Prestala som sa o seba starať
vcera bola na navsteve u nas moja sestra, ktorá je o 6 rokov mladsia, cize sexi 25 rocna kocka. 😀 So sestrou mame celkom dobry vztah, pokecame si naozaj o vsetkom. Ked som tak na nu kukala mimovolne, uvedomila som si,že o seba sa takmer vobec nestaram.Teda presnejsie povedane, o svoj zovnajsok, nejako som sa zanedbavala poslednu dobu cca 2 roky. Segra perfektne upravena, namalovana, nechty, proste ok. Ja v rotahanom tricku a kratasoch. 😲 Urobili sme so segrou reviziu mojich sminiek, kde s hrozou skonstatovala a musim jej dat za pravdu, ze tam nemam nic len jednu spiralu. Ostatne po zaruke a nepouzitelne. 😅 Ked si to tak spatne premietam, tak do práce sa nemalujem cca 2 roky, odkedy som sa vydala, pribrala som asi 15 kil, odkedy sa s muzom pozname- a nie je za tym tehotenstvo, syn má 11 rokov 😀 No proste som spokojna so svojim zivotom, tak som sa jednoducho zanedbavala . Vysoke podpatky som nemala hadam 100 rokov. Tak ma napadlo mile žienky, ako je to u VAS? Lebo sa ja cudujem, že moj muž si este nenasiel milenku. Idem robit raziu po drogerii a hadam mi to moje odhodlanie vydrží. Tema trosku na odlahčenie. 😀 😀
@vejula parfum nie je na zakrytie pachu. ma s nasim prirodzenym pachom splynut. parfum funguje, len ked si cista a aj bez neho nepachnes (myslim spinou, ci rozkladajucim sa potom, len svojou beznou vonou). inak sa samozrejme vytvori ta priserna dusiva kombinacia "navonanej mastale". ziaden parfum neprerazi pachy.
parfum je na vyzdvihnutie, podciarknutie osobnosti, pokial si ho zena vie vybrat podla svojich pocitov, intuicie. nie reklamy v katalogu, ze ten je vasnivy, onen sofistikovany a heten nosi zena romaticka. kazda zena nakonec aj tak zisti, ze jej vyhovuje nejaka kombinacia voni a z celeho portfolia parfumov na svete jej nakoniec vyhoveju tak dva-tri, co tie vone maju namiesane v spravnom pomere pre nu.
treba dat na intuiciu, lebo parfum naozaj reaguje s nasou prirodzenou vonou. preto ten isty parfum na jednej zene posobi prijemne, kam na inej sokujuco omracuje a nuti nas drzat si od nej podvedome odstup, aj ked to nie je tym, zeby prehnala mnozstvo.
poznam tazke parfumy (ktore inak neznasam, lebo z nich takmer omdlievam alebo vraciam - bez srandy), ktore pouziva jedna pani a vyslovene jej idu, splyvaju s nou - povedla by som, vonaju "inak". lahsie. nie tak prenikavo.
kym na mojej kamoske, ktorej sa zapacili, boli silne, ostre a vyrazne (a nebolo to tym, zeby neodhadla mnozstvo). bola som rada, ze sa ich vzdala sama a nemusela som hladat, ako jej diplomaticky poviem, ze este raz sa nimi navonia, tak s nou nikam nejdem. jednoducho s jej vonou zreagovali uplne inak a nevhodne.
a mam obdobia, kedy sa ani ja nevoniam (vydrzim aj par dni bez potreby navonat sa a nepachnem, takze ano, verim, ze ani ty to nepotrebujes). davam na intuiciu. po parfume siahnem, ked vyslovene rano pocitim potrebu po tej voni.
@moonlight1210 suhlasim - mam kamosa co robil v parfumeerii a ten mi vzdy hovoril ze parfum kupujeme na 3x - treba aby ti vonal sam o sebe, potom ked ho na seba nastriekas a vonia ti aj po hodine a potom to treba dat ovonat niekomu komu doverujes aby ti priamo povedal ako to s tebou splynulo a co z toho posobenim tvojej vone vzniklo😉
@dai
@viera27
ja take obocie mam a nevyzeram neprirodzene, az ked niekto ku mne pride uplne zblizka a je znaly takejto techniky, tak vie, ze to mam vytetovane.., nikdy som nesuhlasila s takymi "kozmetickami" co najprv vytrhali vsetky chlpky a potom kazali zakaznickam, aby si ich vzdy vytrhavali, ked to bolo vytetovane, ze budu mat len to vytetovane...
treba len vediet ku komu ist, len napr. na zlave dna su akcie ze za 30€ a podobne, take obocie som uz videla, otras...., ja som platila zan dost penazi, ale zaplatila som si ho k 30🙂 a som velmi spokojna, dala som na dlhorocne skusenosti a velmi dobre meno damy, ktora svoju pracu skutocne ovlada..., mam velmi citlivu pokozku, moje telo sa brani umelym veciam, ale toto je absolutne ok a moja cesta k obociu bola velmi dlha, lebo kym som skoncila u tejto super kocky, tak som bola 2x u dvoch "odbornicok", ktorym som verila a vyzerala som strasne, ak si viete predstavit, taku tenku neprirodzenu ciarku nad okom🙂 a to tiez nebolo lacne, takze keby som hned isla k tejto babe, nemusela som sa trapit a dokonca som jeden cas nosila schvalne ofinu do strany, kde som mala jazvu po tetovani, ta jazva je taraz uz zakryta a ja konecne nevyzeram jak mutant, je to super pocit...., fakt, za seba odporucam a urcite by odporucali aj baby, ktore boli u dobrej kozmeticky, ktora to vie robit a nie u takej co je suflikantka a nevie sa trafit do povodneho tvaru...
@moonlight1210 ja sa dobrovoľne priznávam k závislosti na parfémoch 😀 už od 16tich.... milujem jemné, svieže a čisté a ľahké vône a úplne súhlasím s tým - parfém nie je na zakrytie pachu potu - to je úplne vraždiaca kombinácia (i keď existuje spústa ľudí, ktoré to tak rieši....) to je fakt najhoršie, čo môže byť, to už radšej nech smrdí len potom, než kydať na seba ťažkú vôňu (kúpenú v obchode "všetko za 1€)
parfém slúži na podčiarknutie osobnosti a ak to žena berie seriózne, vyskúša aj 30 parfémov (nie v jeden deň samozrejme), kým nájde skutočne ten "svoj", ktorý vytvorí súhru s jej prirodzenou vôňou
ja napr. strasne citim cloveka, ktory sa neumyl a myslel si, ze parfemom to zakryje, eee, ved aj krk a za usami si musime umyvat v sprche a napr. mam jeden parfem, ktory je dost kvalitny a tak silny, ze ho citim este aj po umyti a doslova vydrhnuti miest, kde som ho dala...,takze ten parfem pouzivam len na zvlastne prilezistosti alebo v piatok, aby som si v pondelok mohla dat dalsi, dovtedy vypachne a ja ho uplne zo seba vydrhnem🙂
neznasam chlapov, ktori si nemenia kazdy den koselu, alebo tricko, ked si chlap v 30 stupnovych horkach da aj na druhy den tu istu koselu alebo tricko, fuj...., ja doma normalne stojim nad muzom, ked dojde z roboty a ma trosku spotene tricko, nemoze ho dat do kosa na pradlo, musi ho dat najprv vysusit, ale dat si ho uz 2x nemoze, ved ma plnu skrinu inych, dnes to oblecenie nie je tak drahe, aby sme mohli mat len 2 tricka a podobne...
asi mi niečo uniklo, toto je diskusia na tému "správny výber parfému?"
@romana19 tak vona cloveka suvisi s tym ako sa o seba stara, ci?🙂
@monciky moj muz je nastastie na toto dost prisny sam na seba - ale teda ako som pisala on musi pozerat na kvalitne , ciste a vonave oblecenie😉 inak by si mi mohla posunut ten kontakt ak ho mas vyskusany a overeny ( teda ak je to ba pripadne okolie😉 ) mozes aj do ip
dievčata, ja som nechcela nikoho uraziť. PRoste je dosť možné, že mnoho ludí použiva parfumy a ja si to ani nejako vyrazne neuvedomím, lebo ako pišete, to s tym človekom splynie a pôsobi to prirodzene. Nemôžem za to, že pri určitych vyraznych vônach a parfumoch sa doslova dusim, nemôžem dychať, a zvlašt teda ak sa navonia nejaka kočka vo fitku a ja mam pri nej napriklad behať.
čťo sa tyka antiperspirantov bez hlinika , vdaka za upozornenie, asi kupim manžovi 🙂 a ked raz dostanem cyklus a budem pachnuť po menštruacnych hormonoch, tak skusim aj ja 😀 😀 ale len taky bez vône, nech ma nedusi. 🙂
@romana19 táto diskusia prešla fázami od makeupu, cez cvičenie a chudnutie, nosenie teplákov po používanie vôní (resp. niektorým vadia príliš silné vône, tak sa rozoberá výber vhodnej vône...no a?)
už aj admini povolili "odbočenie od témy" a toto zas až taká odbočka neni 😉 veľa žien vrámci dennej starostlivosti o seba považuje parfém ako samozrejmosť
@vejula myslim ze kazda z nas uz narazila na zenu ci chlapa ktorych by najradsej vyhodila von z okna... ja teda mhd nepouzivam ale mala som cest v lietadle sediet vedla pani ktora mala asi fakt ten chanel ( pre mna jedna z najtazsich voni☹ ) - som skoro omdlela z toho - strasne neprijemne☹ cez den sa maloktorej zene hodia sladke, tazke vone, na druhej strane na vecer k tym vecernym satam a vyraznemu make upu sa tak nejak aj pyta vyraznejsia vona... ja neviem, ja mam doma vela parfumov, od light blue od d&g - co je velmi lahka vona az po armani code - ktora uz patri k tym tazsim - ako som pisala parfumy cez den nenosim, alebo fakt len na prilezitosti, inak len nieco velmi nenapadne typu biela nivea a pod. 😉
@romana19 tak ano, ak zeny vynechaju predosle ukony tak ich parfum nezachrani - on je skor len taka bodka za upravou😉 urcite nie jej nahrada...
mne napr. vadi, ak zena vo fitku vedla mna cvici a smrdi za potom 100 km. radsej nieco nevtierave, ako smrdiet prirodzene od potu
na margo vôní a pachu ľudí už len dodám.... pred md som pracovala v kancli, denne v kontakte s ľuďmi.... žiaľ, nejeden krát sme museli po odchode dotyčného / ej vetrať naplno.... osviežovače vzduchu, vonné tyčinky, či sviečky sú nevyhnutnou výbavou každej kancelárie na našom pracovisku 😝 😝 (uff, až mi ťažko ostalo, len som si na to spomenula 🙄 )
ja mám teraz tetovanie čiarkovou metódou (predtym som mala normálne). Väčšinou sa kamošky čudujú keď to spomeniem, nakoľko to je vidieť až keď sa mi pozru tak 10cm od tvare 😉 aj to musia vedieť, že to mam urobene.
Osobne by som napr. nešla na tetovanie do kozmetického salóna. VŽDY iba do tetovacieho! Samozrejme babe, nie chlapovi 😀 Vedia namiešať farbu tak aby to bolo ok, hneď po tetovaní je farba samozrejme o dosť tmavšia, no po zahojení sa to pekne zrovná.
Mihalnice sa tiež daju napustiť farbou, no o tom veru moc neviem 😅
@vejula ja dodám, že veru nevidím rozdiel ak je vo fitku prevoňaná "dáma" a smradlavý chlap. Je to to isté a idem sa z toho povracať! Velakrat sa mi stalo, že som musela isť na iný stoj, lebo sa mi dýchať nedalo - v tom máš pravdu.
A hlavne nepochopím, PREČO sa po cvičení vo fitku niekto NEosprchuje!!! 🤐 🤐 🤐 a verte, že je tam takých viac. Nielen mladé baby, ale aj "dámičky" ktoré sa potom promenádujú po meste či idu rovno na kávičku ... 🙄
@sashabb no to ani nehovor! To poznam. Chodim do fitka, normalne cinky a tak. A vzdy ked tam je hodina zumby,tak sa mi chce grcat. Lebo tie spotene zenske po hodine pridu do satne a vsetky sa rovno obliekaju! Fuj,leje sa z nich, smrdia ako tchory a rovno natahuju ciste handry na seba... A ja cakam kym vypadnu, aby som si mohla dat sprchu a v klude aj vlasy umyt. Hlavne ze ked sa dosprchujem a vlasy vysusim a vybehnem von, oni tam este stale stoja, pofajcievaju a klabosia.
@viera27 pred rokmi som chodievala do fitky,bola tam nadherna velka sprcha,vzdy som sa po cviceni osprchovala .Vsimla som si,ze prave tie,co sa pri cviceni najviac potili,isli domov bez sprchy.Este som ich stretla v meste na nakupoch alebo v kaviarni. 😝
Tesim sa uz do prace,nastastie budem minat v satni kolegynu smradulu.To je zena,ktora nepouziva deo ani vonavku,sprchuje sa raz do tyzdna a smrad sa za nou tiahne az domov.Neupravena zena vo vytahanych veciach,slovnik drevorubaca a nevie,preco ju chlapi nechcu.Absolutna predstavitelka tejto temy 😖
@stellamaris Och spomenula som si na spolužiačku zo strednej ktorá sa strašne potila a nie len po telesnej a dezodorant nič a raz som jej naznačila a ona,že ved sa sprchuje.Tak aj ja sa sprchujem ale predsa len antiperspirant si dám aj ked som doma lebo sa potím či je vonku 35 alebo 10stupňov .A líčila sa len ked šla na rande vtedy sa v škole aj prezliekla inak chodila oblečená hrozne-ale problem bol v nevkuse nie v peniazoch
@blackcat8885 no taka je aj moja kolegyna 😉 naco sprej,deo, ved sa sprchnem raz do tyzdna a nesmrdim.....toto povedala raz a my ostatne sme skoro odpadli.Nepomohlo ani to,ked jej kolega za chlapov daroval deo a sprchac 😖

@sorciera24 ach, no, u nas je rakoviny pozehnane v rodine - aj tej najblizsej🙂 a to teda moj otec a mama o nejakych deodorandoch moc nechyrovali😉 ja ti neviem, tiez by som to asi riesila klasicky cez plastickeho chirurga ak je to take zle... moj muz sa inak dost poti a nemoze si dovolit byt smradlavy kedze sa denne stretava s klientami , takze to riesi sprchami - rano pred odchodom do prace, veci na prezlecenie ma aj v praci, detto sprchu, vecer pred spanim tiez... samozrejme ze je to zle hlavne v lete, v zime relativne v pohode, ale tiez uz nad tym rozmyslal - a teda pouziva antiperspiranty a pomahaju mu pokial teda nie je 40 vonku... samozrejme ze si treba vybrat taky ktory u teba zaberie, nevadi ti a plne ti vyhovuje - to na zaciatku potrebuje davku trpezlivosti a skusania - moj muz pouziva gulicku od clarins a je velmi spokojny😉