icon

Priateľ ma nechápe

20. máj 2022

Mala som mačku, narodila sa u nás a už dosť dlho je súčasťou nášho života. Neskutočne som ju milovala a včera mi zahynula.
Písala som priateľovi , že z mačky vyteká neskutočne veľa krvi a ideme k lekárovi, nato len odvetil, že práve sa stravuje a nechce vedieť koľko krvi z nej vyteká. Ešte v ten deň zahynula. Poplakala som si ale priateľ neprejavoval žiadnu empatiu. Nemá rád mačky a je to preňho “len” mačka. Večer sa išiel zabaviť ešte, ja som ostala doma. Dnes som tiež posmútila ešte , načo mi povedal, že či to ešte stále riešim?..Ako by ste reagovali vy? Ja som sa v ňom celkom sklamala.
Preháňam?

Strana
z5
pribinak
20. máj 2022

Tak evidentne nemal k tvojej mačke žiadny vzťah. Bral ju zrejme ako vec

nerya
20. máj 2022

Môj ex a sestrin muž mali k našej mačke asi taký vzťah, že by vystrojili oslavu 🤷 ale na druhej strane trochu pochopenia pre môj smútok by som ocakavala

beata_k
20. máj 2022

Neprehanas. Bola clenom rodiny a ja ta chapem.

autor
20. máj 2022

Nejde o to, či on má vzťah k tej mačke. Ja nepotrebujem aby smútil či čokoľvek také. Úplne by stačilo ak by prajavoval empatiu. Pekné slovo, objatie, snaha o zlepšenie nálady

panelacikova
20. máj 2022

autorka - úplne normálna a prirodzená reakcia. ak niekto niečo konzumuje a ty mu začneš opisovať také nechutnosti, tak sa nečuduj, že takto zareaguje...

autor
20. máj 2022

@panelacikova Napísala som to, čo sem. Z mačky vyteká dosť veľa krvi, ideme k lekárovi. Nemyslím si, že som s tým napísala niečo nechutné .

autor
20. máj 2022

@panelacikova A zas nejde o tú jednu jedinú časť príspevku, unikla ti pointa

mondolina
20. máj 2022

@panelacikova
odkiaľ mala vedieť, že on práve niečo konzumuje.
určite nereagoval normálne. ale necitlivo.

zdenka11081983
20. máj 2022

Z mačky vyteká veľa krvi... To taky opis ako hotentot... S mačkou to vyzerá zle, ideme k veterinárovi... Nie každý má rád mačky, moja mama keď k nám príde ju až striasa keď je tu naša mačka. Minule ju vysmarila za chvost von.. My našu mačku zbožňujeme, no neočakávam od nikoho podobne emócie. Si moc precitlivena, odsmut to sama.

autor
20. máj 2022

@zdenka11081983 Rovno som napísala aká je situacia a prečo ideme k lekárovi aby som nemusela vysvetlovať . Ja som nikde nepísala, že očakávam aby poplakal. Ale zdrbať ma , že či ešte stále to riešim kým ja plačem mi nepríde ako reakcia ktorú čakám od svojej polovičky. Je jedno prečo by som plakala, príde mi to ako nevhodná reakcia

sszuzu8
20. máj 2022

Tvoj priateľ sa zachoval ako posledný hajzel. Trochu empatie by ho nezabilo keď ta ľúbi a vidí ako sa trápiš

mondolina
20. máj 2022

@zdenka11081983
keby mi hocikto moju mačku vyšmaril za chvost, už by k nám neprišiel.
keď ju neznáša mala vás poprosiť, aby ste ju dali zatiaľ inde.
otras

spadnutaslivka
20. máj 2022

Nepripadá mi ako hajzel. Ty ale pouvažuj, keď vidíš, aký má vzťah k domácim zvieratám, či s takým človekom chceš žiť a zakladať rodinu. Pravdepodobne pre neho nie sú dôležité a nevníma ich ako členov rodiny. A z toho neskôr budete mať problémy.

0silvia0
20. máj 2022

@zdenka11081983 ako moze niekto vysmarit macku za chvost? Uplne za ciarou, hrube spravanie.

0silvia0
20. máj 2022

Aj mna by reakcia tvojho priatela sklamala...

panelacikova
20. máj 2022

@mondolina uviedla vetu: nato len odvetil, že práve sa stravuje a nechce vedieť koľko krvi z nej vyteká.
to jej akože napísal zle či čo? slušne jej napísal, že ho to nezaujíma, lebo konzumuje. či akože si mal požiadať foto?

ide o to, že k nej nemal vzťah. ja tiež nemám k zvieratám vzťah. mám ich rada v zmysle, že im neubližujem a rada si ich pozriem (v ZOO, v TV, atď.). ale iný vzťah tam proste nie je a ani nebude. mám vzťah k ľuďom. čiže jej priateľ je asi rovnaký a reagoval úplne prirodzene. ja na tom nevidím nič zlé. mohol ju poslať doslova doriti s takými správami, že ho to nezaujíma apod. napísal jej absolútne slušne. za mňa v pohode reakcia.
a áno, aj pre mňa je mačka len mačka. a to pritom dcéra behá ku babke práve preto, lebo tá má mačku doma. no nech sa páči, ak chceš mačku, choď k babke. pre mňa je to zviera, čo patrí na dvor alebo do šopy. či iného úkrytu pri ľudskom obydlí.

ja neviem, kedysi sa nerobili takéto scény kvôli zvieratám, ale rok čo rok je to s ľuďmi horšie a horšie. vedia oplakať psa, mačku, vtáka, potkana, kadečo, ale k iným ľuďom sú zlí.
rovnako sa môžem opýtať autorky, ak vieš, že priateľ k mačke nemal vzťah, načo ho zaťažuješ informáciou, koľko krvi z nej vytieklo, preboha? keby bol čo i len trochu hulvát, tak ti za to poriadne nadá. pretože celkovo písať takúto morbídnu info mi pripadá nechutné. keby si napísala, že asi neprežije, umiera a neviem čo. ale info o množstve krvi?

mandala77
20. máj 2022

@panelacikova ty máš skutočne vzťahy k ľuďom? A aké máš "pochopenie" ak niekto má citový vzťah k akémukoľvek zvieratku? Že ju odsúdiš a zhodíš? Čo je morbídne info na tom, že z nej tiekla krv? Si nejaká útlocitná, pritom rada si tu na koníku ryupneš do žien, bez problému.

autor
20. máj 2022

@panelacikova Opakujem sa. Nejde o to či mal vzťah k tej mačke ale má vzťah ku mne ak dobre viem. Teda môže mu byť ľahostajné zahynutie mojej mačky, to mu neberiem. No čakala som, že moje trápenie mu nebude ľahostajné

mandala77
20. máj 2022

nereagauj na ňu, nechápe to a nevysvetlíš jej to. Pretože nemá empatiu a nemá rada zvieratá.

h2
20. máj 2022

Nie, nepreháňaš. Tvoj priateľ nemusí smútiť za tvojou mačkou, keď k nej nemal vzťah. Ale mal mať súcit s tebou, s tvojou stratou a tvojím smútkom.

vler
20. máj 2022

Chapem Ta. Nenasla si v nom podporu ked prezivas smutok. Zaroven je to na zamyslenie ci toto je partner na dlhodobo.

amiaja
20. máj 2022

Mas pravdu, zachoval sa blbo.
Keby umrel priatelovi pes tak tiez za nim nesmutim, je mi to jedno. Ale priatela by som pochopila a polutovala keby som vedela ze to bol ich domaci milacik, clen rodiny.

mondolina
20. máj 2022

@panelacikova
tak nemusel reagovať vôbec, autorka bola v šoku, tak nerozmýšľala čo je vhodné napísať.
nakoniec sa ešte bude musieť ospravedlniť jemu, lebo chudák papal a musel si prečítať o krvi🤦‍♀️
to že autorke umrel zvierací člen rodiny je vedľajšie.
riešiš tu dookola nepodstatnú vec.

panelacikova
20. máj 2022

@mandala77 áno, k ľuďom mám. nie, nechápem a nerozumiem citovému vzťahu k zvieratám. a áno, máme takých ľudí v rodine, mladšia sestra pochovávala vtáky aj zajace, robila im hroby a neviem čo. povedala som jej svoje a neurazila sa. ona odvetila, že ona to tak chce a hotovo. a vôbec nebola hotová z toho, že nesmútim s ňou. tie vtáky mala roky a zajaca tiež. mala ich ako deti - namiesto detí. ale nerobila také cirkusy, posmútila pár hodín (nevyžadovala to od svojho partnera ani rodiny), pochovala ich tam, kde uznala za vhodné a vybavené. to, čo robí autorka, mi už pripadá cez.
@mondolina no to bude tým, že som nikdy a nikdy nebudem považovať zviera za člena rodiny. ale toto zase nepochopia psičkári, mačičkári a iní -ári... jednoducho je to zviera. v minulosti slúžilo ľuďom. dnes ľudia slúžia zvieratám. smiešne.

mandala77
20. máj 2022

@panelacikova to je len sebaklam, čo sa týka vzťahu k ľuďom. Jednoznačne ti chýba emaptia.

mondolina
20. máj 2022

@panelacikova
smiešna si akurát ty.

panelacikova
20. máj 2022

@mandala77 no ty ma tak môžeš hodnotiť.... rovnako toto môžem vyhlásiť o tebe. miluješ zvieratá viac ako ľudí, chýba ti empatia. robím to vari?
to si fakt trúfaš niekoho ohodnotiť vo vzťahu k ľuďom iba preto, že má iný názor na zvieratá ako máš ty? tak nerobíš správne.

@mondolina pozri, ja som nepísala, že si smiešna ty, nechápem, prečo urážaš mňa. možno je to skôr smutné, než smiešne.

autor
20. máj 2022

Keby priateľ stratil čokoľvek čo mu je blízke, nech je to človek, zviera a či i len vec, ktorá preňho znamená veľa, súcitila by som a snažila by som sa byť pri ňom. Má obľúbené hodinky a minule si ich nechal v práci (myslel si, že ich stratil), bol tak bez seba, že som mu išla pomôcť hľadať ich až do práce. Ver mi, mne sú tie hodinky ukradnuté, pre mňa je to len vec, ktorú nemám v láske, dokonca mi vadia. No priateľa ľúbim a keď to preňho znamená veľa tak ja ho v tom podporujem

belasy_motylik
20. máj 2022

Tu vôbec nejde o to, či to bola mačka, kačka, andulka, leguán, blcha, alebo rybička. Pokiaľ ma niekto miluje a záleží mu na mne, tak mu záleží aj na všetkom, na čom záleží mne. Jednoduchá rovnica. Nejde o osobný vzťah ku zvieratám, ale o empatiu k blízkemu človeku. V prípade skutočnej lásky ustupuje ego nabok, pokiaľ to tak nie je, je niekde chyba a odzrkadľuje sa to presne v takýchto situáciách a takýmito reakciami.

mandarinka555
20. máj 2022

@panelacikova Čím viac ľudí spoznávam...tým radšej mám zvieratá... Ak si sa v tom nenašla, tak je to smutné😢

Strana
z5