icon

Priateľ je nervák

4. jan 2023

S priatelom sme spolu takmer 3 roky, raz je lepsie, raz horsie. Nie je velmi kludna povaha, velakrat na mna vybehol, bol vulgarny a nespraval sa pekne no potom sa ospravedlnoval ako ho to mrzi, ze ma lubi, plakal, stale som tomu nejako uverila ze ma ma rad. Dnes sa ale stala situacia ze uz vlastne neviem co mam robit, lubim ho, ale rozum mi hovori ze v takom vztahu nebudem stastna. Priatel je velmi pohodlny, kym zil s mamou nemusel doma nic robit takze ma teraz pocit ako strasne mi pomaha ked napr. povysava (po nas oboch) alebo ked nacisti zeleninu do vyvaru (obed pre nas oboch) atd.. stale ma asi pocit ze to je nieco navyse co by vobec robit nemusel a ze by som to mala asi robit ja ako zensku pracu.. pritom obaja chodime do prace, kazdy si platime svoje veci, nie som nezamestnana doma ze sa o mna stara tak ja mam na starosti obriadit domacnost. No a dnes doslo k situacii - on bol s robotnikmi asi 4 hodiny na byte co preraba, pozeral ako robia plus im dvakrat odbehol kupit srubky. Ja mam este dovolenku takze som doma pratala, prala, varila, bola so psom atd. Ked sa vratil tak sme sa este spolu aj so psom presli do potravin a sli domov, pes bol zablateny. Dovtedy bolo vsetkov poriadku. Prisli sme domov a on-v pokoji sa zacal zobliekat, isiel si zobrat horalku a lahnut si na gauc. Ja som sa nemohla ani zobut, a v bunde, ciapke a s tastickou som musela vziat psa do vane a vysprchovať sa. Ked som ho polozila do vane, pozrela som na neho a ironicky som mu povedala, ze v pohode, ved ja sa osprchujem psa aj v bunde ciapke a topankach hlavne ze ty zjes v pokoji keksik, pozrela som na neho a nic, absolutne ho ani nehlo aspon mi prist vziat bundu alebo na sekundu postrazit psa lebo je divy a vsetko by zaspinil alebo ho sprchnut alebo cokolvek.. proste len sedel na gauci a prezuval horalku a vylozenymi nohami.. potom sa ma pytal preco som ticho tak som mu narovinu povedala ze sa mi nepaci ze hned ako sme prisli sa len isiel vyvalit a ja mam osprchovat psa, dovarit obed, predlozit atd.. tak mi zacal vykrikovat ze on makal na byte (pritom makali robotnici, on len pozeral) a hned bol vulgarny, ze mam ist do p***, tak som ho upozornila ze sa so mnou takto bavit nebude a ak ano tak potom moze ist prec, tak sa zacal balit, popri tom vypustí niekolko dalsich vulgarizmov, a odisiel k mame, ze uz ma nikdy nechce vidiet a neznasa ma. Nie je to prvýkrat co sa takto ku mne spraval. Az doteraz mi vypisuje a snazi sa to otocit proti mne ze sa mam spamatat, ze jeho mrzi akurat ze sa nechal mnou vyprovokovat a ze on nic zle neurobil, ze jeho spravanie je v poriadku, no proste sa ma snazi presvedcit ze ja som urobila chybu a ze este caka ospravedlnenie. Je mi luto ako sa sprava, ale asi to nevesti stastnu buducnost vsak? Este aj vcera na navsteve u jeho mamy sa jeho mama vyjadrila ze pri nom len byt ticho a nechat veci tak aby bolo po jeho aby nekrical, to som bola prekvapena ze tak povedal, asi ho tiez dobre pozná.. co by ste robili vy? Myslela som ze ked tak dookola rozprava ako ma lubi tak ze sa dokaze podla toho aj spravat a nie ze mi teraz este vypisuje ako on ma lubi a ja sa neviem spravat. Co by ste robili?

Strana
z3
erickatt
4. jan 2023

Ciii je to byt? Tvoj? Zbal mu vsetky veci, vymen zamky a dovidenia

kubkovamama
4. jan 2023

Manipulátor jak vyšitý,iba sa ešte naplno neprejavil.Za ďalšie 3 roky ti v nervoch jednu šlahne a samozrejme lebo ho vyprovokujes alebo sa nevieš správať.🤦

kellypiu
4. jan 2023

dobrovolne s nim byt ani za svet. Toto nespeje k nicomu dobremu.

nadazdi
4. jan 2023

Do mňa toto leto 2x nacuval kuriér s dodávkou lebo si ma nevšimol na hlavnej ceste.. dve deti v aute, hrôza pred očami, spiatočka plny.. ja som brutálny nervak, ale vo vypätých situáciách reagujem kludne.. do nepríčetnosti ma však vie vytočiť ironická poznámka niekoho nasrateho keď v klude oddychujem.. z tej tvojej by som šla do absolútnej vývrtky, urobila si dobre, zjavne spolu neviete komunikovať.. moj muž by si ku mne v živote nedovolil používať takéto poznámky, ani ja k nemu.. cely príbeh v našej domácnosti by vyzeral takto: ,,umy psa keď si vyzlečený prosím ta” on by na to povedal ,,ok”.. komunikácia je základ.. a nehovorím to preto, že okolo mňa muž chodí po špičkách, to vôbec.. ja tiež mužovi musím hovoriť čo ma urobiť, lebo on tiež berie ,,ženské prace” ako samozrejmosť, že ich robím ja.. niekedy sa mi nechce, poviem navar prosím ta, oper prosím ta, povysavaj tu teraz ty.. zatiaľ nikdy nehodil výhovorku, veď nie je retardovany, ale samého by ho to nenapadlo

nicegirl369
4. jan 2023

Toto jr uplne zbytocne sa vobec bavit… kvoli takej hluposti sa nastve tak, ze si zbali veci? Ked by ste boli dlhsie spolu, nedajboze manzelia a mali deti, bude sa snazit stale menej a menej. Ty prides o nervy pri nom. A este ti povedal, ze chod do pi? Ked budete manzelia, tak ti k tomu asi este streli facku.

daniela2202
4. jan 2023

Dievča zlaté.... utekáááj.... bude to o ničom a možno ruku zdvihne

malacibulka
4. jan 2023

Bud normalna a vymen zamok, alebo bud sprosta, uver mu ze si nezasluzi take spravanie, zober ho nazad a pocuvaj ze si p... aj o tyzden.

pikachu999
5. jan 2023

Ahoj ako si sa rozhodla?

autor
5. jan 2023

@pikachu999 Som doma sama 🙂

tykat
5. jan 2023

A uz nevypisuje?
Pobal mu este zbytok veci, aby ked ta pride presviedcat osobne, si mu len tasku hodila do ksichtu.

autor
5. jan 2023

@tykat on ma presviedca, ale uz nie o tom aby som mu prepacila, ale o tom ze to ja som drza a on vlastne nemal inu moznost, ze som mu mas pekne povedat aby mi podrzal bundu a vsetko by bolo v poriadku

tykat
5. jan 2023

Hlavne nepodlahni jeho reciam a nenechaj sa presvedcit. Nemusis byt s niekym kto sa bezne sprava vulgarne. A nie je to tvoja vina ze je nervak.

pikachu999
5. jan 2023

Nepocuvaj ho, len sa ťa snaží manipulovať a zo seba urobiť obeť lebo on je ten chudáčik..samej ti bude lepšie ako s takým blbom

amiaja
5. jan 2023

Je to debil. Teraz sa bude snazit hodit vinu na teba a este aby si sa mu ospravedlnila 🤦‍♀️ nechutny chlap, kus chuja.

viellik
5. jan 2023

No isto by som ho nepočúvala. Buď len rada, že odišiel a vôbec na jeho správy nereaguj. Keď sa to tak vezme, nič lepšieho že odišiel, sa ti ani nemohlo stať. Isto si nájdeš niekoho lepšieho

0kristina0
5. jan 2023

Teraz to nie je idealne a co myslis, ze v buducnosti to uz bude fajn? Vulgarne ti nadava uz teraz, mozno po svadbe si dovoli ti daj aj na papulu. A dalsia vec, keby mne povedal frajer ze ma neznasa, tak sama mu pobalim veci a vyhodim ho. Toto nie je laska.

nicegirl369
5. jan 2023

Cize uz ste vo faze, kedy on ked urobi nieco zle, ide stylom, ze to je tvoja vina a ty sa zmen pripadne sa ospravedln. Som si ista, ze toto joho spravaniebude nie len ze pokracovat, ale o nejaky cas budete v dalsej faze.

0silvia0
5. jan 2023

Ak s nim zostanes, budes vzdy v strehu. Budes sa musiet vyhybat situaciam, ktore by ho mohli nasrat, budes s nim musiet jednat v rukavickach ked nebudes mat zaujem o taketo oduvacie teatra. No a samozrejme budes za vsetko vinna ty. Toto je nezrely jedinec, fakt sa nenechaj ukecat.

ivuska027
5. jan 2023

Po tom všetkom, a čo si mu povedala, že sa nemá vyjadrovať vulgárne a má odísť... Dievča zlaté, nič lepšie sa Ti s takým chujom stať nemohlo. Buchni šampus a buď rada, že sa "odpadky vyniesli samé".

hadecka39
5. jan 2023

Tiež si myslím, že je najlepšie že odišiel. Pozri odišiel sám, nemá ti čo ani vyčítať a ty sprav za tým všetkým a hlavne teda za ním veľmi hrubú čiarku, ku ktorej sa už nikdy prosím ťa nevracaj

dankagirl
5. jan 2023

Keď si vaziš samu seba ,tak už ho nikdy nezober spať .. A hlavne si nezabudni dať spraviť dieta…
Teraz ,len na Teba škaredo hučí a vraví Ti škaredé nadávky …
A otázka času kedy padne 1 facka a už to ide ..
Zdrhaj pokial je čas
Je to narušený sadistický manipulátor

katkine_terapie
5. jan 2023

Autorka: "on ma presviedca, ale uz nie o tom aby som mu prepacila, ale o tom ze to ja som drza a on vlastne nemal inu moznost, ze som mu mas pekne povedat aby mi podrzal bundu a vsetko by bolo v poriadku" vyborne ovlada manipulativne techniky ten tvoj podarenec 😀 Aby necitil vinu, pekne ju zabali a hodi na teba, aby si sa vinna citila ty a v najlepsom pripade prisla aj s ospravedlnenim. Na otazku "keby si ty nerobila, ja by som nerobil..." netreba ani reagovat, pretoze ty nemozes za to akym sposobom kto bude na co reagovat. Na to, ze si mu nieco vycitala pokojne mohol reagovat "prepac, neuvedomil som si..." a nie tak, ze ty si p...p.

bilancia
5. jan 2023

mas pravdu a dobru intuiciu , co najskor od neho prec... bude to len horsie,

amelia1234
Odpoveď bola odstránená
Strana
z3