icon

Priateľ chce, aby som sa zbavila môjho psa

11. apr 2022

Ahojte,
ja už neviem čo mám ďalej robiť, tak skúsim napísať sem. Mám 3 roky priateľa, doteraz sme sa iba stretávali niekoľkokrát týždenne až sme sa rozhodli, že je čas to posunúť ďalej a plánujeme spoločné bývanie. Priateľ je slušný, nenadáva, má dobrú prácu, nepije, nefajčí, nebije ma, športuje a dobre vyzerá, je veľmi inteligentný, máme vyriešenú otázku svadby, detí, vierovyznania, rátame spolu do budúcnosti. Problém však je, že mám psa už 8 rokov, prežil so mnou toho veľa, vychovala som si ho od malého šteniatka, vydrží sám keď som v práci a doteraz s ním v byte nebol žiadny problém. Ku mne sme nechodili práve kvôli psíkovi, lebo priateľ sa bojí psov. On má fóbiu, nedokáže s ním vydržať v jednej miestnosti, že vraj by sa bál že by mu v noci ublížil. Ono je tam tých problémov viac, že vraj pre neho je pes v novom byte no go, totálne narušenie súkromia. Argumentoval mi chlpami všade, že keď nebudeme doma bude nám oblizovať veci, ňuchať nohy v noci, capkať po podlahe a že či vôbec viem, že keď je sám doma, tak môže zavýjať a budú nás neznášať noví susedia a že mu smrdí psí pach a keď budeme chcieť ísť do domu, tak byt po psovi budeme mať problém predať a on jednoducho odmieta žiť so zvieraťom v byte a už vôbec nie, keby nám pribudne nový člen rodiny, lebo psa by pri bábätku nenechal samého ani na sekundu. Ja sa samozrejme svojho psa vzdať nechcem ani za nič, rodičov už nemám a žiadna kamarátka nie je ochotná si ho vziať, že by som ho navštevovala a ani by mi to nevyhovovalo, takže buď budem trvať na svojom a bude pravdepodobne nasledovať rozchod, alebo môj psíček milovaný pôjde do útulku. Boli by ste sa ochotné vzdať svojho zvieratka, časti svojho života, kvôli chlapovi? Alebo existuje vôbec iné riešenie? Na dom so záhradou momentálne peniaze nemáme.

hyta
13. apr 2022

@evelyn246246 Hm, mne sa zasa zastavuje rozum nad ľuďmi ako si ty.

nika523
13. apr 2022

@hyta presne tak aj mne

nika523
13. apr 2022

@evelyn246246 a čo robíš s tými psami keď si ich nepúšťaš do domu, načo ich máš? A keď neuprednostníš psa pred partnerom napr. to keby ti chlap povedal že buď ja alebo pes a nemáš ho kde dať ako autorka tak čo ho donesieš do útulku? Ale tam ti psa nevezmú lebo všetky sú preplnené tak ho priviažeš v lese alebo čo by si spravila?

nika523
13. apr 2022

@evelyn246246 či ako si to myslela s tým uprednostnením, autorka dala jasnú otázku či sa má zbaviť psa a nemá ho kam dať

laska86
Autor odpoveď zmazal
laska86
13. apr 2022

Ja moju pusinkujem aj o polnoci...a je to najuprimnejsia spolocnicka❤😂

laska86
13. apr 2022

100ludi 100nazorov😉

laska86
13. apr 2022
evelyn246246
13. apr 2022

@nika523 ja som nepovedala aby dala psa hned do utulku ako nejaku vec, ale najst ine riesenie.. ale nie , ze hned posle do pecka partnera pre zviera ...moze ho napriklad dat rodicom na zahradu alebo podobne.. ale je to jej vec co urobi .. ak chce nech si necha len psa..;)

nika523
13. apr 2022

@evelyn246246 čítala si príspevok autorky? Rodičov už nemá a nemá toho psa kde dať

nika523
13. apr 2022

@evelyn246246 len som chcela vedieť ako si to myslela s tým uprednostnovaním napr. pred partnerom. Každý majiteľ psa je povinný sa postarať o neho a je trestné sa zbaviť psa, do útulku ho nevezmú lebo tam berú túlavých psov a nie takých čo majiteľa majú a pre niečo si zmyslia že už ho nechcú alebo nemôžu mať a podotýkam že autorka už psa má a je povinná sa o neho starať a nie že si teraz ide kupovať psa napriek tomu že jej partner neznáša psov tak reči o uprednostnení sú len dristy

mimikarol
13. apr 2022

Škoda že nevieme aké je to plemeno. Asi je to tajomstvo, lebo už viac sa nás na to pýtalo....Ja ho chápem, ak je to napr rotvajler, tak s ním by som ani ja nebola v jednom byte. To by som radšej ukončila vzťah. Mne tiez príde nehygienické mať v byte psa. Ešte malé plemeno ok, ale veľké...to by som nedala

nika523
13. apr 2022

@mimikarol je jedno aké je to plemeno toho psa mala dávno predtým ako sa spoznali, ten pes je tu a on by od nej nemal žiadať niečo také že ho má dať preč keď vie že ona ho má rada a čo pre ňu znamená a keď ju ľúbi a nie je sebec dávno si mal nájsť cestu aj k jej psovi

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
evelyn246246
13. apr 2022

@nika523 tak potom nech si vyberie ... bud pes alebo partner...oboch mat nemoze podla jej slov :D

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
kittykat22
13. apr 2022

Ja milujem psov cudzich ludi. Hladkam kazdeho psa od susedov, hovorim im ze je ten pes krasny - lebo fakt je pre mna krasny. Psikovia su roztomile rozkosne zvierata ktore prinasaju mraky radosti. Ale doma by som psika nikdy nemala. Nevonia mi 🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️

adriannasvk
13. apr 2022

Ja som psickar od malicka, ale velkych psov sme mali vzdy na dvore u starkej kde mohli behat. Doma sme mali max yorkshira. Suseda mala v byte labradora a srst som mala v byte aj ja. 😅 ja aj chapem tvojho priatela,ti,ktori nie su zvyknuti na psy tak im smrdia a tie co maju hustu srst fakt smrdia nech robis co chces. Clovek,ktory nikdy nebyval so psom tak si tazko zvyka,ze ho nieco stale rusi,vsade su chlpy atd....mas pred sebou tazke rozhodnutie. Najlepsie by bolo keby si ho mohla dat niekomu kto ma velky dvor,je blizko a mozes ho chodit vencit pravidelne. Pes je naozaj ako clen rodiny. Jedine keby ste sa stahovali do mensieho domu namiesto bytu,tak by si sa nemusela psa vzdat.... alebo potom pockat a kazdy zit u seba kym psik uz nebude. Ked si tak velmi dobre rozumiete a mas pocit,ze je nenahraditelny. Len nerozumiem tomu,ze ked si ty vedela,ze neznasa psy a on vedel,ze mas psa preco ste sa vobec dali dokopy....

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
ghostsgirl
13. apr 2022

@zoro9836 tak ako sorry, ale to ci si chovatel je dost zasadna informacia...hlavne ked niekto neznasa psy a ten druhy ma velkeho psa, ktoreho sa nemieni v budúcnosti vzdat...to je tak, ked kazdy hladi len na seba a ostatne mu je jedno

adriannasvk
13. apr 2022

@zoro9836 vsak nevravim o prvom rande 😅ale su spolu niekolko rokov a myslim si,ze je velmi vhodne vediet o tom druhom z coho ma najvacsi strach alebo ci ma domace zviera a ak ano ake atd cim skor...neviem ako ty ale k nam ked pride navsteva tak upozornim,ze mame domace zviera ci je to ok,ci sa neboji. Ak ano zviera zavriem do druhej izby alebo dam na dvor. Mna by slak trafil keby pridem na navstevu, mam panicky strach z hadov ci pavukov, domaci mi nepovie,ze nieco take ma a ja to tam uvidim,v zivote by som do toho bytu nevosla, keby som to vedela.

tncka
13. apr 2022

Ja by som sa vzdala skor chlapa ako zvierata

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
zoro9836
Odpoveď bola odstránená
ghostsgirl
13. apr 2022

@zoro9836 tak ale ,,cudzí,, ludia aby riesili to, ze niekto sa nezodpovedne zbavi psa ...ale tak lepsie ako ho vyplestit von, avsak stale nezodpovedne...toto by mala byt alternativa pri napr. umrti majitela, ale nie, ze novy frajer ma nechce so psom, tak cau...ked si kupujem psa, tak navzdy

jana_vaj
13. apr 2022

Psa by som sa nevzdala. Za žiadnych okolností, keď ho mám dlho, mám k nemu citové puto. Chlap ťa môže opustiť, sklamať, ale pes nie.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
lucka114
13. apr 2022

Nikdy by som sa nevzdala svojho psa, mačky, čohokoľvek, kvôli chlapovi ....

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
jana_vaj
13. apr 2022

@zoro9836 Ale ja nehovorím, hľadať kompromisy, nejakú zhodu to áno, veď vzťah je o tom proste hľadať riešenia. Ale keby prišiel za mnou priateľ, že teda on sa bojí psa, nech sa ho zbavím alebo niečo, tak to proste nie. Bola by som ochotná ustúpiť aby pes nechodil do spálne aby nebol na gauči, aby len v pelechu. Ale to musia chcieť obaja urobiť nejaký kompromis.