Priateľ a marihuana
Nazdar dievčatá, potrebovala by som poradiť, som s priateľom už nejaký ten čas, zatiaľ spolu nežijeme. Už keď som ho spoznala, vedela som, že mu tráva chutí a dá si, nechcem napísať, že sem-tam, lebo je to viac ako "sem-tam", nevadilo mi to, neni z toho sprostý, študuje, pracuje atď.
Pred nedávnom som mu povedala, že mi to začalo dosť prekážať a bola by som rada, keby s tým pomaly prestal a obmedzil to. Že mu nechcem dávať ultimáta buď ja alebo tráva. Povedal mi na to len to, že či ho už nechcem(?) ...
Nič sa nezmenilo, dokonca keď to znova načrtnem, len mi povie, že mu nemám kaziť náladu. Neviem čo mám robiť, ľúbim ho, ale toto mi vadí a som kvôli tomu smutná ...
Ešte som chcela dodať, že tu nemienim niekoho presviedčať, nech si každý robí, čo chce, iba som napísala svoj názor, že človek, ktorý potrebuje ako podporu pre uvoľnenie a zábavu marišku, alebo alkohol, u mňa nie je zrelým človekom, ako s partnerom by som s ním nerátala.
@sibalka21 teraz som sa super pobavila....ak si myslíš, že my dvaja sme mali skvelý život, tak si úplne vedľa, za posledné roky bolo toľko starostí a problémov, zdravotných, pracovných, o niektorých som písala v iných témach, no riešiť ich marihuanou ma teda v živote nenapadlo. Vlastne to ani nie je riešenie, len únik od nich a to sa dá aj na super koncerte, túre....ja ti tiež tvoj názor neberiem, len opisujem môj pohľad.
@betkary mne by to vadilo, ja by som s takým chlapom neostala... ešte tak na nejakom festivale, oslave, raz za čas - no dajme tomu, ale v bežný pracovný deň? a ja nikomu ultimáta dávať nebudem - poviem svoj názor, pokiaľ ho druhá strana neakceptuje, tak sa zariadim podľa seba...
@sibalka21 od problémov sa nemá utekať, problémy treba riešiť... a tráva veru nie je riešenie, tráva je len ďalší problém... tolerovala by si mu tabletky, alkohol? veď to je to isté, nie? tiež ľahko dostupné, tiež nachvíľu zahmlia problém... P.S. dúfam, že sadá za volant, keď si "vylepší" náladičku...
@mima4 to ze 99% ludi co sa tam ocitlo fajcilo aj travu (aj ked tomu cislu moc neverim), este neznamena ze to trava sposobila, takisto ako nesposobila uzivanie tvrdych drog ;)
Mne trava nevadi o nic viac nez alkohol - skor naopak. Vedela si ze huli od zaciatku, to je fakt. Druha vec je, ci si musi dat aj ked ste spolu sami, ked ho prosis aby nehulil - to by mi skor vadilo z toho dovodu, ci sa nevie mat fajn aj bez toho, ked vie, ze ti to vadi, ci je mu to prednejsie. U nas sa tiez huli dost, ale uz som to viac menej obmedzila len na stretnutia s kamaratmi a aj to tak, ze ked ho obcas poprosim aby si nedal, ze by som chcela mat s nim este pak normalny vecer pri zmysloch, tak si neda. Aj ked si ostatni daju. Takze raz za cas nevidim problem, aj s tym si si ho vybrala, problem je ze mu to je prednejsie nez tvoje prosby..
@libka1 nie je to droga ako taka. Podla studii sa na nej neda vytvorit zavislost, comu sice neverim lebo si myslim ze na kazdej droge sa da. Ale pokial ma clovek silnu volu viem z osobnych skusenosti ze sa tomu da predist a dokaze zit normalne aj kee si kazdy den da a viem ze zavisly nieje
@sibalka21 zodpovedný ako pre koho... pre teba možno, pre mňa nie... pre mňa zodpovedný a inteligentný človek nepotrebuje oblbovať svoj mozog žiadnymi látkami akože "uniká od problémov"... a prečo by nesadol za volant, keď je v dobrej náladičke? koľko je takých? prečo si mám myslieť, že práve ten tvoj je iný? lebo je tvoj? a ty si povedala? 😀 😀 😀
vieš, poviem ti tak - medzi záľubou a závislosťou je len veľmi tenučká hranica a často je prekročená bez toho, aby si to dotyčný a jeho okolie uvedomili...
@bubbble myslim si ze to vedia posudit psychiatri, ktori tam pracuju s tymi ludmi... Tieto veci nie su len nejakym subketivnym názorom..toto je realna prax....ktora len odzrkadluje vsetky mozne prieskumy. Marihuana paralizuje cloveka do urcitej miery.. a je spustacom roznych poruch
@sissy27 Preco by to bolo "unik od problemov", proste sa ludia odreaguju, a uvolni ich to, to je cele. JAsne, ze nehovorim o hulicoch co nic v zivote nedosiahli ani ich nic v zicote nezaujima okrem toho aby sa nahulili, ale zase az tak strasne to nie je, keby bolo, tak v niektorych pokrocilych statoch by to stale bolo ilegalne.
@libka1 dam si aj ja, aj ked uz cim dalej menej casto a v mensich mnozstvach - uz skor len tak "pre chut" 🙂 nejde mi ani tak o zabavu a zhulovanie sa do nemoty, z toho som uz vyrastla s pubertou. skor proste o otvorenie hlavy, uvolnenie.. rada potom malujem, vyrabam nieco, milujem sa.. vysledky su uplne ine. A pokial ide o nejakeho party smokera, tak rana su samozrejme lepsie nez po alkohole. 🙂
Nikoho na nic nenahovaram ani to neospravedlnujem (lebo nemam preco), svoj nazor som uz napisala vyssie 🙂
Ak sa neda vytvorit zavislost na marihuane, preco ju potom niekto doslova musi uzivat kazdy den alebo nie je ochotny sa jej vzdat? Navyse, kazdy zavisly na tvrdych drogach zacinal s marihuanou, kt mu casom prestala stacit. Nepodcenovala by som zavislost na marihuane, je to droga ako kazda ina.
@betkary ahoj. A skusila si zistit pricinu, preco fajci? Z frajeriny to asi nerobi, vsak? Nie je moc vytazeny? Praca, skola...
Moj najlepsi kamarat fajcil denodenne. Niekolko rokov. Neprepadol z toho do inej zavislosti, ako tu bolo spomenute. Dovod, preco fajcil bol jednoduchy - mal narocnu pracu, zil v zahranici, osobne trapenie zo straty najblizsich a fajcenie mu umoznovalo sa na veci pozerat inak, je to blbe ale vdaka marihuane dokazal spavat. A teraz? Je stastny, zenaty, obklopeny milujucimi ludmi a na travu uz ani nepomysli.
Skus s nim pokecat, zisti, preco fajci, co mu to dava, mozno otvorenym a uprimnym rozhovorom pridete na koren veci. Ak sa lubite, spolu to zvladnete. A reci typu rozchod a tak... nuz, ak mu chces pomoct, nevykasli sa na neho. Drzim palce 😉
No ja uz musim padat, ale fakt zaujimave citanie, dobra tema 😉
Urcite mrknite to Nota bene, nenapadne ma teraz meno toho hudobnika s ktorym tam je rozhovor, ale ja som to meno poznala aj predtym, je zname, ten to tam krasne zhrnul, vidiet ze si presiel peklom, ale dostal sa z toho elegantne a mozog mu to nevymlelo nastastie 😉 niektore jeho myslienky su naozaj vynikajuce...
@timea7 to je v poriadku, pretoze kazdy ma pravo na svoju volbu 🙂
@mima4
@rbabulka ja netvrdim ze ludia co beru tvrde drogy nefajcia travu, ani ze na nej "nezacinali". Len si nemyslim, ze trava je dovodom preco beru tvrde drogy. Takisto by sme mohli povedat, ze ked ludia co beru tvrde drogy aj piju alkohol, tak alkohol je dovodom preco beru tvrde drogy. Ja by som si napriklad nieco tvrdsie nikdy nedala, naopak poznam ludi ktori si daju, no u nich to nikdy nebolo takto - ze by boli zaryti odporcovia a trava ich "presvedcila".
@libka1 moj najlepsi kamarat bol na drogach, na velmi silnych drogach. A sam sa z tiho dostal po dvoch rokoch. Videl ze je z neho totalna troska a koli je silnej voli sa s toho dostal a ostal len na trave. Vela ludi ho odsudzuje za to ze bol narkoman ale ja ho obdivujem za to co dokazal, vzopriet sa sam sebe a akoncovat s tym. Preto asi tak strasne verim ze ludia nemusiq byt hned zavisly pokial si zahulia. Ale tak je pravda ze poznam takeho co ma dve deti nema ani na chleba ale kupuje si travu styri krat do tyzdna. Takych odsudzujem aj ja. Ale nie ludi ktory ziju normalny zivot, pracuju a normalne sa zaclenuju do spolocnosti 🙂

@sibalka21 OK, tvoj zivot, tvoj vyber, tvoja zodpovednost a tvoje dosledky 😉