icon

Priateľ chce pozvať na oslavu dcéry jeho kamaráta, no ja nesúhlasím.

10. feb 2020

Ahojte, malá bude mať čochvíľa rok a chceme jej organizovať oslavu. Priateľ chce pozvať kamaráta a priateľkou s čím nesúhlasím. Odkedy sa maličká narodila videli ju asi 4x na pár minút, nevedia sa mi ani ozvať ako sa máme, keď bol priateľ odcestovaný ani mu ani bu, žiaden záujem z ich strany o nás dve. Len jemu napíšu keď chcú ísť na kávu alebo do mesta. Vedia, že ich nemusím, ale zhnusili sa mi práve týmto prístupom. Priateľ si proste nedá povedať, vôbec nechce vidieť ako sa k malej a ku mne chovajú.

Píšem anonymne nakoľko tu chodi priateľka toho kamaráta a aj moja švagriná

bluka2
10. feb 2020

To sa mi zdajú dosť obmedzené názory, že to musí byť oslava len pre rodinu. Však každý si môže oslavu urobiť hocijako... Či treba všetky oslavy podľa šablóny?

autor
10. feb 2020

@ivanizna neviem či si to uvedomí, lebo kamarát je svätý asi podľa neho. Takisto aj jeho názory. Nech si žijú slobodným životom keď im to takto vyhovuje, ale nech do toho neťahajú priateľa. Mam dosť keď vidím jak mu píšu, že boli niekde na výlet alebo vonku s poznámkou, že mohol ísť aj on, ale má iné, potom ho to škrie

autor
10. feb 2020

@bluka2 každý nech si robí oslavu ako chce, ale keď sme chceli malú rodinnú oslavu, mal by sa toho držať.

marca12
10. feb 2020

Prve,co ma zarazilo,ze ta zenska chodi sem. Naco sem chodi,ked tvrdis,ze nechcu deti? My to tu nevyriesime. Vy sa musite rozumne dohodnut. Tiez by mi vadilo mat na oslave ludi,ktorych nemusim,ale ak su to jeho dobry kamarati,skus sa premoct. Beries to velmi vazne. Mozno toto je prilezitost,aby ste sa lepsie spoznali. Oni zistia,ze si fajn,ty zistis,ze ani oni nie su taki strasni. Prepac,ale z toho,co pises,prave ty nevyzeras v dobrom svetlw. Velmi si na nich zanevrela. Nie kazdy vie prejavit city k cudzim detom,zvlast ak nemaju s nimi skusenosti,ale to neznamena,ze by ich nemali radi.

marca12
10. feb 2020

@bluka2 kazdy si robi oslavu podla seba a jej predstava je oslava s rodinou,co je na tom zle? Mat na oslave prveho roku prveho dietata ludi,ktorych nemusim....vsak kazda matka hadam vie,co pre nu znamenala prva oslava prveho dietata

autor
10. feb 2020

@marca12 chodí sem predávať svoje veci, nemá to nič s deťmi. Možno nevyzerám v dobrom svetle, ale poznáme sa odkedy som s priateľom, keďže nás hneď zoznámil a chodili sme s nimi spolu, preto si dovolím povedať, že viem akí sú, o cudzom by som si to určite nedovolila.

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
ivanizna
10. feb 2020

Darmo, s rodinou už prichádzajú aj iné záväzky, starosti aj radosti. A prečo mu je ľúto, keď je s nimi dennodenne, život sa mení 🤨 Nemyslím si, že to nejako preháňaš. Keby oslavoval svoje narodky a ty ich tam nechceš, to je iné, ale aj muž by mal rešpektovať tvoje pocity a vie, aký je váš kontakt a tvoj postoj, a prídu a ty budeš celý čas nesvoja, a on bude šťastný?? Tak koho spokojnosť je u neho prednejšia? Ale vyzerá byť dobrý chlap, vy sa určite dohodnete, s troškou lásky a tolerancie sa to všetko dá zvládnuť 🙂

autor
10. feb 2020

@zazvorka87 nebudeme robiť veľkú oslavu. 10 ľudí + 4 deti, len najbližšia rodina

autor
10. feb 2020

@ivanizna neviem čo čakal, že si bude lietať ako doteraz? Určite nebudem sedieť sama s malou a psom doslova na konci sveta. Jeho narodeniny nech volá koho chce, ale na malej podľa mňa nemajú čo robiť. Len škoda, že on mňa v tomto nijak netoleruje

adusa1987
10. feb 2020

Na nasej oslave oeveho roka boli len babka mi muzova sesrra a muzom krstny...nikto viac.ostatny dostali tortu...co maju ostatny s mojimi detmi...a ked by o moje dieta nemali ani zaujem koniec...akor mi pride ze sa im nepaci pebo si nezapadla do partie dokonca si si s nim dieta spravila a tym padom si im nastrbila tu ich super trojku ci kolky su...ty a tvoja dcera pre nich nieste nic...si im vzala ich super kamosa a im to podla mna vadi...nemaju chut s tebou travit cas kedze mas ine prority ako ty.oni sa zabavat ty rodina..a tvoj frajer vy sa mal trosku spametat uz a pochopit ze uz ma rodinu nie len si dieta spravit a aj tak si chodot vonku furt a doma minimum...sak vsetci co mame deti chceme ist vonku ale sak staci aj raz za tyzden nie? Naco ma pltom dieta a frskerlu ked aj tak sedi s kamosmi na kavicke...ked nie nech si sadnu na cajik ale aj s tebou a malou...ako ja ta na totalku chapem ale neviem to poriadne opitat tie pocity.moja kamoska sa vydava a jej frajer tiez len zo svojou partiou a ona s nim tam furt..ale k nam.on nedojde ani bohovy lebo mi mame deti a on by sa tu nudil...kedze ona je krstna nasim detom ona tu chodi ale.ake je trapne ked jej zavola a o 10m ta cakam dole ako na psa...ma zaujima ako oni budu ako manzelia kedze ona chce rodinua on sa este neciti...ale tiez ma to skrie ze on je taky..ale vies ked raz.mi nezapadame k nemu mozeme sa aj pototo

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
autor
10. feb 2020

@zazvorka87 nazbieralo sa 😂😂 my s priateľom + malá, moji rodičia, sestra s priateľom, priateľova sestra s manželom + 2 deti a krstný s 2 deťmi, jeho žena asi nebude môcť. Úplný základ

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
autor
10. feb 2020

@zazvorka87 nič by sa nezmenilo, darček by možno dostala, ale skôr nie jak hej. A určite názor nezmenia, lebo ľudia okolo nich majú deti, vidia, že tvoria rodiny, ale majú svoju bublinu.

autor
10. feb 2020

@zazvorka87 som veľmi vďačná, za bližšiu aj širšiu. Viem, že ma podržia. Skôr priateľ má rodinu na 💩 a preto tak lipne na tom kamarátovi

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
ivanizna
10. feb 2020

@adusa1987 Presne ako Aďuša vraví, tam už sú iné priority a ty si im "rozbila" partiovku. Nedaj sa! Niektoré veci si treba vo vzťahu vyjasniť. A to nie sú len reči, my sme sa s mužom toľko nahádali kvôli iným ľuďom a našim rozdielnym názorom, ale nakoniec sme si určili hranice, ktoré rešpektujeme obaja. Napríklad mužov brat mi pred pár rokmi veľmi ublížil a nevedela som sa cez to preniesť, muž bol tiež tak medzi nami a sa mu to nepáčilo, že neviem jeho bratčekovi odpustiť, ale som si stála za svojim a chránila seba. Ich rodičia o tom vedeli, aj keď som prišla k nim na návštevu, so všetkými super, s ním ani mé, ani bé, ale tiež nebudem za každú cenu na seba šliapať. Naposledy na našej svadbe, to som rovno, ale slušne, samozrejme, máme veľmi dobré vzťahy, povedala jeho rodičom, že keď prídu na pytačky, žiadna bratova frajerka (v živote som ju ani nevidela a s ním neprehovorila roky) nie je v dome vítaná, len úplne najbližší. To bol pre mňa ten dôležitý moment, ona počkala tých 20 minút vonku s nejakými ostatnými hosťami, a nič sa nestalo, nikto sa nehneval. Ani ty, ani ja, ani nikto, by sa nemal za každú cenu prispôsobovať, aby boli ostatní spokojní, a keď je práve toto pre teba dôležité, tak by to mal vnímať aj tvoj partner

ivanizna
10. feb 2020

@zazvorka87 Ale veď on už má svoju milujúcu rodinku, tak načo lipnúť na kamošoch a 'aspoň' mať ich? 😕

autor
10. feb 2020

@zazvorka87 má v prvom rade nás.

adusa1987
10. feb 2020

@ivanizna ako ja ju ja chapem z jednej strany lebo podobne to zazivam..zasa chaoem aj jeho ze kamosi boli pred nou ale kamosi niesu rodina su to len kamosi co pridu odidu alebo ostanu ale zena a dieta su na cely zivot-ano ano pokial sa nerozvedu ale to neriesim...ja mam doma mensi opak.moj muz je v zahranici ja celodenne sama s detmi.uz mi hlava ide buchnut preto ked dojde chcem aspon na jeden den vypadnut.a on mi min rok vycital ze ked dojde na tyzden domov ci nemozem ostat cely tyzden doma..no tak pohov chlape ja som s tymi detmi nonstop 1 jediny den ho nezabije ked pojdem von a nebudem riesit deti...som mu nakricala svoje a ze ked sa nepaci pojdem robit ja nech povoe sefovy ze idem namiesto neho a si to vyskusa 😆 samozrejme ze on len chce byt so mnou sak ano aj ja ale 1 debilny den chcem byt sama...ale 1 den staci za mesiac a nie ako partner anonymu ked dojde domov je doma minimalne.mne moj uz zo zahranicia pise a co ides vonku s kamoskou mojik.a ja ano idem a on dobre zabavis sa oddychnes si a bud aj do rana 😆 a ja som mu odpisala ze budem aj keby som pod lavickou spala nech si deti uzije 😂 a ten den je 28.2....ano musim si skoro mesiac dopresu planovat kedy pojdem ten JEDEN den vonku bez rodiny 🙂 ale uz je doma harmonia

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
marca12
10. feb 2020

Chapem a je to blba situacia. On by si mal uvedomit,ze oslavuje jeho dcera a nie on. Co sa stane,ak nepridu? Bude ofucany?

lenka9583
10. feb 2020

Čiastočne rozumiem tomu, čo píšeš - nechceš na oslave ľudí, ktorí o teba a tvoje dieťa nestoja. Ale myslím si, že tvoja motivácia je vo svojej podstate iná. Podľa mňa sú priatelia len kozmetický problém ale podstata tkvie v tom, že máš problém s manželom. Ak by aj boli títo priatelia na oslave....ak je pre tvojho manžela priorita tvoja dcéra a ty, prečo sa bojíš, že by sa jej kvôli nim nevenoval? Aj keby tam bol pápež.... to, komu sa bude a ako na oslave venovať nevie ovplyvniť nikto, len on. Osobne si teda myslím, že by si si to mala ísť viac do hĺbky v tomto prípade. Lebo nemusí ísť iba o túto oslavu, ale o niečo iné a niečo viac, čo sa iba na tejto oslave odzrkadlilo.
Btw. manželovi priatelia sú slobodní ľudia a keď dostanú pozvanie, môžu sa slobodne rozhodnúť, či prídu alebo nie. Na to nemáš dosah. Tu ide o to slobodné rozhodnutie tvojho muža, ktorý si ich tam pozval....

autor
10. feb 2020

@lenka9583 pozvať si ich môže na svoju oslavu. Viem, že keď prídu na oslavu malej budú ho volať k sebe a on pribehne aj keby som sa do kocky poskladala. Aj keď mu volajú vonku pripadá mi to akoby ho naschvál presviedčali, nech len ide s nimi. Možno to naozaj je o tom akú má vlastnú rodinu, ale teraz sme jeho rodina my

ivanizna
10. feb 2020

@adusa1987
@zazvorka87 Dievčatá, ja nie som za zakazovanie dobrých kamarátov a vzťahov s okolím, v žiadnom prípade, ja to chápem. Ale.. tie vzťahy v prvom rade nemajú vytvárať napätie medzi partnermi, hlavne, keď to je už rodinka. Ak nie sú prospešné pre všetkých, potom to treba inak riešiť. Ja tiež idem za kamoškami, on s kamošmi vonku, odreagovať sa, navštevujeme rodiny a tak normálne, odreagovačka a trochu sociálny kontakt, ale keď to nie je také, že chlap ide trochu von (nie každý deň, veď máme i iné povinnosti), vypustí paru, pokecá, a vráti sa spokojný domov, ale doma je potom dusno a nejaké nesplnené očakávania a nezhody, tak to nie je dobrý vplyv. Od nikoho, či už je to rodina, alebo kamaráti, v to verím 🙂

adusa1987
10. feb 2020

@ivanizna u nas je to ale naopak nie ked moj nepojde von on je vonku ale mna zamyka doma a chce ma len pre seba preto ta konverzacia ze ja potrebujem vypnut aj zena potrebuje kdr je napisane ze len chlap musi...zena tiez musi od dietata odist a nie s dietatom ...pochopis ked budes mat dieta kedze onedlho rodis...ste dvaja rodicia aj on sa moze postarat...ved zistis ze nebude to take lahke cim dalej hlavne ked nemas velku rodinu ako ja lto by ti deti postrazil ostava len muz...a vlastne anonymka by to tak mala apravit ze ked dojde domov necham dieta rocne je uz sebestacnejsie a nech ide ona vonku nech sa partner postara....pri plodeni boli spolu

adusa1987
10. feb 2020

Aj pri vychove by mali byt spolu

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
lenka9583
10. feb 2020

Chcela som tým povedať, že problém treba riešiť inak, nie tým, že jeho priatelia neprídu na oslavu. Tým možno dosiahneš spokojnosť....ale len čiastočne, ako keď si dáš na bolesť hlavy ibalgin. Je však dôležité tú bolesť hlavy odstrániť tým, že nájdeš a vyliečiš príčinu, t.j. vyriešiš si s mužom, že by mal prehodnotiť svoje priority a zorientovať sa v tom, čo je pre neho naozaj dôležité.