Priateľ chce, aby som sa zbavila môjho psa
Ahojte,
ja už neviem čo mám ďalej robiť, tak skúsim napísať sem. Mám 3 roky priateľa, doteraz sme sa iba stretávali niekoľkokrát týždenne až sme sa rozhodli, že je čas to posunúť ďalej a plánujeme spoločné bývanie. Priateľ je slušný, nenadáva, má dobrú prácu, nepije, nefajčí, nebije ma, športuje a dobre vyzerá, je veľmi inteligentný, máme vyriešenú otázku svadby, detí, vierovyznania, rátame spolu do budúcnosti. Problém však je, že mám psa už 8 rokov, prežil so mnou toho veľa, vychovala som si ho od malého šteniatka, vydrží sám keď som v práci a doteraz s ním v byte nebol žiadny problém. Ku mne sme nechodili práve kvôli psíkovi, lebo priateľ sa bojí psov. On má fóbiu, nedokáže s ním vydržať v jednej miestnosti, že vraj by sa bál že by mu v noci ublížil. Ono je tam tých problémov viac, že vraj pre neho je pes v novom byte no go, totálne narušenie súkromia. Argumentoval mi chlpami všade, že keď nebudeme doma bude nám oblizovať veci, ňuchať nohy v noci, capkať po podlahe a že či vôbec viem, že keď je sám doma, tak môže zavýjať a budú nás neznášať noví susedia a že mu smrdí psí pach a keď budeme chcieť ísť do domu, tak byt po psovi budeme mať problém predať a on jednoducho odmieta žiť so zvieraťom v byte a už vôbec nie, keby nám pribudne nový člen rodiny, lebo psa by pri bábätku nenechal samého ani na sekundu. Ja sa samozrejme svojho psa vzdať nechcem ani za nič, rodičov už nemám a žiadna kamarátka nie je ochotná si ho vziať, že by som ho navštevovala a ani by mi to nevyhovovalo, takže buď budem trvať na svojom a bude pravdepodobne nasledovať rozchod, alebo môj psíček milovaný pôjde do útulku. Boli by ste sa ochotné vzdať svojho zvieratka, časti svojho života, kvôli chlapovi? Alebo existuje vôbec iné riešenie? Na dom so záhradou momentálne peniaze nemáme.
No podla mna toto nie je o tom psovi... Je to o tom, ako budete robit kompromisy. V zivote pridu ine krizy. Budete sa musiet dohodnut a teraz vidis jeho postoj. Ty sama vies, ci ti dal na rovinu ultimatum, alebo ako ste sa o tom bavili. Navrhol aj on nejake riesenie? Snazil sa najst cestu schodnu pre oboch?
Ked sa chce, tak sa da. Ty najlrpsie vies, ci sa snažil hladat kompromis alebo proste nebude mat psa a basta. Ak ta ma rad, vie, ze pes k tebe patri, vyjadril by sa, ze teda pockate a kupite dom... Aspon by sa snažil najst komrpomis... Ale z popisu mi tento chlap nepride ako nielto, kvoli komu by som sa vzdala psa.
I ked vo vseobecnosti maju u mna ludia prednost pred zvieratami.
A blika mi kontrolka, ze sa pytas vo fóre a nevies si sama ujasnit postoj. Ze pochybujes o sebe, ci nechat si psa je ok. Mozno sa mylim, ale mam pocit, ze ta dost dobre manipuluje a nie je to az taky uzasny partner.
U mňa by priateľ už nebol priateľom.Vzdala by som sa jeho .Nikdy by som neopustila a nedala preč tú najčistejšiu lásku kôli chlapovi Ako sorry,ale ten chlap nieje kompletný.Zbav sa ho čím skôr.Ludia čo nemajú radi zvieratká veď to hovorí samo za seba . Skús sa nad tým zamyslieť ja viem, že si zamilovaná a láska je slepá,ale pozri sa nato naozaj reálne.Myslim , že potom ani nemusíš hľadať odpoveď tu na MK
Takto ti poviem, po par rokoch budes mat psa mozno radsej ako jeho…lebo ich laska je bez podmienok. Zbav sa priatela, nie psa, ked by ma niekto takto do kuta tlacit chcel by urcite nepochodil. A neskor to bude co v com sa mu budes musiet prisposobit? Ste len na zaciatku a on uz chce prevziat kormidlo. Je mu jedno, ze pes ma k tebe citive puto. Mele si svoje a chce si to aj presadit. Ak ked bude chcet dieta zvieratko?
@zoro9836 no ved toto, ze priority sa menia ale zodpovedny clovek aj trochu rozmysla co v buducnosti a nevidi len, ze jupi, paci sa mi cuvac, tak si ho kupim, bavi ma tri roky a potom ho slahnem znamym na dvor... totalne egoisticke... a vacsinou potom musia riesit ini ludia, to co niekto nepremyslel dopredu... Fakt si treba uvedomit, ze pes je zavazok na x rokov a nie zabavka... A ake menenie priorot z ludi na zvierata? To co je za sprostost? Netreba hladat za tym ziadnu psychoanalyzu, cele je to len o tom, ci som zodpovedny alebo nie som... Mne keby chlap povedal, ze sa boji psov, tak by som s nim nic dalej neriesila, lebo je pre mna pes dolezity a zaroven by bol pre mna chlap co sa boji psov totalna padavka a nezaujimavy... Ale nie kazdy rozmysla dopredu a potom to tak aj vyzera...nie len s tymto, ale aj s ostatnymi problemami...partnera si hladam tak, aby mi vyhovoval po vsetkych strankach a nie, ze skocim po prvom, ktory ma nebije :D nonsens a zase sme len pri tej nezodpovednosti za svoje rozhodnutia
Ja by som sa psa nevzdala, radšej kopla do riti jeho
Tak zite zatial oddelene. Ja chapem tvojho priatela. Osobne, aj mne vadia psy v interieri, bojim sa ich a hnusi sa mi, ked vidim, ako niektori jedia z jedneho taniera so psom, spia so psom. Vidim to u sestry, pes si lize zadok a potom ju. Ale zas chapem to, je to kazdeho vec. Tym chcem povedat, ze rozumiem tvojmu priatelovi. V ziadnom pripade by som sa vsak na tvojom mieste psa nevzdala.
@zoro9836 no tak to potom absolutne nechapem ako sa možeš takých ludi zastavat, ked sa sam staras o psa, ktoreho si niekto kupil na chvilku a potom vam ho ,,venoval,, lebo ste tomu zvieratu boli schopni prejavit vacsiu laskavost ako jeho vlastny majitel. To, že su ludia, ktorí si zo zvierat urobili zivotných partnerov nespochybnujem, urcite takí existuju, ale to absolutne nie je predmetom tejto diskusie a koniec koncov, je to ich osobna vec a cudzich do toho nic...podotýkam, ze sa to tyka aj muzov a nie len zien, takze nechapem z akeho dovodu si tuto vycitku adresoval cisto ženam, to už vieš len ty ...
@zoro9836 to su, ale cisto tvoje domnienky... nastastie ja nemam okolo seba take mnozstvo zatrpknutych ludi, aby som si mohla vytvarat statistiku :D a spat k teme: no to s tym, že sa pes prisposobi je dalsia blbost... su plemena, ktoré sa nedokazu na novu rodinu adaptovat...
Autorka, mam psa z utulku. V zivote by som sa ho nevzdala, hoci uz pomalicky doziva, ma 15 rokov.
Zbavila by som sa toho chlapa.
@zoro9836 no ved cely cas o tom pisem... egoizmus... zakladne potreby ma splnene a clovek co sa ho zbavil je spokojný, to, že toho psa si mohol od zaciatku zaobstarat niekto, kto by mu dal viac ako základne potreby, egoistov nezaujima... totalna sedlackost a to je zacarovany kruh, preco tolko zvierat trpi v utulkoch a dobrovolnici v utulkoch maju starosti...hlavne, ze pan egoista, ktoreho pes bavil chvilku je spokojný...viac k tomu nemam co dodat...
@zoro9836 ked sa na to pozeras z role submisivneho parnera, tak bude kazda poziadavka opodstatnena, najprv nechce psa, potom sa mu nebude pozdavat jej kamaratka, neskor ho bude otravovat jej rodina, nebude sa mu pacit jej praca a mozme pokracovat donekonecna....
@zoro9836 fobia pre mna nie je dostatocny dovod... keby mal fobiu z dlhych vlasov, mala by sa kvoli nemu ostrihat? (prvotna otazka vsak znie, naco si zacinal s dlhovlaskou, ked ma fobiu) a toto je presne to iste...
@zoro9836 lenže fobiu ma on a nie ona, ciže problem ma on a nie ona...lenže on ten problem hadze na nu
@zoro9836 ciže maju spolocnu fobiu? pokial viem, ona sa psov neboji a fobiu ma on, ciže problem ma on...ma ho riesit s odbornikmi a nie vytvaranim noveho problemu (co s existujucim psom), do ktoreho zatiahne aj ju...fakt velka laska z jeho strany
Ja psa mám extrémne naviazaneho na mňa, keď som si hľadala partnera a napísal potenciálny partner že má alergiu na srsť tak to skončilo. Lebo by to nefungovalo, pre mňa je proste podstatné aby partner zniesol psa lebo sa ho nevzdám. Čudujem sa že aj ty si to neriešila skôr.
Moja babka sa pri úplne normálnom menzese dozvedela, že čaká strýka. V piatom mesiaci. 🙈😂 Takže verím, že ojedinele sa to stať môže.
@zoro9836 ok, toto uz ale ma od logickeho argumentu velmi daleko...toto uz len generator nahodnych pekne znejucich slovicok :D
@zoro9836 s marsmykkok uplne suhlasim...nerozumiem preco s nou vsak suhlasis ty, kedze pise nieco diametralne odlisne ako cely cas pises ty...cize asi tymto debatu s tebou zakoncim...

Ono to nie je tak jednoduche zbavit sa psa. Maloktory utulok ho vezme. Toto nema rozumbe riesenie. Psika nema autorka kde dat, nema rodicov, kamosky ho nechcu. Mna by zaujimali, ci znamena " zbavit sa psa"? To ho ma vyhodit? Utratit? Po tolkych rokoch a blizkom vztahu to toho psa zabije. Utrapi sa. Ten chlap to od zaciatku vedel. Je to od neho svinstvo.