Priateľ je "alergický" na môjho syna
ahojte touto cestou som zvedava na vas nazor ...mam dve deti ked mal starsy syn 1,5 roka jeho tatinood nas odisiel casom som si nasla priatela a zacali sme spolu zit chceli sme spolocne dieta podarilo sa...martinko ma surodenca ten mensi je velmi zive dieta porobi hocico len otvaram usta a niekdy fakt s nim nevladzem ale snad ho to prejde a vyrastie z toho starsiemu robi zle byje ho a zapara donho...vcera donho maly zas dobiezdal a martinko vravi lubkovi ze sa nemal narodit on alemali sme mat dievcatko lebo to by viac posluchalo a nerobilo by tak zleako on ...sme sa natom smojou mamou pousmiali ale priatel ked som sa na neho pozrela normalne by ho vedel za to zavradzit ja som to odignorovala....ale toto je len jedna z veci teraz mu idem kupit bicykel a ked som mu povedala ze ci mi pozicia na bicykel pre matka tak ani slovo nepadlo ze on zaplati polovicu a ja polovicu zda sa mi ze ho neberie ako nasho spolocneho aj ked ho vychovavame spolu co mam urobit?trapi ma to lubim svoje deti
A ešte som chcela napísať: to, že starší žiarli na mladšieho je úplne normálne a vôbec to nesúvisí s tým, že starší má iného biootca. Povedal by to ajtak. Proste je to úplne normálne.
Tak isto sa mi zdá normálne, že manžel ľúbi viac svojho biologického syna ako vyženeného. No nieje už v poriadku, dávať to najavo. On je dospelý a vedel do čoho ide, keď si bral ženu s dieťaťom.
Zaujímalo by ma ako sa o staršieho zaujíma jeho vlastný otec? Či ho bráva na výlety, občas kúpi darček....
To že sa rozviedla a založila rodinu s druhým, predsa neznamená, že nový partner bude úplne všetko ťahať sám nie?
jasné že ho neberie ako svojho syna lebo nie je jeho ....a nech mi nikto nerozprava ako ľubi "svoje deti" aj ked nie su jeho nevravím že ich nemôže mat rad ale nikdy to nebude jeho dieťa...... a vždy to "vlastne" bude prednejšie o opaku ma nikto nepresvedčí 😀
Že? Citom sa nedá rozkázať. Mňa len zaujíma, či zadávateľka nemá prehnané nároky na manžela. Treba mu jemne vysvetliť, že si musí dávať pozor na reakcie, lebo to bolí a hlavne aby neskôr kvôli tomu neboli medzi bratmi rozbroje.
@silvinuska6 no moj mm je aj krstny mojej dcere a od malicka ju pozna a lubi,...a to,ze mame spolocneho syna nic na tom nemeni,ze ju lubi tak ako svoju,..od malicka sa staral o nu lepsie ako jej biootec,...
@luba28 ano, v ideálnom svete by to tak malo byť. Ale realita býva iná.
Ideálne by aj bolo, keby sa bývalý partner okrem výživného podielal aj na inej starostlivosti a výchove svojho dieťaťa. No ale realita ........ 😉 Preto nežime v bubline ale snažme sa situáciu riešiť tak ako sa dá.
No ja neviem o com to tu niektore tocite... priatel vedel do coho ide, zacal zit v uz viac menej existujucej rodine, maju uz sice svoje dieta. Ale nie je to vobec spravne, aby bolo dieta nevlastnym otcom citelne aj viditelne postavene na druhe miesto (hlavne.. je to este male dieta... vobec si to poriadne ani neuvedomuje a ten "ujo" sa o neho "Stara" od malicka, proste berie ho ako otca... byva s nimi, je s nimi... a nakoniec postaral sa mu o surodenca). O zazerackach ani nehovorim, co pride ked bude starsi? S tym, ze bude nevlastny otec sa mohol vysporiadat dospelak este pred tym ako splodil druhe dieta. To co maly povedal bratovi, je podla mna uplne normalne a nic zle na tom nevidim... povedia si to tak aj normalni surodenci.
S vlastnym otcom chlapceka to detto nema nic spolocne...
Co sa tyka penazi a prispievania na veci pre nevlastneho, neviem ako sa k tomu postavit... u nas sme vsetci dostavali rovnako, aj vlastni aj nevlastni... nevidim na tom nic divne...
Ja som nikde nenapísala, že je to správne 😖 Ale že to nieje niečo, prečo by bol zlým človekom. Je to ľudská vec a tak k tomu treba pristupovať.
@11kacenka11 Partnerovi treba jasne vysvetlit, ked to nahodou nevie, ze toto je normalna reakcia starsieho surodenca na mladsieho ktory ho zosadil z tronu. Aj keby boli obaja jeho bio deti, starsi by to hovoril tiez.
Ja mam dve deticky, sme ich bio rodicia, ideme sa roztrhat aby sme im davali rovnako pozornosti a nerobili rozdiely, a aj tak starsi ma sem-tam obdobia ze mladsiu nechce a ze preco ju mame a ze bez nej by mu bolo lepsie. Na druhy den sa uz lubia. Psychologicka - je to NORMALNE.
Z detstva mam takychto prikladov x z rodin kamaratov, prosto ta konkurencia je tam vzdy.
Ak muz neveri, nech si zajde za odbornikmi. Okrem toho vramci pokoja v rodine nech si zapise za usi ze obe deti su JEHO, a nech to tak vnima, ked nie prirodzene nech sa do toho postoja sam neustale nuti - ale chcene, vedome, az sa mu stane automatikou, presvedci podvedomie, inak budu skor ci neskor problemy.
@11kacenka11 zlatinko, ak sa tu niekto sprava nevhodne, je to tvoj partner! Slabo mi prislo pri tvojej vete..." ci mi pozicia na bicykel pre matka...". To mate prosim Ta co za vztah? Ake, ze pozicia? A preco ste stale este len partneri? Podla toho vyzera aj vas vztah. Nezavazne. Ziaden vztah k dietatu, ziadne spolocne hospodarenie! Partneri, ti ozajstni si nepoziciavaju a nezadonia o pozicky!!!! Toboz nie pre dietatko. Tvoj Matko sa sprava primerane veku a primerane situacii, kedy ma jednak cudzieho otcima, z ktoreho zrejme citi nelasku a za dalsie ma surodenca, s ktorym sa o lasku matky deli. Surodenecka rivalita je tu v poriadku, patri to k tomu. Pocit nelasky od partnera matky uz nie. Tak "zavrazdil" by maleho pre take reci, hej? No nech sa ide liecit pan partner, zda sa, ze este nedospel, truliman jeden. No nepaci sa mi to ako si si to zariadila. Sorry. Ak by som mala mat partnera, ktory nebude mat vztah k mojim detom, tak leti ako stihacka najblizsimi dverami! A ako bonus by dostal taky kopanec do guli, ze by si druhy raz rozmyslel dvojaky pristup k svojmu a k cudziemu dietatu! Ak to nevie nech sa nehrabe do vztahov kde uz dieta ci deti su!
@11kacenka11 docitavam a cim dalej tym viac zasnem, ako si sa vlastne dopracovala s takymto volom, s prominutim, do vztahu a dalsieho dietata...tak prekazalo mu, ze nesies na rukach dvojrocne batola? Sila! To by bol pre mna impulz nakopat ho do riti a arive derci amigo! To s tym financovanim darcekov pre tvojho synceka ani uz komentovat nebudem. Chore.
@jabadaba napisala si to este lepsie ako ja.je normalne ze zena ktora porodi dieta a este vysnivane po 4.IVF ako ja,si do rebricka hodnot na 1.miesto da deti.moj manzel mi to vzdy s usmevom vytkne.ale vie,ze to je tak spravne.a preto chlap,reagujuci na dieta takto,si nezasluzi mat deti.
Myslim, ze vsetko je vecou dohody, aj spolocne, ci oddelene financie. Mozno netreba z toho robit emocionalny problem, ale ekonomicky.
Zakladatelka temy si myslela, ze priatel jej pocizia na bicykel pre maleho, alebo prispeje polovicou...mozno by stacilo nemysliet a partnera priamo o to poziadat..a ak by nesuhlasil, moze realizovat rozhovor na temu spolocne financie, co kto a komu bude platit a vela sa vyriesi..hhm?
..ale poznamky typu "odpadavam" a "zasnem" zakladatelke nepomozu, ani rovno odsudzovat, ze jej partner je blb... Zda sa mi, ze pocit krivdy mozno vyriesit uplne obycajnou pragmatickou dohodou...a samozrejme treba sa rozpravat, rozpravat a rozpravat...lebo, ako sa tu pise "kopnut chlapa do guli" je ta najjednoduchsia, ale v tejto chvili malo ucinna alternativa... 😉
..a inak, osobne som taketo nieco riesila diskusiou, ze ked nechces na "cudzie" dieta prispievat financne , nemas narok na to, aby si dieta vychovaval..t.j. prikazoval, zakazoval, poucal...a ani , aby ta posluchalo... 😝
@bojovnicka ..to je pochopitelne..dieta je vzdy jedine a prvorade, no a hlavne moje! ..chlapov je na svete vzdy dost... 😝
@victory1 chi,svata pravda.pri takychto temach si uvedomujem ake mam stastie,dve krasne,zdrave deti a starostliveho manzela.je tazko radit,ale ak sa dotycny nespamata,nech ho necha,lebo to nieje dobre pre maleho.
@11kacenka11 Je mi zle, tvoj partner je kokot, z velkym K!
Poznam minimalne 3 pripady v blizkej rodine, kde takto zacali vztahy a to odstrkovanie dieta - vsetky tie starsie (nemanzelske ) deti su bud na drogach, alebo sa odsudzili celej rodine, alebo odisli daleko od rodiny.......
Partnerovi by som povedala, ze TY MAS 2 DETI A JE TI JEDNO, KTO JE ICH OTEC.........ALE TY SI MAMA PRE OBIDVE. A ked bude vydelovat tvojho starsieho syna, tak sa vsetko otoci proti nemu- nenavidet ho bude tvoj syn, nenavidiet ho budes aj ty..........a hrozi rozpad vztahu
A este jedna vec.....ak Ty budes vidiet, ze tvoj starsi syn je stale druhorady, tak sa moze stat velmi zavazna vec (zazila som priamo v rodine) ze Ty zacnes uprednostnovat Starsieho a tvoj vztah s mladsim sa nastrbi.......
Uvidis, ze budes viac chranit starsieho, ako mladsieho......a toto sposobuje tvoj PARTNER.....nepriamo zacina robit rozdiely medzi detmi a medzi tebou a tvojimi detmi.........zatial to este nevidis, ale casom to bude iba rutina, ze budes starsiemu potajomky kupovat, potajomky davat do vacku, potajomky na neho viac lipnut...a samu seba budes uspokojovat tym, ze : "ved mladsi ma vsetko, co chce, vsetci ho zboznuju..... 😢
@digysa bud toto ci pises alebo moze nastat aj ina situacia a zacne uprednostnovat mladsieho, spolocneho syna, ovplyvnena partnerom. A na starsom zacne hladat muchy aj matka. Aj take sa stava, zial. Uf, z takychto realit je cloveku soufl. Nechcem teraz krivdit autorke temy, skor tak vseobecne pisem - kolko je zien co uprednostnia svoje partnerske zitie pred detmi. Prednejsie su im radovanky s chlapmi, ich srajtofle a akoze iluzia uplnej rodinky. No cena casto byva vysoka. Tu to takto nie je, ale aj tak je to smutne ako si to zakladatelka zariadila resp. nezariadila. To financovanie je fakt k uzasu, nepomoze sice k porieseniu ale ja vazne nad tymto zasnem ako si ludia zriaduju domacnosti a partnersky zivot. V pripade zakladatelky tam jasne signaly boli - mne by stacil jeden jediny podnet - a to vyhrada partnera voci noseniu maleho dietatka na rukach, k okamzitemu zaradeniu spiatocky.
Stále rozmýšľam nad vetou - či mi požičia peniaze na bicykel . . . . myslím si, že už len z lásky k tebe by mal milovať aj tvojho syna ... pretože ak ťa miluje, musí vidieť, čo ťa raní a čo ťa robí šťastnou .... a dám ruku do ohňa, že ak by sa k tvojmu synovi správal ako k vlastnému, bola by si najšťastnejšia, nie?
Poznám jednu rodinu, kde je syn iba mamičkin a ďalšie dve deti sú spoločné, čiže spolu tri deti, na krku úver a nie veľká podpora od rodiny (rodičov), ale je to asi tá najšťastnejšia rodina, akú poznám ... takže všetko sa dá, keď sa chce ... určite sa porozprávaj s priateľom o tvojich pocitoch, musí to vedieť, lebo ak budeš mlčať, bude si myslieť, že je všetko v poriadku, že netreba nič meniť, že ti daná situácia vyhovuje .... držím palce a hlavne sa neboj porozprávať s ním ...
ja mám deti z prvého manžesltva dve, s terajším manželom jedno a druhé na ceste a môžem zodpovedne vyhlásiť, že nikdy nepadlo slovo nedám mu peniaze na tábor, nedám mu na športové oblečenie , neodveziem , neurobím . Včera môj manžel cestval s najstaršou dcérou do Košíc k neurologovi , odsedel si tam 3 hodky v čakárni a cestoval naspät, Trenčín - Košice a Košice - Trenčín , cestovanie 8 hodín , jej biologický otec jej nekúpi ani čokoládu ....
Moje staršie deti ho maju radi a aj on ich , jasné že vzniknu aj konflikty , syn je v puberte tak to by papuloval aj vlastnému otcovi , ale ked sa trestá , tak sa trestá do radu za priestupky, nie že ty ano , ty nie lebo si moja. A včera ked mu volali z centrály že ked ypríde do práce tak povedal že dnes nie lebo ide s dcérou do Košíc... takže u nás su to naše deti , výživné na deti sú naše peniaze, ktoré sa použiju na deti ...
Píšete tu že málo mužov prijme cudzie deti , ja by som práveže povedala že omnoho viac mužov prijme cudzie deti ako ženy deti od svojho partnera , mnoho žien ich doslovne nenávidí a je to zrejmé aj z mnohých tém na modrom koníkovi .
@jabadaba Uplny suhlas....sice tuto alternativu som nezazila, iba pocula, ale o tej, co som pisala som zazivala v priamom prenose.
-Moja mam a jej brat.- moja babka otvorene pred celou rodinu preferuje syna(tomu bolo ublizovane v detstve) a mojej mame nadava do svin (a hadaj ku komu sa babka ide stahovat na dochovanie? Uhadla si....k svini)
- Sestrine netere z manzelovej strany (starsia bola z prveho vztahu, tam to bolo silne viditelne, az to dopadlo tak, ze kocka je niekde v nezname zdrogovana, nikto o nej nevie)
-a treti pripad- spoluziak - zije v Spanielsku, nenavidi otcima, s matkou sa vobec nestretava, lebo nemoze a zije si svoj zivot, len ho to postihlo, ze sa nemoz usadit a nikoho si najst, ma proste zabrany.
Ja svojho
@digysa ja svojho syna lubim nadovsetko a aj mensieho oboch rovnako len viem ze starsieho ked si nezastanem ja tak on urcite nie jeho bio ocino sa nestara nevidel ho uz styri roky ked matko place tak ja snim on je velmi citlivy chlapec neviem co uribit mam sa snim otvorene porozpravat?dnes ked dosiel z prace som mu povedala ze sa mi nepacilo ako strasne zazeral ked martinko povedal ze sa mensi brat nemal narodit povedal ze je to hlupost ale nie je ved som ostala ako nema taky pohlad fuuha
@digysa ja som to tiez nastastie nezazila, nie na vlastnej kozi, ale pocula som o iks pripadoch. Okrem ineho mamina kolegyna - nechala kvoli chlapovi a radovankam s nim tyrat vlastne dieta. Vsak co, chlap prvorady, aj mamicka musi byt stastna, nie? Asi tak. Niekedy je to vazne k uzasu coho su zenske schopne len aby mali volakoho v posteli. Otras. No a ten tvoj pripad, ach jo, smutne citanie. 😒
@11kacenka11 sadnut , jasne povedat,že ked bude odsuvat na druhu kolaj tvojho syna, nedopadne to s vami dobre, lebo sa postavíš na stranu svojho dietata.
Môj ex tiež nevidel svoje deti 4 roky.
@11kacenka11 celkom isto sa porozpravajte. Verim, ze synceka lubis, azsi by si sem nepisala keby nie. Ale poriesit to musis a syn Ti musi byt prvorady nez ofuky tvojho partnera. Nech sa spamata.Ani mladsi by nemal vnimat chudacik, ze brata jeho otec nemusi.
@11kacenka11 teraz som pozerala tvoj album , ved máš tak pekných synov ... obidvoch , pekný to junáci , chrán si ich 🙂
@11kacenka11 Vidis??? A uz to tu mame........PRESNE, co som napisala.......!!!
Jasne, ze si starsieho musis zastat, lebo nema u nikoho podporu! Uplne ta chapem..........ale tam uz sa vytvara ten zly vztah (ze v podvedomi mas vacsi strach o starsieho, aj ked ich lubis rovnako...)
Co sa tyka synovej poznamky.......to su take malichernosti, samozrejme deti uvedieme do spravnej miery, treba im povedat, ze sa to nepatri, treba starsiemu povedat, nech sa ospravedlni a mladsieho treba tiez trochu usmernit, aby stale neznervoznoval sarsieho...
Taketo veci si denne hovoria kazde deti...
Moji dvaja sa vcera pohadali koli konikovi z LEGA........ Syn (8) : ty si taka hnusna, naco mam sestru? S nou sa neda ani hrat!
Dcera (6) : Ty si hnusny a smrdis a ja ta nechcem za brata.........
POVEDZ MU ABY NEBRAL brata bratovi a syna matke........... Musi si uvedomit, ze ten starsi syn ho berie ako otca, ved svami zije od jeho prveho roku...... (ako su stare vase deti?)
Neviem, co by si mala robit......ale to vydelovanie penazi je zle, zle, zle.......... Hlavne si chran vztah s detmi, tie potrebuju mamu, lasku, zazemie....
@maminuska aj budem oboch pred kazdym nedovolim aby im niekto ublizil moje deti su moj zivot pre ne rano vstavam a dakujem za podporu

@mysicka36 páči sa mi tvoj reálny pohľad.