Priateľ bol prvý raz u mňa doma a správal ako keby mu to tam patrilo
čaute, potrebujem od váš počuť pls čo si o tomto myslíte: mám nového partnera, sme spolu 3 mesiace a nejaké drobné... zavolala som ho ku mne domov, sme už v rokoch... on je štyridsiatnik, ja o nejakých pár rôčkov mladšia. jeho reakcia u mňa doma bola, že všade suverénne išiel pozrieť, bez toho že by som ho viedla, otvoril si dvere ešte dokonca aj dolu do pivnice a išiel si sám, prvý, ja za ním, inak tam som ho ani nechcela viesť, no on sa nepýtal. všetko prešmejdil, samozrejme aj okomentoval, servítku si pred ústa veľmi nedával. správal sa, ako keby mu to patrilo a navyše som mu niečo spomínala o prerábke jednej miestnosti v pivnici, čo mi má brat robiť, všetko sme si s bratom v podstate naplánovali dávno predtým. niečo som tomuto spomínala a on hneď že no tak takto: to sa bude robiť takto a takto, už sa išiel ponúkať ako to môže spraviť, pritom som ho o nič nežiadala, lebo minule keď mi aj voľačo pomohol, stále mi to pripomína ako on mi pomohol a hento toto... tak ja som od neho nič nežiadala ani by som nechcela by sa do toho púšťal, lebo by som to mala potom od neho na tanieriku, rátam... no bolo to zvláštne to jeho správanie. ako by ste reagovali? správali / správajú sa aj vaši chlapi tak??
Ale ste spolu 3 mesiace,nie 3 roky. Ved je to cudzi clovek. A za taku kratku dobu nema PRAVO sa takto spravat,ze to uz je JEHO
A urcite by som mu nedovolila nic prerabat
Vies co a ja budem ina ako ostatne , nech pride , vsetko porobi a potom sa s nim rozid ked sa tak hrnie do roboty 🤣🤣🤣
A zamestnanie ma ake? Nie je nejaky murar/stavbar/obkladac, ze by to zo seba vzdy vyvalil v ramci ,,profesijnej deformacie,, bez toho, aby vedel alebo uvedomoval si, ze to je nevhodne, drze, cez ciaru? Vsima si veci, ktore si bezne clovek ( dokonca na navsteve) , ktory nie je od fachu nezhodnoti hned a nevsima si ich, preto ma to napadlo.
Ja mam pocit,ze ti liezol na nervy uz predtym a teraz to len doklepol..uz tvojim prvym prispevkom,ze ti pomohol a stale ti to vyhadzuje..nieje to pekne od neho,ale ani normalne spravanie z tvojej strany.normalne akoze v normalnom vztahu.ukonci to,lebo aj tak by to nikam neviedlo a to vobec ani nie preto,ze ti presmejdil cely dom.ale proste preto,ze ti lezie na nervy :D
@andrea78 nie je práveže, ale on si teraz prerába dom takže je možné že preto si to tak všíma všetko... ale dosť nevhodne ☹
No to nevhodne nepochybne je, mne to len napadlo, lebo taki majstri su castokrat najmudrejsi, arogantni, so sebavedomim a drzostou, ze clovek oci guli😂 Hned som si tu prehliadku domu predstavila😄
No a ku nemu len tolko, ze ja byt v tej situacii, tak v tom vztahu nepokracujem. Toto jeho spravanie bude standartom, v kazdej oblasti.
autorka, to čo opisuješ o 9:39 😀 tak toto je akoby môj manžel. ale je to manžel a poznáme sa už 6 rokov... on si to tiež ihneď všimne a ihneď koná. keby bol na začiatku vzťahu, je to džentlmen a určite by šiel so mnou radšej niekam na večeru a kúpil víno, než by riešil nedostatky na dome. možno ten tvoj je len taký neokrôchanec, ktorý si v zápale prerábky svojho domu (ako píšeš o desiatej), všíma viac tieto hlúposti než teba. takže by si mu mala asi povedať, že máte predsa "rande" a že ste spolu za iným účelom, než prerábať hoci len slovami tvoj dom. keď ani potom nepochopí, tak neviem 🙂
ale inak, ako chlap, ktorý to naozaj vie zrealizovať a urobí naozaj kvalitnú robotu, je do života dobrý... už len dohodnúť odkiaľ-pokiaľ a zvážiť, nakoľko ti je alebo nie je celkovo sympatický, čo chémia a tak....
ono píšem trošku inak, než včera, ale aj tvoj úvodný príspevok znel ostrejšie a mal menej info konkrétnych, než ten dnešný...
Asi budem jedina co to tak tragicky neberie. Nechapem naco ho volas k sebe ked sa ti nepaci, ze si vsetko pozera a komentuje. To je taka povaha, to nezmenis, pre to nemusi byt zly clovek. Podla toho co pises mi to pride, ze ti chce pomoct a aj to ti vadi. Co by zato niektore dali aby mali partnera sikovneho a vedel aj nieco urobit. Nemam z teba pocit, ze ho beries ako svojho partnera. Jeho pritomnost ti tam ocividne vadi a nebude zrejme len preto ze tam smejdi.
Na rovinu by som sa ho spýtala, že keď sa pôjdem pozrieť na jeho dom, či mu môžem povedať svoje postoje a čo by som si inak predstavovala 🤷 aby pochopil. Ako za mňa to je v pohode, že je akčný, ale trošku skoro na 3 mesačný vzťah.
@0kristina0 presne tak
@0kristina0 sme dve. Ja si myslím, ze je to v povahe.
Autorka, pises o blbom pocite. Ak uz je taky pocit, tak to rovno ukonči
Najprv som sa chytila za hlavu a pomyslela si utekaaaaj, ale ak práve prerába svoj dom a je to taky kutil co tým ozaj žije a ma dojem, ze je v tom momentálne dobrý, tak by som zvažila aj možnosť, že to myslí dobre a úprimne ti chce pomôcť, aj keď forma je otrasná.
Podla mna panko trocha machruje a chce ta zaujat a vytiahnut sa pred tebou, toto urobim, toto viem, aj hento viem. Len to robi takym buranskym sposobom.
Ak ti to nevyhovuje, po 3 mesiacoch vztahu ho lahko zrusis.
A ty si u neho tiež bola? Možno nabudúce, keď tam pôjdeš, povedz robotníkom, že nech to urobia inak, ako sa to tebe páči...ale to by bola tak posledná návšteva
Len tu ide o určitý takt, slušnosť, keď som u niekoho 1x, ale aj viac krát na návšteve, je vrchol neslušnosti mu to komentovať, ja si to vôbec ani len neviem predstaviť. On nemá 4 roky, je to zrelý muž, ktorý by už asi mal mat ako-tak vyvinutý intelekt, aby vedel, že pokým sa ho niekto vyslovene neopýta, pripadne nechce radu, jeho komentáre sú absolútne nevhodné. Len toto chovanie má veľa egocentrikov, ktorí si myslia, ze oni sú to Slnko okolo ktorého sa všetko točí. Ešte verím tomu, ze je typ- ja si kdruhym možem dovoliť/povedať čokoľvek, ale keby sa niekto takto správal ku mne, tak som urazený na celý svet. On je len mentálne jedno nevychované malé decko.
Rozíď sa s ním. Z krátkej cesty.
Aspoň si videla akého chlapa nechceš, keca a nič neurobí ,choď z kratšej cesty ,TOTO doma nepotrebuješ
Môže prerábať dom, môže byť sám murár a aktívny i akčný človek, ale v tvojom dome sa prinajmenšom mal opýtať Teba, či môže pozrieť..., nevadilo by Ti, keby sa pozrel.... - rešpektovať Tvoj názor, teda názor a postoj majiteľky domu. Proste spoločenské správanie a rešpektovanie druhého 0 bodov.
Pošli ho ku mne, ja by som sa potešila takému aktívnemu šikovnému chlapíkovi. Keď chce, nech porobí
@jarmilaj nuž.. neboj, že by to bolo len tak.. mám pocit uňho, že po rozchode by poslal dodatočne faktúru na práce.
Nám je ťažko hodnotiť váš vzťah na základe jedného príspevku. Chápem ženy, ktoré sa snažia na to pozrieť z iného uhla a ponúknuť alternatívu. Vzťahy by sa nemali len tak zahadzovať. Ale 3 mesiace? Veď to vlastne ani nie je vzťah. To je len také zoznamovanie, oťukávanie sa navzájom. Vráť sa z kratšej cesty. Jednoducho povedané, keď ti ten chlap už na samom začiatku nevyhovuje a blikajú ti všetky kontrolky, tak sa naňho vykašli.
Utekaj od neho. Normálne to nie je. U nás v rodine síce medzi sebou sa všade správame ako doma, ale u cudzích si to nedovolíme. Napríklad moja svokro to tak nemá. Jednoducho to nemá rada, keď si vyberiem hrnček, lyžičku,… tak to rešpektujem. Keď je doma, tak ju nechám nech ma obskakuje. Keď doma nie je a viem, že svokrovi to nevadí, práveže je rád, že ma nemusí obskakovať, tak sa obdlúžim sama. Ale napríklad vôbec by som si nedovolila šmírovať im po byte, po skrinkách, pivniciach,… ja viem, že každá rodina má iné zvyklosti fungovania a treba to rešpektovať. A hlave nanarúšať niekomu jeho súkromie. Ale toto čo si popísala mi príde extrémne, nezvorilé a trošku aj sebecké z jeho strany.
Jediné čo by som ti mohla poradiť je rozhovor sním. Sadnúť si a vysvetliť mu milo že ti to nebolo príjemné a pokiaľ ho sama nepožiadaš tak nech neplánuje zmeny na tvojom dome. Nech si prerába svoj dom ako chce a tvoj nech nechá na teba. Tiež by som mu povedala že keď ti niečo pomôže a potom ti to má vyčítať tak o to nemáš záujem. Presne to poznám lebo môj muž má tiež takú vlastnosť že niečo mi dá a potom mi to vyčíta. Je to veľmi nepríjemné a ešte môj mi je schopný hovoriť keď mi niečo dá alebo pomôže že aký je úžasný a ako môžem byť rada a šťastná že ho mám. Keď sa takto správa chlap občas tak mavneš rukou ale keď to trvá niekoľko rokov tak už je to poriadne na psychiku. Pozor nato. Musíš si sním sadnúť a povedať si niake pravidlá teraz nazačiatku aj keď sa urazí. Veď jeho to za pár dní prejde ;) držím palce
...on je aj tak zvlaštny, taký sebestredný, on vie všetko najlepšie. každý sme nejaký ale takéto správanie mi lezie na nervy asi to nebudem do budúcna vedieť tolerovať. chýba mu zdvorilosť, aspoň troška skromnosti, pokory... otras.... :-/
...akože on mi ide vyvárať a kvety mi nosí a na druhej strane sa správa ako totálny chruňo... tie kvety by som kľudne nepotrebovala keby sa radšej správal troška úctivejšie.. ale on si asi myslí, že keď mi týmto zalepí oči, tak ja budem šťastná. je to hulvát, čo mu nerobí problém na ženu zhúknuť. má otrasnú povahu inak, čím dlhšie ho poznám. a ešte mi bude vyčítať, že ho neviem rešpektovať 😀 a klamem ho lebo som mu hovorila ako ho ľúbim. mám dosť, no zvažim dalsie stretnutie ešte ufff
Presne si to viem predstaviť o čom píšeš, mame takého rodinného príslušníka. Kvôli tej osobe som návštevy eliminovala na úplne minimum - 1x za rok. Presne tak - sebestredna osoba, všetko vie najlepšie, všade bola a kde nebola, tam sa chystá, druhým povie čokoľvek bez ohľadu, ze to dotyčného zasiahne, ku nej keby si niekto dovolil podobne, tak to je už koniec sveta, úplne nevychovana osoba bez známok slušnosti a o empatii už ani nehovorim. A keď sa aj stretneme ten 1x v roku, idem tam so sebazaprením a vždy sa z tej návštevy iba spamatavam ešte určitý čas, kedy vždy nechápavo krútim hlavou ako môže byt niekto tak drzý a k druhému si toľko dovoľovať. A aj keď si myslim, ze ma v správaní už nič neprekvapí, tieto osoby veru dokazu byt veľmi kreatívne.
teda neviem, či sa niektorej z vás stalo, že ste sa za svojho chlapa museli hanbiť... my sme teda spolu krátko ale keď tak nad tým uvažujem, hanbila by som sa s ním aj do spoločnosti voľakde íst, ešte by mi hanbu narobil keby sa na mňa osopí pred druhými... preboha... on mi povie že on vie že moc kecia a že by nemal toľko rozprávať a potom bum a šplechne mi niečo nepríjemné do ksichtu 😀 omg!

@timing vieš ale on mi príde tak, že sme spolu, sme partneri, tak máme pred sebou všetko zdieľať, on sa robí ako keby som mu už neviem ako patrila....