Priateľ je závislý na marihuane
ahojte ... mam 23 moj priatel 28 mame dcéru 2 ročnú ... zijeme spolu cca rok dcerka nie je jeho ... ide o to že žial sa stal zavisli na marihuane ... stale to popiera poslednej dobe to prehana a uz som si povedala dost tak som spomenula ze si myslim ze potrebuje liecenie ... komunikovala som s jeho blizskymi priatelmi bratom ... vsetci sa zhodli ze potrebuje liecenie vybavujeme to atd... on to popiera a najskor sme sa preto len hadali ale teraz to konci tak ze stale odchadza z domu .... neustale si kupuje dalsie a dalsie drogy .... a mna obvinuje ze chcem menit jeho charakter ze chcem z neho urobit ineho cloveka lebo ja sm vymyslela ze ma problem ktory nema .... proste ja som vsetkemu na vine a to ze sa dozvedel uplnou sprostou nahodou lebo stopy som zahladzovala ze komunikujem s jeho bratom atd ...tak to som ho zradila ohovaram ho pred inymi atd ... nwm uz rozoznat co su prejavy zavislosti a co je jeho ozajstny charakter ... povedal mi ze uvazuje ze sa rozide so mnou lebo nechce niekoho kto ho chce menit ... proste kopa veci obvinovania hadok ... najviac ma trapi ako sa spustil a ze to vsetko dcerka vnima srdce mi ide roztrhat ked pride za mnou a dava mi dudel aby som neplakala ako to robi ja jej alebo ked sa hadame a taha nam nohy k sebe a ukazuje nam aby sme si dali pusu .... pokial sa on nebude chciet liecit nijak ho asi nedonutime .... nwm co mam robit som v koncoch... jeho rodicom to povedat nechcem zatial ot by bola pre neho najvacsia zrada a uz by sme s nim nepohli si myslim a jeho rodicia su zas taky zeby to nezobrali musime mu pomoct ale odsudili by ho si myslim mozno nie nwm nechcem to riskovat .... navrhol parovu poradnu aby mi dokazal ze som ja posahana a on je ok a ja setko nicim .... tak tam chcem zajst aby konecne pochopil ze nie ja som zla ... mam stavy ze ho chcem vyhodit a nenavidiet a mam stavy ze mi je ho luto chcem mu pomoct lebo ho lubim .... aj som ho uz vyhodila na sksusku prosikal ze sa zmeni atd ale nemalo to vyznam do tyzdna sme boli kde pred tym ... bojim sa ze ked ho opustim naozaj sa zosype totalne a skonci ako nejaky fetak na ulici ... a zas nechcem aby to dcerka prezivala ... je to hrozna situacia .... prosim poradte mi :( uz si normalne niekedy myslim ze to ja som chora naozaj ... tak ma kruti atd.... neviem uz vazne niekedy comu mam verit
@michal3691 lenze ocividne autorky partner to nezvlada a zmenezovat si to nevie. a preto je to uz problem. ked jeho prioritou je droga. a nie rodina. toto je velmi tenky lad.
iste, nebudeme zatvarat oci pred tym, ako sa fetuje v zdravotnickych profesiach a kto by to bol povedal, vsakze.... ale opakujem, pokial to nejde na ukor rodiny a neohrozuje sa tym okolie, ok, drzime papulky. ale toto, co sa deje u autorky, sorry, ten jej chlap to nezvlada a spadol do toho..
@celasapremenim vsak ked je to take najsamfasa a uzasne, tak potom preco je to ilegalne??? 😀 😀
Ja som sa na protidrogovom naucila ako prve, a to nam potrvtdili viacery ludia: clovek co zacne tvrdit - ja s tym viem prestat, ja too mam pod kontrolou - je na najlepsej ceste do sameho pekla...a je to taky sebaklam ze az..
@michal3691 utekaj robiť niečo zmysluplné, ako chlap, ne ako smazka vypisujuca krajiny na ženských fórach, znies ako jasný parazit
@mawka asi tak ako pišeš...očividne to partner autorky nezvlada a nevie si to zariadit tak aby mohol normalne fungovat.
A to ze si dotyčny michal myslí ze ,,nič sa nezmenilo,, aj ked mu veštili katastroficke scenare tak to si myslí on, ale nazor druhej strany nepozname takze absolutne irelevantne su tu jeho tvrdenia. Zavislak si bude vzdy hajit svoje to je ako s cigaretou, jedlom proste jedno na čom človek ulietava.
Jasne ze sa nemoze denne zhulit do nemoty ved musi chodit do roboty a fungovat ak nechce skončit ako socka a nema kto za neho platiť učty. Niektorí to dokazu, poznám len jedneho ,,,uvedomeleho,, aj ten sám povedal, ze nemoze to hulit denne lebo ho to oblbuje ze len z času na čas aby mal čistu hlavu a mohol pracovat, fungovat. On je mozno typ ktorý to ustoji...ale kolko ludi to neustojí a padne do zavislosti? Ale nech si kazdy robi ako chce.
@mawka takto zeny to prehanaju to co vidi ona nemusi byt uplne koniec sveta preto som sa pytal autorky na viac veci 🙂 zena vidi jeden joint a uz hlada injekcie cize tak to je .
@lubkavargova1 no co je na tom uzastne no prave to ze vela ludi by sa vysralo na pracu na system a podobne preto je to ilegalne a system potrebuje ludi aby nan robili ak by to dali legalne 80 % pracovnej sily by vypadlo , na to musi byt uvedomela spolocnost , v holandsku je to legalne a ludia ziju , proste to len vypoveda o slovakoch ako o nezodpovednych ludoch . A pravdu ti vraveli aj mna by sralo keby ze si uz nikdy nemozem dat 🙂 Kazdy je zavysly na niecom a ani si to neuvedomuje . Ties by ma sralo keby ze nejem meso a som bez auta som na tom zavysly ? Mozno ale mam svoje hranice .
@celasapremenim a ty co robis zmysluplne ties tu pises tak potom ? ? Vlastne je mi to jedno zivot nieje len o tom aby ludia povedali ze som nieco zmysluplne robil len preto aby to povedali robim co je treba a tak aby bolo dobre .
@sardinka336 poznam dvoch uvedomelych tiez a su v pohode, ale nehulia denne. hlavne kvoli praci. a o zdravotnickych profesiach viem svoje. dali by sa traktaty pisat. je fakt, ze na niektorych ludoch to nespoznas, lebo ich to neovladlo, ovladaju si to sami. ale to je uz iny level.
tiez som ako puboska poskusala kadeco a nestala sa zo mna fetacka. ale z hodne mojich rovesnikov hej a hodne ich neni medzi nami. sak len trava a potom presli na piko a od pika na herak a uz to slo... smutne. a jak vyhukovali, ze maju vsetko pod kontrolou.
ale rovnako je to aj s alkoholom, gamblovanim, shoppingom... tiez zavislost. ved len topanky si kupim a o tyzden si kupuje dalsie a dalsie a nakoniec sa kvoli shoppingu zadlzuje. zavislosti je strasne moc v dnesnej dobe a rovnako dokazu zruinovat osobnost, rodinu ako drogy.
@michal3691 lenze jedna podstatna vec. zapadny svet, mentalita ludi je na mile vzdialena od nasej mentality, uvedomelosti. ono asi je len dobre, ze to neni legalne, pretoze sa pozri okolo seba ako ludia chapu urcite veci a ako sa k tomu stavaju. to by tu uz nastala anarchia. na legalizaciu takychto veci byt treba v hlave nastaveny trochu inak.
a co, sak chod hulit aj do prahy, blizsie ako holandsko 😉 si zahulis v pohode.
@mawka mas pravdu aj ja som za to ze to nieje legalne ide len o to ze preco ja by som mal dostat rovnaky trest ako niekto kto nevie naratat do 10 a ani nevie aky rok .Na to by mali byt nejake testy kde sa urci ako je clovek schopny fungovania a nie ze nacapali sme ta a ides 🙂 Samozrejme ze sa mi to nestalo hovorim len hypoteticky . A ano je to o uvedomelosti danych ludi a my sme na tom proste zle . Tento tvoj nazor je obrazom toho ako by to mali ludia brat ne len klapky na ociach a jeden uhol pohladu . A myslim si ze mam viac starosti ako utekat do holandska alebo do ciech 🙂 A okrem toho nehulim , mne to nerobi dobre 🙂
nebudem vypisovať.ruky preč od neho.zbaliť svoje veci/kým ich máš/,peniaze /kým ich máš/ ,dieťa a preč.
Cakala som kedy sa vytiahne Holandsko....
Bol si niekedy tam? A konkretne v nejakom coffeshope? Lebo to ni eje tak, ze pridem a kupim si marisku...tam je to este viac kontrolovane ako kym nebola legalna To su len tu take bludne predstavy, ze podme...hej hej....
Dobre ved nebudeme si ju pichat do zili....to co vie canabis to vedeli uz davne civilizacie to len my sme teraz taky paaaaaaaaaf
No, ked je niekto takto taky velky kapo, tak si snupni alebo pichni vacsie svinstvo a potom tvrdite, ze je to v pohode. Ale na to nasi nemaju gule..a ani penazenku. Lebo tam sa pohybju vacsie palky....ale to by sme potom neboli taky cooooool.
@michal3691 lenze ja by som nemohla byt s clovekom, ktoreho priorita je droga a potom na desiatom mieste ja a deti. a bolo by mi jedno, ci je to uzivatel drogy ako takej alebo alkoholik, gambler, shopper, kurevnik. uz som jedneho zavislaka doma mala. sice nefetoval, ale kurvy tiez lezu do penazi. a preto nie. a malokto to vie ovladat v sebe. nepodlahnut...
@lubkavargova1 jo, kokain teraz leti medzi mladymi standami, ktore sa nechaju vytrtkat a zasnupu si, lebo je to high society a strasne cooooool....
tak isto mladez dnes uz velmi pivo nepije, musia mat drinky a ine levely, akoze sampanske original, lebo je to coool... se mi chce blejt ze fakt. zivotny styl. tiez by ma zaujimalo, keby si koks za sto eur mali financovat sami, ci by to robili. z brigad pri roznose letakov tazko 😀
@mawka trosku ta sklamemm...to frcalo v nasom mladom veku..teraz uz frcia skor na umelinach. Lebo koks a herak ma vela sajrajtu v sebe a to nieje taka zabava.
Takze viac chemie a umeliny...tak ako si cicusky vylepsia pery a prsia a ritulu, tak aj tento svet presiel na vyssi upgrade.
Ale celkovo mas pravdu...suhlasim. Ale ved nebudme take zle...je tu laska nebeska, a budme happy, ze nam vyrasta buduca tolerantna generacia ktorej je suma-fuk na nejakych moralnych zasadach. Ved svet starne a my co sme ako dinosaury uz len vyhynieme...ako aj realne dino....
@lubkavargova1 tak s tym holandskom ta asi sklamem lebo ked si chces zahulit v tom ich bariku na tom urcenych mas tam na stole akoby jedalnicek a z toho si vyberas aku chces.Samozrejme to musis vyhulit tam , kedze je to na to urcene. Zeby to bolo nejak kontrolovane, neverim mozno na oko. Ved uz len ked sa prechadzas po uliciach stale ta niekto taha za rukav ci nechces kupit nejake svinstvo...
@lubkavargova1 bol som , pracoval som tam , ako ti to vysvetlila pillipilli tam ti drogy ponuka kazdy 🙂 ides na disku tak sa pytaju ci nejake mas nie preto zeby ti ich zobrali ale preto ze oni na diske priamo tam nejake predavaju , ale principialne nejde o to ale prave o to ze ked ma capnu fyzli proste to neriesia , ako napriklad aj v cechach samozrejme ze nie s kilom pri sebe . Kapo ? som rozumny clovek nieje frajerina si pichnut nieco zase extremy, riesi sa tu trava a ty hned slahnut si pichnut si , silou mocou daco . Kde ja som nieco hovoril o pichani , heroin , pervitin , kokain nikdy , ale drog je do bludu polku ani nepoznas ale nie vsetky by som kategorizoval na uroven heroinu asi tak .
@mawka no a ja by som zas nemohol byt iba so zenou , ziadne zaluby , ziadny kamosi nic iba zena a deti no by ma porazilo s toho . Ale kazdy robi podla seba samozrejme to co vyhovuje mne je absolutne nevhodne pre druheho

@desantana zalezi od mnohych faktoroch preco za akym ucelom si to clovek dava ano mas pravdu nieje to pre kazdeho, clovek musi byt uvedomely aby si to mohol z casu na cas dat 🙂 ale problem je ten, ze tu funguje pricip vsetci cize kazdy kto si da je podla zien z mk uz v hajzli , mne tu ties vestili katastroficke scenare a pravda je taka ze sa nic nezmenilo , to ze dovolenku " prefetujem " je moja vec 🙂 Kazdy ma to svoje niekto ma vrchol vzrusenia pri okopavani zahradky niekto pri stavani vlacikov , a niekto si to nasiel v chemickych latkach .
@mawka velmi malo a este velmi zavisi od toho aky druh drogy beru a myslim si ze mariska do toho nespada aby sa nedala zvladnut posobi kratko na rozdiel od inych ale pravda je taka, ze niektory chlapi su uplny nevolnici svojich zien nemaju ine aktivity kde su samy a vecinou su iba so zenami takze taky maju problem no .
@lujza123 konecne nejaky rozumny nazor povedat ho tu nahlas chce odvahu 🙂
@celasapremenim cize ty si odbornicka na drogovu tematiku ? Milujem takych ludi ktory maju nejaku predstavu ktoru kdesi precitali a vobec ale vobec nemaju ponatie o co ide , clovek moze byt zavysly na hocicom, nie celkovo na drogach ktore system zakazuje , a presne koli takym ako ty tu trava nebude nikdy legalna co sice ako problem nevidim kto chce si zozenie vsakze . Ide skorej o princip toho ako to tu je brane , had to je jedno aky zabit znicit . Meni sa myslenie iste aj ked ti clovek na ulici vynada tak ta to poznaci 🙂 Ako kazdy iny aspekt zivota a ty si od coho bola zavysla a nakoniec preliecena ked si taka egoistka a ludom nechces dopriat ? ach jaj .