icon

Mám strach z nového suseda? Čo robiť?

16. máj 2026

Nedávno sme sa prisťahovali a nezdá sa mi jeden sused. Začínam sa ho báť, je dosť divný. Prvý deň sa správal normálne mali sme bežné debaty cez plot. Druhý deň sme s otcom išli na prechádzku a zastavil nás. Núkal nám jedlo a alkohol. Nechceli sme a otec so slušnosti 1 vypil. Potom, čo som ja odmietla tiež alkohol mi ponúkol čaj. Chcel aby som išla dnu k nemu, zatiaľ čo otec sedel vonku. Dnu v jeho dome som sa cítila divne aj keď bol otec hneď vonku na jeho dvore. Hrozný neporiadok mal a začal mi ukazovať svoj dom a nevšímaj si ten bordel a že tu mám posteľ ja som začala spätkovať, že idem von a on my chcel ukázať pivnicu a mám uhádnuť čo v nej chce mať. Ja som išla k otcovi a s ním sme sa išli pozrieť do pivnice. Vravel vraj chce mať bazén v pivnici. Bolo to bizarné a aj keď som tam bola s otcom bála som sa, že nás oboch ovalí po hlave. Potom sme odišli a ja som bola rada, že sme živí obaja. Na ďalši deň sme sa podvečer vracali s otcom z nákupu a sused veľmi chcel debatiť. Počas rozhovoru priznal väzbu za drogy vraj vyrábal pervitín, ďalej ozprával, že videl mimozemšťanov a ukazoval mi kde ich videl a vraj boli 3. Potom mi dával divné otázky. Najviac ma zarazila otázka kde v noci spím. Neodpovedala som mu tak sa ma 2x na to spýtal. Mám z tohto človeka divný pocit.

Strana
z2
andreatytler
16. máj 2026

@anonym_autor No sila. Necudujem sa ze sa ho bojis. Aj ja by som sa bala. Skus sa skamaratit s inymi susedmi a opytaj sa na neho. Myslim ze sa tak sprava ku kazdemu. Mono budu vediet ako na neho.

weronka31
16. máj 2026

Prosim porozpravaj o svojich pocitoch svojmu otcovi! Neviem aky mate vzajomny vztah, ale je dolezite aby vedel ze prezivas strach! On je tu na to aby ta chranil!

autor
16. máj 2026
@weronka31

Prosim porozpravaj o svojich pocitoch svojmu otcovi! Neviem aky mate vzajomny vztah, ale je dolezite aby vedel ze prezivas strach! On je tu na to aby ta chranil!

@weronka31 on mi povedal že to preháňam. No priznal že je divný ani jemu sa nepáčila tá basa a mimozemšťania. Vraví, že je to neškodný blázon čo bude mať bazén v pivnici.

catherin4
16. máj 2026

No zrejme ma schizofreniu ked vidi mimozemstanov, no nezavidim ti takeho suseda. Drzat sa od neho co najdalej, nerozpravat sa s nim

xsuzannex
16. máj 2026

Preco si s nim sama sla do jeho domu?

anonym_ac38d5
17. máj 2026

Poznam jedného vylieceneho narkomana. Teraz je ešte viac divný, ako keď bral drogy😂 spis v dome, úplne by mu taká odpoved mohla stačiť…. Nabuduce by som s ním viedla už len zdvorilostné debaty spoza plota a snažila by som sa ich čo najviac skrátiť. “Prepáč, utekám na wc”. Alebo variť, niečo chystať do skoly/prace….

anonym_1d1c9b
17. máj 2026

Stary, mlady? Ty mas kolko rokov? Kazdopadne, prestat rozvijat "kamaratstvo".

anonym_a1d412
17. máj 2026

Opakuj si to, čo tu na koni často čítam - duševné choroby sú rovnaké ako všetky ostatné a má ich dnes skoro každý, ako napríklad alergie. Len hlupák sa ich bojí a má predsudky. Títo ľudia sú veľmi fajn, zvládajú všetko ako zdraví a zaslúžia si priateľov a aj lásku, dokonca som čítala, že im tu niektoré ženy odporúčali mať aj deti. Skús si teda so susedom začať vážny vzťah, určite má o teba záujem a určite to dobre skončí.

doriiis
17. máj 2026

Však sa mu len pozdrav a choď ďalej. Nerozprávaj sa s ním a už vôbec k nemu nechod

citronove_koliesko
17. máj 2026

Kolko mas rokov?

anonym_7823e5
17. máj 2026

@anonym_autor inac, ked sa niekam stahujem troska overujem a pytam sa na okoli. kto kde byva...Prave preto taketo priprady...

anonym_e9806f
17. máj 2026

Možno ešte stále frčí na nejakých drogách. Preto tí mimozemšťania. Určite by som k nemu nechodila na návštevy. Keby ti dal niečo vypiť, to čom nebudeš vnímať realitu? Vieš, čo mu, bláznovi, napadne?

anonym_af7d77
17. máj 2026

Odzdrav a ignoruj. Tvar sa že ho nevidíš, rob si svoje a otcovi povedz že sused ti nesedí a nech dáva pozor, nech sa aspoň pár mesiacov nekamarati, nepustí si ho k telu, ani na návštevu do domu, na pozemok. V okolí sa popytaj na suseda.

petronelag
17. máj 2026

Vôbec k nemu nechodte do jeho domu, povedzte, že nemáte čas a celkove by som s nim komunikovala čo najmenej, ani vy ho nepustite do vášho domu, vyzerá, že nie je v poriadku.

januska12323
17. máj 2026

@anonym_autor prestaň s ním debatovať a už vôbec k nemu nechoď, veď je to úplne cudzí človek. Stačí povedať dobrý deň a ísť domov.

anonym_1a6ebc
17. máj 2026

Teda nechápem, kam si sa to pristovahovala. Ja keď som kupoval byt, tak som si preklepol aj susedov. Ty evidentne nie a tu máš následok. Z toho čo píšeš asi nebývaš v nejakej satelitnej radovkovej výstavbe kde sú to hlavne mladé rodiny, ale skor v klasickej dedine a tento tvoj sused žije v nejakom starom baráku. A to ťa nenapadlo si zistiť okolie že tu môže byť problém? A chlapa máš kde? To tam bývaš s otcom? 😀 Tak ako je divný ten tvoj sused, budeš aj ty divná.

anonym_dceb92
17. máj 2026

@anonym_autor nemala si s nim ist dnu do domu. Hlavne, ak otec nesiel.

autor
17. máj 2026
@anonym_a1d412

Opakuj si to, čo tu na koni často čítam - duševné choroby sú rovnaké ako všetky ostatné a má ich dnes skoro každý, ako napríklad alergie. Len hlupák sa ich bojí a má predsudky. Títo ľudia sú veľmi fajn, zvládajú všetko ako zdraví a zaslúžia si priateľov a aj lásku, dokonca som čítala, že im tu niektoré ženy odporúčali mať aj deti. Skús si teda so susedom začať vážny vzťah, určite má o teba záujem a určite to dobre skončí.

@anonym_a1d412 a neškodný čudáci končia vo väzení? Ktovie za čo ho zavreli. Možno za drogy a možno aj za niečo iné. Mne príde ako úchlák... Neodsudzujem ho za to že má psychické problémy, ale za jeho kriminálnu minulosť.

autor
17. máj 2026
@anonym_1d1c9b

Stary, mlady? Ty mas kolko rokov? Kazdopadne, prestat rozvijat "kamaratstvo".

@anonym_1d1c9b ja mám pred 30. On je 50 s pivným bruchom.

autor
17. máj 2026
@anonym_e9806f

Možno ešte stále frčí na nejakých drogách. Preto tí mimozemšťania. Určite by som k nemu nechodila na návštevy. Keby ti dal niečo vypiť, to čom nebudeš vnímať realitu? Vieš, čo mu, bláznovi, napadne?

@anonym_e9806f presne to ma napadlo keď povedal, že sedel.

autor
17. máj 2026
@anonym_1a6ebc

Teda nechápem, kam si sa to pristovahovala. Ja keď som kupoval byt, tak som si preklepol aj susedov. Ty evidentne nie a tu máš následok. Z toho čo píšeš asi nebývaš v nejakej satelitnej radovkovej výstavbe kde sú to hlavne mladé rodiny, ale skor v klasickej dedine a tento tvoj sused žije v nejakom starom baráku. A to ťa nenapadlo si zistiť okolie že tu môže byť problém? A chlapa máš kde? To tam bývaš s otcom? 😀 Tak ako je divný ten tvoj sused, budeš aj ty divná.

@anonym_1a6ebc no priznám, mala som si okolie viac preklepnúť. Vedela som, že tam nebývajú rómovia, ale mala som si viac zistiť. A takže preto, že momentálne nemám priateľa som divná? Mala som toxický vzťah a nechce sa mi hneď do ďalšieho. Takže to je akože nenormálne pre teba.

bielasovicka
17. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_1a6ebc no priznám, mala som si okolie viac preklepnúť. Vedela som, že tam nebývajú rómovia, ale mala som si viac zistiť. A takže preto, že momentálne nemám priateľa som divná? Mala som toxický vzťah a nechce sa mi hneď do ďalšieho. Takže to je akože nenormálne pre teba.

@anonym_autor chod sa popýtať druhých susedov, že čo ti povedia, a co môžeš ešte očakávať od tohto dementa. Fú no nezávidím ti 🙈

autor
17. máj 2026
@bielasovicka

@anonym_autor chod sa popýtať druhých susedov, že čo ti povedia, a co môžeš ešte očakávať od tohto dementa. Fú no nezávidím ti 🙈

@bielasovicka najviac sa stretávam s jedným susedom je to taký slušný deduško. Ten vyzerá, že pozná všetkých, ale nechcel sa vyjadriť k tomu. Povedal, že nie je klebetný a nechce nikoho ohovárať. Viac mi nepovedal.

malapepka
17. máj 2026

Ja by som nerobila zatial paniku. Ok, bola chyba ist k nemu na dvor, do domu, ale co uz, stalo sa. Nemohla si vediet. Na druhej strane ti tato ,,navsteva,, otvorila oci a vies, s kym mas do cinenia. Takze mozno aj dobre.
Udrziavaj odstup, ziadne debaty. Iba sa maximalne pozdravit. Poprosit aj otca, aby sa s nim prilis nedruzil, nenavstevoval. A urcite aby ho otec nepozyval k vam, ani na dvor.
Ty si normalne zi, rob akoby neexistoval. Ak sa ti da, medzi vase pozemky zasad nejake rastliny, ktore by zakryvali vyhlad. Ak sa stretnete, nemusis sa s nim rozpravat. Nemusis odpovedat.

bielasovicka
17. máj 2026
@anonym_autor

@bielasovicka najviac sa stretávam s jedným susedom je to taký slušný deduško. Ten vyzerá, že pozná všetkých, ale nechcel sa vyjadriť k tomu. Povedal, že nie je klebetný a nechce nikoho ohovárať. Viac mi nepovedal.

@anonym_autor dobre, tak už k nemu nechoďte aj keby co bolo, a povedz aj otcovi, s tým človekom nebude niečo v poriadku. A hlavne ho nevolajte k sebe.
Tiež by som sa bála

autor
17. máj 2026
@bielasovicka

@anonym_autor dobre, tak už k nemu nechoďte aj keby co bolo, a povedz aj otcovi, s tým človekom nebude niečo v poriadku. A hlavne ho nevolajte k sebe.
Tiež by som sa bála

@bielasovicka u nás zatiaľ nebol a otcovi som povedala že mám z neho zlý pocit. Síce vraví, že preháňam, ale že ak s ním mám problém tak že sa s ním ani on nebude baviť.

bielasovicka
17. máj 2026
@anonym_autor

@bielasovicka u nás zatiaľ nebol a otcovi som povedala že mám z neho zlý pocit. Síce vraví, že preháňam, ale že ak s ním mám problém tak že sa s ním ani on nebude baviť.

@anonym_autor super. Treba ho ignorovať.

andreatytler
17. máj 2026

@anonym_autor Ja by som sa hlavne bala ze sa pokusi ta ocumovat v noci ked sa pytal kde spis. Ja by som dala kamery na dvor. Vies preco sa odstahovali predominantly majitelia? Opytaj sa na to realitneho maklera ak ste kupovali cez neho

petronelag
17. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_autor Radšej budte opatrní, aj k ostatným v dedine, treba ich najprv spoznať.

lubmar
17. máj 2026

Jednoznacne si dajte kamery na pozemok,aj viacero, niektore kludne len atrapy,ale riadne okato ich instalujjte,aj sa pred nim o nich zmiente,ze budete mat okolo celeho domu,aby ho to odradilo snorit okolo domu. Taketo typy vedia byt nebezpečné,vobec by som to nebrala na lahku vahu🫤

Strana
z2