icon

Prestala som sa o seba starať

svetluska82
19. aug 2013

vcera bola na navsteve u nas moja sestra, ktorá je o 6 rokov mladsia, cize sexi 25 rocna kocka. 😀 So sestrou mame celkom dobry vztah, pokecame si naozaj o vsetkom. Ked som tak na nu kukala mimovolne, uvedomila som si,že o seba sa takmer vobec nestaram.Teda presnejsie povedane, o svoj zovnajsok, nejako som sa zanedbavala poslednu dobu cca 2 roky. Segra perfektne upravena, namalovana, nechty, proste ok. Ja v rotahanom tricku a kratasoch. 😲 Urobili sme so segrou reviziu mojich sminiek, kde s hrozou skonstatovala a musim jej dat za pravdu, ze tam nemam nic len jednu spiralu. Ostatne po zaruke a nepouzitelne. 😅 Ked si to tak spatne premietam, tak do práce sa nemalujem cca 2 roky, odkedy som sa vydala, pribrala som asi 15 kil, odkedy sa s muzom pozname- a nie je za tym tehotenstvo, syn má 11 rokov 😀 No proste som spokojna so svojim zivotom, tak som sa jednoducho zanedbavala . Vysoke podpatky som nemala hadam 100 rokov. Tak ma napadlo mile žienky, ako je to u VAS? Lebo sa ja cudujem, že moj muž si este nenasiel milenku. Idem robit raziu po drogerii a hadam mi to moje odhodlanie vydrží. Tema trosku na odlahčenie. 😀 😀

blackcat8885
21. aug 2013

@stellamaris tomu sa hovori humusáčka 😀

terezka1947
21. aug 2013

moja kolegyna nepouzivala deodorant vraj kvoli alergii....lenze ona ani velmi neprala 😒 ....takze to bolo tazke... ☹
skratka,su ludia,kt.dbaju na cistotu a ti,kt.je to jedno....lenze najzaujimavejsie je,ze to vobec nezalezi od penazenky.... 😖

sashabb
21. aug 2013

@zuzkat1 a kebyže si v nemocke ani tam by si sa nedokázala sprchovať? 😖
@mirage ja si zas neviem predstaviť, že cvičim, spotim sa a potom bez toho aby som sa osprchovala budem na seba navliekať čiste oblečenie (na to spotené telo) ... ide to za prvé dosť ťažko si myslim a za ďalšie + cesta domov ...
Pochopím ak sa chodí do telocvične, kde sprchy niesu - tam sa inak ani nedá, no išla by som rovno domov.
No tieto "nesprchačky" sa domov neponáhlajú, rovno si sadnú na kávu, alebo idu ešte po meste po nákupoch. A toto ja nechápem a nikdy ani nepochopím 😒

tanaalexdenis
21. aug 2013

Fuuuuuuuuuha ste sa riadne rozpisali 😉

mirage
21. aug 2013

@sashabb hm, ja som ten nepotivy typ..Fakt sa malokedy spotim, ci sme na ture, alebo som chora, cvicim, alebo sa venujem inym prijemnym cinnostiam. A ze ciste oblecenie na spotene telo? Uz som v nom prisla takze az uplne ciste nie je.

tanaalexdenis
21. aug 2013

@sashabb ja som bola parkrat cvicit-na trampoliny a tie som sa nesprchovla a isla rovno autom domov to bolo v zime,v lete by som sa asi sprchla,ale tiez si neviem predstavit ist taka spotena niekde medzi ludi.

dadda02
21. aug 2013

@sashabb Milujem podobnu skupinu ludi na kupaliskach a plavarnach - pod sprchu nevlezu za nic na svete, hned sup do bazena aj s vrstvou potu, deodorantov atd.

seraa
21. aug 2013

@sashabb

ja ked upratujem doma a je teplo napriklad take horucavi ze sa pohnes a je teplo tak ako doupratujem hned sprhca
a to cely cas kym upratujem uz myslim na to
ja sa strasne nerada potim a preto nemam rada sport
ked mam horucku ze vysoku a treba sa vypotit tak ako mi klesne idem aj ked sa nema do sprchy , vsetko aj s paplonom do pracky a vymenim za ciste
takze vybrat si dobrovolne spotit sa a ist na kafe nechapem ☹
mojaa mamina mala koleginu taku
proste mesiace a mesiace nevedela ako jej to povedat, ajj kosik s kosmetikou jej kupili na narodky ale stale ju bolo citit ale toto uz bola ta porucha ☹ , za to uz nemohla
takze o to viac tie co za to mozu a nic nerobia by sa mali zamysliet lebo silne pachy prekazaju

mirage
21. aug 2013

Tou pol minutovou sprchou bez mydla sa deodoranty nezmiju a pot len trochu, iba ak hruba spina z noh atd..

tanaalexdenis
21. aug 2013

@seraa mali sa jej poskladat na botoks ci co.Keby som ja mala taky problem s potenim tak to riesim vpichi pod pazuchu.

seraa
21. aug 2013

@tanaalexdenis

hej ony nakoniec sa k tomu dostali a poradili jej ale neviem uz ako to dopadlo , musim sa spytat 😒

tanaalexdenis
21. aug 2013

@seraa no je to take blbe clovek sa moze aj urazit

seraa
21. aug 2013

moj muz je cudzinec a raz sa ma spytal ze preco vsetky zeny z vychodu
od slovenska na vychod po svadbe a detoch priberu ( a nemyslel tych 10-20kg) a ostrihaju sa na kratko,prestanu sa starat o seba, som skoro odpadla ked to povedal 😀
ze si to aj on vsimol a rychlo, moja mamina sa na tom smiala "uz su zavodou tak co uz je to jedno"
ale nie je ale uz sa to velmi lepsi aj na slovensku 😎

chymenitta33
21. aug 2013

@seraa -presne v poslednej dobe to aj ja sledujem v mojom okolí, neskutočné ako tie ženy pribudajú. Ja to tvrdím už dlhšie že porodia, nosia vytahané veci, žiadny make-up, vlasy na hríba a idu do ulíc:D hlavne že dieta je spokojné 😉 Ale Všetko sa da sklbiť predsa...
Aj ked netreba velké "čačkanie" ale bežná starostlivosť a trošku hrdosti a správneho sebavedomia nie je na škodu 🙂

chymenitta33
21. aug 2013

@tanaalexdenis - na našom trhu už su vecičky proti tomu, aj ked to je predsa len zásah ale vždy lepšie ako mať "mokré mušličky" ako to nazvala Lucia Kolárova vo svojej knižke 😉 Driclor sa volá ta vecička a je fajn... 🙂

vejula
22. aug 2013

@sashabb to maš pravdu, aj zapotení chlapi daju zabrať, ale tí až tak často na bežiacom pase nebehaju, oni skôr na stroje chodia, a tam tolko času netravim. Ale kedže beham hodinu vkuse, to sa neda prehryznuť, predychavať sa da tak 5 minut to hej , ale hodinu nie 😅

evabb35
22. aug 2013

@svetluska82 Tiež sa doma nelíčim, nekulmujem si vlasy, nenosím topánky na vysokom opätku...Prečo? Lebo topánky na vysokom opätku, kostým, nalíčená tvár, nakulmované či vyžehlené vlasy - to považujem za pracovné montérky. Tak ako murár si doma montérky vyzlečie, tak sa ja odlíčim, prezujem sa z topánok na opätku do tenisiek a prezlečiem sa z kostýmu do športového oblečenia.

zuzkat1
22. aug 2013

@sashabb nemocnica to je ine. Tam kam inde ist. Zatial som bola len 2x a sprchu som mala na izbe.

seraa
22. aug 2013

@evabb35

ty si cely den v praci namalovana a upravena, tvoj muz a ludia okolo ta tak vidia a poznaju to je ine
tema je o mamickach na materskej ktore su 24h denne v teplakoch a niektore dokoca s neumytimi vlasm
a bez make up roky, lebo si zvykli ci spohodlneli a zahanaju sa s tym ze "nemaju cas" , co nam vela mamiciek ukazalo ze je cas a vela to nezaberie
ja osobne sa rano do prace namalujem a trva mi to asi tak dlho a ko ked si umyjem zuby
nie moc vyrazne ale hned inak vyzeram
doma sa prezleciem do pohodlnejsieho ale stale to vyzera ze ked otovrim dvere niekomu nezlakne sa
nikto tu nepise aby mamicka ci zena doma po praci chodila v opetkoch 😀
neviem ako u vas ale u nas sa vyzuvame 😉

evabb35
22. aug 2013

@zuzkat1 Samozrejme, že nemocnica je iné. Nemocnica je spoločenské miesto, kde stretávame aj ľudí, ktorých sme roky nestretli - takže aby nás spoznali treba sa tam nielen sprchovať, ale aj nalíčiť.

evabb35
22. aug 2013

@seraa Pracovala si aj pred materskou? Koľko rokov?

maminuska
22. aug 2013

Pre mňa osobne staranie sa o seba nie je určite denno denné líčenie sa a kulmovanie, nosenie vysokých opätkov......

Základom je u mňa kvalitný denný a nočný krém, očný krém a čistenie pleti ( u mň je to Eucerin ), kvalitný šampon ( u mňa Reghár ) a vlasové masky a na umývanie kvalitné mydlá . Chodím pravidelne na kozmetiku a ku kaderníčke.
Nezniesla by som u seba mastné vlasy a bridí sa mi to aj u druhých .
Snažím sa stravovať zdravo ( obzvlášť teraz ked som tehotná ) , 4 krát do týždna na wolkfite prejdem 4-7 km , podla chuti, doma chodím v teplákoch, nenalíčená , nakoľko šminky považujem za niečo čo na tvár patriť má iba občas. Takže sa líčim ked idem von alebo ku klientovi , vysoké podpätky nosím ale o ich výške by sa dalo teda polemizovat, nie je to žiadnych 12-15 cm ako vidím u niektorých dievčat ale max 5-7cm, trpí potom chrbtica a klenba nohy.
Vlasy si nefarbím , nakoľko sa mi zatial i v mojom veku ( 39 ) šediny úspešne vyhýbajú.

Nuž čo už , celkovo som krásna 😀 .

dai
22. aug 2013

@evabb35 tak u teba je to oblecenie do prace iba "kostym" do ktoreho sa prezliekas, ale realne taka nie si... ja sa rada pekne obliekam aj doma a aj ked som na rd tak to ze sa namalujem a upravim si vlasy patri k mojmu dnu - mozno teda keby nevyliezam von a som len doma zavreta a sama tak by mi to bolo jedno, ale ved chodim von na vychadzku s malym, poobede pre malu do skolky kde stretam normalnych pracujucich ludi🙂 ja by som sa hambila tam prist neupravena a rozgajdana...
ja do prace chodim oblecena elegantne, nemame nic predpisane ale citim sa v tom dobre... a elegantne si kupujem aj domace oblecenie lebo sa v tom citim dobre😉 takz enejake rozgajdane veci vlastne ani nemam...
@seraa 🙂 moj muz sa ma na toto realne pytal asi den pred svadbou - ale s takym strachom v ociach stylom ci si hned neostriham vlasy ked sa zoberieme😉 inak myslim ze v zahranici je to este horsie s tymi zenami, krasne je to vo Francii - tam mas fakt problem natrafit na neupravenu zenu - aspon moje kolegyne su tam vsetky krasne, elegantne, stihlunke aj po 5tich detoch😉

evabb35
22. aug 2013

@seraa Ja len preto sa pýtam, že líčenie, kulmovanie či žehlenie vlasov za monterky nezačneš považovať po 5 rokoch pracovnej praxe...je to dlhodobá záležitosť. Keď si na škole, tak líčenie, kulmovanie, žehlenie vlasov považuješ za relax - ideš sa kamoškami na diskotéku, na party - tešíš sa na ňu, tak sa nalíčiš, nakulmuješ si vlasy, obuješ si krásne topánky na opätku a je iné keď sedíš nalíčená, v nakulmovaných vlasoch v lodičkách na opätku zatvorená v kancli 10-12 h denne viac ako tých 5 rokov...

m.i.r.i
22. aug 2013

@maminuska ako vidim, u kazdej je to nieco ine..ide a o to ako sa ktora zena dobre citi..lebo opustit sa urcite nie je dobre, ale ja mam tiez nazor ako ty, ze make-up raz za cas, davam ho ozaj len ked idem do prace, do mesta, k lekarovi..ale doma nie, vonku na ihrisko s dietatom urcite nie, ani ked idem vyniest smeti..opatky nenosim, kedysi som nosila, mam teraz krcove zily, je mi v nich nepohodlne..mam nizku obuv a maximalne tie male opatky co sa odporucaju ortopedmi...tiez mam tmave vlasy bez sedin od prirody, kedysi som farbila, ale prestala som asi pred 5 rokmi, ked som zistila, ze moja prirodzena farba je krajsia ako vsetky meliry a mahagonove odtiene...nepouzivam ziadne denne ci nocne kremy, jedine co si nanesiem je krem na opalovanie v lete alebo podkladovy krem pod make up, nech nemam machule..ale kedze make up si dam tak raz za mesiac, je to velmi zriedka...inak si iba umyvam plet cistou vodou...odkedy sa menej malujem a nepouzivam nic, tak mam ovela krajsiu a hladsiu plet, ziadne mastne pupaky a nic..vrasky nemam, mam 35 ale asi som v tomto obdarovana genetikou alebo cim,ale nemam jediny sedivy vlas ani vrasky pri ociach ci niekde inde...keby som zhodila par kil, tak ma zas budu tipovat o 10 rokov mladsiu...gelove a ine nechty som nikdy nemala a ked mi trosku podrastu tie moje, tak som z toho nervozna, neuveritlne mi to zavadzia..pracujem na PC cele dni a vkuse tukam, je mi to nepohodlne..pri manipulacii s dietatom ked bol mensi uz duplom...nemam fetis v topankach ako Carrie Bradshaw ani v kabelkach..mam jednu univerzalnu ciernu kabelku ( asi 5 rokov momentalne) a tak 2 pary topanok na kazde rocne obdobie..znosim len tenisky a croksy, ostatne mam niekolko rokov...nie som vyslovene sportovy typ, ale ani spustnuta zena..ale mam rada pohodlne oblecenie a ked sa dobre sama citim..a to nie je ani v podpadkoch, ani s dlhymi nechtami, specialnymi ucesmi, chemiou na tvari a vlasoch...rada sa pekne nalicim, nepoviem, ze nie..ked som naposledy pred asi 6 rokmi bola aj na nejakej svadbe alebo firmemnom vecierku, rada som sa pekne nahodila...ale som rada, ze podobne akcie nie su zas tak velmi casto...🙂
Ja som si nakupila vela teplakov, a nie handrove vytahane, tu uz spominane....mam aj kvalitne znackove, hrubsie, tensie...tiez tricka s dlhym aj kratkym, niekolko mikin...a sice pre moju mamu a sestru, co stravia pred zrkadlom pol dna vyzeram, ze sa o seba nestaram ( lebo nechodim ku kadernicke kazde 2 mesiace, ale mam dlhe vlasy, lebo nechodim oblecena podla najnovsej mody, nenosim sperky - mam nausnice od 14 rokov, teda cez 20 rokov, ktore som nevybrala, aj tak som alergicka na nikel a ziadne bizuterky nebudem nosit...mam retiazku co som dostala na promociu a svoj snubny prsten a obrucku a tie nosim stale, nic ine, lebo nelakujem a netupirujem vlasy a dovolim si chodit na detske ihriskko ci aj pred dom do obchodu v teplakoch)..ale to je prave to, ze pre kazdeho je staranie sa o seba o nieco inom.....zaklad je podla mna nechodit s mastnymi vlasmi, vo vytahanom obleceni, znicena, 30 kg navyse..to uz nevyzera dobre...ale ja idem ovela radsej s malym na ihriska v teplakoch, mikine, teniskach, vlasy v cope a na chrbte batoh v ktorom mu nosim vsetko potrebne akoby som sa mala nahodit, licit, bat sa ze si uspinim fesne nohavice, bat sa zohnut, lebo mi vyleti nieco zo sexi bluzky, bat sa ze sa mi zlomi necht ci opatok🙂

seraa
22. aug 2013

@evabb35

ja ak neratam decko ako ma manina pekne obleikala
sa staram a malujem o seba (neprehanam a nenosim make up silny a vyrazny, vzdy podla prilezitosti
cize denni, vecerny, nenapadny atd) od mojich 14 a mam 30
bola som upravena ked som bola doma bez prace a som upravena ked pracujem

sorciera24
22. aug 2013

@seraa a mas dieta?

evabb35
22. aug 2013

Hoci sa vo voľnom čase nelíčim, pleť si musím denne ošetrovať, vodou si umývať tvár nemôžem. Každý deň si musím pleť ošetriť pleťovou vodou, pleťovým mliekom, tonikom, krémom, lebo inak mám taký nepríjemný pocit na tvári a musím si dávať pleťovú masku, aby to prešlo. Akné som nikdy nemala.

evabb35
22. aug 2013

@seraa v tridsiatke som nešla smeti vyhodiť nenalíčená. Neviem, čo sa stalo. Asi som nadobudla presvedčenie, že už ani to líčenie mi nepomôže vylepšiť zovňajšok. 😀 😀 😀

dai
22. aug 2013

@sorciera24 nechcem sa pliest do tejto debaty, ale myslim ze to s tym vobec nesuvisi ci ma alebo nema dieta😉 ja mam 2 ( 2 a 6rocne ) a staram sa o seba rovnako ako ona😉