icon

Priateľ a drogy

nattallka
12. nov 2015

Zdravim chcela by som vediet vas nazor na priatela pretoze sa bojim ze sa s neho stava fetak, chodime spolu dva roky ja mam 22 on 30 , je totalny abstinet nenavidi alkohol v akej kolvek podobe cize ani pivo ani tvrde . Ale od tohto leta sa rozhodol ze skusi tazke drogy pretoze vyrukoval z teoriou ze nechce na smrtelnej posteli lutovat ze neskusil . Ale zrazu zo skusania presiel na to ze uz ziadne dovolenky nepotrebuje ze si zoberie par dni volna na lsd trip . Na diskoteky nechodil nikdy lebo sa tam nudi ale zrazu chce raz mesacne chodit lebo si da s kamosom extazu a ze sa bavi , tieto dve drogy ospevuje vyslovene sa tesi na posledneho v mesiaci aby mohol ist na diskoteku s kamosom .Ma zbierku pravidiel brania drog pride mi to scestne ze sa tak moze clovek na nieco take ako drogy tesit . Bojim sa o neho kedze takych uz bolo co hovorilo ze to maju pod kontrolou a nemaju .S pozdravom natalka

lubkavargova1
12. nov 2015

moja draha zakladatelka bud ty zmen dilera abo davku bo taky prispevok cisty clovek nevypoti..

michal3691
12. nov 2015

@stary_ujco hej mna moze hodnotit len psychiater ktory ale tie dane drogy skusil 🙂 A kedze jeden kamos je psychiater a druhy vseobecny lekar tak nazor mam z prvej ruky s ktorym som to diskutoval pred tym nez som to skusil . A podla mna ty psychiater niesi 🙂 Toto s tym nekrofilnym pedofilom bolo dobre to ti uznavam , pravda je taka ze hej dokym to neskusi hodnotit nemoze ale je to samozrejme hnus a neeticke ale to je len o tom ze ja take pohnutky nemam takze tak 🙂 A sak nech si cita ona vie aky mam nazor na toto , a aj na vztahy .

vejula
12. nov 2015

@michal3691 no to je ťažko. Ako som dočítala všetky tie tvoje príspevky... Ona má 28, ty 30... Napíšeš, že však ak sa aj s tebou rozíde, tak je tu kopec dalších volných... Ono z toho vyplýva aj ASI aký mate vzťah. Ako ho ty vnímaš. Ona to asi cíti a v jej veku sa jej ani nečudujem, že jej niečo nesedí, že by potrebovala väčšiu stabilitu a istotu. KEby sa takto môj manžel vyjadril, že však ak ma niečo trápi jemu je to jedno, lebo však je ešte kopec iných, tak asi mavnem rukou a pomaly sa odputavam. Uplne mimo temy LSD, by ste si mohli ujasniť, čo ma takýto vzťah vôbec nejaký význam....

ingelika78
12. nov 2015

@michal3691 samozrejme . Su to rekreacne drogy (tie dve vyssie spominane). Napriklad kolko ludi (pozivatelov alkoholu, zdaleka nie alkoholikov) , si moze povedat ze alcohol poziva tzv. rekreacne? Cize len na nejakej akcii, party a nie po praci, pri veceri, kazdy den na dovolenke, atd. (tym netvrdim, ze to vela ludi takto neprakizuje ale zdaleka nie kazdy uzivatel).

michal3691
12. nov 2015

@vejula v prvom rade ja chcem mat s priatelkou vztah zalozeny na priatelstve nie na tom ze len proste potrebujem zensku pretoze pravda je taka ze ju nepotrebujem , musi mi vyhovovat som s nou preto lebo chcem nie preto ze ma do toho nutia rodicia spolocnost a podobne , ze mam len aby som mal a pritom som nestatny musim robit milion ustupkov len aby ma zenska neopustila , mam par kamosov co tak funguju ani von , ani nikde len doma zo zenskou dakujem pekne . Citala si zle ja mam 30 ona 22 nie 28 nevadi .A sak mne to nieje jedno ze ju to trapi ja som jej to vysvetlil kamosi jej to vysvetlili , precitala si studie co som ja cital , tam ide len o tie dogmy lebo ak od mamy pocuvala ze drogy su zle automaticky to aplikovala na mna . Vsetko ma svoje pravidla , aj soferovanie , aj sexovanie , aj branie drog , ak sa nerespektuju pravidla vznikaju nehody , havarie a podobne . Ale naco sa vzdelavat staci vykrikovat ze je to zle a tym to hasne ale preco to malo kto vie rozumne povedat .

malabiba
12. nov 2015

@michal3691 máme len 5 zmyslov a svet okolo nás sa nám stráca, ľudský mozog je tak málo prebádaný ako oceán....experimentovanie s drogami je balans na hrane - dnes jeden skvelý zážitok, ktorý mi o mesiac o rok príde nudný a budem chcieť niečo viac - nemyslím len drogy....a priateľka, ak sa bojí a necíti sa vo vzťahu dobre, môže žiaľ na to doplatiť tiež...sloboda znamená veriť svojim rozhodnutiam - ty si sa už rozhodol a priateľku si z toho vynechal - ona to celé vidí inak - no a čo, že odsudzuje drogy, je to jej názor, proti tvojmu...nehovorím, že ťa má nechať - ale spýtaj sa sám seba, či budete takto šťastní

vejula
12. nov 2015

@michal3691 otazka neznie, či potrebuješ žensku, ale či potrebuješ práve ju 😉 Vzťah založený na priatelsstve je samozrejme základ ale ak neplánuješ robiť ustupky , tak sa vzťah nemôže posuvať dalej. Ale to ti teraz asi nema význam vysvetlovať (v dobrom) lebo ja som si pred 10 rokmi tiež ani zdaleka nedokazala predstaviť, čo usilia to chce udržať vzťah rodinu... A nielen z mojej strany určite aj zo strany manžela. A ano samozrejme aj odopieranie. Zober, že budu deti, uplne iné problemy, ktorých riešenie bude chcieť omnoho viac ústupkov od vas oboch. Možno ešte viac zo strany ženy - tehotenstvo a následna starostlivosť o novorodenca... atd atd... Ale ako hovorím, to asi človek musí zažiť aby pochopil. A kedže vela ludí toto nepochopí, tak potom mame taku rozvodovať a tak dalej.

michal3691
12. nov 2015

pozri sa moja frajerka sa raz mesiacne zrube na chate do komy ties nechapem co jej na tom bavi ale tak akcpetujem to bavim spolu s nou ako hovori ze uz nebude a tak 🙂 a ja viem ze bude ale ak to neobmedzuje vseobecne spokojny zivot a plnenie povinnosti tak nech sa bavi .A to iste ocakavam aj od nej . Ked pride ten den ze mi to pride nudne tak ti dam vediet 🙂 samozrejme ze nic viac nebudem chciet proste budem taky mierne sklamany ze uz len nuda a starosti ostavaju v zivote , ale vzhladom na mechanizmus posobenia nepredpokladam ze bude nuda 🙂 Ak si plnim povinnosti a niekto mi chce brat zabavu pride mi to take divne .

stary_ujco
12. nov 2015

A vie si tvoja zenska predstavit, ze ma s tebou vobec dieta? Vies si to vobec predstavit ty? Ty sa predsa nenechas niekam dotlacit, lebo to chcu dogmy. A uz toboz nie to, ze by nahodou chcela, aby si sa o dieta postaral. Ani von, ani s kamosmi, ani na LSD trip? No to kde zijeme...
Ked ona bude pokorne prikyvovat, tak jej dovolis aby sa ona tesila z tvojho stastia? A kde je jej stastie? To je ti ukradnute, vidis len svoje, svoje, svoje. Najprv si TY, potom dlho dlho dlho dlho nic, potom tvoj odraz v zrkadle, potom dlho dlho dlho nic, potom tvoje zaujmy a potom uz nic... Prazdno, diera.

michal3691
12. nov 2015

@vejula presne toto akceptujem ako nutne zlo a tie povinnosti a starosti ktore s toho vyplyvaju , raz mesacne sa zabavit je reset ktory ale pri tom potrebujem aby sa zo mna nestal mrzut ktoreho nebavi ani zivot , ja sa na deti netesim taky je holy fakt , len ich akceptujem

zuzana76
12. nov 2015

@michal3691 podla toho co pises, si nezrely a ktovie kedy sa ak akej takej zrelosti dopracujes

michal3691
12. nov 2015

@stary_ujco viem ale nie koli sebe ale koli tomu ze ona chce to jej radost o ktorej netusi ze je to vlastne starost : ) ale budem pevne stat pri nej , a v neskorsom veku aspon viem decku povedat co ho caka a nie len zakazovat vsetko . Jedna co s nami chodi na tripy ma dve dcery a zvlada to , muz postrazi a ona ide s nami . Chodi tak raz za pol roka .A ties vravi ze je to fajn tesit sa na nieco take .

michal3691
12. nov 2015

@zuzana76 definuj mi zrelost

sardinka335
12. nov 2015

@vejula v jeho pripade hadžeš perly sviniam.... 🙂
taky ludia by sa ani množiť nemali... 🙂

vejula
12. nov 2015

@malabiba no ved práve, že ludský mozog je tak neprebádaný a sú napr. aj rôzne názory na to čo sa deje po užití LSD.... Sú i teorie (napr spominaná S Grof) že ich vplyvom len ustupi do uzadia EGO, ktoré nas akoby klame o tom kým sme a dokážeme vnímať viac celostne, akoby nesputaní tým EGOM, takže ono pre ludí, ktorí takto vnímaju veci, je zas tvoj pohlad skreslený. Celkovo pojem realita je velmi relatívna a tie zmysly ktoré spomínaš su tak nedokonalé, že nas samotné môžu uvadzať do iluzie 🙂 Veci nikdy niesu tak jednoznačné ako sa zdaju.
Neobhajujem užívanie LSD, nikdysom to sama nemala a ani neplánujem, len tým chcem povedaať, že priečiť sa tu o tom, kde je pravda, je zbytočné.

stary_ujco
12. nov 2015

Ja len dufam, ze sa ani nebudu...
Decko akceptuje, lebo ho chce zena a ona je ta chudera, co si mysli ze je to radost, ale je to vlastne starost, tak nech sa teda raduje. On sa bude chodit radovat inde. A ked zena vychova, tak aspon bude mat komu rozdavat rozumy o tom, ake je uzivat drogy uzasne. No a teraz narovinu, ktora zena si necha dobrovolne urobit dieta od cloveka, co verejne vyhlasuje, ze bude svoje deti zasvacovat do drog? 😀
Teda jednu adeptku tu vidim, ale je len na nej, ci je dostatocne sprosta, aby si takto nechala znicit zivot nielen sebe ale aj svojim detom. Lebo mat takeho otca je za trest...

malabiba
12. nov 2015

@stary_ujco tu sa nebavíme o deťoch o rodine...dnes sú vzťahy úplne niekde inde, žiaľ...
@michal3691 no a čo urobíš s tým, že to akceptovať nebude a časom jej to bude viac a viac prekážať?...treba si sadnúť a vydiskutovať si to - aby aj jej zbytočne neutekal čas...

marietuska
12. nov 2015

to akože robíš vtipy?:D snád to neni true diskusia,lebo ma asi .......

v 30ke chce skúšať drogy ?:D

ejha,chlapec "dospieva "ako vidím

akurát mu to naruší psychiku a začne mať také stavy psychické ,že ....nič viac.

vejula
12. nov 2015

@michal3691 ak sa na ne netešíš, tak ich radšej nemaj. Asi si musel v živote zažiť niečo ťažké, čo ťa tak poznačilo, že vnímaš deti ako nutné zlo. Pretože to nieje prirodzené, ale stáva sa to pomerne často. Ono najprv asi treba vyriešiť dôvod toho prečo to cítiš ako cítiš ak teda chceš. LEbo deti su velmi mudre a vela nas môžu naučiť, ale každé dieťa si zasluži byť milované chcené a šťastné.

sardinka335
12. nov 2015

@malabiba ved si nečitala jeho prispevky? bud to bude akceptovať alebo ,,tam su dvere,..

alaguema
12. nov 2015

@michal3691 to tu nevysvetlíš. Alkohol je silne návyková látka a predsa všeobecne tolerovaná. Tvoja priateľka môže byť ako cep raz mesačne a bude to ok a ty keď si dáš niečo iné raz za pol roka, tak budeš feťák 😎 ...načo sa obhajuješ? Ak ty vieš, že to máš pod kontrolou, tak je to ok. Ak s tým má problém frajerka, diskutuj o tom s ňou. Tu len strácaš čas.

michal3691
12. nov 2015

@vejula presne tak mas pravdu ale problem je ten ze vsetky si tu myslia ze pravdu maju oni , nemam ju ani ja ani oni , kazdy si zije jak chce ale hlavne ze kazdy chce davat rady o tom ktora cesta je spravna , ja nikomu nekazem aby si drogy daval ale vyprosim si aby radil ked to neskusil . Ano cital som si tie tieorie a su pravdive .
@sardinka335 a ty sa mnozit mozes ? Deti bez nazoru iba z dogmami ako sa zit ma a ako zit nema .

zuzana76
12. nov 2015

@michal3691 pripravenost zalozit si rodinu, /myslim najma socialnu, psychologicku a mentalnu zrelost/ a odovzdavat svoje skusenosti svojim potomkom, predpokladam, ze biologicky zrely si.

zuzana76
12. nov 2015

@michal3691 ale v podstate mne je to jedno, kazdy nech si zije svoj zivot ako chce, ale tak ako ty vravis, ze ludia, co nepoznaju drogy, tak nevedia o co prichadzaju a aky je to zazitok, tak ani ty nevies o co prichadzas, ked sa rozhodnes stravit svoj zivot bez manzelky a deti , napr.

michal3691
12. nov 2015

@vejula preco ja som si vedomy co to prinasa a aka je to obeta a lepsie ist do toho s tym ze viem co ma caka ako riesit to ake su deti mile a zlate a pritom to tak nieje , ale tato debata je uz niecom inom toto nemam naladu riesit . Napriklad susedove decko reve cele dni on nevyspaty zena nervozna ale vsetci sa tvaria ze ho maju radi ( samozrejme maju ) ale aktualne im lezie na nervy ale priznat si to nevedia 🙂 Ja si toto priznat viem nehram sa na fotra roka beriem to realisticky . Ale k tejto teme sa vyjadrovat nechcem sak co som len fetak co je nevyzrety , egoisticky , psychopat a podobne . Kamosovi konci sluzba idem racej na kofolu pokecat s niekym kto ma aj nazor a nie len dogmy ktore interpretuje pritom sa ani nikdy nezaujmal aj o tu druhu stranu mince .

tajka1986
12. nov 2015

Nic lepsie tu nemate na rozoberanie? To je uz len tema! Fetak obhajuje a robi reklamu na drogy. No konecna :-/ a to nie len teenegerom v dnesnom svete pekne d.be,to uz aj tridsiatnikom...

malabiba
12. nov 2015

@michal3691 práve preto to tu nechaj a porozprávaj sa s ňou, jej to prekáža, čože my tu...hádať sa o pravde, načo? každý má natiahnutý ten svoj "matrix"

stary_ujco
12. nov 2015

Dobre, mlady pan ide od frajerky uz prec. Dnes dosiel na kavu a sex nebude, tak sa tu aspon zabavil na webe a teraz ide s kamosom na pivo. O polhodku tu mozno napise aj mlada slecna. To este len bude sranda...

zenitka
12. nov 2015

Takéto sprosté komentáre od dotyčného ,,príležitostného narkomana" su uplne zábavné.Psychicky zdravý človek určite nebude dobrovoľne brať drogy!Veď to je choré .A mať to pod kontrolou sa jednoducho nedá sú to len blbé výhovorky lebo narkoman si nikdy neprizná závislosť .Este to tu prezentuje ako keby robil reklamu na nejaký vitamín ,akoze úplne normalne to he podla neho .Uz len ten názor nie je v poriadku .Asi nevies co droga robí z ľudmi,aj z rodinou okolo narkomanov.Je to trápenie ,beznádej ,pád do obrovskej tmavej priepasti .Ludia ktory vedia ze s tym problém maju a chcú ho vyriešiť sa dlhé mesiace a roky liečia a spamätávajú z následkov ako sa tých špinavých drog zbaviť a vyhýbať.Je mi ťa ľúto lebo skončíš presne ako to tu uz niekto pisal .Zachvilku to bude denná potreba a to je realita ,ziadne stop uz nebude take jednoduché .Preto sa to vola závislosť mimochodom,lebo clovek na tom ostane závislí a nemyslím ze teba to obíde.S takým človekom co ma choré názory na tak vážnu vec,je zbytocne komunikovať .👎🏻👎🏻👎🏻 nie este mat vzťah

vejula
12. nov 2015

@michal3691 nehovorím, že si nevyzretý, len že ťa niečo poznačilo a to neber v zlom. Každého z nás niečo poznačilo a každý to spracuje inak. Ty maš problem s revuci deckom a je to pre teba neznesitelnejšia predstava ako predstava že by si žiadne nemal.
Jasne, nikomu nieje prijemné ked celu noc plače dieťa a nikto sa nevyspí, ale pre väčšinu ludí je to znesitelnejšia predstava ako byť celý život bez detí. Tak sme nastavení, lebo keby to tak nebolo, tak by sme ako ludstvo vymreli.