Priateľ je veľmi sebecký a ničí ma to
No skúsim to čo najviac skrátiť. Som (ja, 33)v rozvodovom konaní (naozaj vážne problémy) a už nejakú dobu mám priateľa (33). Pracuje v zahraničí, čiže nejaký čas trávi tam a potom na pár mesiacov príde domov. Keď je preč, komunikácia medzi nami je super, píše mi ako mu chýbam ako ma miluje atď a ja mu v podstate aj verím, lebo viem že to tak je, cítim to. Tiež ho ľúbim. Veľmi. Z manželstva mám dcérku, s ktorou sa už spoznal a myslím že sme na dobrej ceste. Problém je ale v tom, teda aspoň ja to tak vnímam, že je veľmi sebecký. Hlavne on musí mať svoj priestor, svoj pokoj, až potom (ak vôbec) pozerá na iných. Jeden deň je ako med a druhý deň ako by som pre neho bola iba nejaká náhodná okoloidúca. Čas sa snažím zadeliť si medzi prácu, dieťa a neho a napríklad som bola sklamaná, keď som bola s ním, vedel že o chvíľu pôjdem domov a on zaspal. Nevravím že keď je unavený alebo proste sa mu chce zdriemnuť, nemôže. Ale ja som tam len tak sedela ako sprostá. Niekedy mám dojem že iba ja som tá, ktorá potrebuje objatie, pusu, dokonca potrebu milovať sa. Hľadám chybu v sebe, lebo zo všetkého ma viní. Rozbila som mu náhodou pri umývaní šálku, mala som dojem že materiálne veci sú mu prednejšie ako ja, pretože neskutočne škaredo na mňa pozrel. Ľúbim ho ale akoby mi vnútorný hlas vravel že toto nie. Znamením je váhy, ja ryba. Ešte dnes sme sa rozprávali o tom, ako budeme mať raz dieťa, vianoce konečne spolu atď a potom zaspal a nevšímal si ma. On jednoducho nevie kedy ja potrebujem objatie a mňa unavuje mu to stále hovoriť. Ani by to tak byť nemalo. Spontánne by ma mal hocikedy objať, pohladkať keď ide okolo.. neviem či to mám prestať robiť ja aby si to uvedomil alebo čo mám robiť. Strašne ma to trápi, som dosť silná ale kvôli tomuto plačem každý deň.
Keď už teraz kvôli nemu plačeš..tak čo bude ďalej?...a neskôr?...vieš jak sa hovorí...dávaj pozor aby si nešiel z dažďa pod odkvap..😕
@de21062011 Tiež mám podobnú skúsenosť s mužom v znamení Váh. Presne tieto veci čo popisuješ mi išli na nervy. Ukončila som to.
mm je ryby....mne sa zdá že sebecký je skôr on ako ja....
ak už teraz nie si spokojná , ver mi že neskoršie to nebude o nič lepšie.... Z takého vzťahu radšej vycúvaj zavčasu...😉
@de21062011 si v rozvodovom konani a uz mas problemy aj s priatelom.
Ja by som to ukoncila.
Pouc sa z prveho vztahu,ak ho uz teda nemienis zachranovat a nerut sa rovnymi nohami do podobneho....
@deti95060810 lebo ta sebeckost nebude znamenim, ale pohlavim 😂 moj je blizenec a tiez je sebec
@de21062011 ty mu rozbijes salku, on zazera...co sa stane ak to urobi tvoja dcera? Uz teraz mas pocit, ze je sebecky, preco by nemal byt ak budete zit spolu? Ak budu akekolvek problemy s dcerkou ako bude on reagovat? A co k tomu vsetkemu povie tvoj manzel a dcerin otec?
Zvycajne plati stare zname: chlapi sa nemenia. Ak to nema v povahe, tak neocakavaj od neho, ze bude taky ako ty chces. V zaciatku vztahu by clovek nemal plakat ale vznasat sa v oblakoch. Ak si myslis ze ma "dvojitu tvar" tak s nim hod pokec, ze by sa ti pacilo keby sa ti viac venoval atd. Bud sa to zlepsi, alebo to bude rovnake a potom sa zariad podla toho co si ochotna akceptovat a co uz nie.
Utekaj kým môžeš, bude len horšie...
Ja som sa snažila s ním niekoľkokrát rozprávať o tom ako to cítim a tie jeho reakcie.. ja som vínna za všetko ja mu stále vraj niečo vycitam a podobne. Čiže s ním sa rozpráva veľmi ťažko. Akoby sám nevedel čo chce.
@de21062011 on je možno sebecký a ty tak trochu precitlivelá. Z názvu témy som čakala nejakú katastrofu, ale toto... Proste je zvyknutý žiť a fungovať sám alebo teda inak ako ty, to je celé. Keď robíš drámu z toho, že na teba krivo pozrel... Alebo že ťa neobjíma vtedy a tak ako ty chceš, že unavený zaspí, to ešte neznamená, že je sebecký.
Ale zjavne nie ste na jednej vlne, takže asi to fungovať nebude.
@sissy27 ďakujem veľmi pekne za názor. Veľmi sa snažíme aby to fungovalo my sa máme naozaj radi. Len sa rozchádzame v niektorých názoroch a to že som citlivá tak to je mega pravda. Niekedy úplne ako malé decko plačem za každú debilinu. Neviem čo zmeniť aby sme sa nejako zladili. Veľmi chcem.
@de21062011 Svoj priestor a svoj pokoj je ok v primeranom množstve/čase aťď. Ak však jeho vlastný priestor má prednosť pred všetkým prípadne sa ti zdá že funguje v hierarchii "najskôr on, potom on, potom tiež on ...dlho nič..občas niekto ďaľší" tak sa na to vykašli lebo taký človek nie je vhodný pre partnerské spolužitie a už vôbec nie ako potenciálny nevlastný otec.
Možno je to však naozaj tým, že on starý mládenec takže ma svoj režim a bodka. Starého psa novým kúskom nenaučíš ...keby chcel byť lepší pre teba už by ním dávno bol. Každopádne mu môže chýbať empatia a to je pre tvoju citlivejšiu povahu dosť nevhodný partner.
Možno by po rozvode bolo lepšie na chvíľu odložiť randenie bokom. Realizovať sa tam kde si v bývalom manželstve nemohla, nájdi si nové záľuby, nauč sa nový jazyk/tanec/štýl kreslenia. Proste fungovať chvíľu sama, nájsť spokojnosť a istotu sama so sebou - potom nebudeš čakať, že, ti šťastie a spokojnosť dával niekto druhý.... partner ťa môže dopĺňať ale svoje srdiečko musíš naplniť najskôr sama - vlastná skúsenosť. Viem čo je to precitlivelo reagovať na niečo čo nejde podľa mojich predstáv. Ale ver, že to je len prejav nízkeho sebavedomia a sebahodnotenia. Takže najskôr zlepši toto a potom budeš omnoho lepšie ready na vážny vzťah.
A pamätaj, že si matkou takže si nemôžeš dovoliť fungovať s nesprávnymi ľuďmi. To si tvoje dieťa nezaslúži.
Podla toho co poses,zmenu chces len ty, nie on. V opacnom pripade by ta pocuval a snazil. Nie hadzal vinu na teba.
najdi si raka, ten pre teba spravi vsetko na svete
Baby ja mam doma vahy uz 15 rokov a pekne som ho naucila na objatie, hocikedy pocas dna ma schmatne a vybozkava , mimo domu je tiez pozorny ale ak sa mi nieco nepaci tak narovinu poviem aj to co chcem ako to chcem ....proste vahy treba naucit,ja som rak a aj ked si niekedy nahovaram a nadavam na muza ked mu poviem co ma sere tak to zmeni....vzdy
Myslím že trochu Ti uniká,že keď kvôli nemu plačeš a si nešťastná, vplýva to zle na Tv.dcerku. Pre mňa by to bol dôvod na rozchod. Ináč začínať vzťah v rozvodovom konaní nie je najlepší nápad. Ak stretneš fajn chlapa vtedy,mala by som ho ako dobrého znameho, ak sa mu ozaj páčiš,počká kým budeš pripravená na niečo vážnejšie.
@liz_lemon tak toto ani náhodou nie je pravda. Môj otec je rak a škoda reči 🤐 ale určite pre svoju manželku nerobí všetko na svete, ani zďaleka.
@de21062011 každý musíte trošku ustúpiť a hlavne sa tak strašne nesnažiť. Lebo z toho mi vychádza, že vlastne obaja robíte niečo, čo vám nie je prirodzené len aby ste v očiach toho druhého boli dobrým partnerom, ale tým sa zároveň dostávate do stresu, či ste dosť dobrí... Sama hovoríš, že cítiš, že ťa ľúbi, tak mu prestaň počítať koľkokrát ťa objal a prestaň analyzovať každý pohyb, pohľad, slovo, nádych. Rozbila si šálku, tak jasné, škaredo sa pozrel, veď to je normálny reflex, čo ti mal zatlieskať? Ak ti to vyčíta dodnes, tak to nie je OK, ak to skončilo jedným škaredým pohľadom, tak proste preháňaš. Ak chceš zmenu, tak treba začať od seba. Vieš čo je tvoja slabá stránka, tak s tým niečo rob a odozva na seba nenechá dlho čakať.
Daj na svoj vnútorný hlas a drž sa
@de21062011 nevyjadrujem sa k šálke, ale prečo si myslíš, že by mal vedieť kedy Ťa spontánne objať? Čo, ak nie je kontaktný typ, nepotrebuje toľko nežnosti a možno žiadne.mne príde, že trucujes a čakáš na pozornosť ako dieťa, keď nie je places..On zaspí ty sa hneváš, ....možno nie je taký typ....žije pár mesiacov v zahraničí nie je zvyknutý brať na niekoho ohľad, možno má iné prežívanie....podľa mňa sa k sebe nehodíte budeš mu stále niečo vycitat
@de21062011 Pravdepodobne mas dobru intuiciu. Rychlo od neho ruky prec. Ak su tu jasne charakterove vlastnosti, kt. sa ti nepacia teraz casom sa este pridruzia dalsie. A nic nie je horsie pre zenu, ako sebecky chlap.
@hastrmistr tiež mám doma váhy 20 rokov ,ale na objatia a prejavy nežností som ho vôbec učiť nemusela ...od začiatku to robil spontánne, sám od seba ... Ja by som to vôbec nepripisovala znameniu,alebo iba minimálne
@de21062011 urcite pri nom neostavajte, zazila som tak viem o com hovorim. Nikdy sa nezmeni bude horsie a horsie ak by ste byvali spolu.
Vies co? Najskor sa rozved, potom su daj nejaku pauzu od chlapov a potom az zacni riesit priateľa.
Ty este nemas doriešený jeden problémový vztah a uz si sz po usi v inom problémovom vztahu
Uvedomuješ si, ze ides z problému do problému? Alebo ako ktosi napísal z dažďa pod odkvap?
@de21062011 poznam par chlapov, co su ryby a ich zeny sa stazuju na podobne veci ako ty.
Tu zameranost na seba. A to, ze v jednej chvili su ocarujuci a mili a laskavi, aj darceky a kvety prinesu len tak bez dovodu. A potom ju dokazu zbuzerovat uplne za vsetko.
Nema zmysel sa s nimi priet. On sa radsej urazi. A najde sposob, ako ti to vratit.
Bud si zvyknes, alebo pocuvni vnutorny pocit a odid.
@tatisna ja viem že som radšej mala byť chvíľu sama. Ja som nikoho nehľadala, to on nejako našiel mňa a to čo som mu povedala ako prvé bolo že som vydatá, nikoho nehľadám. Keď sme začali aj napriek tomu komunikovať ďalej, povedala som mu že ja sa do neho určite nezaľúbim. No a dnes som tam kde som. Asi to tak malo byť. No áno myslím veľa - teda hlavne na svoje dieťa. Chcem aby ma videla šťastnú. Ona je to jediné čo mám.
@sissy27 ďakujem za krásne slová, asi máš pravdu. Skúsim so sebou niečo urobiť, dám tomu trochu času a uvidím či sa niečo zmení. Ale úplne si to vystihla.
@minka80 máte podobnú skúsenosť?
@bluka2 je to prkotina. Dcéra tiež minule rozbila pohár, a tiež som sa škaredo pozrela - proste prvá sekunda čo sa stalo, čo je to za rachot, počuť rozbité sklo... Nešlo vôbec o pohár, len proste o tú situáciu. Akurát dcéra nerobila drámu kvôli tomu ako som sa zatvárila. A samozrejme, že o nič nešlo, pohárov máme dosť. Autorka sama potvrdila, že je precitlivelá, možno ty alebo ja by sme to vôbec nepovažovali za nepríjemný pohľad.
Väčšina tu radí odchod lebo je to "hrozný chlap", ja som asi jediná, komu tak hrozný nepripadá. Mňa by náhodou zaujímal jeho pohľad.
Fakt ale je, že sú každý úplne iný a pravdepodobne nie veľmi kompatibilní bez toho, aby aspoň jeden kompletne prišiel o nervy.

Ak sa tu nájde niekto, kto zažil niečo podobné, môžete aj súkromnú správu. Ďakujem.