icon

Priateľ a drogy

nattallka
12. nov 2015

Zdravim chcela by som vediet vas nazor na priatela pretoze sa bojim ze sa s neho stava fetak, chodime spolu dva roky ja mam 22 on 30 , je totalny abstinet nenavidi alkohol v akej kolvek podobe cize ani pivo ani tvrde . Ale od tohto leta sa rozhodol ze skusi tazke drogy pretoze vyrukoval z teoriou ze nechce na smrtelnej posteli lutovat ze neskusil . Ale zrazu zo skusania presiel na to ze uz ziadne dovolenky nepotrebuje ze si zoberie par dni volna na lsd trip . Na diskoteky nechodil nikdy lebo sa tam nudi ale zrazu chce raz mesacne chodit lebo si da s kamosom extazu a ze sa bavi , tieto dve drogy ospevuje vyslovene sa tesi na posledneho v mesiaci aby mohol ist na diskoteku s kamosom .Ma zbierku pravidiel brania drog pride mi to scestne ze sa tak moze clovek na nieco take ako drogy tesit . Bojim sa o neho kedze takych uz bolo co hovorilo ze to maju pod kontrolou a nemaju .S pozdravom natalka

michal3691
14. nov 2015

@sardinka335 cize ty mas teoriu ze vsetkeho do casu ? ze proste ked si niekto pije raz rocne ( 2,93 hodnota zavyslosti ) bude jednoznacnym alkoholikom alebo ked si ja dam v lete lsd ( 1,23 ) budem ties totalny fetak tak ?

vejula
14. nov 2015

@michal3691 flashbacky môžu prísť aj omnoho neskôr a najhoršie je, že je to neočakavané... Aj s tragickým koncom...
Tvoje zásady brania LSD som čítala, a môj nazor je ten, že číslo 5 si proste nemaš šancu odsledovať. Ak si mal zatial také rekreačné skusenosti s LSD môže sa ti to zdať, ale proste môže prisť stav a ty nebudeš mať šancu v tom stave premýšlať nad tým, že to nieje realita... Prečítaj si príbehy na www.shroomer.cz ... reporty....

michal3691
14. nov 2015

@vejula ja ti nevravim nic ale ja to beriem ako akcpetovatelne riziko , ako som povedal na kazdeho to inak posobi , a mam aj velky dojem ze clovek ktory nieje vyrovnany sam zo sebou , ma depresie alebo podobne stavy , a nema ani dost inteligencie by to davat nemal . Sak ja mozem pravidelne davat reporty co a ako ale najblisie az v lete zima a chlad na to zle vplyva takze tak .

apb
14. nov 2015

@vejula Chceto to registraciu, nemohla by si sem nejaky report o, ktorom hovoris, pastnut? tiez ma to zaujima 🙂

vejula
14. nov 2015

@michal3691 ale to nema nič spoločne s inteligenciou a vyrovnanosťou 😀 pri užití psychedelik sa vyplavuje na povrch kolektívne nevedomie (Jung) teda môžu povstať rôzne archetipy, o ktorých ty nemáš ani páru 🙂 Spomínaný Grof robil mnoho výskumov s mnohými ludmi a tí popisovali avideli v zmeneom stave vedomia archetypy z náboženstiev o ktorých nemali ani páru, lebo boli už dávno zaniknuté... Takže asi tolko o inteligencii a vyrovnanosti.

@apb večer postnem, ak to nieje proti tam nejakým pravidlám, teraz nemam čas 😉

michal3691
14. nov 2015

@vejula no podla toho co pises to bude zrejme viacnasobna davka tj viac nez 5 mg , a do takeho sa nehrniem takze tak 🙂

apb
14. nov 2015

@vejula diki 🙂

malabiba
14. nov 2015

@sardinka335
@zita19 lenže @vejula má pravdu....a asi aj viac naštudované z psychológie o našom ID-e, čiže nevedomí....a keď si k tomu pridáte teóriu relativity, tak naše bežné vnímanie nie je vždy zodpovedajúce realite....skúste si to pozrieť a potom bude diskusia určite niekde inde

leenki
14. nov 2015

najprv som nechcela reagovať, ale dám to tu ... aj ja práve teraz riešim problém s drogami - jedna osoba v našej rodine tiež skúsila LSD a aj nejaké iné drogy ... len s tým začala, chcela tiež vyskúšať ... výsledok je, že leží v nemocnici, vyskočila z okna (4.poschodie) a to bolo asi 2 týždne po tom, čo skúsila LSD, účinok pretrváva dlhšie, aj keď medzitým sa správa človek normálne ... našťastie je len poriadne dolámaná, ale tie hodiny strachu, čo sme prežívali my, neprajem nikomu ... dlho zostane ešte pripútaná na lôžko ... ale vďaka Bohu, prežila to ....
Nerozumiem Vám všetkým, čo takto hazardujete so svojimi životmi .... ja bojujem s rakovinou, chcem žiť a vy si tu takto vedome ničíte životy ...

michal3691
14. nov 2015

@leenki tak to musela byt ina sorta ked 2 tyzdne 🙂 12 hodin a fajront a jeden dva flashbacky v priebehu dalsich 24 hodin cca a koniec . Ako ja chapem ze je to tazke ale to ze si niekto nieco da a o mesiac sa mu nieco stane nemusi vyslovene suvisiet s tym .

vishka
14. nov 2015

Ja som chodila s fetakom. Ked sme sa spoznali akurat ani nepil a ani nefetoval. Tak to bolo asi rok nasho vztahu, jedine co robil bolo fajcenie travy, tu som si dala obcas aj ja. A potom sa vratil k alkoholu, z alkoholu do pervitinu, najprv iba obcas a potom uz totalne. No napriek tomu, dokazal ist do prace, riesit veci co bolo potrebne ale nebol zodpovedny, slubil, nedodrzal. Dnes uz nezije, obesil sa. Nech mu je zem lahka, neurobil to naschval, ale stalo sa to a zarmutil tym mnozstvo ludi. Radim ti, porozpravaj sa s nim o tom. Ak mu na tebe zalezi tak s tym sekne, ale naozaj, natvrdo!!! A ak bude mat rozne vyhovorky, ber nohy na plecia a utec kade lahsie!!!!

sardinka335
14. nov 2015

@malabiba stale as bavime o uzívaní navykových latok...nie o lentilkách, ktore mi navodia na chvilu pocit neškodnej eforie. Mne je jasné ze naše vnímanie je subjektívne ale stale ho nemám ovplyvnene navykovou latkou a o tých sa tu bavime...
Ved si vedecká pracovníčka tak nam povedz ako to teda je.....zatial to vnimam len tak, ze sa tu zisli zastanci halucinogennych drog a technik... 🙂 Jedna to tu div neospevuje a druhemu z toho uz mierne šibuška... 🙂

sardinka335
14. nov 2015

@michal3691 mišenko...tvoje teorie....vo vysledku su mi ukradnute. Prečo ostavať len pri LSD? Si nejaky chlap nie? S heroínom su vieš ake nirvány? Skoda ze len do času.... 😝

michal3691
14. nov 2015

@sardinka335 pretoze v zivote si hladam tu strednu cestu , nemusim byt riaditel podniku , ani nemusim mat najkrajsiu supu , ani najlepsie auto , staci mi normalna praca , obycajna a dobra zenska , auto co je spolahlive , a tak isto to je aj s tym ked si mam vybrat medzi realitou ( co je nuda ) a heroinom co je absolutna nirvana ( ale absolutna navykovost ) tak si vyberam strednu cestu , cize som chlap nejaky ale z mierou samozrejme .

vejula
14. nov 2015

@sardinka335 ja tu niečo ospevujem? Ak si si všimla uplne otvorene pišem o nebezpečenstve, ktoré pri užívaní LSD môže nastať, presne ako tu napríklad napísala leenki Ano flashbackyy môžu nastať po velm idlhom čase po jeho užití... Akurát asi na tvoj vkus nepišem s dostatočným dešpektom. Ty vieš akurát tak ironizovať a posmievať... A zato, že mám iný štýl písania, tak si ma zaradila k propagátorom užívania drog... Na tieto veci sa snažím pozerať nezainteresovane bez zbytočných predsudkov po preštudovaní výskumov, ktoré sa s LSD robili, ked to bolo ešte povolené.

sardinka335
14. nov 2015

@vejula s porovnávaním iluzie a reality si tu začala ty...ze ved aj my zijeme v akejsi iluzii tak čo sa čudujeme chalanovi. pomaly je to jedno či na droge a či bez nej nie? ..strana 5...
Zial, človek ktory s tym pracoval a osobne videl uz ma predsudky.

courage
14. nov 2015

@sardinka335 vidim, ze ty si schopna viest boje aj s celou planetou, aby si si presadila svoj nazor.

zita19
14. nov 2015

@malabiba vejula ma mozno nastudovane nieco malo z psychologie, urcite ma nastudovane viac ako ja ale nema nastudovane dost, rozhodne nie je akreditovany psycholog s patricnym vzdelanim, ona je len psycholog amater... Lebo spajat euforiu po narkotikach s euforiou vyvolanou hypoxiou (ktora nekontorlovana moze velmi rychlo rovnako tragicky ako predavkovanie drogami, ale to len tak na okraj) mne osobne pripada scestne. A miesat do toho jadrovu fyziku (inac part o teorii strun je velmi oblubeny u vejuli, uz ho pouzila par krat 😀 ) ?

vejula
14. nov 2015

@zita19 to nepíšem ja ale psychiater, ktorý priamo robil výskumy s LSD a ktorý sam holotropne dýchanie vyvinul. A on porovnáva tie stavy. Takže to nemam len tak z brucha, že vejula si sadla a zrazu ju niečo také napadlo. 😉 Ale ten pán ešte žije, má už síce svoje roky, možno keby by si mu skusila vysvetliť, prečo tie stavy nemôže porovnávať, určite svoj postoj k týmto veciam prehodnotí 🙂

@sardinka335 no a ved ano žijeme, to je normálne konštatovanie.

courage
14. nov 2015

@vejula pani zite19 to nevysvetlis, lebo iba ona ma pravdu a nic len pravdu. Amen :D Boh nam pomahaj 🙂

vejula
14. nov 2015

@zita19 a ešte čo sa týka fyziky tu som nemiešala do diskusie ohladom drog ale realtivity reality ako ju vnímame

zita19
14. nov 2015

@vejula miesala si ju do temy o drogach... Ale to v podstate nevadi, vsak mile spastrenie deja to bolo
@courage znova ti pripominam, ze toto je otvorena diskusia, kazdy moze prispievat kedy chce, ako chce a cim chce, pokial neporusuje pravidla. A ked sme uz nahodili take hlbokomyselne a tazke filozoficke uvahy, tak pravda je relativna. Takze sa podla toho riad.

vejula
14. nov 2015

@zita19 reagovala som na jeden príspevok nie na tému ako taku

michal3691
14. nov 2015

@vejula ano holotrop je fajn ale trva to tak 20 sekund s toho je clovek pri vedomi tak 5 cize si moc ani nepameta ze sa mal dobre 🙂
@zita19 ty si exper erudovany na vsetko ktory nikdy nic nevyskusal to uz sme sa dozvedeli , a ake uz len ty mozes mat skusenosti malo kto skusi pripadne berie sem tam ti o tom volaco povie stretavas sa iba z ludmi ktory nad tym stratili kontrolu ale neznamena ze tak dopadnu vsetci , ked by som robil na verologii ties by som si mal mysliet ze co sex to nejaka choroba a podobne ale takto veci nefunguju zato ze ty poznas iba ludi ktorych to znicilo neznamena ze to plati na vsetkych .

vejula
14. nov 2015

a nech mi nikto nehovorí, že títo na ničom nefičali

https://www.youtube.com/watch?v=BO6if8ZZjsY

... čo hovoríš
@michal3691

courage
Odpoveď bola odstránená
alaguema
14. nov 2015

@vejula ja ti fandím a súhlasím v tejto debate s tebou, ale podľa mňa je to plytvanie energiou.
Len ťa trochu poopravím, Grof holotropné dýchanie nevyvinul, ale odpozoroval od šamanov nejakej prírodnej kultúry a potom ho aplikoval, možno prispôsobil. Píšem to len preto, že sa opäť raz bavíme o niečom, čo je podľa všetkého veľmi staré a čo ľudia praktizovali dávno predtým, než sa o tom dozvedela západná civilizácia.

@zita19 HD sa prevádza pod dohľadom lekárov. Rovnako ako si asi nebudeš sama operovať slepé črevo (pri každej anestéze ti tiež ide o život), tak tak isto by nikto nemal túto techniku praktizovať na vlastnú päsť.

michal3691
14. nov 2015

@vejula je to mozne co ja ti viem 🙂 kazdy to ma inak 🙂

sardinka335
14. nov 2015

@alaguema na kazdom lepšom kurze jogy sa dostaneš k holotropnemu dychaniu ....ziadnych lekarov k tomu vyslovene nepotrebuješ.

robin_claire
14. nov 2015

@michal3691 nuz kedze tu riesis, ze ti co neskusili nemaju sudit...ked som mala 20-21 som si dala 2 krat hasis (bolo mi z toho akurat zle) a na jednej party som skusila LSD. bola to jedna otrasna skusenost, tie haluze trvali cely den a boli nechutne, este dalsie 2 dni som bola cela siva az zelena, podpisalo sa to aj na vyzore. nikdy viac
ak ti toto staci pre prijemny zivot, je mi ta luto....pre mna to bol otrasny zazitok....okrem mozno prvych 20 minut to bol des a este raz des