Priateľ chce iné trvalé bývanie dieťatka ako mám ja
Vsetko nam pekne postupne ide.Na to ze kazdy mame deti s predoslych vztahov.Ja mam autisticke 10rokov.Tak zatial byvame v nasom prostredi,kym bude drobec maly,tak mam lepsie moznosti dopravovat sa s nou do skoly,ked je odkazana na moj doprovod.Otecko druheho dietatka,ma v svojej starostlivosti 14rocnu dceru.Ktora tiez vsetko tazsie znasa.Jeho napadne mi vycitat ze chcem dietatu ,po porode trvale kde mam aj.Ze ci je to spravodlive,aby jeho syn mal trvale inde ako on.Do mna idu obavy,ze mi chce dieta vziat?
@mischel22222 Neviem ako to je ale dieťa ma automaticky trvalé bydlisko ako matka.
Sa ho spýtaj či je podľa neho spravodlivé aby tvoje dieťa nemalo trvalý pobyt ako mama.
Pokiaľ viem tak automaticky ma dieťa trvale bydlisko tam kde ma trvale jeho matka, to nikto toto nerieši že kde vy chcete alebo nechcete mať trvale bydlisko, automaticky ma tam kde ma jeho mama, hotovo.
@mischel22222 rada od pravnicky: trvaly pobyt ma evidencny charakter a podla zakona je povinnost ho prihlasit dieta tam, kde sa zdrziava - a to je s tebou.
Takze ziadne vymyslanie a nech laskavo respektuje legislativu. Institut trvaleho pobytu nie je holubnik.
V ziadnom pripade neodporucam hlasit alebo menit pobyt dietata odlisne od pobytu matky, ktora sa o dieta stara 😉
No a to je fer aby tvoj syn mal niekde inde trvalý pobyt? Žiadnemu priateľovi by som dieta ns jeho adresu nedala, po mojich skúsenostiach ani priezvisko otcove by som nedala. Ved nech vas nastahuje na kopu, pripadne aj zobrat si ta môže a bude všetko ako ma byt 😁
...nastuduj si - Prihlásenie dieťaťa k trvalému pobytu v ohlasovni pobytu
Prihlásenie dieťaťa na ohlasovni pobytu nie je nutné vykonávať osobne, pretože príslušný matričný úrad je povinný ohlasovni pobytu nahlásiť narodenie vášho dieťaťa, teda trvalý pobyt jeho matky, ktorý sa zároveň stáva aj jeho trvalým pobytom.
Pre dieťa narodené na území Slovenskej republiky je začiatkom trvalého pobytu deň narodenia dieťaťa.
Tak otecka trápi ako je to na papieri a netrápi ho realita.Rodina má byť spolu nie každý inde...vychovávať spoločné dieťa budete ako? Prepáč.neporiesena situácia s bývaním.s deťmi a do toho už ďalšie.ktoremu sa bude treba tiež venovať....ten papier o trvalom pobyte je tvoj najmenší problém...a priezvisko mu dáš po otcovi? Hmm....ak myslíš...
@mischel22222 no tak sa dohodnite vy dvaja.co koho ineho do toho? je to vase dieta. on sa prispisobil kvoli tvojej dcere, aby ste to mali jednoduchsie. bud rada ze mas ochotneho chlapa. adresa pobytu dietata nie je nad hodnotu vasho vztahu. tu by niektore zeny po tejto "nehoraznej drzosti" zo strany tvojho priatela mu vzali aj rodicovske prava. kopni ho do zadku, pytaj vyzivne a bud hrda zena, hned tym potesis par zien na koniku.
Ty si tá čo mu v lete na návšteve upratala a otehotnela?
Ja tomuto nerozumiem. Každý máte svoje dieťa a nežijete spolu, pretože deti to ťažko znášajú. A napriek tomu si urobíte spoločné. V tom prípade je trvalý pobyt ozaj ten menší problém vo vašom vzťahu.
@janetinka27 trvaly pobyt ma dieta tam, kde matka. Ja som chcela dat k otcovi, kvoli vybavovackam, no neslo to. On ma tp u svojich rodicov, ja u svojich, staviame a byvame, no este nemame tp spolocny, lebo sme neskolaudovali. Na matrike mi hned vysvetlili, ze dieta ma tp s matkou. Na otcov tp by ho zapisali, keby mal dieta zverene do opatery. Takze tento otecko vymysla.
@mischel22222 je to ako pisu kocky. Tp ma dieta s matkou. Ako mate poriesene priezvisko,
@janetinka27 ja ti rozumiem, avsak je to predpisane zakonom, ktory neumoznuje sa o tom dohadovat.
Rozdielny pobyt okrem toho moze priniest aj z praktickeho hladiska problemy...napr. dieta prihlasi v byte/dome na inej adrese ako sa zdrziava a preto nebude platit poplatky tam kde realne vznikaju - mozu vzniknut problemy ci pokuty; dalej je nedostatok pediatrov a plati, ze dieta pediater vezme v mieste jeho trvaleho pobytu...kam by s nim az chodila...to vidim tiez ako neprakticke.
@aliaray1 ale ja nevravim,ze ma napisat adresu na otca,ale ze sa maju dohodnut, t.j. su to vyriesit medzi sebou.
@aliaray1 toto su tie mensie problémy, s dcerou som byvala inde ako bol trvaly pobyt. Ziadne opisovane probelmy neboli. To je o ludoch ako si to zariadia. Ja na druhej strane ako matka nevidím dôvod riešiť vsade a vzdy dve adresy, dcerinu a moju, staci ze priezviska stale riešim...
dieta po narodeni ma automaticky trvaly pobyt po matke,ale nie je ziadny problem mu nasledne tento pobyt kdekolvek zmenit. cize nie je prekazka, aby bol pobyt na adrese otca, staci to ohlasit, rovnako ako ked sa niekto trebars prestahuje
@aliaray1 to ani menit nebudem,bojim sa
@simca06022011 som mu povedala uz z tehotensk.hormonov,ze mi chce dieta vziat?urobit zo mna sibnutu,urazil sa.
Co ak neprijmu moju dceru a trpela by?som len opatrna,prvu mam vazne choru,ma autizmus
@aliaray1 povedal ze to nema vplyv ale ja menit trvale nebudem! Mam obavy,ze ako by sa to cele otocilo.
@janetinka27 nechapem?
@ukulela aj ja mam taky pocit ze vymysla
@mischel22222 no tak jasne, ved to je typicka reakcia. Zase ukradnúť to dieta nemá preco, ale zdrojom hadok to moze byt. Dieta ma byt pri matke, ak to nechápe tak si si nasla tupca. Sorry. Moj ani okom nezmurkol, kedze to je najmensi problém. A kto by vkuse adresy niekde rieisil a vypisoval a nahlasoval. Takto mame jednu rovnakú a neriesim.
Trvalý pobyt tam kde ty a priezvisko po tebe.
@mischel22222 hlavne nieje normalne aby otecko nezariadil aby ste byvali vsetci spolu a aby nebol len priatel ale aj manzel. predpokladam ze mu pride normalne ak si dietatu dala jeho priezvisko aby sa dieta volalao inak ako matka .. dufam ze ani v tomto si neustupila a deti sa volaju ako ty
@mischel22222 píšeš že "Co ak neprijmu moju dceru a trpela by?". Prepáč, ale kde si podela rozum? Najprv máš vedieť, že tvoja prvé dieťa bude v poriadku, akceptované a potom si robiť druhé. Čo to je za zodpovednosť teraz po funuse riešiť "čo ak"...
@ivkazba premudrela,vyzeralo to byt v pohode
@mischel22222 dieta ma automaticky TP pri matke. A nepomoze mu ani papier o urcrny otcovstva.
@paciko9 som taka zmetena z neho uplne ma to dostalo😭😱
@sense to som chcela dat jeho,ja mam po rozvod.prveho manzela.mam dat moje rodne?
@paciko9 naco travi so mnou cas,ked chce maleho k sebe,ja tomu nechapem.

@mischel22222 dietatko ma trvale bydlisko automaticky po matke, moze sa aj na hlavu postavit. a pri takomto spravani by som si aj 2x rozmyslela, ci dam dietatu priezvisko po otcovi.