investovali cas, energiu, peniaze a uz by sme si mali len zacat uzivat zivot spolu s uzasnymi deckami. Zrazu je to koniec a nie zaciatok. Tolko veci mi uniklo, tak velmi som mu ublizila. A neviem preco. Nebolo to umyselne. To co ja som brala za samozrejmost on niesol velmi zle. Nikdy sme sa velmi nebavili o nas o nasom vztahu, boli sme taki obaja. Brali sme to ako to islo, riesili dennodenne situacie a na seba zabudli, ved to bolo samozrejme ☹. Bola to velka chyba a uz sa neda napravit, aj ked by som velmi chcela, nemoze to uz pre mna urobit.
Necha nas s detmi v nasom uz teraz az privelkom byte a bude ho platit aj s hypotekou. Nechapala som to, sak sa teda rozdelme. Vraj nie, to sme chceli a budovali pre deti a pre seba, tak to tak zostane a on odide, napise to cele na mna alebo svoju polku na deti. Nema nikoho, len uz nechce mna a nie je schopny fungovat so mnou v jednej domacnosti ani kvoli detom ... je to ten najhorsi pocit na svete.
Zeny bavte sa svojimi muzmi, pritulte sa k nim len tak, pohladte ich, pridite im naproti ku dveram ked pridu z prace, nebudte odute, ale pridte prve a povedzte " podme sa o tom rozpravat, vyriesime to". Ja som to znedbala a teraz marne prosim o dalsiu sancu.
Dakujem, ze ste ma vypoculi a docitali to az do konca.
@butterfly001 neviem čo je zlé
Asi ja. Pýtala som sa ho. Čo som zle urobila. Čo mu vadí. Vlastne som sa nic nedozvedela. Že sme spolu dlho a neho to už nebaví....Asi by na nového neziarlil
@butterfly001 vieš to máš ako z Bakalárov , čo sme pozerali ešte za socíku , a tam bol príbeh kedy sa muž jednoducho odstahoval od manželky, lebo bola taká a onaká a že sa nerozvedie ale každý si bude žiť svojim životom , kludne si môže niekoho nájsť. 🙂 . No lenže o dva týždne prišiel do bytu si ešte niečo zobrať a otvoril mu chlap v trenírkach a v JEHO papučiach ( narafinovaný kolega jeho manželky 😀 ) , ešte to pobedie bol doma 😀 .
Dnes ked občas na ČT 1 opakuju bakalárov tak čakám kedy pôjde aj tento príbeh
@tyrkys44 vieš čo je možno chyba? že vždy vyhovieš ...mňa osobne by to po nejakom čase prestalo baviť,keby bolo vždy po mojom bez akejkoľvek diskusie.vzbury-protestu-hľadania iného riešenia ...vzdať sa vlastného názoru,len aby bol druhý spokojný a bol doma kľud? ako sa naučia vyjadrovať názory vaše deti ,ako sa naučia tolerovať názor iného?
@bodka13 tak to nie je. My diskutujeme. Ale veľakrát urobil rozhodnutie aj keď som ja bola proti. Som mu povedala, že ja s tym nesúhlasím. Napr s kúpou niečoho a on to aj tak kúpil. Ano. A potom som mu to vyčítala. Aj sme sa preto pohádali. Alebo koli rodine. V ničom nevie ustúpiť. Napr krstný rodičia deti jeho brat so ženou. Celý rok po nich nesteknu. Ani raz nás nepozvu. Hovorím mu, nech ich nevola. Asi o to nestoja A nepovedal mi to. Až v deň oslavy že prídu. A čo mam vtedy urobiť.
Prečo ho ja vlastne ešte chcem? Lebo si život bez neho neviem predstaviť. Stále ho ľúbim. Čakám že príde a povie. Chýbaš mi a chcem to napraviť. Chcem aby to bolo zase pekne. Ale to sa nestane. A potom si poviem. Keď on má nechce ani ja ho nechcem. Len sa nezblázniť.
@tyrkys44 ja mám tiež o chvíľu 41 a teda keby som i mala predstavit takýto život ďalších 15-20 rokov tak to je na gulku do hlavy ..teda aspon pre mňa. 😒, bez sexu , bez pohladenia, bez normálneho života na ktorý mám právo .. ako si predstavuješ dôchodok , lebo ja tak že budem s manželom konečne cestovať, venovať sa aj sebe, nielen svojim 4 detom
@maminuska A čo deti? Máš štyri deti. Vieš si predstaviť, že by si sa rozviedla a bola na ne sama? A čo to s nimi urobí? A čo dom? Máme úplne nový vysnívaný domček? Keby veci boli len čierno biele. Ano. Veď máte pravdu. Už som uvažovala, že si nájdem milenca ale kde? To mam ísť na pokec? Alebo čo. Každý kto má pozná vie že som vydatá a mam malé deti. Tak ako si niekoho možem nájsť? Vzťah teraz nechcem. To proste nejde. Ja som nikdy nebola neverná. Neviem to
@tyrkys44 ano mám 4 deti , dve z predchádzajúceho a dve z aktuálneho . Mám dva roky kompletne zrekonštruovaný veľký dom . Viem si predstaviť že by som bola opustená manželom a rozviedla sa a bola na ne sama, beriem to ako riziko každého manželstva .
Čo dom ? Dom je len dom . Nestál by mi za to takto živoriť ďalších 20 rokov. Už som o hromadu majetku prišla po prvom manželstve, porevala som si a život išiel pre mňa a moje dve deti , z toho jedno postihnuté, ďalej . Dnes som za tento krok nesmierne vďačná , našla som si niekoho iného ktorý je dnes mojim manželom č. 2 .
@tyrkys44 čítam,že si z Nr alebo okolia...kľudne ťa podporím aj osobne 😉 hlavne sa pozbieraj a nechci niečo čo ti on dať nechce ...tak ako píše @maminuska - poplačeš si,všetko zvládneš a časom prídeš na to,že sa ti nič lepšie stať nemohlo...aj keď deti miluješ nemôžeš sa im obetovať, deti chcú šťastnú a spokojnú maminu, nie maminu čo sa pretvaruje a vo vnútri je kôpkou nešťastia
@maminushka ano otvorit mu dvere a poslat ho, ale pre mna je to nesmierne tazke. Sam mi povedal, ze pojde, aby som sa netrapila a nemala ho na ociach, takze ak chcem aby sme to napravili este, tak tymto mu len nahram do kariet. On je zasadovy a fakt sa neho da spolahnut, ked nieco povie tak to mysli vazne. Preto sa nejako neviem zmierit s tym, ze mi povie, uz ta jednoducho nelubim, nechybas mi, myslim, ze niet cesty spat.
@prestalmalubit ale nie že ty chceš, ale on chce, formuláciu som ti napísala. ON chce. To že ho budeš držat doma, tak nič tym nevyhráš.
@prestalmalubit a ver mi že za dva roky , sa na to budeš dívať uplne inak .
@tyrkys44 ahojcek ja som na tom tiez tak isto, dom, 1 dieta, cakala som, ze budeme stastní a uz si budeme len uzívať a nie len prezívat. Tiez som nasla sms, vsetko blokované, a ako pises, nie som furia,staram sa o domacnost, tiez si myslim, ze nie som na zahodenie atd.... sme spolu 13 rokov...tak rada by som zienky dala dajaké stretnutie,na podporu jedna druhej. Ja sa rozhodujem pre rozvod, nema to vyznam,ja sa trapim uz skoro 3 roky.... mozno som to pokazila aj ja ale on mal milenku,vratil sa a nikdy som uz nenadobudla doveru, potom posluchal, stalo sa podobne nieco a odvtedy sa trapim, pretoze sem tam sa mi podari nieco precitat,jeho nazor, som ziarliva a o nic nejde ale ide....mam 35 rokov a musim sa rozhodnut teraz alebo nikdy!!!
Dievcata velmi drzim palce,aby sme netrpeli, musime tu byt pre nase deticky a zacat sa usmievat,bolestou to nikam nedotiahneme,jedine tak niekam na psychiatriu...
@prestalmalubit lenže ja neviem či ma, či nema. Neviem to. Tiež si pripadam ako zruda. Aj som sa rozplakala minule, že čo mi toto povedal. Ako sa ja mam cítiť, aké mam mať sebavedomie. A on sa tak začudovane na mna pozrel. Že prečo? Aké by si mala mať. .......veď normálka,nie?
Je mi to luto :( naozaj velmi prajem,aBy sa vam to cele dalo do poriadku ♡ a dakujem za tento prispevok! !!
@tyrkys44
@prestalmalubit
Nie ste žiadne zrúdy...stalo sa,čo sa stalo- nepátrajte či majú alebo nemajú milenku,neponižujte sa....zachovajte si svoju hrdosť a NEPROSTE o niečo, čo vám nechcú vaši ešte manželia dať....chápem,že predstava zvládnuť všetko sama s deťmi je ťažká ale čím dlhšie budete skúšať či si to predsa len ten chlap nerozmyslí a nezostane s vami(veď kde by mu bolo tak super) budete nešťastnejšie a budete mať menej energie na nový život....všetci máme právo ŽIŤ , nie iba prežívať
@tyrkys44 no mne sa moj stale len ospravedlnuje, ze ho to mrzi, ze mu mam prepacit, ale ze tak to je a nevie s tym nic spravit
@prestalmalubit toho sa ja nedočkam. Možno vy mate ešte šancu, daj mu čas, uvidíš čo ti povie psycholog. Možno vam navrhne poradnu. Držím palce. Ja ti to tu spamujem, tak prepáč
@prestalmalubit Nič v zlom, ale ani ty nevieš, či má alebo nemá milenku, takisto ako píše @tyrkys44 Možno práve ten tvoj má a jej nie, alebo naopak. Podstatné je, že otvorene vám povedali, že už nič k vám necítia, že jednoducho láska vyprchala....a od toho sa odvíja vaša cesta. Nemôžete riešiť niečo, čo nedokážete zmeniť (pocit muža, jeho presvedčenie,...), ale môžete sa z tohto celého poučiť a ísť svojou vlastnou cestou, pretože aj tak napokon je najdôležitejšie ako si to upracete samé v sebe a ako sa budete mať rady, napriek tomu, že táto časť života vám nevyšla celkom podľa predstáv. Zamerajte svoju energiu a čas najmä na seba a deti, ktoré sú v celej tejto patovej situácii nevinne.

@maminuska Tiež si myslím, lebo chlapi radi vypúšťajú do éteru nezmysly a potom, keď dôjde k činom...ej iste by sa moc nerehotal, keby prišiel veru už niekto iný na bojisko.
@tyrkys44 Hmm? Čo Ty na to...čo myslíš, aké by boli jeho reakcie? Ako vlastne dospel k tomuto svojmu stavu, že si ho už tak vyhodnotil a predniesol Ti ho ako hotovú vec? Čo je také zlé na Tebe a Vašom spolunažívaní, keď v tom stále zotrváva a ešte si dovolí ,,peniť", ak by čosi...si urobila, niekam sa vybrala a podobne?