icon

Priateľ je alkoholik a gambler

daniela123321
16. aug 2020

Ahojte, ja viem že je tu takýchto tém veľa ale možno sa chcem len vyrozprávať. Ja som taká sklamaná že mamám normálny život keď vidím dookola šťastné rodinky s deťmi a so skvelými otcami. Prešli ste si niektorá vzťahom/manželstvom s chlapom ktorý pije a gembluje?

Strana
z2
pupavocka101
17. aug 2020

mysli v prvom rade na deti a na svoju buducnost, chces takto dalej zit? ja by som to teda asi nezvladla vobec :/

mrchana
17. aug 2020

ako keby si pisala o moje kamoske v dedine. Dve deti a alkoholik a gembler. ona 29 On okolo 33. Nepije stale ale narazovo. Raz je milujuci otec 3dni a dalsich 5je na srot. Ale doslova. Vtedy je agresivny, hlucny otravuje ju, nemoze spat detibsu z toho vynervovane. Mala sa im zacala pocikavat aj pokakavat v skolke. tak musela ostat doma. Starsia dostavala v skolke take psycho stavy ze im riaditelka kazala ist s nou do poradne. Pisem o detom vo veku 4 a skoro 5. Ona ma asi 45 kg. Je to super baba kt. kazde rano vstava o pol5tej lezi do roboty pride o 4tej. On robi len ked sa mu chce aj to su vacsinou sezonne prace. potom je zvysok roka doma. Deti su v case ked je ona v robote s nim a to jej vypisuje spravy ako sa o ne pekne stara a aka je ona pomala matka a bla blaaa dristy o jej neschopnosti.Ona ma rodicov v dedine kde byvame. On ma rovnako ako vy pisete na druhom m konci SR. a rozhovor s jeho rodinou bol o nicom. a kopa kopa inych veci kt..... Aj ona ho lubi. Ked nepije je super ale ked pije je to hroza. Skor by som vo vasom pripade brala ohlad na vase deti kedze tie to vnimaju. Tak ako kamoskine a je otázka la casu ked nieco v skolke povedia tak ako to povedali jej. A bude problem aj so socialkou. A posledne uz mal dvax zapal pankreasu.Liecenie odmieta. Takze on sa vyriesi sam...

daniela123321
autor
17. aug 2020

@mrchana Tak on zas prácu má stálu.. je vedúci.On má skôr vypité večer keď už malý spia ale ani to nieje ospravedlnenie.. povedal mi že pije lebo ho štve koľko peňazí prehral a čo všetko sme za to mohli mať.Dlho nehral.. a teraz začalo toto.. stresy v robote a zas je v tom.. do krčmy nechodí.. prehral peniaze v online kasíne.

mrchana
17. aug 2020

@daniela123321. len to je ist z jednej zavyslosti do druhej. Ani tento vela nepil.. ani vela nehral. a uz pije vela aj hra. Mne je luto tych deti lebo to vnimaju. A maju z toho pekne psychicke problemy. Uz ked mi moja mala 5rocna rozprava co robi ich najstarsiav skolme tak vam je jej luto. poradim Vam ona dala vsetky peniaze na seba a on ma len nieco. A plus by som dala ziadost o vyzivne na vase dve deti. Aby ste mali na papieri co vam ma davat na deti. To je do buducna velmi dobre mat. Budete mat istotu a on varovny prst. Zit spolu kludne viete aj s tym ze ma povinnost Vam platit. Ja vam drzim palce nech to ma pod kontrolou. mozno skusit sychologa skusila to aj ona

derdia
17. aug 2020

Vies v prvom rade si opovedz, ze ci chces byt psychiatricka a psychologicka pre svojho partnera... Alebo matka a manzelka... A potom vies co mas spravit... Nechaj ho s tym co najviac miluje...s alkoholom a automatmi...

sasa1310
17. aug 2020

@daniela123321 otázka času, kedy do toho spadne tak, že nebude mať z čoho platiť nájom. Ostanete na ulici a ty tak či tak budeš musieť ísť k rodičom. Takže je úplne jedno či teraz odídeš, alebo počkáš na toto. Ak sa nepôjde liečiť, iné východisko nie je. Zmena u neho nenastane, to je choroba, nie jeho povaha.

kakawah
17. aug 2020

Ale ved zit takto, ze si nemôžem dovolit naplánovať nieco kupit....? On prehral prachy v online kasine? Do riti koľko? Nezaujima ma čiastka, ale presne toľko si vezmem miniem na seba a deti. Reku keď mozes ty, mozem aj ja. Za tie prehrate peniaze by ste mali niečo uzitocne, nejaký výlet, odložiť na horšie časy atd. Stale bude pokúšať ze možno vyhráje. Je to 50:50. Radšej nech to co chce stavit odloží do obalky🙊

daniela123321
autor
17. aug 2020

@kakawah platí 560€ mesačne

kakawah
17. aug 2020

@daniela123321 asi nechapem, co plati 560 mesačne?

daniela123321
autor
17. aug 2020

@kakawah Svoje dlhy

kakawah
17. aug 2020

@daniela123321 no svoje dlhy plati, ale kolko dava na tie stavky? Ked este dokáže aj domacnost a vsetko potrebné zatiahnut, tak to je geroj.

daniela123321
autor
17. aug 2020

@kakawah Vtedy prehral pred 5mi rokmi nárazovo veľa a zobral si na to pôžičku co platí ešte 3 roky a naposledy pred 2 týždňami prehral 700€ medzitým nič az teraz

kakawah
17. aug 2020

@daniela123321 hmm o tom som pisala, ci aj ty by vzala z rodinneho rozpoctu 700€ a minula na seba? No, rozhodnutie je nakoniec na tebe. A co hovoria rodicia?

daniela123321
autor
17. aug 2020

@kakawah Jeho rodičia o tom ani nevedia ale idem im to povedať nech mu dohovoria na liečenie.. no a moja mama je z neho úplne sklamaná a už veľa krát mi povedala nech sa na neho vykašlem a idem k nim ze mi pomôžu. Ale sme tak dohodnutý ze skúsime to s jeho rodičmi a ak to nepomôže tak už stačilo.. v tomto nemôzu deti vyrastať.. to určite nie.

kakawah
17. aug 2020

@daniela123321 ja si myslím ze si to dobre vymyslela. Ďakuj bohu za takých rodicov.

sindla
17. aug 2020

Áno prešla som si takým vzťahom. Ja patrím bohužiaľ medzi tie, ktoré majú s takýmto typom človeka aj dieťa. Dieťa ale vôbec neľutujem, je to celý môj zmysel života len ľutujem to, že otec je on.
Vzťah trval štyri roky, kým som sa vzchopila a odišla od neho. Psychicky ma ničil, ponižoval ma, vraj ženu s dieťaťom nebude žiadny chcieť tak som sa držala pri ňom lebo som tomu uverila, o tom, koľko krát ma zbil ožratý nejdem ani vravieť. Keby mám opísať celý ten toxický vzťah tak som tu do rána. Samozrejme aj ja som mala chybu kvôli ktorej sme sa vadili.. vieš ako, zakazovala som mu piť a už bolo peklo na streche. 🤦🤦🤦🤦 Z tohto vzťahu mám ale jedno veľké ponaučenie a to také, že takéhoto človeka už v našej prítomnosti nechcem ani len cítiť. Postavila som sa sama na nohy, robím, som s malou v podnájme a po štyroch rokoch sa konečne cítim veľmi šťastne a snáď raz príde aj nejaký chlap, ktory prijme moje dieťa a bude ju ľúbiť ako svoju. Verím v to. ☺️ Utekaj prosím, nikdy to nebude dobré, len a len horšie pretože takýto človek sa nikdy nezmení.

annamivo
17. aug 2020

@daniela123321 napíšem ti moju skúsenosť: keď som ho spoznala mala som 17. Zaľúbená po uši. Ani som si nevšimla že väčšinu našich káv platím ja z vreckoveho. Občas keď mal niečo navyše tak účet alebo výlet zaplatil on, niečo mi kúpil ( aby mi zalepil oči) . Ja som študovala on pracoval. Na to že hra som prišla po 3 rokoch, to som už pracovala a nechápala som kde dáva peniaze keď večne na nič nemá, alebo si poziciava - kde kto má zastavil s tým že odkaz mu že čakám na€. Tak som ho začala konfrontovat. Priznal sa, ale neprestal ,iba to lepšie skrýval. Došlo to tak ďaleko, že mal a aj stále má ( nie sme spolu 11rokov) dlhý na zdravotnej aj sociálnom. Mnohým ľuďom dlží peniaze. Ako som na to prišla začala som to riešiť že ho z toho dostanem, ale bolo to nad moje sily. Rodičia ho odhlásili z trvalého pobytu, keď k nim začali chodiť exekútori ako na klavír za nesplácanie pôžičiek z nebankoviek. Posledná kvapka pre mňa bola keď mi vzal moju bankomatovú kartu a vytiahol mi z účtu € a zmyzil na 3 dní hrať. Kartu som zablokovala a ešte mi vynadal že on si teraz nemôže vybrať € na taxík domov. Takže to bol koniec.

karolinakr
17. aug 2020

@annamivo tohto sa obavam.Neviem v akom stave je ten chlap ale viem o jednom čo bol gembler + alkoholik- žena chcela rozvod a on sa zabil. Ale v tychto pripadoch je tam vysoke percento
Proste človek musi zatiiahnuť ručnu brzdu či chce, či nechce

sammy19
17. aug 2020

ahoj, je mi luto, cim si prechadzas! Musi to byt tazke. Mam manzela, ktory sa bol liecit z gamblingu. A mozem ti z vlastnej skusenosti povedat, ze som tam na lieceni (na rodinnych terapiach) spoznala vela muzov, ktori boli aj alkoholici aj gambleri sucasne. Je to proste zavislost, ale da sa to zvladnut, ak clovek naozaj chce. Moj muz uz vyse dvoch rokov abstinuje. Mame spolu styri deti.
Bez toho, ze by sa siel liecit a zmenil sa, by sme spolu nemohli zostat. Ono sa casto stane, ze aj dlhsie vydrzia nepit alebo nehrat, ale potom pri dalsej recidive je to zas o kus horsie...
Ty potrebujes mysliet na seba a svoje deti. Zasluzis si lasku a stastny zivot a aj tvoje deti.
Ja som si dlho nechcela pripustit, ze by sme sa mohli rozist. Ale ked uz to bolo naozaj zle, proste som musela pochopit a prijat, ze sa budem musiet zvladnut postarat asi sama. Netusila som, ako to dopadne. Dnes som ale velmi vdacna za to, ako sa to utriaslo.
Ak chces, napis spravu a mozeme popisat. Pripadne, viac som o tychto veciach pisala na mojom blogu https://onlyonelife.sk/category/gambling/

sammy19
17. aug 2020

...a este - mysliet si, ze deti to nevnimaju, je velmi mylne. Ony to vnimaju a ovplyvnuje ich to, ci sa nam to paci alebo nie. Zivot so zavislym clovekom zanechava stopy na celej rodine, na kazdom clenovi. Preto to proste treba riesit. Je to ako rakovina duse, jednoducho je to vazny problem. Ten clovek sam osebe nie je zly, ale zavislost dokaze byt neskutocne zakerna a zaslepujuca. Moj muz je po lieceni (a naslednej terapii, ktoru sme spolu absolvovali) uplne iny, nez byval. Nejde len o to, ze prestal hrat, abstinencia je o celkovej zmene osobnosti. Drzim palce!

tncka
17. aug 2020

@daniela123321 nie nepresla. A ja fakt teda neviem.kam na tie klenoty chodite podaktore

annamivo
17. aug 2020

@karolinakr je stále slobodný, v 37 r vyzerá na 70, nemá stály príjem, nemôže dostať výplatu na účet lebo by nastúpili exekúcie atď. Kedysi bol výborný športovec, fešák... Dnes troska o ktorú neopries hrdzavý bicykel 🤷 on najprv len hral ale keďže boli nervy že prehral tak začal piť a už to šlo ruka v ruke. Poznačený sú všetci, hanba v meste, hral po celom okrese, ludia chodili vymáhať € požičané... Teraz je to už trošku lepšie, ale on sa odsťahoval z 🏠. Najviac to položilo jeho rodičov, bol najstaršie dieťa.

karolinakr
18. aug 2020

@annamivo tak to je sila. Čitala som rózne hrozne osudy

sima_r
18. aug 2020

@daniela123321 okamžite ho pusti k vode, taký chlap sa už nezmení. Všetko ty prepije a prehra a ty budeš neskôr ľutovať že si sa skôr nevykašlala na neho.

maria600
Autor odpoveď zmazal
sashka22
23. aug 2024

@daniela123321 ako to pokračovalo postupom rokov? Zvládaš všetko?

luba98
24. aug 2024

V prvom rade sa za neho nevydávaj,lebo jeho dlhy sa stanú aj tvojimi.Alkohol sa začne stupňovať,ale on v tom nebude vidieť problém,lebo má v úvodzovkách všetko pod kontrolou.Rodine to treba povedať,hoci budú v šoku a z počiatku tomu ani neuveria.Toto poníženie pred rodinou bude brať ako podraz z tvojej strany voči nemu.Čakaj hádky a obvinenia typu, že chcel len viac peňazí pre teba a deti a vlastne, že gembluje je tvoja vina.Na liečenie ho asi tak ľahko nedostanete, možno keď deti miluje a pod hrozbou toho, že o vás príde.Neviem ako by to bolo s jeho príjmom počas liečenia a zároveň splácania dlhov.Držim palce.

daniela123321
autor
17. sep 2024

@sashka22 Ahoj..jasné super😀 už som to mala urobiť dávno.

Strana
z2