icon

Priateľ je o 12 rokov starší. Ako ho zoznámim s rodičmi?

nika6488
2. máj 2017

Ahojte 🙂 ,

chcela by som sa spýtať na váš názor a zároveň vás poprosiť o radu... Mám o 12 rokov staršieho priatela...Máme sa radi, dlhšie som váhala či íst do važnejšieho vzťahu s ním, alebo z toho radšej vycúvať - čisto kôli veku. Rozumieme si vynikajúco aj napriek vekovému rozdielu, v podstate je to presne ten typ človeka, s ktorím si predstavujem svoju budúcnosť.... Ja mam 17 rokov on 29... A je tu ten problém, že už to asi nepôjde ďalej tajiť pred mojimi rodičmi, tak som sa rozhodla im o ňom povedať, no žial neviem ako ☹ ... Mam totižto dosť výbušnú a prísnu mamu, otec je v poriadku s tým taký problém nieje aj keď.. človek nikdy nevie ako presne zareaguje ...... Prosim poradte mi ako ich zoznámiť tak, aby boli spokojný aj moji rodicia ale hlavne ja a on... Ďakujem

Strana
z3
nela1916
3. máj 2017

@0silvia0 No bude to niečo také, ako hovorí @salfusco teda ale u môjho kamoša asi aj ten nedostatok sebakritiky a neochota zmeniť sa a rôzne. Ja vám ale neviem, veď starneme a posúvame sa, snáď aj tá veková hranica našich objektov sa musí posúvať: Napr. ak sa mi v osemnástich páčili muži okolo 25, tak teraz vo veku 32 mi tí istí pripadajú ako decká. Aj s tými mladšími partnermi to bude podobne. Ak sa naše preferencie vekom ani trochu nemenia, nebude to akoby trochu zaseknutie v jednom leveli?

Ale ja by som to bez zdravého rozumu už nevedela, proste ísť bezhlavo do vzťahu a neriešiť, či napr. budem pre partnera obohatením, alebo ho len budem brzdiť v životnom vývoji, alebo on mňa, ja sa napr. najviac desím mužov, ktorým už nejde o lásku ale o nejakú "číru rodinnú kalkuláciu", a vek a skúsenosti v tom svoju rolu hrajú, či sa námto páči alebo nie.

lobic
3. máj 2017

To je tazko to nejako si hlbsie rozoberat. Je to dost a hlavne preto, kedze ty mas je 17. To sa mi zda, len ako by si chcel narazit mladulinku a hlupulinku babu ale tak mozem sa mylit, nevravim, ale moc sa mi taketo vztahy osobne nepacia. Ak budete spolu roky, mozno zmenim nazor

natalienka12
3. máj 2017

@bona_dea Dnes mi to nemysli ale unikla mi pointa. Sorry

bona_dea
3. máj 2017

@natalienka12 pointa čoho?

natalienka12
3. máj 2017

@bona_dea toho tvojho príbehu s tou kamoskou čo ma rovesníka...

bona_dea
3. máj 2017

@natalienka12 😀 kašli na to 😀 to nie je príbeh s pointou 😀 kamoška si z nás robila srandu, že budeme za 30 rokov nosiť kvety na hrob a ona si bude s tým svojim sedieť na dvore s kávou. Tak som jej na to povedala, v rámci tej istej srandy, že to možno, ale my teda okrem toho budeme niekde na Kapverdoch s mladými zajačikmi, a že teda jej na ten dvor pošleme pohľadnicu 😀
nemá to pointu, azda len drobnú - že všetko pre má svoje proti a opačne

6mia6
3. máj 2017

@bona_dea pre mňa je to dobry vtip. 👍

sendy1977
3. máj 2017

@elise aj medzi mm a mnou je 12 rokov rozdiel, tiež bol slobodný, bezdetný a bol vojak v južných Čechách pri hraniciach s Nemeckom. Sme spolu 19 rokov, manželia sme 17 rokov a máme jedného 16 r syna. 🙂

bona_dea
3. máj 2017

@6mia6 aj pre nás to bol vtip... ja som totiž presvedčená o tom, že nikde nie je napísané, že keď mám o 15 rokov staršieho chlapa, že neprežije on mňa a na tie Kapverdy s mladou milenkou nepôjde on 😀 😀

sendy1977
3. máj 2017

@bona_dea ja som mala kolegu, ktorý mal za potrebu riešiť môj vzťah. Neviem čo tým chcel dosiahnuť ale hovoril, že aj medzi jeho rodičmi bol 12 r rozdiel a jeho mamka zomrela keď mala ničo po 60 rokov a otec sa dožil 82 rokov.

persica
Odpoveď bola odstránená
nela1916
3. máj 2017

@persica No presne tak nejak som to aj myslela. 🙂 Len ty si to teraz dotiahla do dôsledkov, presne, ľúbostný vzťah dieťaťa, resp. dospievajúceho a dospelého je záležitosť s mnohými otáznikmi.

natalienka12
3. máj 2017

@bona_dea jaaaaj 😂 dnes mi to nemysli sorry však nikto nemá určené dokedy tu bude to sa len niektorí tvária že tu budú 300 rokov

pishtok
4. máj 2017

tak s mojim muzo mame rozdiel 13 rokov a som s nim o 18tky. ja som sa tiez bala ako to vezmu nasi ale vsak nejdete sa brat. predstavit ho mozes a ak sa bojis tak pockaj do 18tky a potom ho predstav. moj muz sa s mojimi rodicmi poznal aj predtym lebo sme z jednej dediny...blizsie sa zoznamil o 4 rano ked som ho mala doma "na tajňáša" a isiel na wc kym zdrhne. stretli sa s mojim ocom v chodbe. obaja v slipoch...moj drahy zdrhol do izby a schoval sa do skrine a moj otec otvoril dvere a spytal sa kde je ja som ukazala na skrinu a potom sme obaja isli do kolien od smiechu a este dnes aj po 11 rokoch sa s ocom smejeme mojmu manzelovi ze ako sa dokazal do tej malej skrinky narvat...😂 myslim si ze v 18 som nemala ten rozum co teraz a od vtedy sme si preskakali aj dobre aj zle ale ja som po prvom bozku vedela ze to bude muz na cely zivot hoci som pred nim mala bohate skusenosti vedela som ze je to moj posledny. takze tak..ak sa bojis reakcie rodicov tak si pockaj do 18tky potom ti to uz nemozu zakazat. drzim palce.

padol
5. máj 2017

nerobil by som okolo toho také HALO, jednoducho by som povedal, že je to ten a ten a s tým teraz žijem a bolo by ...

Strana
z3