Prežívam vzťah so svokrovcami príliš?
Milé ženy, zaujímal by ma váš názor na moju situáciu. Mam par mesačne bábätko. Svokrovci sú cca sedemdesiatnici, bez zdravotných problémov, žijú od nás vo vzdialenosti hodinu a pol cesty autom. Hlavne svokra by chcela stále vidieť malého.dnes sme s mužom riešili, ako často by sme sa s nimi mali stretávať. Ja som za raz mesačne maximálne, ved mame aj whatsapp, kde môžeme ukázať malého častejšie. Muž mi zadelil, že každé dva týždne, niekedy u nás, niekedy u nich.ze to je ešte kompromis, lebo keby to bolo na svokre, sú u nás každý víkend. Mňa to dosť otravilo. Svokrovci nie sú zlí ľudia, no na druhej strane, ani ja a ani manžel nemáme s nimi veľmi spoločnú reč a majú zvyk montovať sa do všetkého. Dám si obed - zle je, dala som si málo. Muž zdvihne bábätko - preboha, ako ho to drží. Babo leží na gauči - ako ho môžeme nechať neprikryte dekou (pritom v byte je teplo). Babo váži toľko a toľko - zase zle, lebo podľa nich už malo vážiť viac. Svokra sa s bábätkom hrá, no musí byť v zavinovacke, inak sa boji. Svokor vôbec, maximálne sa mu pár krát prihovorí, no komentuje všetko z bezpečnej vzdialenosti. Keď babo zamrnka, sú úplne hotoví a hneď riešia, čo ho môže bolieť a co je zle. Vždy ma parhodinove stretnutie s nimi oberie o energiu. Nemajú iné deti ani vnúčatá, ani nejaké koníčky, takže rozumiem, že sa nudia, no zato ja nemôžem. Prežívam to príliš podľa vás?
Ak tam mate chodiť na celý víkend tak je to dosť veľa, aj všetko so sebou nosiť potom prať, vybalovat.. ale ja by som zvolila takúto možnosť.. : choďte keď uznáte za vhodné.. nič dopredu neplanuj ze každé 2 alebo 3 týždne.. dieťatko bude choré, vy budete chori,dovolenky, výlety, tvoja rodina,kamaráti. To by bolo len o strese ze teraz nič lebo teraz rodicia, ak im niečo take sľúbite dopredu budú to brat ako samozrejmosť a každé zrušenie takej návštevy bude náročné. Pôjdeš očkovať dieťa a povieš lekárke tento termín nemozem lebo cestujeme k babke.. no určite. Zaockujes a budeš doma lebo co ak dostane teploty, budú mu rast zúbky to isté.. a kopec iného pri dieťati sa už veľa vecí nedá plánovať dlhodobo.. môžeš s tým súhlasiť ale garantujem ze ani keby ste chceli tak to nedodrzite. Nehovoriac o tom ze keď začneš chodiť do prace a s manzelom budete radi ze ste doma a mozte niečo spraviť oddýchnuť. Radšej by som nečakane zavolala ze tento týždeň prídeme než pravidelne návštevu rusila ze nemôžem lebo... a časom možno aj tebe padne vhod vypadnúť inam...
@domininini
Je to malé bábätko, nie školopovinné dieťa, pre take bábätko je najdôležitejšia teraz matka a otec. Všetci ostatní sú zbytočne rušivé elementy. Rodicia nie sú povinní vytvárať vzťahy starý rodič - dieťa, to si majú starí rodicia vytvárať sami a hlavne, keď sú už tie deti staršie. Ja zas nechápem take domácnosti, kde spolu nie sú mladi ako rodina, nebudujú si svoje návyky, zvyky, voľný čas, zážitky, ale stále stále tam musí byť nejaký narušiteľ, ktorý to musí ničiť. Keby tí starí rodicia nemali žiadne vnúčatá na staré kolena potom čo? Unudia sa k smrti? Zas bolo by pekne rešpektovať už novú rodinu a priania rodičov, zvlášť, keď to jednému vadí. Pokým to nevyhovuje všetkým tke časté stretávanie, tak podľa mna by to mali starí rodicia rešpektovať a venovať sa svojim koníčkom. Alebo zmeniť spravanie a prestať buzerovat a kritizovať, ak chcú byť vítaní.
Musis sa len obrnit. Rodicia,svokrovci a celkovo starsia generacia od nas je taka. Radi vsetko komentuju a nam mladym to ide tak strasne na nervy. Neber si ich hlasky k srdcu,nededukuj kazdy ich komentar. Pousmej sa nadtym. Zbytocne si vyrabate problemy. Ked budete mat chut a cas,navstivite ich. Ved to nemusi byt pravidelne kazde dva tyzdne. Dohodnite sa na nejakom kompromise. Raz za tri tyzdne alebo podla situacie. Kludne staci ist na pol dna. Naco tam prespavat alebo vysedavat cely den. Maju prve vnuca,je im to vzacne,tesia sa z neho,tak ich nechajte,nech sa tesia. Dieta nikdy nie je len dieta rodicov,casto si nanho narokuju starki. Svokrovi nezazlievaj,ze ho nechce brat na ruky. Chlapi sa boja babatiek. Moj oco bol taky isty. Ja som tiez bez perinky nechcela brat krsniatka na ruky,bála som sa,ze im ublizim. Ale za to som bola vzdy velmi rada s nimi.
Spravte kompromis a navstevy rieste ako navrhuje muz, kazdy druhy vikend, ale na par hodin. Spojte to vzdy s vyletom niekam v okoli a zastavite sa na kavu ci obed ku svokrovcom.
Nechaj ich potesit sa vnucatom, tie 2 3 hodinky ta nezabiju.
Ked raz budes sama s muzom, tiez by ti asi nebolo prijemne keby sa ti nevesta s vnucatom strani.

My sme daleko od seba, tak sa vidime len raz za par mesiacov, ale vzdy na tyzden dva, a to je dovi zataz😁 ale nie v zlom, len proste je tazke pre mna mat niekoho nastahovaneho doma/byt u niekoho nastahovana. V pripade, ze ny sme boli blizsie, neobmedzovala by som to, nech sa potesia z vnucata vsetci. A nech ho beru prec odo mna, je dobre, ak mas komu dieta zverit 🙂