icon

Prestala som sa o seba starať

svetluska82
19. aug 2013

vcera bola na navsteve u nas moja sestra, ktorá je o 6 rokov mladsia, cize sexi 25 rocna kocka. 😀 So sestrou mame celkom dobry vztah, pokecame si naozaj o vsetkom. Ked som tak na nu kukala mimovolne, uvedomila som si,že o seba sa takmer vobec nestaram.Teda presnejsie povedane, o svoj zovnajsok, nejako som sa zanedbavala poslednu dobu cca 2 roky. Segra perfektne upravena, namalovana, nechty, proste ok. Ja v rotahanom tricku a kratasoch. 😲 Urobili sme so segrou reviziu mojich sminiek, kde s hrozou skonstatovala a musim jej dat za pravdu, ze tam nemam nic len jednu spiralu. Ostatne po zaruke a nepouzitelne. 😅 Ked si to tak spatne premietam, tak do práce sa nemalujem cca 2 roky, odkedy som sa vydala, pribrala som asi 15 kil, odkedy sa s muzom pozname- a nie je za tym tehotenstvo, syn má 11 rokov 😀 No proste som spokojna so svojim zivotom, tak som sa jednoducho zanedbavala . Vysoke podpatky som nemala hadam 100 rokov. Tak ma napadlo mile žienky, ako je to u VAS? Lebo sa ja cudujem, že moj muž si este nenasiel milenku. Idem robit raziu po drogerii a hadam mi to moje odhodlanie vydrží. Tema trosku na odlahčenie. 😀 😀

maca_p
22. aug 2013

@maminuska ja mam v praci tiez dress code, ale ani rodicovska dovolenka ma nenecha zdivociet 😀
nemalujem sa veru, brucho mi po teho zdeformovala diastaza a hernia, ale veru nenecham to len tak, ako hovoria moje kamosky, slovami: "co ti sibe? naco operaciu, ved mas dve deti, ved mas muza!" no tak z takejto podpory od kamosiek ma ide porazit. ale zasa su baby z jogy, ktore ma v tomto rozhodnut podporuju.
nejde tu o to, ci mam, alebo nemam muza, deti, ale o to, ako sa clovek citi. nemienim behat dalsich 20-30 rokov v otrasnom stave tak, ako vidim niektore rezignovane zeny.

seraa
22. aug 2013

@maminuska

ja tiez nosim silonky aj v 30 stupnov
skus calzedonia 8 den, su drahsie ale najlepsie co som kedy na seba dala
nicia sa rychlo take tenke su ale stoji to za to 🙂

maca_p
22. aug 2013

@maminuska coooo silonky? diky v tyhto teplach, ale zas urcite mas klimosku v takej firme 😉
ja nosim silonky len v zime pod suknu, lebo v lete by som sa doskriabala do krvi asi... cize preferujem nohavice

maminuska
22. aug 2013

@maca_p ale ved to ja nevravím , že žena má byt natur, ani že sa o seba nemá starať, ale treba to robit že ja chcem a nie že ma niekto sprdne alebo v strachu že mi muž odíde za inou .
Muž ktorý chce odíst odíde lebo ... dôvod si vždy najde ak chce a žena sa o seba môže starať do aleluje , budu mu prekážat iné veci 🙂.
Niektoré veci netreba brat až tak vážne 🙂

seraa
22. aug 2013

@maminuska
inak tato tema neni o nas
a neni o tebe , pracujuca zena vacsinou dna upravena, pootm je normalka prist domov a dat sa do pohodlneho
ale keby si citala moje prispevky a prispevky inych bab a nenavazila sa hned do niecoho co ti nie je jasne ani by sme tu nemuseli tak dlho diskutovat a blbostiach
nevies o com je rec len rychlo reagujes ako keby sme sa ta dotkl

maminuska
22. aug 2013

@maca_p klimošku ako klimošku , nie všade a nie vždy, možno u riaditelov ale nie na ekonomických usekoch , hlavne v štátnych inštituciach .

@seraa žiadne silonky nie su príjemné v 30 tkach a môžu byt akokolvek tenké. Do toho uzavretá lodička , hm ten smrad ked sa doma vyzujem 😀 .

a2303
22. aug 2013

@pragmaticka Nehnevaj sa, nechcem sa Ťa dotknúť.... ale teraz čakáš prvé bábo, však?
Pýtam sa len preto, lebo keď sa to bábo narodí, tak potom sa ti celý svet a názory otočia o 360 stupňov. Naozaj ma necháp zle ale jedna maminka mi raz rozprávala, že jej dietatko malo také koliky, že ona nebola schopná sa ešte ani na obed prezliecť z pyžama... ☹ pretože bábo nemohla položiť ani na minutu... Ja mám dve deti a teraz v lete (nie je škôlka) mám fakt problém, dať sa ráno dokopy 😀 to mám šancu len vtedy, keď deťom nachystám raňajky a oni papajú 😀 ale cvičím, chodím ku kozmetičke, ku kaderníčke a dbám o seba 😉 ale pri deťoch je to už fakt o inom.... 🙄

sendy182
22. aug 2013

@svetluska82 tak ja stíham väčšinou nalíčiť v aute keď šoféruje mm ja sedím vedľa mám tam aj šminky /sa až čudujem že mi ich muž nevyhodí/...vlastne oni sú už len v aute 😀 😀 😀 ............a pekne po dialnici som za 2-3 min. k svetu 😀 😀 😀 ........a predtým kým som nemala deti??????..........som si veci dobre že nie večer pripravila......ráno sprcha....natáčky, vyfúkať vlasy.....nalíčiť....manikúra tip top......oblečenie tip top 🙂 🙂 🙂 🙂 ................a som tu.........som rada ak sa vidím aspoň ráno a večer v zrkadle.........

seraa
22. aug 2013

@a2303

ja nemam ani jedno to ak hned by si chcela na to zautocit
ale poznam a vidim denno denne ci v rodine ci zname zeny z dvoma
a velmi vela aj z 5 detmi, plus aj praca a su upravene a deti pekne oblecene
a v pyzame teda nie su cely den
nikto tu nehovori ze pripradoch ako choroby alebo depresie

maminuska
22. aug 2013

@seraa reagujem dost od začiatku , takže viem o čom píšem a nereagujem rýchlo ale len vtedy ked sa mi niečo nepáči.
Nechcem ťa urazit ale si zrejme ešte dost mladá a množstvu veciam pripisuješ neprimeraný dôraz .
A ak si si všimla mám za sebou tri uspešné tehotenstvá a rôznej dlžky materské , takže viem čo je materská s uplakanými´a dosť náročnými deťmi , dokonca jedno mám postihnuté .

a2303
22. aug 2013

@seraa Nehnevaj sa ale neviem prečo na mňa hneď útočíš.... 😖
Kým som nemala deti, som bola veľmi múdra, hlavne čo sa výchovy detí týkalo 😀 od kedy ich mám, viem to, čo som pred tým nevedela... nevedela som sa vžiť do situácie ženy, ktorá dieťa má... čo som vedela ja, bola čistá teória.. ale prax je o niečom inom.... 😕 téma je o staraní sa o seba, POPRI DEŤOCH.... je to uplne o inom ako keď dieťa nemáš... kým som nemala deti, som sa starala len o seba, manžela, domácnosť! ale teraz moju energiu, čas musím rozdeliť na 100 vecí denne.... a to nie som zástancom názoru, že mám dieťa, tak to nejde... snažím sa o seba starať naďalej ako najlepšie viem ale je to už o uplne inom... a na záver, deti mi nechodia špinavé, max len doma po dvore 😀

seraa
22. aug 2013

@maminuska
ja nechcem urazit teba ale ty proste nechapes ze ta tu nikto neobvinuje a nekritizuje a ze tato tema nie je o tebe
ja ta nepoznam a nesudim kedze ta nepoznam to ty to beries vsetko akosi osobne
a tak isto ty nepoznas mna a nevies na ake veci kladiem a nekladiem doraz a kedze si teda predpokladam starsia
asi by si mohla vediet ze podla tychto prispevko a tem sa o cloveku vela nedozvies
teda mne to nestaci aby som posudila aky si clovek

maca_p
22. aug 2013

@maminuska poznam, nosim silonkove ponozky 😲
kolgyna u nas merala v kancoske teplotu, poobede nam tam sviet slnko a namerala 37°C

monciky
22. aug 2013

zasnem kam az zasla tato tema, to sa vsade musi najst niekto kto niekoho chyti za slovo a uz to ide....?
povodny zamer zakladatelky tejto temy bol asi iny ako to je teraz...., mna tu tiez vadilo par nazorov, ako napr. ze teplaky sa nosia v Petrzalke a podobne, ale nereagovala som, lebo by to bolo zbytocne, vyrastala som prave v tej Petrzalke a nemam pocit, ze som nejaka chudera co vie nosit len teplaky a podobne..., neznasam, ked sa niekto odvolava na stvrte miest, mali sme v banke manazerku, ktora sa na porade vyjadrila ze na Dolnych Honoch v BA zije len spodina a polka nasej banky tam byvala, takze manazerka bola pekna koza, co si nevidela dalej od nosa....
niektore veci co sa tu napisali, je dobre prehliadnut, lebo by to nemalo konca kraja...

zuzkat1
22. aug 2013

@monciky ta poznamka o petrzalke...plny suhlas

monciky
22. aug 2013

@zuzkat1
vsak my Petrzalkove vieme svoje, nie?🙂

laila22
22. aug 2013

Caue baby 🙂. Citam tuto diskusiu a rozhodla som sa tiez prispeit, lebo posledne mesiace si uvedomujem, ze to ide dolu vodou.. Keby len mesiace..🙂
Ja si pamatam cas, ked som bola na jednej svadbe s mojou kamoskou a mali hosí zo zahranicia a ty nechapali, ze ake sme pekne, nahodene, zladnedene, ako vystrihnute z casopisu ELLE. A to nielen na tej svadbe.. vzdy som riesila farby, ladneie, sminky.
Za posledné 2,5 roka som pribrala 20kg. Cítim sa otrasne. Najhorsie je, ze si uvedomujem, ze nic pre to nerobím a vecer si slahnem este cokoladu...Po celom dni a obcas k tomu aj cipsíky..
Co sa tyka sminiek a vlasov, chodím upravena, aj oblecko si viem este kupit... Ale aj tak.. som na seba nahnevana a neviem sa prinutit s tym nieco urobit. Odkedy som pribrala nenosím sukne a saty.. skor sportovy styl.. 😒 Este podotknem, ze som na vsetko sama. Byva s malou same.

maminuska
22. aug 2013

@seraa vieš ja ta nutne nemusím poznať, stačia mi tvoje vyjadrenia a to čo máš uvedené v pase.
Ani netvrdím že ma kritizuješ , len sa pozastavuješ nad vecami ktoré nemáš zatial odžité ani raz . To je akokeby si hovorila "ja by som nikdy...... "
Momentálne kladieš dôraz na vec ktorá sa ti podstatne ľahšie realizuje ako už mamičkám 🙂, tým sa nechcem zastávat tých ktoré sa naozaj trestuhodne zanedbávajú , ale tak ako su deti a deti , tak su aj matky a matky , jedna to materstvo zvláda lepšie a druhá sa s tým borí ako vie .
Veci si neberiem osobne , len proste mám výhodu oproti v tebe vo veku , skusenostiach a tým že som staršia aj v inom pohľade na partnerstvo - manželstvo , ktoré je moje druhé a na na vzťahy.
Prvý manžel odo mna neušiel 🙂jednoducho sme išli každý svojou cestou. .

zuzkat1
22. aug 2013

@monciky ja som tu nevyrastla-moj muz hej...zijem tu 8mi rok a nemam pocit zeby som tu videla behat zeny v teplakoch...

margarita
22. aug 2013

@zuzkat1
@monciky
ja som sice z Ruzinova, ale s teplakmi plne suhlasim 😉 - cele toto nie je ani o mieste bydliska, ani o veku ci hmotnosti, a uz vobec o zamestnani ci materskej dovolenke.
je to jedine a jedine o IQ diskutujucej 😀
a este snad o tom, ze kazda mame tu hranicu inde, pre niekoho znamena "nestarat sa o seba" nenavstivit kadernicku 5 rokov, pre inu mozno 5 dni 😉
vsetko je relativne - a aj tak sme vsetky krasne a nasi partneri nas zboznuju, priznajme si 🙂

margarita
22. aug 2013

...a este posledna perlicka - kedysi pred sto rokmi mi moja o 8 rokov mladsia sesternica (mmch z petrzalky 😀 ) vmietla do tvare "urazku", ze som "kozmeticky nevyspela" 😀 lebo si nelakujem nechty a mozem si uz, jej mama jej to toho casu este nedovolila.
odvtedy sa takto rovno mozem predstavovat, ten termin na mna 100% sedi...kedze komplet nalicena som bola doteraz presne 3x v zivote - stuzkova, svadba, ples. najblizsie asi az sa budu vydavat deti 😎

zuzkat1
22. aug 2013

@margarita ja si myslim ze je to skor o hraniciach. Poznam inteligentne baby co vybehnu v teplakoch (peknych) do obchodu,aj take co ani doma nenosia. Moje hranice su doma. Tam mam teplaky-v lete len dlhsie tielko🙂 ale von,hoci aj so smetami taham rifle,sortky hocico len nie teplaky🙂

zuzkat1
22. aug 2013

@margarita to kozmeticky nevyspela aj moja 3 a pol rocna dcera... Ked vidim na ihrisku tie 3-4rocne deti ako sa bavia ktora ma aky lak...no hroza😝

sashabb
22. aug 2013

Trochu sa to tu uberá nesprávny smerom 😕 nešlo tu o to, že niekto príde z práce domov a prezlečie sa do teplákov. Veď to je samozrejmosť, obliecť si niečo pohodlné po celom dni.
Pôvodne to bolo o tom, že sa z tych teplákov niekto neprezlečie keď ide niekam von - do obchodu, parku atď.

margarita
22. aug 2013

@zuzkat1
hej, ja napr. doma ani teplaky nenosim - len ked som bola tehu, tak tie tehu teplaky mam. ale von chodim tiez v rifliach, doma skor take saty, v lete kratke, v zime dlhsie, pohodlne, a ked pride navsteva, bud si dam tiez rifle, alebo ked je oslava aj saty, minisuknu....

ale mame znamu, ktora ked je chora,a potrebuje von vyniest smeti, tak sa komplet polhodinu lici, co ak by stretla susedku vo vytahu...a potom sa zase odlicuje a naspat do pyzama. na to ja som leniva, priznam sa dobrovolne.
No nemam pocit, ze som zruda a zombie, a ze sa o seba alebo deti nestaram...

to s IQ som myslela skor tak, ze nebudem za kazdu cenu za najmudrejsiu na svete, a ze kazdy co nesuhlasi so mnou, automaticky asi ma mastne vlasy a teplaky a flaky na tricku 😉

zuzkat1
22. aug 2013

@sashabb pre niektore nie je samozrejme doma byt po celom dni v teplakoch🙂 to preto sa to tak posunulo,ta debata... Inak suhlas

martija
22. aug 2013

@seraa ja este k tomu pyzamu, ked sa pekne obleciem a upravim,tiez by si mi netypovala, ze prvych par mesiacov som sa nieze na obed nevyzliekla,ale som sa vobec nevyzliekla,ake prakticke,hned som mohla vecer zalahnut 🙂. Takze naozaj je to ine,ked uz su deti vacsie a tvoje zname maju pracu,ale ked sa ti babo narodi a ma tyzden, dva, alebo aj mesiac, stale mas zivot,ale ze uplne hore nohami a ver mi, ci nie, sminky su to posledne co ta napadne, ak ma dietatko koliky, ty zapalene prsinky a pri kojeni mas bolesti akoby ti zilektou prsia rezali, dietatko sa ti napapa (mozno,lebo ked kojis nevies) a potom spusti hodinovy rev, tak aj vrece by si si na hlavu dala,len aby bolo dobre, no a ked zaspi,tak sa radsej najes ako namalujes, ver mi. A este podotykam,ze to vobec nemyslim sarkasticky,ani v zlom,len pisem skusenost, ktoru zatial nemas, a ja som tiez neverila pokial som nezazila, aj desat maminiek mi to mohlo povedat....

zuzkat1
22. aug 2013

@margarita tak ten zaverecny odstavec si presne vystihla. Na smeti sa ani ja nelicim,do obchodu uz tu spiralu dam. A doma v lete som v pohode aj v tielku a nohavickach ked su tie horucavy alebo kratasy ked je prijemne. A v zime mam teplaky. ked je bezna navsteva tak som v tom co bezne,na oslavu sa uz viac upravim.

monciky
22. aug 2013

baby este Vam napisem jednu prihodu
ked boli vonku take velke horka, tak ja som si zvykla chodit doma len v tricku a nohavickach, ked som bola sama doma, ked som upratovala alebo zehlila a pri jednom takomto upratovani, som isla von na dvor umyvat parapety a zabudla som si vnutri kluce, predstavte si ma v tricku a nohavickach, v ruke cistiaci prostriedok a handru a predomnou zabuchnute dvere, mobil vnutri....
neostalo mi nic ine, len zavolat na suseda, nech mi pozicia mobil, cez plot na mna cumel🙂 krasna podivana bola na mna, zvlast, ked nemam idealnu postavu a nemala by som sa takto ukazovat medzi ludmi, volala som manzelovi, nech pride z roboty, on ze nemoze, ja ze co mam spravit, ci mam zaliet do budy k psom, nakoniec domov doletel, ale ja som este hodnu chvilu stravila vonku na lavicke a cakala, jak mi bolo trapne...., odvtedy si velmi davam pozor v com idem von oblecena a na kluce uz nikdy nezabudnem...🙂

dejnas
22. aug 2013

v prvom rade - pre tie, čo prorokujú - zatiaľ nemamičkám, že keď porodia dieťatko, ich názor na šminky, či celodenné pyžamo sa zmení.... mám dve deti s rozdielom necelých 18 mesiacov... dovolím si tvrdiť, že sa im venujem absolútne najviac, ako viem.... napriek tomu sa šminkám (pre mňa špirála, linka a lícenka .... rúž na pery neznášam, max. balzam, pleť mám ok, stačí denný krém, či BB krem) a peknému oblečku nevyhýbam.... práve naopak! a to v podstate ihneď po návrate z pôrodky... denná úprava mi zaberie max. 10 minút a to neverím, že si žena - i keď matka, pokiaľ má zdravé dieťa nenájde 😉 takisto "pyžamové dni" som nezažila len z dôvodu, že mám doma dieťa.... celý deň v pyžame som strávila len keď som bola chorá a celý deň prelehnila v posteli.. (a verte tomu, že moje deti nie sú anjeliky, ale riadne aktívni čerti 😀)

ďalšia vec - téma sa tu ako každá - zvrhla do extrémov, kedy sa za upravenosť považuje tesný kostým, lodičky s 15cm opätkom , dlhé gélové nechty a vytupírovaný účes.... a naopak . voľnejší domácky štýl je okamžite hodnotený - ako mastné vlasy, ogrcané tričko a vyťahané tepláky

pod upravenosťou si predstavujem - čisté vlasy, čisté oblečenie (nie veľkosti xxl, ak bežne nosím Mko napr.) vhodné na konkrétnu píležitosť (tj, tepláky doma áno, ale nie napr. do mesta, na úrady a atď.)... základná úprava pleti (pre niekoho makeup, pre niekoho len denný krém...), upravené ruky a nechty (mám nechty upravené non-stop, i keď ostrihané nakrátko - neznášam dlhé, veľmi mi vadia - vždy si nanesiem aspoň výživný priesvitný lak, vyzerá to úplne inak a zaberie to asi 2 minúty)

každý má určité predstavy, kedy je žena upravená a kedy už nie, ale sú určité hranice (myslím že dosť široko nastavené), ktoré to už jednoznačne definujú.... netreba preto zachádzať do extrémov, lebo hoci sa vyskytujú, sú to extrémy práve preto, že sú ojedinelé 😉