Prestal ma ľúbiť a môžem si za to sama
Nikdy nehovor nikdy vstupilo do platnosti ... predvcerom. Jedina ozajstna istota, ktoru som v zivote mala sa zrutila ako domcek z kariet. A mozem si za to sama, svojim pristupom k nemu, pychou, neschopnostou "odtat sa" a urobit prvy krok po hadke, ignoraciou z trucu.
Boli ma srdce, pretoze clovek, ktoreho neskutocne milujem, ktory mi vzdy dal prve-posledne, mi povedal, ze ma uz nelubi, ze ho to velmi mrzi, ale uz mi nie je schopny dat sancu, lebo neveri, ze sa to moze zmenit. Ze aj keby sme to este skusili, mysli si, ze mozno o mesiac, mozno o rok prideme zas tam kde teraz a to uz nechce nikdy zazit. Mame dve male deti, novy velky byt, pre mna stav, kedy sme konecne dosiahli co sme chceli, investovali cas, energiu, peniaze a uz by sme si mali len zacat uzivat zivot spolu s uzasnymi deckami. Zrazu je to koniec a nie zaciatok. Tolko veci mi uniklo, tak velmi som mu ublizila. A neviem preco. Nebolo to umyselne. To co ja som brala za samozrejmost on niesol velmi zle. Nikdy sme sa velmi nebavili o nas o nasom vztahu, boli sme taki obaja. Brali sme to ako to islo, riesili dennodenne situacie a na seba zabudli, ved to bolo samozrejme ☹. Bola to velka chyba a uz sa neda napravit, aj ked by som velmi chcela, nemoze to uz pre mna urobit.
Necha nas s detmi v nasom uz teraz az privelkom byte a bude ho platit aj s hypotekou. Nechapala som to, sak sa teda rozdelme. Vraj nie, to sme chceli a budovali pre deti a pre seba, tak to tak zostane a on odide, napise to cele na mna alebo svoju polku na deti. Nema nikoho, len uz nechce mna a nie je schopny fungovat so mnou v jednej domacnosti ani kvoli detom ... je to ten najhorsi pocit na svete.
Zeny bavte sa svojimi muzmi, pritulte sa k nim len tak, pohladte ich, pridite im naproti ku dveram ked pridu z prace, nebudte odute, ale pridte prve a povedzte " podme sa o tom rozpravat, vyriesime to". Ja som to znedbala a teraz marne prosim o dalsiu sancu.
Dakujem, ze ste ma vypoculi a docitali to az do konca.
@prestalmalubit aj mne je dnes lepšie. Aj som sa dobre vyspala. Dnes necítim ani tak ľútosť ako hnev. Že čo si to vôbec dovoľuje. A aj nemam moc času lebo som dnes dosť vecí musela vybaviť. A letím pre deti.
@tyrkys44 pomaha, ked sa clovek zamestna 🙂 nema cas sa lutovat ... ja som dnes teda do nicoho riadne nepichla, ale vcera vecer som bola s kamoskou, ktora je rodeny psycholog ... a uz mam aj termin k psychologicke na buduci tyzden 🙂
@prestalmalubit držím ti palce 🙂 ;) aby to dopadlo dobre
Tak a je prec, cas ukaze ...
@prestalmalubit
povedala si mu aby odišiel ?
@prestalmalubit Teraz je cas dat z viditelnych miest vsetky veci, co Ti ho pripominaju.. Pomenit rozlozenie nabytku a do spalne dat len jeden vankus a perinu. Tak sa s rozchodom rychlejsie zrovnas.
A prosim, povedz, ze uz mas prepisany majetok. 😕
@prestalmalubit Vydrz a nepis mu. Nevolaj mu zbytocne. Aby si mu zacala chybat. Prve dni nie je od veci tam mat maminu alebo kamosku nastahovanu.
Majetok mozete poriesit tak, ze ho napisete napr na Tvoju mamu s Tvojim pravom dozivotneho uzivania. Proste jej to darujete. Po rozvode to mama daruje Tebe.
@prestalmalubit je to nejake divne... keby sa chcel rozpravat a tulit sa a co ja viem co, tak by za tebou aj sam prisiel a pritulil sa no nie? nemysli si ze si na vine len ty, urcite je v tom aj iny hacik a nechce ti to povedat.... bud rada ze ti nechal byt a ze bude platit ..... kludne v tom moze byt hocico... moze mat milenku alebo si chce uzivat s kamosmi a zabavat sa a ty mu v tom prekazas ... ja som si tym tiez presla tak ver tomu ze viem o com hovorim... ja som tiez nevedela ze preco, co som mu urobila zle a dovod rozvodu bol ten ze vraj som sa mu nevenovala ale hovorila som si ze kto chce psa bit palicu si najde... drzim palce 😉
@kajcinka ano povedala, aj sam to chcel urobit
@charity nemam co poodkladat, ako presuvat nabytok, keby aj ... mam ho v sebe, v srdci, v hlave, mam jeho deti
Povedala som mu, ze sa mu ozyvat nebudem, ze ked bude chciet, nech sa ozve sam. Chybat mu nezacnem, bude chodit za detmi, takze ma uvidi. Ale som rada, ze suhlasil a pojde so mnou na tu terapiu. Ked mame ist od seba, nech v tom mame obaja jasno a s cistym stolom, chcem aby sme boli kamarati.
@prestalmalubit je mi to ľúto, držkaj sa! Veľa sili ti prajem 😢
Tak som rozmyslala, mam u preco zacat chybat? On mi chyba neskutocne, nie je to ako ked je na sluzobke, myslela som, ze to budem lepsie zvladat. Ked vidim ako sa deti hraju, co vymyslaju, ze to nevidi, ze mi nepomoze, kym ja nieco robim, aby bol s nimi, ze nie je tu, ten pocit, ze tu nie je. Ze cokolvek sa stane, budem to vnimat len sama. Nemat sa s kym podelit o vsetko, to ma tazi najviac.
A preco by som mu mala zacat ja chybat? Idem na to prakticky, servis to nebude, vsetko zvladne aj sam, aj veci, ktore nerobieval zvladne bez problemov. Lasku neciti, takze tam nie je o com. Blizkost druheho cloveka mu moze nahradit kamarat, ale v tomto jedinom vidim malu nadej. Dnes som vonala k jeho roznosenym koseliam. Asi mi kompletne hrabe.
@prestalmalubit nehrabe.
Chýbať mu budeš, proces plného odpútania trvá aj dva roky, daj tomu čas. Bude na teba myslieť, bude to preberať, prehodnocovať, zvažovať a to či ťa ľubi alebo nie.
Ja mám doma knižku od Plzáka , písanú ešte za socializmu , tá ma asi tak 40 rokov, a volá sa prvá pomoc pri nehodách manželských a tam je krásne popísané že jednou z možností ako znova naštartovať manželstvo je dočasné odlúčenie a pekne tam rozpisuje že aj prečo .
@prestalmalubit nepremyslaj nad nim, mas deti, ty si s nimi kazdy den on nie, on je ten ktory ta zradil, ked ste sa brali tak ti predsa slubil ze s tebou zostane v dobrom i zlom, uvidis ze to olutuje ale uz bude neskoro, tie pocity ktore teraz prezivas pominu tak za dva tri mesiace,,, hlavne mu nedavaj najavo ze za nim smutis,,, chlapi nemaju radi slabost,,,, ukaz mu ze si silna a vyvovrana zena a neprivoniavaj k jeho koseliam,,, snaz sa odreagovat,,, zober deti a chod ku kamoske 😉
@prestalmalubit Bol zvyknuty na detsky džavot. Teraz bude chodit domov do tmaveho ticheho bytu. Takze chbat muzacnete.
😒 ,nebudem sa rozpisovať,ale má inú,áno je to bolestivé a nechceš to prijať,ale to prejde,chod za ním,miluj ho stále,urob prvý krok vždy a stále ,potrvá to trochu dlhšie ale zistí že mu chýbate a vráti sa..........uvidíš, 😵
@momimi nemusi mat inu... mozno si chce len uzivat... mozno chce mat vsetky... zabavat sa, striedat baby, chodit s kamaratmi von, rodinny zivot ho omrzel, zda sa mu nudny a take reci ze nelubim ta... to je hlupost.. laska sa len tak nevypari... on jednoducho vie kam udriet, pozna slabiny zeny.... par mesiacov sa bude zabavat a potom si uvedomi co stratil....
@prestalmalubit viem ze to teraz boli ale ak ta raz zradil, kludne to moze urobit znova ak by sa vratil.... nie je nic prijemne zit v neistote, je dolezite pre teba sa postavit na nohy a zacat zit pre svoje deti a kasli na neho... on zradil.... on je ten co utiekol od svojich povinnosti... taky chlap je k nicomu... hlavne sa mu nestazuj nech vidi ze sa mas lepsie bez neho ako s nim 😉
@apb ano precitala a s vlastnej skusenosti viem ze ak sa nastvem a som oduta tak on je ten kto ma utesi, ked sa nepritulim ja k nemu tak on sa prituli ku mne, ked sa nechcem s nim rozpravat on je ten kto kto mi povie laska moja povedz mi co ta trapi, ak mam toho vela on je ten co sa mi ponukne ze mi pomoze ci uz prat, varit alebo upratovat a ked konci pracu tak on je ten kto mi vola na mobil s tym ze idem domov postav na kavu a odokni dvere..... neviem preco by mala byt zena ta co vzdy urobi prvy krok, malo by to byt vzajomne.... a nehnevaj sa na mna ale ak si on nevazi svoju rodinu tak nie je o com.... mozno manzelka mu to odpusti ale deti urcite nie..... tie sa na neho vzdy budu pozerat ako na niekoho kto ich opustil aj ked bude za nimi chodit
@apb pise o tom ze jej dal vsetko prve-posledne a na druhej strane pise ze sa nikdy nebavili o ich vztahu.....autorka temy nepise o tom ze by sa k nej tulil, hladkal ju, utesoval alebo pomahal v domacnosti.... pokial vsetko platil hypoteku, ucty a ine vydavky tak to u mna nestaci.... zena v dnesnej dobe si dokaze zarobit peniaze sama... na to muza nepotrebuje.... ja teda neviem ale u nas doma su uplne bezne take otazky ze co budeme robit? nejdeme niekam von? alebo pozyvam ta na obed do restiky, nemusis dnes varit, alebo take ze co bude za rok za dva... teraz mame dvojizbovy byt... a ma take reci ze predsav si ze by sme kupili dom s terasou a hovori o tom ako budeme na tej terase sediet a popijat kavu.... a ano verim na ze medzi zenou a muzom by mala byt rovnopravnost a nie na to ze vsetko bude robit zena.... a manzelia by mali byt ako najlepsi priatelia, rozpravat sa uplne o vsetkom...
@prestalmalubit prepac v tom je chyba no moj nazor je ze tvoj mili ta musi uz dlhsie podvadzat inak to neni len tak aby nechal deti ....ak stebov nechce zit tak by mal pozerat tie deti len to ze ked uz nepozera dieta tak to uz neni muz.prepac to je moj nazor ..a netreba tak obymat muzov ved to neni aj dobre ze preukazovat ze ho lubis to neni dobre ..staci ked mu prejavujes lasku aj sexom ...a kd je mozne aj za den viac krat ten sex muzi ho maju radi aj samozrejme aj mi zeny ...no to je moj nazor skus tim sexom co sa preukaze u neho...este mas sancu len ti sama musis na neho prist ako na to ...a povec mu ze by mal pozerat na dieta ak nie na teba ....skus tak
@anastacia321 😀 no ty si dobra, ze sexom 😀 😀 😀 😀 😀 😀 ved sex moze mat hocikde, za dvacku na ulici 😀 😀 😀 😀 kazdy den ine mlade maso 😀 😀 😀 😀 😀 treba ukazat lasku a porozumenie ale nie sexom... treba si zachovat hrdost .... ziadny chlap nechce taku lacnu zenu co sa bude pred nim iba vytrcat 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
@anastacia321 Mozem sa spytat, kolko mas rokov?

@prestalmalubit bude, neboj , nie síce hneď ale časom určite. A dĺžku trvania kedy i už môže byť lepšie si určuješ ty sama.