icon

Prestala som sa o seba starať

svetluska82
19. aug 2013

vcera bola na navsteve u nas moja sestra, ktorá je o 6 rokov mladsia, cize sexi 25 rocna kocka. 😀 So sestrou mame celkom dobry vztah, pokecame si naozaj o vsetkom. Ked som tak na nu kukala mimovolne, uvedomila som si,že o seba sa takmer vobec nestaram.Teda presnejsie povedane, o svoj zovnajsok, nejako som sa zanedbavala poslednu dobu cca 2 roky. Segra perfektne upravena, namalovana, nechty, proste ok. Ja v rotahanom tricku a kratasoch. 😲 Urobili sme so segrou reviziu mojich sminiek, kde s hrozou skonstatovala a musim jej dat za pravdu, ze tam nemam nic len jednu spiralu. Ostatne po zaruke a nepouzitelne. 😅 Ked si to tak spatne premietam, tak do práce sa nemalujem cca 2 roky, odkedy som sa vydala, pribrala som asi 15 kil, odkedy sa s muzom pozname- a nie je za tym tehotenstvo, syn má 11 rokov 😀 No proste som spokojna so svojim zivotom, tak som sa jednoducho zanedbavala . Vysoke podpatky som nemala hadam 100 rokov. Tak ma napadlo mile žienky, ako je to u VAS? Lebo sa ja cudujem, že moj muž si este nenasiel milenku. Idem robit raziu po drogerii a hadam mi to moje odhodlanie vydrží. Tema trosku na odlahčenie. 😀 😀

seraa
25. aug 2013

@zuzkat1

nie nie je
je aj flasa v takych pripadoch alebo sa da to urobit trosku decentnejsie
ta co to tu pisala povedala ze jej kamaratka si mohla vybrat akukolvek miestost a vybrala si
sadnut pred nu a kojit, tu netvrdi nikt, ze nie je to zle, ci hanba ale uvadza to tych druhcyh do rozpakoch
ale keby nekojila nesadne si pred kamosku a neukaze prsnik len tak ze?
to by uz bolo divne cize nie je to nieco na co sme zvyknute
a ci sa vam to paci ci nie damy je to tak , potom je na kazdej ako si zvoli

seraa
25. aug 2013

@zuzkat1
na verejnosti a kde?
vo viendi? v londyne?
ci na zahrade u babky lebo aj to je rozdiel
v mojej rodine nikdy a to som vyrastala s tetami co mali deti aj sesternice teraz ani jendu som nevidela
ani rodina mojho muza napr a to je ina krajna

seraa
25. aug 2013

@danjelca

no ci je to fer ci nie je to tak, vystrich dnes neuvedie do rozpakoch male deti, ci inych muzov ci mlady par ktory sa prisiel do restauracie najest ale kojenie ano
inak by sa to asi tak neomielalo
viete ze su aj restiky v takych krajnach ako amerika (kedze vela dievcat tu porovnava slavnu ameriku)
kde vas upozornia v restauraci na to ze to je nevhodne??

marcelatje
25. aug 2013

@seraa no veď nikto tu ani o dobrovoľnom, verejnom tasení ceckov (prepáčte mi ten výraz) pre zábavu nehovoril, myslím že každá sa aspoň v rámci možností kryjeme, ale čo keď niekto čumí? 😅 😅 😅 😅 😅 😅 ja čo som v živote nemala oblečenú minisukňu či dvojdielne plavky by som sa ani nie pred rokom bila do pŕs že na verejnosti JA nikdy!!!! 😀 😀 😀 😀 😀 samozrejme že je to vhodnejšie v súkromí, ale čo narobím keď stále nesedím doma 😅 tiež sa nepohoršujem nad mamičkami čo majú k dispozícii fľašu, alebo hľadajú vhodnejšie miesto a je mi jedno či je takých ako som ja viac. Je to môj názor aj keby som bola jediná 🙂

zuzkat1
25. aug 2013

@seraa na slovensku urcite
Flasa sa kojenemu nedava lebo moze odmietnut prsnik
Tiez som kojila pred kamoskami ked boli u nas. Nevadilo im to

seraa
25. aug 2013

@zuzkat1

osobne som videla ci v rodine ci u znamcyh ze davali ked bolo treba a neodmietlo
ale nie som expert cize neviem
len vravim co som videla ci viem
je to aj individiulane samozrejme

zuzkat1
25. aug 2013

@seraa jednej mojej kamoske tak syn odmietol. Takze koniec dojcenia. Vseobecne sa neodporuca flasa ani cumel.
Ale tema je o inom. Toto budes ovladat az budes mat babo🙂 dovtedy to nepotrebujes

irresistible
25. aug 2013

@svetluska82 Toto bol jeden z dovodov, preco som po dcerke isla na par hodin do prace, ked mala 6 mesiacov - nie som typ umelych nechtov s kilami sminiek, ale chodenie do prace podla mna vyzaduje, aby clovek aspon trochu dbal o to, ako vyzera ;) Je jasne, ze ked denne riesim len plienky a kasicky, je nemiestne, aby som sa navliekala do spolocenskych siat. Napriek tomu, aj ked idem len s detmi na ihrisko, vzdy sa trosku namalujem - tie tri minuty na to si vzdy najdem; a nenosim teplaky a vytahane tricka. Drzim vsetykm palce, zeby odhodlanie vydrzalo! ;)

bianca2
25. aug 2013

Jeej super tema. Citam od zaciatku ale vsetko asi neprecitam pri 18 mes. dcerke nie je cas. @m.i.r.i ked citam o tebe a muzovi, sme na tom podobne. Pred tehu som bola denno denne v praci, byvali sme v meste, make-up sice pomenej ale melir pravidelne, aj prestrihat dlhe vlasy. Chodili sme do posilky pravidelne. Clovek sa aj mal kde pekne obliect. Prvy rok po porode bol pre mna dost tazky, menej som spala, tak som riesila lem dospavanie.kila sli hore.celkovo asi +13 kg.ale postupne sa to zlepsovalo, pomalicky som zacala chudnut,kedze este kojim, dcerka ma 19 mes a ja by som este chcels zhodit 4 kg na povodnu vahu pre lepsi pocit len som nejak teraz stratila motivaciu,tesila som sa ze pojdeme k moru a muz nechce. Licit sa nelicim,akurat raz na svadbu co sme boli, vlasy mam dlhe, nefarbim,uz su pekne odrastene a po farbe konecne ani stopy.obcas ma laka melir ako v minulosti,ale ked muzovi sa pacia prirodzene.vlastne aj preto sa nelicim.akurat potrebujem urobit 2 zmeny pre lepsi pocit - prestrihat vlasy do postupna aj ked dlhe a zacat cvicit.zufalo to uz potrebujem.hned by som lepsie spala a sli by dole tie zvysne kila.siat mam dost a pred rokom som do nicoho nevosla,teraz uz takmer do vsetkeho ale este je mi to trochu tesne.svagor ma takmer o 10 rokov mladsiu priatelku so super postavou tak aspon ta ma trochu motivuje.pred rokom som nosila len vytahane tricka a teplaky a mastne vlasy,+13 kg a na nic nebol cas, teda na mna.teraz uz lepsie, aj ked cas stale nemam na seba.ale minus 9 kg, par novych triciek a teplakov, vojdem do svojich siat takmer vsetkych, len kde ich nosit na materskej...akurat uz len zacat cvicit, najst si cas pri dcerke, ked je kopec inych priorit.ako to robia ine maminy s cvicenim?

vejula
25. aug 2013

@monciky
@seraa to že mate hlavy v smutku zo žien dojčiacich na verejnosti, nieje ich ani naš problem. Je to problem vysostne vaš, ktorý si budete musieť vyriešiť same. _Na verejnosti dojčiace ženy si len uplatnuju svoje pravo a pravo svojho dieťatka. Ono to že vAM TO nieje prijemne ma asi niekde svoj pôvod, ale to tu mi už nevyriešime. Tak isto ako sa nebudu skryvaťž postihnutí ludia , len preto, lebo existuju obmedzenci, ktorým vadí pohlad na nich, tak isto sa nebudu skryvať ani dojčiace ženy pred ludmi, ktorí maju evidentne nejaky problem.

seraa
25. aug 2013

@vejula

hahaha na tomto som sa dobre pobavila
"povod" no nehc sa paci , uz ked si zacala budes asi vediet aky teda povod
fakt by ma zaujmal tvoj profesional psych. profil na nas
fiha to je uz ale silna kava
prirovnavat postihnutych ku kojacim maminam
😕
tak tot porovnanie je uz tak blbe ze nemam slov,
asi bude kdesi povod 😉

vejula
25. aug 2013

@seraa ja som prirovnavala ludí, ktorým ten pohlad vadí. JE to podla mna obmedzene rovnako. Alebo su to len ludia, ktorým proste niečo musi vadiť, inak by nevedeli žiť. Proste ludia, ktorí stale musia mať s niekym nejaky problem. A aj dojčiace maminy su celkom dobry dôvod na frflanie pre nich 😅
Ako pišem je to vaš problem nie naš ani iných na verejnosti dojčiacich mamin, takže si to riešte same v sebe

maminuska
25. aug 2013

@vejula ja som to uplne pochopila a aj tu suvislosť. Prirodzené veci by mali byt jednoducho prirodzené - pohyb postihnutých medzi " štandardnými " , dojčiacich medzi nedojčiacimi. Dojčenie je prirodzená vec a nie je to ako tu niekto napísal " tasenie ceckov na povel " ale len upokojenie potrieb malého človiečika, ktorému je to šumafuk kde práve je. 🙂.
S poslednou vetou do bodky súhlasím .

seraa
25. aug 2013

@maminuska

upokojenie potrieb maleho clovieicka je aj ked potrebuje wc a neznamena to ze sa vycika
v restauraciu na stolicke ze ano 😝
aspon dufam 😕

p.s tato tema nie je "kojime" ale o niecom inom
na boj za prava kojacih mamiciek treba otovrit novu temu , bude mat uspech

maminuska
25. aug 2013

@seraa ja neviem ale ja mám dojem že tebe uplne v tejto teme ale pri čomkolvek naozaj tie suvislosti nedochádzaju.

upokojenie potrieb maleho clovieicka je aj ked potrebuje wc a neznamena to ze sa vycika
v restauraciu na stolicke ze ano emoticon

nie ono sa vyciká priamo do plienky hned alebo matka s ním okamžite uteká na záchod a ked to nestihne vyciká aj v restauráciu na stoličku.

vejula
25. aug 2013

@seraa s touto temou sme nezačalo my... ale na dovzdelavanie : Každé dieťa má právo na dosiahnutie najvyššej možnej miery zdravia. Každé dieťa má základné ľudské právo byť dojčené. A to všade tam, kde sa nachádza jeho matka. Týmito slovami nás chráni Konvencia práv dieťaťa. Toto je právo nás, matiek. Toto je právo dieťaťa. Väčšina kultúr považuje matku dojčiacu svoje dieťa za prirodzenú záležitosť. Matka má dovolené na verejnosti dojčiť a nikto jej to nemôže znemožniť, ani zakázať.

ginger_fox
25. aug 2013

nechcem vam tu do toho kojenia na verejnosti nejak velmi skakat, ale uznajte, ze spolocnost lahsie akcektuje na verejnosti kojacu matku, ktora sa o seba stara ako 100kg zensku oblecenu v teplakoch s odrastenymi mastnymi vlasmi a neosetrenou pletou. Ked to uz teda rozoberate v tejto teme 😉

ginger_fox
25. aug 2013

teda po slovensky je to myslim dojčiť, ospravedlnujem sa za nespisovnosť

maminuska
25. aug 2013

@ginger_fox hlavne muži 🙂

malinkaaninka
25. aug 2013

pomooooc osveta kojenia sa dostane pomaly aj do tém na modrú strechu 🤐 🤐 🤐

ginger_fox
25. aug 2013

@maminuska ja si myslim, ze aj zeny. Bola by si prekvapena, kolko zien aj starsich vo veku nasich matiek ma vyhrady voci dojceniu na verejnosti a prototypu elegantnej vzdelanej kultivovanej matky by to vedeli "odpustit" a zaroven sa aj zamysliet nad svojou fobiou...tolko moj sociologicky postreh

zuzkat1
25. aug 2013

Inak vcera som bola ako vystrihnuta z temy🙂 sli sme von-ja rifle a tielko a bola mi zima tak muz ze v aute ma tricko. Jasne ze mne je o 3c.vacsie ale ine som nemala poruke tak som si to natiahla. Takze vlasy v cope,vytahane tricko a rifle🙂

maminuska
25. aug 2013

@ginger_fox ja som to myslela tak že dojčiaca pekná žena je väčšou pascou pre oči muzov ako taká no " 100 kg šmudla ".

viera27
25. aug 2013

Ku kojeniu na verejnosti... Je rozdiel posadit sa trosku bokom a v klude dat svojmu dietatku najest, najlepsie v satke, nech ho nerusia okolite vnemy a ludia, ked uz som teda do toho nakupaku s nim liezt musela.
A priklady, kedy som si pomyslela ze niektore kojace matky su slepice:
1. Zenska v eurovea, kojaca neprikryte dietatko za pochodu,doslovne za pochodu, po eskalatoroch, chodila s nim a s holym prsom po obchodoch a este aj platila. Faaakt to nemohlo trochu pockat tie obchody 😀
2. Dve kojace zenske, ktore si na kojenie vybrali cokoladovnu v Auparku, co je vlastne ostrovcek par stolov medzi pobehujucimi ludmi. Posadili sa rovno do stredu, vytiahli nezakryte prsia a ficali. Nielenze vsetko naokolo nich hulilo, pubertaci pri vedlajsom stole od nich chceli odstriekat do kavy a prechadzajuca rodinka naokolo musela svojmu cca 4 rocnemu synovi vysvetlovat, preco maju tety hole prsia.

seraa
25. aug 2013

@viera27

no to je ten problem dostavame sa do obdobia kde kojacie mamicky v teplakoch a holymi prsiami
si myslia ze to je ok
nie nie je
je to nevhodne a vzdy bolo a nie je to nazor niekoho je to vseobecne nevhodne
doteraz to bola sukromna vec skoro intimna, nemyslim si ze v 30 rokov vo viendi ste videli damu sediet v kaviarni a kojit
ja som to teda nevidela ani u mojej starej mami na dedine na slovensku

seraa
25. aug 2013

verejnost netvoria len kojace mamicky
ale deti, pubertaci, cudzi muzi,
a bez urazky vsetkych co radi koja na verejnsoti ale naozaj to nie je ten najkrajsi pohlad to co tu opisala @viera27
ci sa vam to paci ci nie
netvrdim ze zle alebo hrozne tvrdim len nie vzdy vhodne
a ano mozno sa budem na to pozerat inak ked budme kojit ale ako som povedala nie len kojace mamicky su vonku
ale siroka verejnost hlavne na verejnych miestach

koralovka
25. aug 2013

Ale dievčence, koľko mužov sa usadí a priberie, nestarajú sa o seba, kde zmizli hordy vonavých dobrodruhov? Ostal pan táta na gauči, ja by som to tak kruto nevidela. Ved upravená čistá žena neznamená zmalovaná mátoha s gelom na hlave. Stačí pár minut a peknejšie oblečko športového štýlu, ved nie sme v latinskej telenovele, kde paničky sedia v opatkoch a sakách a kurizujú..ak sa niekto stará o dieťa nemá čas na šminky, načo by aj? Ved s dieťatom nechodíte denno denne do divadla, alebo práce. A mladá kočka bez deciek? Ved ona má čas len sama na seba a neskor na priateľa, to je jej svet, ved predsa sa matka detí nemôže rovnať s takou kočičkou, ved ona má niekolko hodín denne len a len na seba, ja si radšej prečítam s detmi knižku alebo poskladám kocky ako si lakovať nechtičky a lietať po kaderníctve. Mám tri deti a vyzerám lepšie ako za mlada, som chudšia, a mám pár sekúnd ráno natrieť si riasy špiralou, ked chcem. A tromfnem plno kočiek z nášho vchodu, lebo zo mna žiari spokojnosť a vyzretá osobnosť🙂 Si fandím, čo? 😉 Ale tak to je Všetko má byť normálne, žiadne extrémy

monciky
25. aug 2013

@viera27
presne toto som myslela, tie zeny co si opisala v tych pripadoch....
velmi malo som zazila mamiciek, co sa trosku kryli a podobne...

monciky
25. aug 2013

@seraa
bojujes aj za mna🙂

koralovka
25. aug 2013

Este ma napadla jedna vec kočky, mladé slečny sa predsa fintia a starajú o seba, lebo sa chcú vydať a mať deti a dostať sa presne tam, kde my, do toho neuprataneho bodu chaosu, ako my matky chi chi