icon

Má vzťah s o desať rokov staršou priateľkou budúcnosť?

Včera o 17:55

Povedala by som o sebe, že som ešte v tínežerskom veku 😁😆. Mám o 10 rokov staršiu priateľku. Sme spolu už 5 mesiacov. Rozumieme si, no príde mi, že ja mám trošku vyššie ambície. Chcela som po skončení strednej študovať v zahraničí psychológiu a pracovať vo výskume. Spoločnú budúcnosť si predstavuje tak, že budem bývať u nej a jej cieľ do budúcna sa o mňa postarať. Postarať sa o seba viem sama a neviem či si viem ako spoločný život predstaviť práca, varenie, upratovanie a sex.Asi to nie je úplne pre mňa no som dosť komplikovaná povaha a bojím sa, že ostanem sama. Možno je to najlepšie riešenie ostať s niekym kto ma má rád, len potom príde o svoje sny a vpodstate nedokážem nič. Neviem či sa s tým dokážem vysporiadať.

anonym_73fecf
Včera o 18:06

Pre niekoho su dôležité medziľudské vzťahy,pre niekoho profesijný rast
Dosť zásadný rozdiel medzi vami
Ale to neznamená, že ak chces študovať do zahraničia nemôže ísť s tebou,alebo by si študovala tu i ked nie úplne podľa tvojich predstáv

euka210
Včera o 18:12

@anonym_autor ...už? ...mozno v tvojom veku....ale pre dospelych to je len...
...zivot mas pred sebou...

anonym_fab5c2
Včera o 18:13

@anonym_autor sú maturity, máte dištančné, tak máš čas písať hlúposti? Popracuj skôr na gramatike, je to užitočnejšie.

autor
Včera o 18:13
@anonym_73fecf

Pre niekoho su dôležité medziľudské vzťahy,pre niekoho profesijný rast
Dosť zásadný rozdiel medzi vami
Ale to neznamená, že ak chces študovať do zahraničia nemôže ísť s tebou,alebo by si študovala tu i ked nie úplne podľa tvojich predstáv

@anonym_73fecf to by nebolo možné lebo tu má prácu a byt pochybujem a nemá záujem o to prísť.

autor
Včera o 18:15
@anonym_fab5c2

@anonym_autor sú maturity, máte dištančné, tak máš čas písať hlúposti? Popracuj skôr na gramatike, je to užitočnejšie.

@anonym_fab5c2 to maturity ešte dobré 4 roky mám čas ☺️🤭. Za gramatiku sa ospravedlňujem (písem rýchlo, keď na papier tak menej chýb tak 1-2 😉

anonym_11b850
Včera o 18:19

Tak si nájdi priateľa a túto "priateľku" pošli niekam 😀

beronsche
Včera o 18:20
@anonym_autor

@anonym_fab5c2 to maturity ešte dobré 4 roky mám čas ☺️🤭. Za gramatiku sa ospravedlňujem (písem rýchlo, keď na papier tak menej chýb tak 1-2 😉

@anonym_autor ty máš cca 14-15r? A namotala ťa dospelá žena? Ktorej životným cieľom je tá zavrieť doma a starat sa o teba?
To má aj názov - grooming...
Mas cely život pred sebou, takže pre tvoje dobro verím, že toto budúcnosť nemá..
Ake máš zázemie? Rodičia? Kamaráti?

anonym_73fecf
Včera o 18:22
@anonym_autor

@anonym_autor pokial vie o tvojich plánoch,tak musí byt vadoma tej moznosti, že budeš chcieť ísť za tým a bud bude chcieť nájsť kompromis alebo nieje to az tak úprimne z jej strany

sisska96
Včera o 18:45

Si lesbička neplnoletá a máš o 10 rokov staršiu priateľku? Čo fetuješ?

anonym_391b6d
Včera o 18:50

Hrozne kam tie deti speju.Naozaj ak by mi toto urobila dcera,no asi ju uz do skoncenia skoly nikde nepustim.Normalne by som ju strazila 24/7.Ved si este dieta.

anonym_ffad45
Včera o 18:50

@anonym_autor nech si nájde chlapa a má dieťa, keď sa chce o niekoho starať.Opytaj sa rodičov čo na to hovoria Ale na rozprudenie diskusie fajn

anonym_881da5
Včera o 18:56

Máš 14 rokov? Si pod zákonom? To vážne? Ale ty už vieš v tomto veku, že si 100% lesba?

anonym_b0ad29
Včera o 18:56

@anonym_autor tetuska nech si nájde niekoho, kto bude jej veku primeraný, ty máš život pred sebou, študuj, užívaj si čas so spolužiačkami, spoznávaj svet. Myslím si, že na toto budú musieť tvoji rodičia vypiť veľmi silnú ☕.

hsara99
Včera o 19:03
@anonym_b0ad29

@anonym_autor tetuska nech si nájde niekoho, kto bude jej veku primeraný, ty máš život pred sebou, študuj, užívaj si čas so spolužiačkami, spoznávaj svet. Myslím si, že na toto budú musieť tvoji rodičia vypiť veľmi silnú ☕.

@anonym_b0ad29 no, ak ma autorka naozaj 14-15 tak partnerka nebude “tetuška” ak je o 10r staršia. Nebude ale ani príčetná, ak to je nedajbože pravda, čo si nemyslím.

anonym_881da5
Včera o 19:07
@anonym_b0ad29

@anonym_b0ad29 24-25 ročná je tetuška?

anonym_ea1347
Včera o 19:09

o vek nejde .. ale mate odlisne predstavy do buducnosti .. a ak uz teraz mas pochybnosti -ukonci to .. mat rad je malo na plnohodnotny vztah .. a ty sa venuj sebe a svojmu studiu..iste najdes niekoho s rovnakymi predstavami a hodnotami

bjnr
Včera o 19:13

Stojíte na prahu dospelosti a pod vplyvom strachu uvažujete o obchode, v ktorom by ste platili svojím vlastným potenciálom. To, čo označujete za svoju „komplikovanú povahu“, je v skutočnosti hlboká neistota a strach zo samoty, ktoré vás tlačia do asymetrického vzťahu. Vaša o desať rokov staršia partnerka je v inej životnej fáze; má prirodzenú potrebu hniezdiť a ponúka Vám rolu niekoho, o koho sa „postará“. Láska, ktorá vyžaduje, aby ste rezignovali na svoj rozvoj, nie je bezpečným prístavom, ale klietkou. Ak vo svojom veku potlačíte ambíciu študovať psychológiu len preto, aby ste nestratili prítomnosť niekoho, kto vás má rád, táto nenaplnená túžba vo Vás časom zhnije. Premení sa na hnev, frustráciu a výčitky, ktoré ten vzťah nakoniec aj tak zvnútra zničia. Veľa ľudí ostane vo vzťahu nie preto, že je to ono, ale preto, že sa boja samoty viac než vlastného nenaplnenia. Lenže potlačené ambície nezmiznú. Po rokoch sa často vrátia ako frustrácia, podráždenosť alebo pocit, že žijete život niekoho iného. Mať vysoké ciele a chcieť od života viac neznamená, že ste komplikovaná. Znamená to, že ste živá a ambiciózna. Skutočná osobná zodpovednosť spočíva v tom, že unesiete neistotu spojenú s kráčaním po vlastných nohách. Ak sa viete postarať o seba sama, nedovoľte svojmu strachu, aby z vás urobil závislú osobu v cudzom pláne. Čoho presne sa vo svojej samostatnosti a slobode tak hlboko bojíte, že radšej zvažujete odovzdať autorstvo nad svojím životom do rúk niekoho iného? Keby ste sa nebáli, že ostanete sama, vybrali by ste si stále tento život? Pretože dobrý vzťah vás nemusí zachraňovať ani vlastniť. Mal by uniesť aj vaše ambície, rast a neistotu, nie vás uzavrieť do hotového scenára života v osemnástich.

autor
Včera o 19:26
@sisska96

Si lesbička neplnoletá a máš o 10 rokov staršiu priateľku? Čo fetuješ?

@sisska96 vôbec nie, ani neplánujem začať ani alkohol ani fet ani fajčenie ani ona nie. Známky vývorne. Snažím sa vo všetkom. Ide o to, že si až priveľmi nerozumiem s ľuďmi v mojom veku a je pre mňa dosť ľahké na ľudí zapôsobiť a získať si ich len je asi jediná kto sa rozhodol ostať aj keď ma spoznala úplná veľká výnimka. Tolerantná, ale nízke nároky má aj sama na seba čo mi príde škoda.

anonym_881da5
Včera o 19:27
@bjnr

Stojíte na prahu dospelosti a pod vplyvom strachu uvažujete o obchode, v ktorom by ste platili svojím vlastným potenciálom. To, čo označujete za svoju „komplikovanú povahu“, je v skutočnosti hlboká neistota a strach zo samoty, ktoré vás tlačia do asymetrického vzťahu. Vaša o desať rokov staršia partnerka je v inej životnej fáze; má prirodzenú potrebu hniezdiť a ponúka Vám rolu niekoho, o koho sa „postará“. Láska, ktorá vyžaduje, aby ste rezignovali na svoj rozvoj, nie je bezpečným prístavom, ale klietkou. Ak vo svojom veku potlačíte ambíciu študovať psychológiu len preto, aby ste nestratili prítomnosť niekoho, kto vás má rád, táto nenaplnená túžba vo Vás časom zhnije. Premení sa na hnev, frustráciu a výčitky, ktoré ten vzťah nakoniec aj tak zvnútra zničia. Veľa ľudí ostane vo vzťahu nie preto, že je to ono, ale preto, že sa boja samoty viac než vlastného nenaplnenia. Lenže potlačené ambície nezmiznú. Po rokoch sa často vrátia ako frustrácia, podráždenosť alebo pocit, že žijete život niekoho iného. Mať vysoké ciele a chcieť od života viac neznamená, že ste komplikovaná. Znamená to, že ste živá a ambiciózna. Skutočná osobná zodpovednosť spočíva v tom, že unesiete neistotu spojenú s kráčaním po vlastných nohách. Ak sa viete postarať o seba sama, nedovoľte svojmu strachu, aby z vás urobil závislú osobu v cudzom pláne. Čoho presne sa vo svojej samostatnosti a slobode tak hlboko bojíte, že radšej zvažujete odovzdať autorstvo nad svojím životom do rúk niekoho iného? Keby ste sa nebáli, že ostanete sama, vybrali by ste si stále tento život? Pretože dobrý vzťah vás nemusí zachraňovať ani vlastniť. Mal by uniesť aj vaše ambície, rast a neistotu, nie vás uzavrieť do hotového scenára života v osemnástich.

@bjnr prebehla som to AI detektorom, viac ako 81% príspevku je generované AI.

sisska96
Včera o 19:32
@bjnr

@bjnr Prečo píšeš pomocou chatgpt?

autor
Včera o 19:33
@anonym_881da5

@bjnr prebehla som to AI detektorom, viac ako 81% príspevku je generované AI.

@anonym_881da5 nemusí byť vždy to nie je spoľahlivý nástroj, čítala som o niekoľkých prípadoch keď človekom písaný text pôsobil lenže al nebol vygenerovaný, aj yak si to vážim bolo to rozhodne veľmi nápomocné a chápem ak niekto nemá dostatok kreativity na pretvorenie myšlienok do textu

anonym_739121
Včera o 19:41
@sisska96

@bjnr Prečo píšeš pomocou chatgpt?

@sisska96 Lebo je to bot, nie reálny človek

autor
Včera o 19:46
@anonym_881da5

Máš 14 rokov? Si pod zákonom? To vážne? Ale ty už vieš v tomto veku, že si 100% lesba?

@anonym_881da5 nie nemám 14 rokov mala som odklad, takže už nie, úprimne ešte tak pred rokom som dúfala pri tej sexualite, že sa to ešte zmení-nestalo sa čo ma mrzí veľmi. Záujem o mužov 0% ťažko sa s tým vysporiadava ak mám byť úprimná len potrebujem byť s niekym lebo nedokážem vydržať sama zo sebou. Znie to hrozne viem. Len asi potrebujem dávať niekomu tú lásku ktorý by som asi inak dala sebe, keby je to také jednoduché....

autor
Včera o 19:55
@beronsche

@anonym_autor ty máš cca 14-15r? A namotala ťa dospelá žena? Ktorej životným cieľom je tá zavrieť doma a starat sa o teba?
To má aj názov - grooming...
Mas cely život pred sebou, takže pre tvoje dobro verím, že toto budúcnosť nemá..
Ake máš zázemie? Rodičia? Kamaráti?

@beronsche takto by som to nepovedala len je to logické keď má byt, asi bývať u nej v nejakej ďalekej budúcnosti, zázemie mám fajn, plné ľudí ktorým dôverujem. Viem čo je groming mali sme to v škole nemyslím si, že je to tento prípad. Práve ona dosť váhala pri mojom veku len sme si dobre sadli a nikoho sme dlho nemali. Ja som skôr človek, ktorý manipuluje s nadpriemerným intelektom a komunikačnými schopnosťami neraz mi to pomohlo. Všetky tie "taktiky" vnímam bez toho, aby som o tom čo i len premýšľala viem perfektne čítať ľudské správanie s gest a mimiky celkom dlho som sa tomu venovala.

kocuris
Včera o 22:01
@anonym_fab5c2

@anonym_fab5c2 co je tam gramaticky nie kóšer?

anonym_0bf03b
Dnes o 03:30

@anonym_autor PS - lesba - pedifilia - FUJJJ

anonym_881da5
Dnes o 04:24
@kocuris

@anonym_fab5c2 co je tam gramaticky nie kóšer?

@kocuris tu je skorigovaná verzia. Nájdi rozdiely Povedala by som o sebe, že som ešte v tínedžerskom veku 😁😆. Mám o 10 rokov staršiu priateľku. Sme spolu už 5 mesiacov. Rozumieme si, no príde mi, že ja mám trošku vyššie ambície. Chcela som po skončení strednej študovať v zahraničí psychológiu a pracovať vo výskume. Spoločnú budúcnosť si predstavuje tak, že budem bývať u nej a jej cieľ do budúcna sa o mňa postarať. Postarať sa o seba viem sama a neviem, či si viem ako spoločný život predstaviť - práca, varenie, upratovanie a sex. Asi to nie je úplne pre mňa no som dosť komplikovaná povaha a bojím sa, že ostanem sama. Možno je to najlepšie riešenie ostať s niekým, kto ma má rád, len potom prídem o svoje sny a v podstate nedokážem nič. Neviem či sa s tým dokážem vysporiadať.