Priateľ chce, aby som varila a upratovala
Chcem poznať váš názor na takúto vec ,mám priateľa sme spolu 10 mesiacov ,pracuje v zahraničí a stále keď je doma tak príde na pár dní alebo mesiac ku mne ,lebo ja som v podnájme , som rada keď spolu sem-tam varíme alebo upratujeme ale celkovo z jeho názorovo mám pocit že on stále by chcel aby žena len upratovala a varila ,mňa práveže upratovanie baví ale varenie z duše nemám rada,musím sa stále premáhať ale viem variť aspoň základné veci a proste preto sa trochu bojím bývať v budúcnosti s ním že ma bude stále nútiť variť aj keď ja nemám problém sama navariť ale nemám rada keď ma do toho núti a ďalšia vec pokiaľ spolu nebývame nevidím dôvod mu stále vyvárať a tak 😁 aj keď je to bežná činnosť čo by mala žena ovládať ale keďže to nemám rada tak neviem ako to vezmem v budúcnosti 😁 ja zas som typ človeka čo si rada objedna jedlo a robím radšej iné veci ako upratovanie a tak.
@zoro9836 no úprimne povedané, teba by som pri maľovaní poslala do (vieš kde). Ale tu nejde ani tak o varenie, e vo všeobecnosti "ženské" práce. Už si sa pochválil, že na umývanie hektarovych okien si kúpil udelatko. Pekne od teba. Udelatko rámy neumyje, nechavas ju stverat sa po rebríku alebo ich umyjes ty? Zvesis a zavesís záclony, či ona sa stvera po rebríku?
@zoro9836 ked maju dnes ludia stroje a robotov na pomoc, nie je to skor muzska praca, nastavit dany stroj?
Som rada, ze nechodim prat na potok. Ale do tej pracky to treba aj nahadzat, idealne roztriedit, nespravnym ptanim sa saty viac nicia, u nas si pranie musim zorganizovat aj s ohladom na to, aby som mala veci kde vyvesiz... A hadaj co, ked mas akurat cerstvo zavesene, dieta ti precika plachtu, ogrcka perinu a ked das hned prat, niekedy to nemas kam zavesiť.. To len ako priklad k tomu stroju...
A este - "muzske" prace su povacsine take, kde sa nieco vytvara, buduje. Chlap postavi raz za 20 rokov garaz ale chodi kazdy den okolo svojho diela a vidi vysledok svojej namahy.
"ženská" robota je neviditelna. Tu vidno len vtedy, ked sa nespraví. Ustlat zaberie asi 2 minuty, ale tu pracu nevidno. Ked ale neustelies, je skrarka bordel. A nie je to fyZick narocne, ale je to zaberak na psychiku, ze ustlat treba kazde rano, katdy den, 50 rokov.. Zena navari a co ostane po vareni? Spinave Riady. Natrusene. Umyje riad, pozameta, Umyje a ci vidno? Nic. Vidno nejaky vysledok? Nie. Vidno len kuchynu, ktoru muz postavil... Je to ubijajuce na psychiku, dokolecka dokola tie iste cinnosti a vysledok nevidno...
@zoro9836 to len pohlad z druhej strany... Lebo niekedy robim s muzom, rezeme drevo, ukladám polena, prehadzujem strk.. A pre mna je to oddych. Ano, mozno je potom svalovica, ale citim sa menej unavena, ako po vareni. A to tam treba zahrnut aj vyber jedla, nech je to zdrave, vyzivne, nech tu kazdemu chuti, idealne este tak nakupit suroviny, aby nas to nezruinovalo..
U nas, ked som bola dlhsie prec, chlap prezil, sem tam donaska, niekedy parky ci slanina, raz doniesla aj mama... Ale celkom ine by bolo, keby to mal robiť cely rok. Planovat jedalnicek, nech nie je kazdy den to iste.. A toto mna najviac mrzi, ze vacsina chlapov to nevidi, nezazili, neocenia, tie drobnosti, ktorych je ale sto a treba to kazdy den.
Ja tiez neznasam varit...preto mam manzela kuchara...som spokojna....
hovori sa ,ze ak si chces udrzat muza , udrzuj jeho brucho plne a jeho ..(tam dole)..prazdne

Ja poznam rodiny, kde vari takmer len muz. Skuste sa porozpravat a dohodnut...ty budes upratovat, prat a on varit. Podla mna nie je fer, ze vsetko ma robit zena. Preco? Kedysi to bolo ine. Muz robil v zahrade, na poli, okolo zvierat a zena pravdaze doma vsetku pracu. Teraz to vyzera tak, ze zena robi doma vsetko a muz pride z prace, naje sa a oddychuje. Ale zalezi na vas, ako si to nastavite.