icon

Prestala som sa o seba starať

svetluska82
19. aug 2013

vcera bola na navsteve u nas moja sestra, ktorá je o 6 rokov mladsia, cize sexi 25 rocna kocka. 😀 So sestrou mame celkom dobry vztah, pokecame si naozaj o vsetkom. Ked som tak na nu kukala mimovolne, uvedomila som si,že o seba sa takmer vobec nestaram.Teda presnejsie povedane, o svoj zovnajsok, nejako som sa zanedbavala poslednu dobu cca 2 roky. Segra perfektne upravena, namalovana, nechty, proste ok. Ja v rotahanom tricku a kratasoch. 😲 Urobili sme so segrou reviziu mojich sminiek, kde s hrozou skonstatovala a musim jej dat za pravdu, ze tam nemam nic len jednu spiralu. Ostatne po zaruke a nepouzitelne. 😅 Ked si to tak spatne premietam, tak do práce sa nemalujem cca 2 roky, odkedy som sa vydala, pribrala som asi 15 kil, odkedy sa s muzom pozname- a nie je za tym tehotenstvo, syn má 11 rokov 😀 No proste som spokojna so svojim zivotom, tak som sa jednoducho zanedbavala . Vysoke podpatky som nemala hadam 100 rokov. Tak ma napadlo mile žienky, ako je to u VAS? Lebo sa ja cudujem, že moj muž si este nenasiel milenku. Idem robit raziu po drogerii a hadam mi to moje odhodlanie vydrží. Tema trosku na odlahčenie. 😀 😀

libka1
19. aug 2013

@monciky ked sa ti narodi dieta budes si to vediet predstavit 😀 ja som si tiez nevedela a teraz len cumim ako dieta dokaze "zruinovat" zabehnuty zivot 😀 ale inac som najstastnejsia matka na svete ze ich mam aj keby mi mali kvoli nim vsetky vlasy vypadat 😀

reisi
19. aug 2013

Ja som sa starala o seba vzdy, nech bola akakolvek tazka zivotna situacia ci obdobie. Pocas oboch tehu som pribrala vyse 20 kg a potom ich aj schudla. Mne to neda, vzdy si najdem nejaky cas aj pre seba. Par rockov som mala den rozratany doslova na minuty ,aby som stihla zdravotnu starostlivost o clena rodiny. Vdaka tomu som naucena discipline a kedze problemy su vzdy, radsej budem popri nich i dobre vyzerat. Keby sa raz spustim uz sa nevyhrabem, takze radsej predchadzam😔 😀

moonlight1210
19. aug 2013

Makeup nie je nic hrozne. Ako varenie, zehlenie, pisanie, umyvanie zubov, aj toto je len cvik a zvyk. Prvytyzden sa patlete skor polhodiny a to ani nevymyslate kombinovane tiene na oci. Dalsi to uz nahadzumete rychlejsie, treti to ide od ruky a dalej aj so zavretymi ocami o polnoci odzadu. Cvik a zvyk.
Na zaviatok staci naucit sa nalicit len zakladne. Ziadne brutus exerimenty a la modelka z casopisu. Vediet urobit linku jednym tahom, tromi tahmi namalovat mihalnice, dvoma na niest licenku.
Cele tajomstvo skveleho licenia spociva v tom, ze zena presne zisti na ktore konkretne mietsa musi co a v ako tmavom odtieni naniest.
Ako naniest majeup a puder, aby po hodine nevsiskol a neostali smutne flaky po nom na pleti. Kadial viest linku, aby oci vynikli a nevyzerali ako martinka z turca. Kam si dat licenku, aby tvar ziskala krajsi tvar a vyvazili sa proporcie. Niekedy je to v hlupom polcentimetri o ktory nanesiete licenku vedla a vyzerate stobodovo, kym predtym ako marfuskine licka ("nazdar, papagaj.")

A kedy kruci chcete mat na toto viac casu experimentovat ako na md? Rano potrenujem, nevalny vysledok v najhorsom rychlo zmyjem a nic sa nedeje ked som cely den nenalicena. Aj to ako mi makeup vsakuje je pohodlnejsie zistit doma ako v praci nahodnym pohladom do zrrkadla na zachode (a vediet ze TAKTO behate medzi ludmi uz aspon hodinu).
Nahodit zlu linku ci nerovnko vytvarovat obocie je lespie postupne trenovat v pohodli domova ako rano zurit pri zrkadle pred cestou do prace.
Ja viem ze sa hovori naco? Aj tak v tom nnikam nepojdem. Ale prave preto. Nevalny vysledok nikoho nesokuje a trening robi majstra. Nehovoriac o tom ze postupne vyselektujete ktore farby vam idu. A ked mate vychytane kde ako tmavy odtien uz len doplnate farebnost.

Malovanie nechtov detto. Na zaciatku sa vam trasu ruky, tak pouzivajte priesvitne a svetle odtiene. Ked si uz casom pravu ruku malujete lavou ako malinu, skuste tmave odtiene. Maly trik je vecer namalovt priesvitn podklad (prve tvrdsie zaschnitie max 3-4 minuty - uz mozete s rukami chytat veci aj prebalit dieta, do 10 minut lak vytvrdne tak ze mozete s rukami do vody u yvat riady, do pol hodiny aj vacsie prace). A rano cezen nejaky farebny. Bude schnut rovnako rychlo lebo spodny je uz vytvrdnuty. A priesvitny vyrovna nerovnosti (vrchny bude hladsi a lesklejsi), ochrani nechty pred zazltnutim od tmavsich lakov, dve vrstvy vydrzia dlhsie ako jedna, necht je pevnejsi pred zlomenim.

Este aj tie saty kombinujte a vymyslajte na md. Ved vas v tom nikto nevidi a potomok vas povazuje za uzasnu v comkolvek lebo ste jeho mama. Postupne zistite co vam pristane, aky styl a uz len neskor nakupite v spravnej velkosti. A rano nestojite pred skrinou - ja si nemam co dat !!!

juliana77
20. aug 2013

@moonlight1210 Prepáč, ale tvoj príspevok som vôbec nepochopila. Myslím, že toto dievčatá a ženy majú natrénované ešte predtým ako nastúpia na MD, ešte pred svadbou alebo zoznámením.

Len niektoré, tak ako potvrdila zakladateľka príspevku zlenivejú a to už je iný level. Aj ja totiž chodím doma v teplákoch a nie v robe, ale tepláky a tepláky sú rozdiel.

Osobne poznám ženu, ktorá bola štíhla upravená, vydala sa porodila, pribrala, ved rodila, majú nádhernú dcéru už päťročnú. Vždy vysmiata a neupravená, ved mala dobre obalené nervy, a tak hnilá, že smeti vyložila len pred dvere a počkala si na manžela z práce, aby ich niakych päť metrov doniesol až do kontajnera. Päť rokov chodila vysmiata a obalená a dnes je smutná a štíhla a vieš prečo? Lebo si našiel inú a vodí sa sa ňou za ručičku a tie smeti si vynáša sama.

natinecka
20. aug 2013

@moonlight1210 tvoj príspevok nemá ani hlavu ani pätu...usudzujem, že si slobodná, alebo bezdetnná...téma je o niečom inom a nie ako sa líčiť...

vejula
20. aug 2013

@svetluska82 to že nemaš šminky od vymyslu sveta neznamená, že sa o seba nestaraš. Ale tak každa sme nejaka a každa vnima staranie sa o seba z ineho uhla pohladu. Jsa napr neznašam makeup, ale tu špiralu si dam. Sem tam zacvbičim, bavi ma to, a mam potom zo seba lepší pocit. Teplaky nosim často, ale myslim, že ani teplaky nemusia byť hned rozťahane a škarede. Ja mam pohodlné ale myslim, že celkom pekne teplaky, taKE Lahke padave, nie ako vrece. Ako štekle by som si neobula ani keby mi za to platili, mam sa na to priliš rada.
A zhrnutie, staram sa o seba v ramci určitej hranice, ktoru ja považujem za mne prirodzenu, teda žiadne nalakované nechty ani make-up. Ale ta špirala musi byť, lebo mam blede mihlanice. Čo považťujem za najvyraznejšiu zmenu v starani sa o seba oproti obdobiu spred tehotenstiev je ta, že nerobím nič, z čoho mam pocit, že škodi mojmu zdraviu, teda do solarka by ma nepritiahol ani par volov, lebo si svoje zdravie važim viac ako nejaky bronz. čo sa tyka vahy, tAK oproti svojim študentskym časom mam nejaké kila navyše kedže vtedy som mala47 kg sj s topankami. Bruško mam, a aj ma toto jedine trocha štve. začala som chodiť do fitka tak som zvedava čo s tym urobim

mima4
20. aug 2013

@svetluska82

rypačskááááá otázka:

Starat sa o seba znamena malovať sa??? 😀

svetluska82
autor
20. aug 2013

@mima4 no nezanedbavat sa......Ja som sa niekedy malovala, do roboty chodila tip-top oblecena. Taky bizniss stýl. No teraz odkedy som sa vydala to ide dolu vodou.... Vcera som si po 3 rokoch prefarbila vlasy....A celkom som spokojna. Moj muž si to ani nevsimol, až ked som mu povedala 😖

moon1979
20. aug 2013

@svetluska82 konečne lajtová téma a ešte som sa aj zasmiala 🙂 tak trošku si opísala aj mňa, akurát že ja mám čerstvejšie dva pôrody za sebou a tak trošku nervy v kýbli z dieťaťa, ktoré intenzívne prežíva vzdor 😀 takže na seba akosi nemám čas a ked sa aj trošku času nájde, tak nemám chuť ... ale tiež som odhodlaná s tým už niečo začať robiť, lebo mám fešáka muža a nerada by som o neho prišla ...
a odkedy som doma (3,5 roka) tiež nemám nič doma, ešte aj špirálu mi dala sestra, lebo ked mala rande a bola u mňa nemala sa s čím trošku "dokresliť" 🙂 kedže tá moja špirála bola tiež prudko vo výsluhovom dôchodku 😀

nadhera
20. aug 2013

aky to paradox - ked som bola na materskej 4apol roka , chodila som na vychadzky ale aj doma primalovana. Teraz chodim do prace a ziadne sminky, make-up, ziadne gelove nechty , ziadne prstene,naramky,velke nausnice 😀 😀 😀 Vsetko mame zakazane. 😉

lubiduch
20. aug 2013

ked sa chce vsetko sa da. a ja chcem, preto odkedy mal maly 4m chodim pravidelne cvicit. snazim sa o seba starat. prve 2 mesiace bol zahul, ledva som si stihla zuby umyt a to uz nepripustim. doma sa snazim udrziavat poriadok, navarene, ja ako tak upravena. ved som predsa cely den doma! a mm je tiez spokojny, kedykolvek chcem zostane s malym a idem cvicit a pod🙂 drzim palce, treba najst volu a ostatne ide same...a to staranie sa o seba nie je v sminkach a opatkoch

huxy
20. aug 2013

inak,aj ja som sa trošičku v tejto téme našla 😀 tiež od pôrodu sa o seba až tak nestarám,ako predtým.vtedy by som ani do obchodu nenamaľovaná nešla 😀 síce sa sem-tam nalíčim,no nie je to prvá vec ráno,čo robím,ako predtým.a tiež nemám niekedy chuť.a čo sa týka pekného obliekania,tak snažím sa ako-tak vyzerať,aj keď si veľmi málo kupujem nové veci.počas tehotenstva som pribrala 25 kg,ešte stále nejakých tých 5 kg mám navyše,a necítim sa veľmi na to,aby som bola super nahodená,keď nie som úplne spokojná so svojou postavou 😅 ale už som sa párkrát odhodlávala,že každé ráno,namiesto toho,aby som čítala príspevky na MK,tak sa namaľujem,však normálne mi to zaberie max. 10 minút.

zuzkat1
20. aug 2013

@moonlight1210 nepochopitelne co si napisala. Pred md kazdy chodi ako strasiak a nevie sa ma nalicit? a druha vec.mas dieta?asi ti prespalo cely den a veeelmi si sa nudila. Tak moja spala 3x pol hodinu to som bud spala aj ja uplne vycerpana alebo som rychlo daco zjedla.

Baby tak ja som pred tehotenstvom vzdy tip top namalovana velkost 38 vsetky kolegyne ma vzdy chvalili ze dobre oblecena,podpatky....a po porode do roka malej ani spirala a velkost 40.jedny rifle,tenisky,par triciek...ked mala cca rok a vedela sa chvilu zabavit aj sama tak som dala aspon spiralu... Uplne sa opat licim asi od jej 2 a pol roka plus som mnakupila oblecko...od januara robim tak uz som okrem vahy v starych kolajach.

zuzkat1
20. aug 2013

@nadhera zakazane?

mawiya
20. aug 2013

🙂 bola som na tom ako ty a spokojná 🙂 Potom si môj - teraz už ex - našiel takú, čo sa o seba starala 🙂))))))). A to mi pomohlo navrátiť sa k šminkám, peknému oblečeniu, podpätkom, úprave vlasov......... . A teraz mám nového chlapa a už pri šminkách radšej ostanem. hhhhh 🙂

huxy
20. aug 2013

@zuzkat1 neviem,v akej sfére pracuje nadhera,ale napr. v potravinárstve nič také nemôže byť,ako gelové nechty, veľké náušnice, náramky atď a veľa ozdôb zakazujú aj v bankách

moon1979
20. aug 2013

@nadhera a to kde pracuješ? 😅

zuzkat1
20. aug 2013

@huxy v potravinarstve to hej... Ale banky? tak uradnicky ktore poznam maju asi vynimku...najma ta co nam hypoteku robila🙂

svetluska82
autor
20. aug 2013

@mawiya to fakt? No aj moj muz obcas prehodi, ze ta a ta kolegyna je sexi 😒 A ked na nu kuknem ja tak taka obycajna, akurat chuda jak palec a trosku viac upravena ako ja....

huxy
20. aug 2013

@zuzkat1 nechty a make-up to je asi samozrejmosť.no ja som raz dostala "pokarhanie" /pracovala som v banke/ lebo som mala viac ako 4 či 5 ks "ozdôb" či už prstene,veľké náušnice, retiazky,hodinky

zuzkat1
20. aug 2013

@huxy fiha,tak to asi od banky zavisi...ta nasa slecna bola dost ovesana.popravde celym zjavom sa nehodila do banky,umele nechty,silikony,zmachlena...

mawiya
20. aug 2013

@svetluska82 no fakt 🙂. vymenil ma za mladšiu, chudšiu (o hodne) 🙂))))))))), vysmiatu, (nie vynervovanú ako som bola ja, šak pri dvoch deťoch), takú čo používala make up aj v noci. A teraz som rada. Oni už spolu nie sú. Ja som si znovu navykla na minimálne hodenú omietku - zatreté pupáky 🙂, špirálu a cítim sa super. A doma chodím v teplákoch, aj keď som si kúpila také krajšie 🙂. nie s dierkami na kolenách a medzi nohami. hhhh. Ale myslím, že ani keby som bola používala tony makepu a nosila extrémne vysoké opätky, naše manželstvo by to nebolo zachránilo 🙂). Skôr ide o môj osobný pocit. cítim sa lepšie aj keď s minimom makeupu 🙂

zuzkat1
20. aug 2013

@mawiya aj ja to robim kvoli sebe.moj muz nema rad ani lak na nechtoch ani ked sa malujem.

malinkaaninka
20. aug 2013

neviem si predstaviť,že by som sa mala prestať o seba starať.nemam gelové nechty,mam svoje,občas kratučké občas dlhšie aj nalakované.nemám vyložene štekle,nepotrebujem ich.ale ísť niekam bez makeupu,alebo vo vyťahanom tričku..o ou.rovnako ako sa starám o dieťa,tak potrebujem starostivosť aj ja.hoc 10 minút denne,ale urobiť niečo pre seba.a nehovorím že ležať pod dekou pri tv..

zuzkanik
20. aug 2013

Upravené mamičky na rodičovskej dovolenke sú pre mňa doslova zázrakom. Ja som počas mojich dvoch "dovoleniek" patrila do skupiny žien "ránovstanemafungujem". 😀 Pribrala som a môj šatník naopak zoštíhlel - pár tričiek, čo mi zakryli brucho a rifle. Nejak som to neriešila, vlastne som ani nemala čas zaoberať sa mojím zovňajškom. Po nástupe do práce - teda medzi ľudí, som aj ja začala pociťovať potrebu zmeny. Dala som si vytvoriť praktický strih vlasov, začala som zhadzovať slaninu, dávam si pozor na stravu (zo zdravotného hľadiska), pokúšam sa obliekať trendovejšie. Čo sa týka vizáže, používam iba make-up, občas lesk na pery. Ostatné veci ako šprirála, tiene, líčka, púder, su pre mňa absolútne nepodstatné. Nechty si lakujem iba vtedy, ak ma na to upozorní moja dcéra - respektíve, keď sa na to ona sama podujme. Momentálne som na váhe, akú som si predstavovala a obliekam si hlavne to, v čom sa dobre cítim. To, že je to ok, mi potvrdzujú aj ľudia, ktorí neveriaci krútia hlavou nad tým, že mám dcéru, ktorá ma o chvíľočku prerastie. Ak by som to mala zhrnúť, nie je podstatné, koľko vrstiev rôznych krémikov, púdrov a šminiek máte na tvári, ale čo z vás vnútorne vyžaruje.

mawiya
20. aug 2013

jeden môj zlatý kolega - mladý pekný chalan, neznáša, keď sa malujeme v kancelárii. Vždy nám povie, že bez make upu sme krajšie. Viem, že trepe 🙂, ale je to od neho milé

huxy
20. aug 2013

@zuzkat1 možno závisí od banky, alebo vedeniu to nevadilo

zuzkat1
20. aug 2013

@mawiya mozno netrepe.su muzi co su za prirodzenu krasu...

monikajaco
20. aug 2013

No hned som si sla umyt hlavu a nalakovat nechty 😀

mawiya
20. aug 2013