Priateľ je nervák
S priatelom sme spolu takmer 3 roky, raz je lepsie, raz horsie. Nie je velmi kludna povaha, velakrat na mna vybehol, bol vulgarny a nespraval sa pekne no potom sa ospravedlnoval ako ho to mrzi, ze ma lubi, plakal, stale som tomu nejako uverila ze ma ma rad. Dnes sa ale stala situacia ze uz vlastne neviem co mam robit, lubim ho, ale rozum mi hovori ze v takom vztahu nebudem stastna. Priatel je velmi pohodlny, kym zil s mamou nemusel doma nic robit takze ma teraz pocit ako strasne mi pomaha ked napr. povysava (po nas oboch) alebo ked nacisti zeleninu do vyvaru (obed pre nas oboch) atd.. stale ma asi pocit ze to je nieco navyse co by vobec robit nemusel a ze by som to mala asi robit ja ako zensku pracu.. pritom obaja chodime do prace, kazdy si platime svoje veci, nie som nezamestnana doma ze sa o mna stara tak ja mam na starosti obriadit domacnost. No a dnes doslo k situacii - on bol s robotnikmi asi 4 hodiny na byte co preraba, pozeral ako robia plus im dvakrat odbehol kupit srubky. Ja mam este dovolenku takze som doma pratala, prala, varila, bola so psom atd. Ked sa vratil tak sme sa este spolu aj so psom presli do potravin a sli domov, pes bol zablateny. Dovtedy bolo vsetkov poriadku. Prisli sme domov a on-v pokoji sa zacal zobliekat, isiel si zobrat horalku a lahnut si na gauc. Ja som sa nemohla ani zobut, a v bunde, ciapke a s tastickou som musela vziat psa do vane a vysprchovať sa. Ked som ho polozila do vane, pozrela som na neho a ironicky som mu povedala, ze v pohode, ved ja sa osprchujem psa aj v bunde ciapke a topankach hlavne ze ty zjes v pokoji keksik, pozrela som na neho a nic, absolutne ho ani nehlo aspon mi prist vziat bundu alebo na sekundu postrazit psa lebo je divy a vsetko by zaspinil alebo ho sprchnut alebo cokolvek.. proste len sedel na gauci a prezuval horalku a vylozenymi nohami.. potom sa ma pytal preco som ticho tak som mu narovinu povedala ze sa mi nepaci ze hned ako sme prisli sa len isiel vyvalit a ja mam osprchovat psa, dovarit obed, predlozit atd.. tak mi zacal vykrikovat ze on makal na byte (pritom makali robotnici, on len pozeral) a hned bol vulgarny, ze mam ist do p***, tak som ho upozornila ze sa so mnou takto bavit nebude a ak ano tak potom moze ist prec, tak sa zacal balit, popri tom vypustí niekolko dalsich vulgarizmov, a odisiel k mame, ze uz ma nikdy nechce vidiet a neznasa ma. Nie je to prvýkrat co sa takto ku mne spraval. Az doteraz mi vypisuje a snazi sa to otocit proti mne ze sa mam spamatat, ze jeho mrzi akurat ze sa nechal mnou vyprovokovat a ze on nic zle neurobil, ze jeho spravanie je v poriadku, no proste sa ma snazi presvedcit ze ja som urobila chybu a ze este caka ospravedlnenie. Je mi luto ako sa sprava, ale asi to nevesti stastnu buducnost vsak? Este aj vcera na navsteve u jeho mamy sa jeho mama vyjadrila ze pri nom len byt ticho a nechat veci tak aby bolo po jeho aby nekrical, to som bola prekvapena ze tak povedal, asi ho tiez dobre pozná.. co by ste robili vy? Myslela som ze ked tak dookola rozprava ako ma lubi tak ze sa dokaze podla toho aj spravat a nie ze mi teraz este vypisuje ako on ma lubi a ja sa neviem spravat. Co by ste robili?
@jaond19 no presne napisal, ze ja som urobila teatro kvoli tomu ze si po celom doobedi co bol prec chcel zjest keks lebo neranajkoval.. pritom ja truba som este varila polievku aj druhe aby sme sa najedli ked pride a on sa tvari ze som harpia co ho nenecha najest sa
@saraxyz neviem, teraz som z toho smutna, trapi ze sa ku mne niekto koho lubim takto chova ale na druhej strane uz nemam take ruzove okulire ze to bude dobre lebo asi nebude a on sa asi nezmeni
Vyriesil to uplne najlepsie pre teba...
Uz ti staci len zablokovat cislo a mas pokoj
Keď taketo prispevky čitam, rozmyšlam či maju k*k*ta zo zlata tyto chlapy alebo prečo si s nim ? Nerozumim prečo ? Čo ti take fantasticke dava ? Mam pocit, že zachvilu sa mu budeš osprabedlnovat, ked ničo vyleje a pojdeš to poupratovat.
tak sa hlavne nevydavaj, aby si tu za pol roka nevypisovala "moj manzel je nervak"
Aj si si odpovedala. A on sa nezmení. Ak sa máš trápiť, tak zíď z kratšej cesty
Vykašli sa naňho čosi. Fakt snád ťa tvoji rodičia nevychovali pre takého debila. Ked TI povedal že si p..a toto milujúci partner nehovorí ani v najväčšom návale hnevu. Ked ste boli viac krát od sebe a vrátili ste s ak sebe má to vyznám podľa mňa nie vôbec žiadny. Neber ho nazad načo. Je dobré že si uvedomuješ že dobré to nebude a moja rada pre teba si rozumná kašli naňho a láska príde ked najmenej budeš čakať. Ale nie to čudo. Aspoň to ber tak že teraz ked TI nadáva tak to bude robiť aj v manželstve a bude to horšie a horšie. Zablokuj si ho všade veci si vzal a ukonči to TY.
No je to povaha. Zmenit sa to moze, ale len k horsiemu, ked uz budete manzelia, nebude sa musiet krotit a bude viac stresov, deti atd. Poznam par takych, tiez hovoria, ze chyba zien, ze ich vytacaju, no ja by som to nedala, neznasam hulvatov.
uplne idealne to vyriesil, pogratuluj si 🙂 fakt ho neber naspat, toto nevesti nic dobre, nastastie nemate deti. S takymto hoviadkom by nechcela zit ziadna normalna zena.
Jasné, on ťa taaaak veľmi ľúbi .... 🤦 Bože môj, koľko ešte takýchto chudákov po svete chodí ....
Buď rada, že odišiel a vymeň zámky ..
Teraz ho štve, a možno aj mama mu nadáva, prečo odišiel on. Vymeň zámok. Ak Ti vulgárne nadáva, nemá k tebe úctu, neľúbi ťa. Jemu len vyhovovalo, že má kam ísť, kde sa najesť a prespať. Láska neubližuje
Podla mna je skor kkt ako nervak
Milujúci muž ti nikdy nepovie že si pi... Som s manželom už dokopy aj s chodením 16 rokov a nikdy na mňa nezvýšil hlas a nikdy mi nepovedal škaredo. Takto sa ľudia k sebe nesprávajú. Vykašli sa na neho, nikdy s ním nebudeš šťastná.
Začala by som jeho slovníkom, poslala by som ho do pixe...!!!
Predstav si, že by ste mali deti, chcela také vulgárne hovado ako otca pre deti a pre seba muža? Maj hrdosť a pošli ho do kelu...
Ja ti napíšem to isté, čo ti hovorí aj tvoj rozum. S takým chlapom nebudeš šťastná.
Naozaj len v dobrom ho posli kade ľahšie. Este ani neriešite vážne problémy a on sa takto správa. Ak pride rodina, priprav sa, že budeš na všetko sama. Domáce násilie na seba tiež nenechá dlho čakať. Systematicky a postupne Ta uráža a manipuluje tak, aby si mala sebavedomie na bode mrazu. Čím dlhšie s nim budeš, tým náročnejší bude rozchod. Prestaneš si verit a časom budeš rada, že taký "perfektný" chlap je ochotný byt vo vzťahu s takou "nulou". Držím paste. Nezabudni, že máš život pred sebou a ovplyvňujes ho svojimi vlastnými rozhodnutiami.
Bud rada, ze sa zbalil a odisiel sam. Teraz vo svojej detskej izbe caka na tvoje odprosenie. Nerob to. Raz by mi chlap povedal, ze mam ist do p..tak by som sla. A co najdalej od neho. Ano, vo vztahu mame obdobia, raz je silnejsi jeden, raz druhy, raz potiahnem rodiny ja, potom zas on. Ale nesmie chybat ucta, respekt. A ten on nema.
1. Bol hladný. To je určite pohroma - ja môjmu hneď pcham niečo pod nos-ze nech zje-ked niekam ideme.. lebo viem, aké reakcie z toho budú...on si neuvedomil, ze z hladu začne všetkých naháňať atď.
2. Neospravedlňuj jeho správanie hladom...
3. Nechceš vari, aby raz vychoval takéto svoje kópie.
4. Mama asi celá rada, že mala od neho pokoj.
5. Čím je asi taky výnimočný na svete-ze si si ho z mužov vybrala. Takého nájdeš hocikde...či?
Utíkej Forreste!
Kým nemáte deti.
Jasne, ze hadze vinu na teba, manipulatori/narcisovia a ine poruchy osobnosti maju pokrivenu optiku, hlavne ked sa to tyka ich. Na seba su mimoriadne haklivi a otocia situaciu tak, aby z nej vyviazli bez ujmy na svojej posahanej osobe.
Ak chces byt cely zivot v strehu, co pan vybusny kedy otoci a pretoci, ostan s nim, o zabavu mas do dalsieho teatra postarane.
Autorka snáď si to není ty ,čo si tu písala prednedávnom že tvoj priateľ si kúpil byt a jeho mamka mu tam chodí upratovať ,že ho kúpil bez teba s jeho otcom
No, aspon ze so sa po 3 rokoch prebrala.
Uplne presny obraz chujka manipulátora, alw asi sa vie dobre ospravedlnivat ked ta aj pretym poslal do Pecka a este ste spolu?
Utekat od neho, on sa nevie chovat, vulgarne nadava, hlada v ostatnych vinnikov, ma problem vypomahat v domacnosti...Tieto typy, radsej nech su sami, lebo znicia vsetkych.
utekaj od neho. Ked ti urobi decko amen maria...
Vymenit zamok a buchnut sampus. Co ine? Bud rada, ze tak rychlo zmizol.
Sestra si takeho zobrala, nastastie po 2r. sa rozviedla, nastastie nemali este deti 🙏

Jeho mama Ti to jasne povedala dobre bude, pokým nebudeš od neho niečo chcieť🙂