icon

Priateľ ide bezomňa na svadbu svojho kamaráta

janulka311
28. mar 2014

Ahojte baby, niekomu sa to mozno bude zdat ako banalita, ale chcem sa spytat, ako by ste reagovali vy....Mam priatela 3 roky, on ma kamarata s ktorym sa kamaratil este dlho predtym ako sme sa dali dokopy, no my dva sme si vobec nesadli a mali sme medzi sebou aj konflik , takze sa viac jeden o druheho nezaujimame, mam pocit ze ten pritelov kamos zacal ziarlit, ze si vlastne moj priatel dovolil najst niekoho a nemal na neho uz tolko casu, ale chvalabohu si medzi casom nasiel tiez niekoho a teraz sa ide zenit, no a otazka je ta, ze ten jeho kamos pozval na svadbu len jeho ,priatel mi to povedal a povedal ze na svadbu celu nepojde, ale vraj s chalanmi s ktorymi hravali futbal tam pojde pozriet, mne to je luto pretoze on vie, ze som bola trochu proti tomu aby siel, viem su kamarati roky, ale ja by som keby to je opacne reagovala asi tak, ze by som kamoske isla tak na obrad do kostola, zapriala ,dala obalku do ruky a sla prec, a kamoske potom povedala, ze sa to nehodi, aby som sla bez svojho priatela alebo tak, on stale argumentuje tym, ze mohol pozvat vela chalanov ale pozval len jeho jedineho, no ja mam pocit, ze on vedel co tym sleduje , ked ho takto zavola, neviem ci ma nejaka z vas pochopi, mozno som ja sebecka, neviem ale je mi to cele luto a vo vnutri ma to sklame , ak priatel pojde, prepacte ze sa tu rozpisujem, potrebovala som to tako dat von zo seba .Za kazdy Vas nazor dakujem.

eeerika.h
30. mar 2014

@mahalo
@lyzzy dievčatá áno som vydatá a ako som vravela 100 ľudí - 100 priorít. Nikomu nevnucujem svoj názor, len som ho vyjadrila, tak ako vy. 🙂 A tiež som spomenula aj peniaze, ak ich niekto nemá, zvyčajne sa robí malá svatba s najbližšími. Kamaráti chodia večer aj "pod okno" pokecať, alebo resp. robí sa aj zvlášť žúrka len s kamošmi /lacnejšieho rázu/. Len ja som pôvodný príspevok pochopila, tak že to asi dosť veľká svadba na ktorú sa volajú aj kamaráti, len ženíchovi nebola sympatická len jedna 3ročná priateľka jedného kamoša /janulka/ tak ju jednoducho nepozval. ☹ . Mne sa ale zdá, že medzi dnešnými mladými neexistujú žiadna tolerancia, slušnosť a empatizmus. Samé nafukovanie a arogancia. Je mi to ľúto, lebo sami si škodia ☹ . Tak ešte raz dievčatá peknú nedeľu 🙂

lyzzy
30. mar 2014

@eeerika.h ....keby som bola ku kazdemu slusna a tolerantna tak som uz na psychiatrii alebo by som tu uz nebola 😀

mahalo
30. mar 2014

@eeerika.h ved ani a ti nevnucujem ten svoj (ktory som ani neprejavila) len objasnujem dalsie dovody ktore riesia nevesty. A ano suhlasim co sa tyka ematizmu a slusnosti, dne sje ian doba..v niecom lepsia a v nieocm horsia.

mahalo
30. mar 2014

@eeerika.h ved ani a ti nevnucujem ten svoj (ktory som ani neprejavila) len objasnujem dalsie dovody ktore riesia nevesty. A ano suhlasim co sa tyka ematizmu a slusnosti, dnes je ina doba..v niecom lepsia a v nieocm horsia.

lyzzy
30. mar 2014

@eeerika.h ...a ani ja ti nevnucujem svoje nazory.Ked sa ti nepacia tak ich necitaj

monciky
30. mar 2014

@janulka311
kamarat Tvojho priatela je debil a ked sa Ti chcel takto pomstit, tak jeho problem...., bud rada, ze tam nemusis ist a nasilu sa usmievat, urcite by si nechcela byt za neuprimnu a predpokladam, ze o tebe ten kamarat kazdemu porozpraval, aka si a podobne🙂
Tvoj priatel za to nemoze, nechaj nech tam ide, ked mu doverujes, ale predstav si situaciu, ak budete mat svadba vy dvaja, budes trvat na tom, aby ten kamarat nebol na svadbe? lebo tu si potom nepomozes si myslim, ked ide priatel jemu, bude chciet mat Tvoj priatel kamarata na Vasej svadbe..., to bude potom zaujimave....,
ked sa vydavala moja kamoska, pozvala len nas baby, ja som uz vtedy chodila s mojim teraz uz muzom, bolo mi to blbe, tak som sa opytala, ze ked zanho zaplatim, ci moze prist, zrazu nebol problem🙂
ked som sa vydavala ja, pozyvala som automaticky vsetky kamosky a kamosov s partnermi, problem som mala len s muzovymi sesternicami, ktore som tam nechcela, mala som na to dovod a manzelova teta- nie ich mama si postavila hlavu, ze oni tam musia byt, nepomohla som si a musela som sa tvarit, ze je vsetko ok aj ked nebolo, o par rokov po nasej svadbe sa jedna zo sesternic vydavala a nas uz nepozvala🙂 mojmu muzovi s akonecne otvorili oci a pochopil co mne na nich vadilo, nie sme v kontakte🙂
takze rada na zaver, prekusni to, priatel nech ide, Ty budes za hrdinku, ktora sa cez to prekusne a ten kamos bude aj tak za debila...

eeerika.h
30. mar 2014

@lyzzy 🙂 ty asi nevieš prijmať žiadny iný názor, ako je ten tvoj, však? ale aj taký sme... ja si rada prečítam aj ten tvoj, lebo ako sa vraví: človek sa učí celý život, aj negatívna skúsenosť je pre mňa skúsenosť. 🙂

lyzzy
30. mar 2014

@eeerika.h ....ja som si tiez precitala tvoje nazory.Niektore aj viac krat.
Ja len nechapem ako moze na fore niekto niekoho obvinovat z toho ze mu vnucuje svoje nazory.Stojim ti pri hlave s pistolou v ruke?Vyhrazam sa ti,ze citaj.Alebo ako?
Mna obvinujes ze ti vnucujem svoj nazor....ja so ta z nicoho neobvinila.Ja som si v tejto teme precitala kazdy jeden prispevok.A keby som mala odpisovat na kazdy s ktorym nesuhlasim tak tu zabijem cely den.

maminuska
30. mar 2014

@lyzzy ja s tebou suhlasím .
Ja so si na svoju svadbu aj z rodiny vyberala a nepozývala som každého do radu . Môj deň , môj výber. Ja som tvrdý a racionálny človek a nejaké "patrilo by sa " na mňa neplatí . Na svadbu som pozvala aj kamošov z výšky, ale jasne som povedala že bez partnerov . Prišli všetci .. bez partnerov. Zobrali to uplne normálne, boli sme tam len stará partia.

lyzzy
30. mar 2014

@maminuska 😀
Som rada ze su este zdravo rozmyslajuci ludia 😀
Ja som tiez razna a tvrda a reci typu....lebo je to ludske a bla bla mnou nepohnu....MOJ ZIVOT,MOJE PRAVIDLA!

lyzzy
30. mar 2014

@maminuska ....ja vzdy ked citam taketo temy a potom tie reakcie na nu ze co sa ma a co sa patri....tak prisaham ze pocujem v pozadi bekanie oviec.
Ludia su ovecky.Tak strasne im zalezi na nazore inych,ze potlacaju vlastnu identitu a vlastne potreby.Len preto aby boli ako ostatni alebo aby im nedajboze niekto nepovedal nieco kriticke.

moonlight1210
30. mar 2014

@lyzzy ja sice tiez povazujem rozhodnut sa podla seba a nepodliehat vo vsetkom zauzivanym zvyklostiam za spravne. Ale prepac, pohrdanie medzi vlastnosti silnych osobnosti s vlastnym nazorom, ktoreho sa neboja, nepatri.
Kto si, aby si si kedykolvek a kdekolvek osobovala pravo na davanie ponizujucich privlastkov komukolvek?

yesno22
30. mar 2014

radšej nečítam všetky príspevky a svoj dávam len preto, že za chvíľu idem na svadbu svojej kamoške a to bez manžela a viete ako sa tešíííím ? 😀 😎 je to zároveň aj moja bývala kolegyňa a ideme tam bez partnerov/manželov viaceré ... proste svadba bude menšia ale chcela nás tam mať, tak to poriešila takto ... jej nastávajúci si pozýva tiež skupinku kamošov bez frajeriek/manželiek ... tak sa nejako "popárujeme" priamo tam a bude veselo 😀 môjmu mm sa to moc nepáči ale nie preto, že tam idem sama ale preto, že by si tiež rád vybehol zatrsať, niečo fajné zjesť a popiť ale má smolu 😝 🙂 ja osobne nevidím nič zlé na indi-vindi akciách ... základ je tomu druhému dôverovať ...samozrejme, netreba to preháňať.... 😉

lyzzy
30. mar 2014

@moonlight1210 ...prajem ti pekny vecer 😉

lyzzy
30. mar 2014

@moonlight1210 ...a vela pozitivnych myslienok!!!!

moonlight1210
30. mar 2014

@lyzzy dakujem za prianie, ci uz bolo ironicke ci uprimne.
Ale to co by si realne mala urobit, je ospravedlnit sa tym , ktorych si pourazala.
Ok?

lyzzy
30. mar 2014

@moonlight1210 ... 😀 😀 😀 😀
Vies co ja teraz urobim?....dokoncim veci do prace a pojdem si uzit zvysok vecera 😀
Preco by som sa mala ospravedlnovat?...su to moje nazory a vobec sa za ne nehanbim a ked niekoho urazili tak sa dotycni aj odrazia.
Ja sa dokazem ospravedlnit bez problemov tam kde je to potrebne ale tu?....za co?

sunshineka
30. mar 2014

Celkom nerozumiem.pozval len jeho jedineho a on tam ide pozriet s chalanmi z futbalu?zrejme nejdu na celu svadbu,len o polnoci zavinsovat,tak ako kamosi zvyknu.horsie by bolo,keby isiel na celu svadbu a vyfasoval nejaku partnerku.to by znepokojilo.ja by som si na svadbu tiez nepozvala ludi,s ktorymi sa nemusim.a nepovazujem za neslusne,ked nepozvem svojho nepriatela.naco by si tam chcela ist,ked ho nemusis?zbytocne sa pretvarovat?

stefania100
30. mar 2014

@janulka311 Presne, skus navrhnut priatelovi, ze chces zakopat "vojnovu sekeru" a pojdete spolu ako sa patri 😉 budes za hviezdu, ukazes, ze si zrela a inteligentnejsia ako ten kamarat. No a okrem ineho uvidis aj ci sa Tvoj priatel koniec koncov potesi, ze si taka skvela a napriek vsetkemu pojdete spolu ako par. Alebo mali naplanovane este nieco koli comu by Tvoja nepritomnost padla celkom vhod.... Pojdete tam pozriet na chvilu tak ako chcel a potom sa niekam pekne zabavit.

stefania100
30. mar 2014

@papajko Ja som tiez myslela na to iste 🙂

stefania100
30. mar 2014

@celasapremenim Presne, priatel ma prejavit sudrznost prave preto, ze su spolu 3 roky, ked to nevie prejavit teraz, tak kedy bude vediet? Ked budu 5 ci 6 rokov, no vtedy uz ano tolko....Pravdebodobne sa kamarat nepokusal o zmierenie, mozno ani nemusel, lebo mu priatel neukazal co si moze a co nemoze dovolit k jeho priatelke.

bucula
31. mar 2014

🙂 jeho pusti na svadbu s kamosmi a ty chod na diskoteku s kamoskami 🙂

moonlight1210
31. mar 2014

@lyzzy tak potom nechapes rozdiel medzi silnou osobnostou a tvrdou osobnostou.
navonok posobia rovnako. rozdiely sa vidia prave v takýchto situáciách.
silna osobnost chape svoje pravo na nazor a jeho presadenie a aj povinnost neublizit nim.
tvrda si mysli, ze jej pravo na vyjadrenia a nazor atd atp je posvatne. nedokaze si ale uvedomit, kedy sa chova ako slon v porcelane.

obycajne to mozes vidiet az niekto svojim nazor urobi tebe zle. ale tam uz obycajne si neuvedomis, ze sa chovas rovnako, ale citis sa dotknuta a hnevas sa ako si to k tebe vôbec mohol niekto dovolit.

viac na vysvetlenie nepotrebujes. myslim, ze si pochopila.
ospravedlnit sa mas tu.
za co?
ze si sa zachovala, ako si sa zachovala.
preco?
lebo si to urobila pre nic za nic. proste si mala naladu tak urobit, tak si tak urobila.
mas pocit, ze to bolo od teba pekne?

biba12
31. mar 2014

Mila @janulka311 , v zivote nie sme sympaticky kazdemu, je dobre sa s tym zmierit. Moj priatel ma tiez kamarata, ktory tvrdil, ze mi dvaja sa k sebe vobec nehodime a ze idem len po jeho prachoch.... A ja som to odignorovala, neriesila. NOrmalne som ho vzdy pozdravila, prehovorila par viet/ inak s jeho frajerkou sme kamaratky doteraz, aj ked po siedmich rokoch je byvala🙂/ A cuduj sa svete--- kamarat zmenil nazor. Prestal ma ohovarat, prestal trepat... A to som nespravila nic cim, by som ho ziskala🙂 Podla mna zbytocne dramatizujes. Ved nech ide a dobre sa zabavi🙂 Je to jeho kamarat. 😉

lyzzy
31. mar 2014

@moonlight1210 ....boze.Ja uz ani neviem co mam povedat.
Vyrozpravala si sa-je ti lepsie.Snazila si sa ma prevychovat-nevyslo.
Jediny,kto moje komenty tak tazko preziva si ty sama.Takze neviem koho okrem teba to urazilo ale ako vidim tak si sa podujala byt ,,tlacova mluvci"
Neospravedlnim sa a je mi uplne jedno kto si o mne co mysli. Ja som dohovorila.A ty?

stefka33
31. mar 2014

@lyzzy Ja sa na tvojich komentároch napríklad celkom bavím. 😀 Sem tam aj súhlasím. /Ozaj len sem tam/ Podľa mňa by mal byť na každom fóre aspoň jeden takýto úkaz ako ty. Aspoň nie je nuda. 😉

lyzzy
31. mar 2014

@stefka33 ...dakujem. 😀 😀

stefka33
31. mar 2014

@lyzzy A furt čakám, kedy aj mňa za živa zožerieš za dajaký komentár. 😀

lyzzy
31. mar 2014

@stefka33 ....neviem ci si si vsimla ale ja vacsinou nereagujem na konkretneho cloveka...ked sa zapojim do temy tak to dam do ,,eteru" a ked niekto chce tak nech cita.Ked nie,tak nie.
Ja len nechapem ako moze niekto tento fakeovy,virtualny svet brat tak vazne.A este mi tu bude niekto davat ,,cenne" rady ako sa spravat a komu sa akym sposobom mam ospravedlnovat a dufat,ze sa s nim pustim do nezmyselnej hadky na 4 strany aby sme si dokazali,kto je vacsi pan.
Smiesne,trapne,naivne.
Asi tolko.....ja som taka,aka som.Niekomu sa javim bezcitna,ironicka,hlupa....(vyhovujuce si doplnte)
Ale ja som zo svojim zivotom spokojna,vyrovnana 😀

stefka33
31. mar 2014

@lyzzy Furt jak vidím tvoj nick, tak si pomyslím: Prepána čo zas táto vypotí? 😀 Ja sa snažím nikoho sa nedotknúť zas, ale poniektoré ženské sú tu ozaj jak na práškoch a jednu som už aj ja tak nasr..., že mi napísala, aby som jej už nikdy nič nepísala. 😝