Priateľ a drogy
Zdravim chcela by som vediet vas nazor na priatela pretoze sa bojim ze sa s neho stava fetak, chodime spolu dva roky ja mam 22 on 30 , je totalny abstinet nenavidi alkohol v akej kolvek podobe cize ani pivo ani tvrde . Ale od tohto leta sa rozhodol ze skusi tazke drogy pretoze vyrukoval z teoriou ze nechce na smrtelnej posteli lutovat ze neskusil . Ale zrazu zo skusania presiel na to ze uz ziadne dovolenky nepotrebuje ze si zoberie par dni volna na lsd trip . Na diskoteky nechodil nikdy lebo sa tam nudi ale zrazu chce raz mesacne chodit lebo si da s kamosom extazu a ze sa bavi , tieto dve drogy ospevuje vyslovene sa tesi na posledneho v mesiaci aby mohol ist na diskoteku s kamosom .Ma zbierku pravidiel brania drog pride mi to scestne ze sa tak moze clovek na nieco take ako drogy tesit . Bojim sa o neho kedze takych uz bolo co hovorilo ze to maju pod kontrolou a nemaju .S pozdravom natalka
@courage ale ved tu nejde o ego - len sme si ujasnili pojmy....ja sa rada tiež dozviem niečo nove a ked budem mat trošku času tak to rada mrknem.... ma to zaujima ako koordinatora drogovej prevencie. 🙂
Tu nejde o to čo si myslím ja alebo ty - niektore fakty neoddrbeš.... 🙂 su (zatial) nemenné.
@courage delenie mozgovych buniek (lebo nie kazdy neuron je mozgova bunka) je ukoncene po porode. V procese dalsieho vyvoja sa uz mozgove bunky nedelia, len sa vytvararu synapticke spojenia medzi nimi. Samozrejme mozgove bunky s vekom zacinaju odumierat, funkciu odumretych preberaju susedne bunky. Intoxikacia alkoholom, obzvast dlhodoba a pravidena (a mnahe ine intoxikacie) urychluju proces odumierania mozgovych buniek. Mechanizmus vzniku demencie u alkoholikov je diametralne iny ako u Alzheimerovej chorobe.
sardinka335 ako si to pekne napisala. Som rad, ze existuju take zenske ako ty. Na rozdiel od zity19. Ktora potrebuje uznanie bez ktoreho by asi nezaspala 🙂 to je uz asi choroba 🙂
mam kamosa, co robi okrem iného s drogovo zavislou mladezou. a kazdy z nich zacinal pre skusku, pre zazitok, aby o nieco neprisli, aby nevyzerali ako blbci pri "skusenejsich" kamaratoch, vsak iba obcas.
@nattallka v den, ked zistis, ze tvoje dieta skusa drogy, posles Miska, aby si so svojimi studiami, recenziami, vyskumami a prieskumami vytrel (ved vies co).
a bude ti sumafuk, ci su lahke, ci obcasne, ci maju 100% tendenciu sposobit zavislost, ci len 5%, a to ze na vzorke X ludi len 10% prepadlo zavislosti, ti bude uplne ukradnute, lebo tvoje dieta bude tvoje dieta a nie percento zo vzorky.
budes chciet, aby nebralo ziadne.
@michal3691
len ludia ako ty spievaju o krase kvetov, slapu pritom po sedmokráskach a su pripraveni precitit nadhernu kvetu v celej jeho dokonalosti - za podmienky, ze to bude orchidea, samozrejme.
@moonlight1210 no lenze ja viem co mam tomu decku povedat ked si slahne ale ty budes len omielat nie nie nebudes zavries ho v izbe das mu tresty a podobne , kazdy ma svoju vychovu a ja si myslim ze dieta by si malo najst vlastnu cestu a jeho mantinely by nemali byt uzkou kladinou dogiem s ktorej ked spadne hned bude trestane decko nieje tvoj majetok . Ty si ani nevies predstavit aky je kvet vlastne nadherny ked si naslapana naposledy si tak kvet vnimala mozno ked si mala 2 roky a nikdy si ho nevidela , je to nepopisatelny zazitok . A nemusi to byt ani orchidea staci aj pupava ktora ta fascinuje 2 hodiny .
@michal3691 a prečo sa dve hodiny nefascinuješ púpavou aj bez toho svinstva, čo do seba pcháš... je to len ilúzia, taká hlúpa, ako aj to, čo púšťaš z tej tvojej "múdrej" hlavy.... vnímaj svet reálne, veď aj ľudská fantázia, tvorivosť a predstavivosť je krásna.... v Tebe asi fakt nič viac nie je, keď na všetko potrebuješ ilúzie drog.... fakt nemám slov, čo príspevok, to "mimon" 🙄
Viete co je zaujimave? @courage vobec nereaguje na prispevky @michal3691 a ani michal3691 na prispevky courage...
@wodanka aspon sa sam so sebou nepohada 😀 😀 😀
Ale pan courage je velmi mila osobka s velkymi ocakavaniami a hlavne velkym EGO
https://www.modrykonik.sk/forum/staram-sa-o-dietatko/ako-najst-skyty-potencial-v-dietati-2/
@wodanka a ty reagujes na kazdu co tu pise ? naco budem reagovat ked dobre hovori ale sklamem ta niesom to ja , ked by som na to isiel takto tak by som si spravil aspon 30 nickov a s kazdeho nieco lebo plati ze v jednote je sila 🙂
@michal3691 ...kazdy zacinal zo zvedavosti.. z toho, ze mal pocit, ze mu to nieco da...ale je velmi tenka hranica medzi pozitkarstvom a zavislostou...a skor nez sa ohradis ze som dalsi teoretik tak nie, zazila som to na vlastne oci...ohanas sa studiami...ako drogy obcas uzivane neposkodia ale dokonca pomozu...nedal si tu ani jednu doveryhodnu studiu, aby sme ti mohli my, pritakavacky, pritakat....rovnako mozem teraz ja tvojej natalke poslat 20 studii o tom, ze niesi celkom ok a podla jej natury aj tomu uveri...mne osobne je jedno , co robis. je mi jedno, comu veri tvoja priatelka. nie je mi vsa jedno, ze tu uz cel den presviedcas zeny, ze to, co robis je absolutne zdrave...JEDNU STUDIU od zdroja, ktory je doveryhodny ( nie cas.sk) 😎
@michal3691 🙂))) jasne, ze ta pupava fascinuje dve hodiny ked si nafetovany🙂)) Bavite ma vy buduci nafetovany bezdaci. Pokracujte prosim a obhajujte, je ti fakt sranda🙂))
@michal3691 Ja mam tych priatelov, co to studovali a pracuju s tomto obore, takze dostanem rady a pomoc aj bez statistickych udajov. Budu z praxe a odskusane.
Nepotrebujem detom vysvetlit, co to je pad na dno. Vidia to tam na vlastne oci. Aj ako to bolestne zasiahne celu rodinu.
Netreba mi na moje deti uzky dvor a dlh bic. Limity poznaju len na slusne spravanie. Tam nepoznam vynimky. Inak ma ich osobnost volny vybeh.
Viem co je to objavvat potencial a krasu aj v zasliapnutom spaku v parku, lebo mam deti. A pripomenuli mi tieto zabudnute schopnosti z detstva prave oni, nebolo mi treba fet.
Ty si ako mizerny samozvany "gurman", co ma presviedca, ze pokial si nedam ku kazdemu jedlu pohar coly, tak si neviem vYchutnat jedlo a neviem co je to jest.
@vejula prosííím ťa ty filozofka!!! Ilúziu mozeme definovať ako prelud, klamlivu predstavu, mámenie....
Tak ked sa pozerám svojimi funkčnými, nedokonalými zmyslami napr. na pohár na stole tak stale je to pohár a nie slon...ani blikajuci pohár....ani zviera stale to je ten predmet na ktorý sa pozerám a ziadna iluzia...ale realita.
Realita sa mení...niekto si ju mení ako tento halucinogénny typ zavislaka, ktorý si myslí ze to ma pod kontrolou. Ha ha...to je dokonala iluzia - mam to pod kontrolou - to je len klamivá predstava, ktorá teraz je a kto vie čo bude za rok ze? Mechanizmy fungovania omamných latok ešte nikto neoblbol ani neskrotil a iste nie nejakym ,,desatorom uzivatela drog,,....
@sardinka335 no ty ho vidíšako pohar, vnímaš ho ako hmotu, takto sa ti javí. Svojimi zmyslami dokážeš vnímať v priestore len tri romery, pričom tých rozmerov je tu pravdepodobne viac, teda tvoj pohlad na ten pohár nieje absoltunou realitou, len tým čo ty vnímaš ako realitu. PReto reči o iluzii su na mieste. KEby tu miesto mna písal nejaký dokonalý tvor, tak by sa na tvojej realite zrejme smial, lebo svojimi dokonalejšími zmyslami by proste videl niečo iné. Možno nejaké kmitajuce struny, nejaku energiu, ktorá sa ná javí ako hmota a prišlo by muto strááášne smiešne a rehotal by sa tu z nás ako my z michala
a teraz zacne zabava. Uz sa tesiiiim 😅 😅 Aj ked o dalsom smerovani tejto diskusie si ziadne iliuzie nerobim 😝
skus si trocha prelúskať, ako sa na mikrourovni správaju častice (kvantova mechanika), teoriu superstrun.... Ake relatívne je to, čo my vnímame ako nemennu realitu.
@vejula dufam ze takuto odpoved mas nachystanu aj pre svoje 3 deti ked najdeš niektorému z nich doma ,,bongo,, na marihuanu... 🙂 Ved je to len ina realita.... a aj tak je všetko len iluzia... 😉
@libka1 nakoniec tu začne matka 3 detí obhajovať uzivanie halucinogenov...a pletie tu do toho kvantovu mechaniku a fyziku... 🙂
Ja mam inu skusenost ako pracovnik - kde matka sedi v čakarni pred psychiatrickou ambulanciou so synom v teenagerskom veku - ziadny asociáli - ludia ako kazdí iní...kdesi na ulici by sme ani nepovedali ze chodia na Hraničnu....ten syn hovori mame ze si chce ist dole do automatu kupiť pitie...a ta matka mu to nechce dovoliť - lebo uz mu neverí, uz vie ze ju klamal X krát a niekde si šlahol....uz mu neverí lebo jej kradne v domacnosti....atd. atd...atd...prajem to zažiť všetkým, ktorí pochybuju a stale si myslia ze o nič nejde len o nejaku hru s realitou...
@libka1
@sardinka335 baby ale ja nič neobhajujem 😀 len mi nešlo nereagovať na tu absolutnu istotu v absolutnu realitu v ktorej žijeme. Ked sa trošku človek začne zaujimať veci dopodrobnejšia, pričom su to stále ešte len omrvinky z toho čo zistíme, tak musíme byť velmi pokorní a maličkí a takéto vyhlásenia, akože my žijeme v absolutnej realite a všetko je tak ako vidíme, to sa musím na takom vždy len pousmiať. To je všetko 😉
@vejula len aby ti ten usmev na perách nezmrzol...vieš ako sa hovorí..,,všeho do času,,... 🙂
@vejula keby som nemala skusenosti s tym, ze filozofovanie na nespravnom mieste moze mat zle nasledky, tak ti na teoriu alternativnej reality kazdeho z nas nepoviem nic.
Ale tie skusenosti mam a preto si myslim, ze nie je nic zle a nespravne na tom, co hovoris, dokonca to moze byt oravda, ale v teme, ci branie drog je len sposob ako si rozsirit vedomie alebo cesta do pekla, to nie je spravne miesto.
@libka1 ale to je v poriadku, myslím, že väčšina ludí tak žije...
@moonlight1210 toto neviem posudiť. Celkovo ak sa mam k teme vyjadriť, to čoho by som sa napr ja bála pri užívaní LSD su flashbacky, ktoré su práve pri LSD celkom častým javom a tie si nevyberaju, kedy aa zjavia, trebárs pri šoferovaní, čo môže mať samozrejme fatalne následky. Preto samozrejme by som, ked už velmi chcem, uprednostnila nechemické spôsoby navodenia zmeneného stavu vedomia. Napr už spomínané holotropne dýchanie, prípadne meditácie... Pričom stavy su na počudovanie velmi podobné, čo popisuje napríklad aj psychiater S Grof. Väčšinou ide akoby o čiastočný rozpad EGA. No ale tieto chemické spôsoby maju teda svoje riziká... Aby som bola uplna
Dokonca aj tie rôzne dlhotrvajuce pôsty a upieranie si základných životných potrieb môžu viesť k podovbným stavom.. Takže svätci si svojim spôsobom tiež fičali na zážitkoch zo zmenených stavov vedomia 😀
@vejula vejula prosíím ťa ty sa venuj teme dojčenie a nosenie....to ti ide...🙂
@sardinka335 este prirodzene porody si zabudla 😉
@vejula no presne o tom vravim mne sa zivot paci ako som uz pisal ale islo mi presne o ten alternativny pohlad na realitu ako ked si niekto ide pozriet avatara do kina v 3d , niekto povie blbost sak to nieje realne ale sak ja viem ze to nieje realne ale rad sa na to pozeram , este aj ked som zjety si viem povedat to nieje realne ani by som takto zit nevedel ani by sa to nedalo ale raz za cas ako oslava roka je to fajn vec , pozriet si 12 hodinovy film v 3d + vnemy pocity , vone a podobne , a potom sa vraciam do normalnej reality , a realita je len interpretacia mozgu to co vidim , pohar vidim inak ked som ok ked som zjety , a inak ho vidim ja a inak niekto iny , kazdy to vnima inak niekto potrebuje neustalu kontrolu , s kamosom som dokonca planoval 3 dnovy pobyt v audio miestnosti v ktorej je zhasnute je tam absolutne ticho a absolutna tma ze co sa zacne diat a podobne , ja som volnomyslienkar a nie dogmaticky lipnem na niecom 🙂 tak ako ja mam pravidla brania drog je pre niektore z vas sam zivot musite mat pravidla a dogmy aby ste mali zivot pevne v hrsti a podla vasich pravidiel je uzivanie drog prave ta cesta kedy zivot pevne v rukach nemate , iste ano ale ako som pisal uz na zaciatku , lsd a extaza maju v rebricku zavyslosti tie najmensie hodnoty . Ohladom tych flashbackov tie sa zjavuju cca 20-48 hodin po priebeh je taky ze clovek ma aj divny pocit ze to nieje v poriadku co vidi , nieco ako lucidne snenie , neviem nesoferoval som vtedy ale vencil psa 🙂

@sardinka335 som rad, ze si si dala na tejto odpovedi zalezat. Ale skus si stiahnut tento dokument a mozno, ze si najdeme nejaky kompromis 😉 Drogy-a-mozek-5-Alkohol-a-tabák---jedy-na-prodej (1) nepotrebujem si tu nahanat ego 🙂