icon

Prestala som sa o seba starať

svetluska82
19. aug 2013

vcera bola na navsteve u nas moja sestra, ktorá je o 6 rokov mladsia, cize sexi 25 rocna kocka. 😀 So sestrou mame celkom dobry vztah, pokecame si naozaj o vsetkom. Ked som tak na nu kukala mimovolne, uvedomila som si,že o seba sa takmer vobec nestaram.Teda presnejsie povedane, o svoj zovnajsok, nejako som sa zanedbavala poslednu dobu cca 2 roky. Segra perfektne upravena, namalovana, nechty, proste ok. Ja v rotahanom tricku a kratasoch. 😲 Urobili sme so segrou reviziu mojich sminiek, kde s hrozou skonstatovala a musim jej dat za pravdu, ze tam nemam nic len jednu spiralu. Ostatne po zaruke a nepouzitelne. 😅 Ked si to tak spatne premietam, tak do práce sa nemalujem cca 2 roky, odkedy som sa vydala, pribrala som asi 15 kil, odkedy sa s muzom pozname- a nie je za tym tehotenstvo, syn má 11 rokov 😀 No proste som spokojna so svojim zivotom, tak som sa jednoducho zanedbavala . Vysoke podpatky som nemala hadam 100 rokov. Tak ma napadlo mile žienky, ako je to u VAS? Lebo sa ja cudujem, že moj muž si este nenasiel milenku. Idem robit raziu po drogerii a hadam mi to moje odhodlanie vydrží. Tema trosku na odlahčenie. 😀 😀

monciky
25. aug 2013

@dasiacik
som uprimne rada, ze si stastna a ze mas milujuceho manzela🙂 je to skvely pocit, zazivam ho tiez
peknu nedelu aj Tebe

monciky
25. aug 2013

@danjelca
tak ale to uz je o inom, tie dievcence inak zit nevedia, len sa obliect tak ako sa obliekaju, to je ich zivot, oni sudnost nemaju....
ale nebudeme matku dietata prirovnavat k zlatokopkam nie?

zuzkat1
25. aug 2013

@monciky napr.to ze kojene dieta nema poznat flasu lebo potom moze odmietnut prsnik. Moja kamoska tak prestala kojit. Ak chces kojit tak si nieco nastuduj si nieco🙂 nie v zlom to pisem.

zuzkat1
25. aug 2013

@monciky a dieta moze byt hladne aj v parku,aj tam su ludia

monciky
25. aug 2013

@zuzkat1
pre mna svet gombicka? poznas ma? vies co mame s muzom vsetko za sebou? sme v kategorii 30-nikov, manzel tiez studoval vysku, ja ju studujem tiez, obaja externe, stavali sme dom svojpomocne, tri roky sme po vikendoch dreli jak kone, okrem svojej prace sme mali obaja aj tri brigady navyse, aby sme to vsetko utiahli a nemusela som jest suche rozky po zaplateni hypoteky, z roboty som utekala do dalsej, to iste moj muz, po nocnej isiel na stavbu, ked robil napr. hromozvod, dole na zemi som sa modlila, aby sa mu nic nestalo a kazdu chvilu som cakala, ze mi zavolaju, ze sa niekde vybural s autom, taky chodil unaveny, o sebe nehovorim, ja som zv&knuta odmalicka robit jak mulica...., takze tarez, ked uz mame vsetko za sebou a mozeme si konecne uzivat bezstarostny zivot, mame vybudovane hniezdocko pre buduceho krala alebo kralovnu nasich srdc, tak mi prepac, ze mam take nazory...., opakujem, nepoznas ma, tak neviem preco to pises, nemam pocit, ze pises lahkovazne, ako nejaka 15 rocna pubertacka, stojim nohami pevne na zemi, na nikoho sa nespolieham len na seba a vzdy som si vedela zariadit vsetko s kludom a prehladom, mam kamaratku, ktora ma dve deti, manzel tiez studuje vysku, ona popri materskej stiha aj pracu aj vysku, buduci rok bude Ing., ma casna ucenie len v noci a napriek tomu, je z nej vysmiata mamina, detom nic nechyba su stastne, zdrave, manzel tiez spokojny, neuteka od deti a manzelky, lebo sa musi ucit...., tam v nej mam priklad, na zaklade nej a viacero inych zien viem, ze sa to da aj inak robit....

monciky
25. aug 2013

@zuzkat1
nastudujem si nieco o kojeni, az to bude aktualne🙂
momentalne studujem literaturu na pripravu mojej bakalarskej prace...., vsetko poporiadku

danjelca
25. aug 2013

@monciky vieš čo..asi každá kojaca žena si prejde obdobím." božee kde len nakojím, kde sa zastrčím všetci mi na prsia pozerajú:D až po" nakojím tam kde je dieta hladné..príde ti to také normálne fakt uvidíš to...ja teda kojím v nosiči ale nemám problém nakojiť medzi ludmi..je to neuveritelné ale názor zmeníš pretože popri kojení TY sama začneš považovať krmenie svojho dietata za absolutne neškandalozne nech e už kdekolvek...proste prsiam prestaneš pripisovať sexuálny význam a to uplne...

danjelca
25. aug 2013

@monciky je možné že si hanblivejšia ale ver mi ked budeš mat odkojený tak rok sama tento názor zmeníš 🙂

zuzkat1
25. aug 2013

@monciky sudim podla tvojich vyjadreni ze kde mame muzov a ze fuj dojcenie a ze ty by si teda nechcela aby ti muz robil v noci... Mna nezaujima aky si mala zivot. Takmer kazdy ma hypoteku a mnohi 2 roboty. Ty si bola ta co sudila.

pragmaticka
25. aug 2013

s tym kojenim co tu riesite, mne to tiez pride na verejnosti nevhodne. a nielen na verejnosti ale aj doma ked pride napr. navsteva, napr. svokra - neviem si predstavit ze budem pred nimi kojit, takze sa pekne spakujem do detskej izbicky a nakojim si dieta tam. a co sa tyka verejnosti, tak ak bude dietatko hladne a nebudem mat inu moznost, tak sa aspon decentne ototcim chrbom k ostatnym (najdem take miesto niekde v rohu) alebo zakryjem plienkou. takto si to predstavujem, uvidim aka bude realita.. 😉

zuzkat1
25. aug 2013

@monciky a s tym utekanim od zeny a deti zas narazas na co? Potom ze kto tu pise ako pubertak😀

monciky
25. aug 2013

@zuzkat1
znova neviem, kde si citala ze fuj dojcenie, ja som nikde nenapisala, ze dojcenie je fuj, to si si zase precitala len Ty...., ja som napisala len to, ze sa mi nepaci, ked sa matky vystavia pred 100 ludmi bez zabran...., nazor ze ja sa staram o domacnost a muz zaraba predsa peniaze a nemozeme od neho chciet aby pomahal je dost blby, potom su tu temy plne frustrovanych zien, ktore nevedia kam z konopy, lebo muz predsa donesie vyplatu a zena sa ma zblaznit od vsetkych povinnosti...., u nas to takto nefunguje a fungovat nebude, mala som priklad v mojej mame, ktora otca nezatazovala s nicim a potom uz bolo neskoro sa stazovat...., na moj zivot s anikdy stazovat nebudem, vsetko robim ako chcem, len som Ti chcela napisat na margo toho, ze svet je podla mna gombicka...., ja chcem byt plnohodnotna manzelka a matka, rada by som bola, aby ma moj muz a dieta videli co najviac, aby dieta nebolo odsuvane preto, lebo mamicka alebo ocinko musi ist na brigadu a podobne...., ale zbytocne je tu pisat...., idem sa ja venovat mojim laskam co tu mam, tu je to strata casu...

monciky
25. aug 2013

@danjelca
som hanbliva, mas pravdu, mozno aj preto mam taky nzor...

monciky
25. aug 2013

@zuzkat1
s uteanim od zeny a deti aby sa musel ucit? nenarazam na nic, len na ich konkretnu situaciu, ze on by mohol ist dole k rodicom, alebo von na zahradu alebo tak, ale neurobi to, pomoze zene s detmi ked treba, prestriedaju sa a takto obidvaja krasne dostuduju a deti ani nepocitili, ze rodicia chodili nikede do skoly a mali nejake povinnosti....

marcelatje
25. aug 2013

@monciky a čo urobíš keď v tom centre kde práve so svojim dieťaťom budeš nebude detský kútik na nadojčenie? Ja som jeden jediný krát dojčila takto na záchode a poviem ti NIKDY VIAC!!!! Nech tam idú jesť tí čo sú pohoršení z môjho dojčenia a čumákujú na mňa keď kŕmim dieťa.... moje dieťa na záchode už nikdy jesť nebude! Z vlastnej skúsenosti ti poviem že kedysi som bola dokonalá matka a potom sa mi narodilo dieťa 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 nikdy nehovor nikdy 😉

danjelca
25. aug 2013

@marcelatje tie podmienky su naozaj nedôstojné...napríklad minule som chcela tiež nadojčit a tak že idem ved tam maju prebalovací pult...no a prebalovák meter od záchoda žiadna priečka nič...takže som to nevyužila ani..

zuzkat1
25. aug 2013

@monciky vidis...tak moj od nas uteka ak to tak beries... No popravde vsetkym to vyhovuje...nema taku aby mohol byt nevyspaty a pri malej sa ucit neda.

maminuska
25. aug 2013

@monciky čo sa týka dojčenia - prvé dieta ked som mala tak rovnaký názor ako ty, dojčit ˇpred druhými ani za svet ( mala som 20 ) , druhé dieťa ( 26 rokov ) som dojčila 2,5 roka dojčila som aj v parku , aj centre a prikryla som si to plienkou , tretie dieta som bezostychu dojčila kdekoľvek , prsník som mala prikrytí naľahko plienkou alebo samotným oblečením , teraz pri tom štvrtom to už teda neviem kde dospejem 😀 - asi vyzlečiem tričko stiahnem podprdu a tak nejak natur uplne - to je ako na odľahčenie. 🙂

sorciera24
25. aug 2013

vzdy ma vedia pobavit zeny, ktore hovoria ako dojcit, starat sa o dieta a ake oni budu super mamy a ze ich deti nikdy nebudu zle, nevychovane a enviem ake, lebo oni si tot ak zariadia (a deti este nemaju).... takych som sa uz napocuvala....a vsetky su rovnake.....len niektore pochopia skor, niektore neskor (a neiktore nikdy).......neprajem mamicke dieta nonstop zavesene na prsniku, ze si prve mesiace ani neprdne;)....lebo skonci na antidperesivach s tymto pristupom, taketo maminy nech maju len spave a nepalcuce deti....(len skoda, ze to tak nebude 😀 )

marcelatje
25. aug 2013

A aby som prispela aj k veci tak prvých pár mesiacov po pôrode bol highlight dňa že som si mohla umyť zuby 😕 dnes je to už lepšie, ale priznávam líčim sa málo lebo za prvé malá hneď skúma čo to je a znenazdajky mi vytrhne mihalnice alebo všetko rozlíči a veru sa mi ani nechce 😀 😀 😀 😀 Účes mi vydrží asi pol hodinu a čisté tričko 5 minút 😖 hneď je ožužlané, alebo od príkrmu 🙄 našťastie muž skôr rieši to aby so mnou bola rozumná reč 😀 😀 😀 😀 😀 😀 skôr ja mám z môjho zovňajšku mindráky 😠

seraa
25. aug 2013

@lenuska1lele

to nie je pravda, je vela zien nastastie ktore na verejnosti nedojcia a vzdy si nadju miesto privatnejsie
tato dilema sa riesi vsade lebo je 50 percent zien ktore ano a 50 ktore nie tak tu netvrd ze len preto
ze @monciky nema dieta tvrdi taku vec
to je od povahy a nie od toho ci ma alebo nema dieta
ja tak isto nemam a viem ze nebudem kojit na verejnosti ako minimalne (a je to viac) 50 percent zien

kedysi to vobec neexistovalo ze sa kojilo vsade to len teraz
neporavnavaj psoledne 5 rokov z 200 ci 300 prosim ta

p.s prosim vas neporovnavajte ameriku kde zeny chodia v teplakoch do obchodu , to neznamena ze je to ok
v amerike maju obezitu mame mat aj tu , je to ok?

seraa
25. aug 2013

@danjelca
ja neviem preco za kazdu cenu si myslite ze ako vy tak vsetci
poznam tolko zien pre ktore to nie je normalne kojit na verejnosti

seraa
25. aug 2013

@monciky

to nie je o hanblivosti
to je nazor
su niektore veci ktore niektore zeny rradsej robia v sukrom
ja nastastie poznam takcyh vela ani moja mamina nekojila na verejnsot a ako som uz pisala
mala dvojicky
zaujmave ze sme prezili a podla nazoru niektorych mamiciek bola asi z inej planety

marcelatje
25. aug 2013

@seraa poznať matku čo dojčí na verejnosti je nešťastie? 😕 😕 😕 😕 😕

Aj tak si myslím že diskurz či dojčiť alebo nedojčiť na verejnosti je na míle vzdialený pôvodnej téme 😕

zuzkat1
25. aug 2013

@seraa je to aj o tom ci mas alebo nemas dieta...ja som este ako tehotna vravela ze kojit len v sukromi budem.

zuzkat1
25. aug 2013

@monciky tie zeny ktore maju nazor ze muz zaraba a zena robi doma sa tu nestazuju. Stazuju sa tie ktore to tak nechcu a maju to tak.

maminuska
25. aug 2013

Mňa kedysi veľmi hnevalo ked mi niekto ako mladej ( rozumej 20 - 25 ) tvrdil že vekom prestanem určité veci riešit, že ked budem mať deti , na množstvo vecí budem mať iný pohľad , že ma u mužov budú zaujímať iné veci ako má či nemá svaly 🙂, hm a neviem čím som staršia tak tým ten život beriem ležérnejšie a menej skostnatenejšie a veľa vecí čo ma rozčuľovalo do 30 , teraz považujem za normál až smiešne.
Prečo ? Nuž lebo tých zvýšných 10 rokov som zistila , že fakt su dôležitejšie veci ako rozmýšľat či otvorím alebo neotvorím sestre, matke , kamarátke v teplákoch a nenalíčená , či mysliet na to že ked nebudem mat to či ono tak mi muž pláchne ( aj tak sme si pláchli navzájom )....
Taktiež som prešla fázou dokonalej matky hraničiaci s hystériou až po tkzv nedokonalu , ktorá dá svojmu dietatu príkrm aj z pohárika, ktorý nie je označený bio.
Skúsenosť je neprenosná , skusenosť mení pohlad na vec alebo pôvodný pohĺad len utvrdzuje . 🙂 Takže až vtedy ked to prežijem viem povedat ako čo spravím .

marcelatje
25. aug 2013

@maminuska hm, ja som kedysi vobec, ale že vooooobec nechápala ako si moja sestra na materskej nemôže nájsť čas viac ako 1x za týždeň aby si oholila nohy 😕 😕 😕 😕 dnes sa pri pohľade na moju srsť na tom len smejem a čudujem sa že mi vtedy nedala cez hubu... minimálne za ten pohŕdavý tón 😀 😀 😀 😀 😀 našťastie chodíme 1x týždenne plávať tak situácia ma núti to poriešiť inak neviem neviem 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

zuzkat1
25. aug 2013

@seraa
PS:na verejnosti sa kojilo vzdy. Aj za cias mojej mami aj babky.

seraa
25. aug 2013

@marcelatje

ja sa pozeram do zadu co som napisala a okrem prispekom kde mamicky radi prekrutia vsetko co bolo napisane
nevidim ze by som daci take pisala
hm tak este raz teda a jednoduchise
ja som nazoru ze je vhodnejsie ked to robia v sukromi, ako aj vela ludi ak vies tato diskusia je svetova
a nazory su to pul na pul
😉
cize na tom nieco bude
a to je co ja preferujem a som rada ze je viac zien takych
absolutne to nie je nestastie ( o tom tu asi ani nikdy nebola rec)ale mne to pride nevhodne potom jasne je mamicka ktora nema na vyber , vie sa otocit a zakrit sa cize to nikto ani si nevsimne
ale opak je na mna (moj vkus) privela