Pozvania detí na narodeninové oslavy: Má rodič ísť tiež?
Dcerina kamaratka zo skolky ju pozvala na narodeninovu oslavu ku nim doma. Ja sa s jej rodicmi poznam len z videnia. Som ako rodic automaticky pozvana aj ja? Lebo nepaci sa mi pustit male dievca ku cudzim ludom do cudzieho domu a tak hoci som introvert, som ochotna sa druzit alebo aspon potichu sediet v kute sledujuc detsku oslavu. Ako vlastne prebiehaju taketo oslavy a do akeho veku chodi s dietatom aj rodic? My robime nasej vzdy len oslavu v kruhu rodiny. Bolo by trapne, keby som na oplatku tu jej kamaratku nepozvala, ked bude mat narodeniny nasa alebo by som sa mala v zaujme dcerinho spolocenskeho zivota a statusu medzi detmi prekonat (a ze to pre mna bude ciste utrpenie) a nechat ju pozvat par spoluziacok?
Čo si pamätám za mojich čias tak vždy sme boli len deti. A čo vidím u neteriach tak rodičia nechajú deti a idú preč. A to aj z škôlky ale už 5 ročné sú. Väčšinou len 2 h sa konala oslava
U nas v skolke sa toto strasne rozmohlo. Ja uspesne odmietam. Tento rok 5 pozvanok. Druhe dieta ktore uz je v skole chodi ale od 1 rocnika rovnake deti. Ja ale oslavy neorganizujem pre deti.
@anonym_autor na pozvanke je urcite aj telefonne cislo na rodica, jednoducho zavolaj a opytaj sa, ci tam mozes byt s nou alebo nie. Moja mala uz bola na viacerych oslavach, niekde som mohla byt a niekde boli iba deti same.
Tvoje dieťa,tvoje pravidla.Oslavy nie su povinne. Slusne odmietni a nerob ani ty oslavy.
A vybavene. Akože spolocensky zivot od škôlky? S kolkymi školkarskymi spolužiačkami sa stretávaš?
Tvoje dieťa,tvoje pravidla.Oslavy nie su povinne. Slusne odmietni a nerob ani ty oslavy.
A vybavene. Akože spolocensky zivot od škôlky? S kolkymi školkarskymi spolužiačkami sa stretávaš?
@anonym_e2cdb2
Ja s jednou od škôlky už 40 rokov 😃🌸
@anonym_autor
Náš malý ide budúci týždeň akurát. Maminka napísala na pozvánku - veľmi sa tešíme na čas strávený s vašimi deťmi. , v prípade pekného počasia doneste plavky. Niet sa čoho báť, voda nie je hlboká v našom bazéne a s mužom dáme pozor 🙂. Vám prajeme pekný, ničím nerušený čas bez detí 😁 užite si to.
Poznáme sa tiež len zo škôlky. Pokiaľ sú deti nesmelé, maminy mohli ostať na oslave. Mali sme detskú herňu pre seba. Aj ja som 1-2 razy ostala. Už sa tie mamy medzi sebou poznáme a tak mi tam nechali s kľudom angličanka naposledy 14 deti 😁. On stáli tam 3 maminy tých mladších detí. Tie ostatné si v kľude spolu skočili na kávu 🙂.
Neboj, ja som hrozne nedôverčivý ale v takomto prípade sa nebojím. Poznám ich, a hlavne viem ako sa chová ten ich chlapec. Je otvorený, milý, usmiaty, dobrosrdečný. Tun, že je doma všetko ok u nich 🙂. Ty sa kľudne opýtaj tej maminy, možno bude aj rada keď ostaneš.
A nie je povinné robiť z tvojej strany tiež takú oslavu, ale je to milé pre deti. Veď nemusí to byť veľa detí. No keď nie si ten typ, vôbec nerieš. Možno môžeš to dievčatko pozvať ku vám, nech sa spolu len tak pohraju 🙂. Aké tiež to nemusíš robiť

Odovzdas dieťa medzi dverami a o 2-3 hod si prídeš po ňu