Priateľ má exekúcie - ťažká situácia
Ahojte, je tu niekto kto má priateľa a má exekúciu ktorú bude ešte splácať tak rok a pol-2. Ja už som zúfalá, čakáme dieťa neplánovane, vedela som od začiatku že má exekúcie. Teraz už len jednu spláca, má dlh 1400e ktorý musí splatiť aj ked neviem kedy to splatí reálne pretože neviem ako funguje exekúcia či sa náhodou nenavyšuje každý mesiac alebo je stála. Moji rodicia ho kvôli tomu odsudzujú, boja sa že nebude sa vedieť postarať o nás a že prečo som si nenašla lepšieho ktorý nemá exekúcie pri tom má stálu prácu len v tejto dobe si ešte hľadať brigádu je ťažké. Takéto rečy mojej mami už mi lezú na nervy a oni chcú vidieť že sa snaží postarať ale ako on zarába tak ako ja keďže v tejto dobe znížili platy o niečo a neplatia nič na viac. Neviem čo si mam o tom myslieť kedy si prestane moja mama myslieť že on je najhorší na svete a samej by mi bolo lepšie. Mate to niekto ťažké tak ako ja?
@niky6 o chvíľu porodíš, možno to bude dievčatko. A potom si sama odpovedz na otázku, či by si pre ňu chcela nezodpovedného chlapa s exekúciami na krku. Účty nevie zaplatiť včas, vytiahnuť tiež nevie včas, kondóm asi ani nepozná... no a ak si tak veľmi rozumiete, tak budeš mať podobne sklony k nezodpovednosti a rodičia majú oprávnene obavy, že nakoniec zostanete na krku im.
To ti píšem ako matka dcéry. Chlapa s exekúciami by som hnala svinským krokom preč od nej, lebo tie nevznikajú len tak z ničoho nič, ale dlhodobým zanedbávaním nejakých povinností.
Nečítala som všetky príspevky....ale k tvojej ,,dileme,,..... Keď som ja začínala s mojím priateľom tiež to nebolo ruzove niečo podobné ako ty ,ešte aj horšie ...len nečakali sme spolu dieťa .....ale k veci... Zvládli sme to ,všetko.vsetko sa dá pokiaľ sa ľúbite a myslite to spolu vážne ,dá sa to vzdy nejako vyriešiť 👍😊
Môj kamoš ma tiež exekúciu nejakú a odkedy si našiel babu a narodil sa im syn, tak ho to veľmi nakoplo, chce to mať na poriadku, hľadá si lepšiu robotu. Je to prípad od prípadu. Závisí od toho, ako sa on k tomu postaví.
@nafka0483 ano exekutor si navysuje zvlast urok..takze moze byt ze je suma taka vysoka..zial vela ludi si mylne mysli, ze ak neprevezmu zasielku od exekutora s poverenim na zacatie exekucie,ze sa tomu vyhnu..Ale plati to zial tak isto ako pri sudoch..ze aj ked zasielku neprevezme,berie sa ako dorucena..
@alexaalex Ano, to je samozrejme, plati fikcia dorucenia. Tiez je jasne, ze exekutor si uctuje poplatky, nabiehavaju napr. uroky z omeskania a pod. ale za 6 mesiacov aby suma vyskocila takto sa mi zda velmi vela. Kedze exeutor to nedostal hned na druhy den. Najprv aj insitutcia caka na zaplatenie, posle upomienku, vyzvu, to tiez chvilku trva.
To, ze chalan nevie hospodarit, neznamena, ze mu nemozes ist vzorom a trosku ho skorigovat.
Cakate spolu dieta.
Ak si dobra v hospodareni, vezmi vasu kasu do vlastnych ruk.
Zavolat exekutorovi, dohodnut sa na nizsej sume ak to zaplatite jednorazovo. 3-4 mesiace na to sporit. Napriklad 200 eur mesacne odlozit. Setrit na strave . A skusit sa ozvat exekutorovi. Najskor neuspejete, ale za pokus to stoji.
Ma volne vikendy, takze vikendove fusky. Pytat sa v okoli. (Samozrejme na zaklade jeho schopnosti, ak nevie murovat, na stavbe asi zbytocne, ale tak zvazit podla jeho moznosti).
Ak po tomto uvidis, ze sa snazi, tak by som o nom nemala zlu mienku. Ak by sa vyhovaral, kluckoval, na fusky by kaslal,tak by ma uz nas*al a zvazovala by som spolocny zivot.
Vobec to nemusi byt zly chalan, len trosku financne strateny, negramotny.
Ty si zacni pozerat bazar a skreckovat veci zadarmo alebo za nizke sumy pre babatko. A odkladaj zo svojho tiez co najviac sa da. Urob si rezervu.
A z jeho vizie o materskej ho pekne preber, lebo dieta este ani nie je na svete a on je uz myslou, ako mu bude chodit materska a on nemusi do prace. Na to nech pomysli, ked bude mat dieta najskor 2 roky. Ty si uzi dieta.
A tvoja mama nakoniec mozno ma pravdu, a mozno aj nie,nemam len idealne predstavy o matkach,ktore su vzdy voci svojim detom spravodlive.
@nafka0483 nechcela som riesit koho vina to je alebo nie, to bolo na margo prispevku, ze cele roky museli chodit upomienky vyzvy atd...
A posta sa poriesit nedala, ako som pisala vyssie ziaden prechodný ani trvaly pobyt som nemala, takze som nemala ani aku adresu nahlasit. Dalsia vec, nikdy by mi nenapadlo, ze sa moji rodicia zachovajú ako hajzly
A preco ma ist on namiesto teba na matersku??
Môj má toto iste správa sa k tomu ľahostajne už pár rokov
Keď som ho teraz k tomu dokopala tak ešte mi povie že necíti odomna podporu lebo chcem aby čo najskôr dal veci do poriadku 🙈 nechápem a normálne som z toho zúfalá
Výhovoriek milión a stále nič 🙈
@nana357 a čo ťa pri ňom drží ?
@sfialka najhlupejsia rada akú som tu čítala

Pise, ze to boli stare exekucie, a teda poviem vam, ze ja som mala.taky problem kvoli mojim rodicom. Zobrala som im TV na splatky. 6 splatok po 65€.
Päť mesiacov krasne platili na poslednú sa vykaslali. Ja som sa od nich odsťahovala a akosi som nemala dovod im neverit, takže som to neskontrolovala.
Tv dali.do.zalozne, nemali peniaze aby ho vybrali, tak zalozna telku predala. Samozrejme, ze ta splatka mezaplatena a za pol roka, skutocne pol roka sa ozval exekutor. Zo 65€ sa to za pol roka vysplhalo na 1000€