Priateľ je pridobrý ťuťmák

10. jún 2021

Mám priateľa ktorý je strašný ťuťmak a zároveň priveľmi dobrý,láskavý, pozorný atď..A popravde začína mi to liezť na nervy a hlavne to že keď napríklad poviem ideme do Košíc a on nesúhlasí tak ako náhle zvýšime hlás tak hneď drží hubu a prístoji na môj názor...A toto sa mne nepáči vyhovuje mi ako partner skoro vo všetkom len mi vadí že nieje ,,chlapský,, tým že si nevie dupnúť, buchnúť po stole..... Vážim si ho je to zatiaľ najlepší partner čo som mala doteraz ale chýba mi tam tá jeho možnosť..

liljana
10. jún 2021

Najdi si nejakeho cava. Potom budes vypisovat, ako ta psychicky, fyzicky a financne tyra. Asi ti chyba pardon za slovo, rozbita huba. 😂

autor
10. jún 2021

@liljana zas nechcem to že kde ho posadím tam je a keď aj idem von všade kam idem tak mi je v pätách

srnka90
10. jún 2021

😵‍💫 Možno by stačilo začať rešpektovať aj jeho názor a ,,nezvyšovať hlas”, ak ho má opačný. Možno mu tým dodáš sebavedomie a bude aj on viac asertívnejší.

autor
10. jún 2021

@liljana píšeš z vlastnej skúsenosti 🙂 či

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
viera
10. jún 2021

Povedz mu co citis...Mozno ti potom jednu drbne po papuli a pretiahne ta a kto vie... budes spokojna...Sorry...Ber ho taky aky je a ak sa ti nepaci tak naco si s nim?...

ruzasipova
10. jún 2021

@liljana Ty si kača. Opak tutmaka nie je cavo, co ju bude fyzicky a psycicky tyrat.
Autorka: Ano, chapem ta, mna takyto muzi vytacaju. 🙂 Tym, ze sama som dominantna vo vztahu, vyhovuje mi chlap, ktory tiez ma hranice a vlastny nazor.

liljana
10. jún 2021

Niektori muzi su taki, ze su v patach tiez, ale vzdy nejakej inej. 🙂 Bud rada, ze je za patami tebe.

thoughtfulweirdo
10. jún 2021

A prečo na partnera zvyšuješ hlas? Ja teda zvyšujem hlas na neposlušné dieťa, nie na seberovného partnera. S ním diskutujem a počúvam jeho dôvody, aby sme našli kompromis. A potom sa búchanie po stole od neho ani neočakáva a nemusí mi to chýbať 😀

pribinak
10. jún 2021

Možno mal takú výchovu a je naučený držať hubu a krok.
Nechápem načo kričíš keď vidíš aká je to jemná povaha, však sa správaj normálne
Aj takáto jemná povaha má svoje hranice a raz ti takú drbne že až.,
Uč ho asertivite, diskutujete, keď sa rozchádzame v názoroch a nie jacis

vendulka80
10. jún 2021

A preco si mala potrebu zvyšovať hlas? Ked povedal, ze nejde, mala si to rešpektovať. Ci mal ti tresknut per papuľam, buchnúť do stola aby si pochopila, ze nechce ist? Nerozumiem celkom tvojmu “problemu”. Skor ma problem on. Bohuzial s tebou.

autor
10. jún 2021

@ruzasipova vidím že cítiš so mnou vadí mi to pretože mám taký pocit že keby ma niekto začal napádať urážať a neviem čo iné tak nieže by sa má zastal ale to skôr ja jeho...

beronsche
10. jún 2021

nechapem, preco je to len z extremu do extremu..
tiez si myslim, ze muz by mal mat vlastny nazor a nejake sebavedomie. Tutmak, na ktoreho len krivo pozriem a uz "kmita", by ma priviedol do sialenstva, rovnako ako magor, kt. bucha ako po stole, tak aj po papuli a neda sa s nim komunikovat..
autorka - ak ti to vadi trochu teraz, bude ti to zrejme vadit coraz viac .

jaskolka
10. jún 2021

Ked tu čítam rôzne príspevky, tak vážne premýšľam, čo my ženy vlastne chceme. Jedna ma hulvata, čo ju má za handru, a nerešpektuje vôbec jej názor, druha ma chlapa, čo jej súhlasu so všetkým a stále je zle.Vravis, že chceš, aby su"buchol po stole ". Ale potom keď povieš, že idete do Košic, a on nesúhlasí, tak sa to nepáči, zvýšis hlas a on teda súhlasi, aby si bola spokojná.Teda ako má reagovať? Nesúhlasi, nedobre, súhlasí, nedobre. Co ma urobiť? Akože chceš prejav nesúhlasu, že treskne po stole a povie, nejdeme aj keď sa na hlavu postavís? Alebo co by si chcela? Lebo skutočne absolútne nerozumiem...

jana_eyre_2
10. jún 2021

Čo tak sa s ním normalne rozprávať, nezvysovat hlas a vypočuť si jeho názor? Možno by si potom nemala pocit že je tutmak..

Tiež mám veľmi dobrého muza, ja som za to vďačná, moje mínusy sú hlavne výbušnosť a netrpezlivosť.. jeho kľud ma ovplyvňuje a síce sa viem nahnevať aspoň nie sme Talianska rodina a on ma svojim kľudom vie spacifikovať..

V každom prípade ak ti nevyhovuje, lezie na nervy tak čo iné sa dá robiť ako sa s ním rozísť a nájsť si niekoho čo bude vedieť rovnako zvyšovať hlas keď myslíš že to by bolo to prave orechové?

mamamasama
10. jún 2021

Aj môj muž je ťuťmak a nemenila by som ho za nič na svete. Ja som veľmi dominantná, on submisívnejší. V mojom prípade som však predtým chodila s rovnakým temeramentom ako som ja a bolo to strašné. Ja som kričala, on búchal, taniere lietali a nechodili sme nikde, lebo sme sa nevedeli na ničom zhodnúť. Buď rada, že máš ťuťmáka. Vieš kolke pozitiva to ma? Napriklad vo vedeni domacnosti, vo vychove deti. Respektuje moj nazor a vychovavame deti rovnako. Ziadne velke nezhody.

liljana
10. jún 2021

Pozri. Ak chces mat pekny zivot, idealne je, ze chlap by ta mal mat viac rad ako ty jeho. Aby ta obskakoval, rozmaznaval, platil, znasal tvoje nalady... Ty takeho mas, nie je ti dost dobry a este sa po nom vozis. Najdi si frajera, ked budes na materskej, ti par krat nalozi, neda peniaze a potom budes v 7 nebi.

mamamasama
10. jún 2021

@liljana tak toto ako keby moja mamka napisala... velka pravda 🙂

autor
10. jún 2021

@jaskolka áno chcem aby vedel povedať aj ,,nie,,
@beronsche Lenže mám taký pocit že toto je akoby bez názoru a aj to mi vadí...A nekričim po ňom lenže môj prenikavy hlas ho očividne stavia do pozície veľkého rešpektu čo mne vadí keď mi už aj povedal že sa má bojí tým má úplne odrovnal. ...

modrava
10. jún 2021

kolko mate rokov?

jana_eyre_2
10. jún 2021

Tak možno by bolo riešenie ze sa ho najprv spytas na názor, vypočujes ho a až následne povieš ten svoj..

liljana
10. jún 2021

Prepac, ale vadna si prave ty. Vykasli sa na neho, on raz oceni, ake mal stastie, ze si ho nechala. Presadzovat si svoje zvysenym prenikavym hlasom? Na com sa asi tak dohodnu dvaja dominantni v pare, ked nikto neustupi? Akurat na velkom hm hm a rozvode po x stratenych rokoch a prevrieskanom manzelstve.

terezka1947
10. jún 2021

Preco na neho zvysujes hlas?
Mozno ta ma tak rad,ze napriek tomu,ze si "xantipa",sklopi usi.
O vsetkom sa da rozpravat,diskutovat,respektovat.
Ked sa mu do tych Kosic nechcelo,stacilo nezvysovat hlas....a povedat trebars,ok.
Tak pojdeme zajtra,pozajtra,potrebujem tam toto a tamto.

eliaska101
10. jún 2021

A tak prečo hneď búchaš po stole, kľudne si mohla vziať do úvahy aj jeho názor a bolo by. Ako ty si podľa toho všetkého stoj čo stoj presadzuješ to svoje. či vari chceš, aby on na teba zvyšoval hlas? Môžeš byť rada, že je taký ako je

nairia
10. jún 2021

chapem, ze ti to vadi, ale na druhej strane - si ty ta, ktora respektuje jeho nazor?
priklad - zena dominantna, muz nie tutmak, ale submisivnejsi, lebo sa naucil, ze so zenou nema vyznam sa hadat a radsej prikyvne. kedysi to tak nebyvalo, muz bol rozhodny, vedel sa postavit za seba, povedat si, aj si presadit nazor. ALE rokmi, situaciami a pod., sa to preklopilo do toho, ze muz nema chut sa so zenou hadat, lebo ta ho povacsine aj tak zvrieska, ked nie je po jej, ze si povedal, ze naco mutit vodu, ked aj tak si zena presadi svoje.
a teraz - babo rad! zena je nervna, lebo vraj musi zanho vsetko riesit, chlap je nervny, lebo sa citi menejcenne, ale nema tu vnutornu silu a mnohokrat chut ist do konfliktu.
takze aby ste aj vy takto neskoncili, skus trosku niekedy pocuvat aj jeho a ak ti oponuje, ma prist na rad dialog, preco a zaco.

w123
10. jún 2021

ked sa ta boji tak sa vazne zamysli nad tym ako sa spravas, ved da sa byt aj mila, nacuvajuca partnerka tvoj chlap ma urcite nazor lenze ty ho nenechas sa prejavit lebo sa spravas velmi dominantne, ste povahy nehodiace sa k sebe, on nema zaujem sa s tebou hadat a buchat po stole ale v tichosti sa porozpravat dohodnut sa raz nech je po tvojom potom po jeho a vklude sa s nim rozpravaj nie mu vycitat a nutit ho do niecoho co on tak neciti ved tym ho viac zastrasujes

jaskolka
10. jún 2021

Ale ved ti povedal "nie" na ten výlet a ty si to neprijala, zvýšila si hlas, tak zrejme usúdil, že veľmi chceš ísť a súhlasil.Čiže zrejme si chcela, aby napriek tomu trval na tom, že nikam nejdete?Alebo aby aj zvýšil hlas, pripadne sa po hadate?

littlebubble
10. jún 2021

Nechce ísť do Košíc.Ty zvýšiš hlas lebo chceš ísť a potom si nasratá, že ti ustúpil 😂😂😂.Keby neustúpil tak by si bola nasratá, že ťa nerešpektuje a rozkazuje ti.

Nečudujem sa niekedy chlapom ked sa o nás vyjadrujú tak ako sa vyjadrujú alebo radšej ani nechcú vzťahy.Veď to je na hlavu.

0kristina0
10. jún 2021

Podla mna nemas tutmaka ale inteligentneho partnera ktory ta pozna natolko dobre ze nema vyznam sa s tebou hadat. Ako sa to hovori? Mudrejsi ustupi.

zuvelyn
10. jún 2021

A možno nie je žiaden tutmak, len ťa ma už plné zuby ako po ňom zvysujes hlas, tak ti radšej odsúhlasí každú kravinu co chces, aby sa nemusel pozerať na tvoju odutu tvár 🤷🏼‍♀️