Priateľ ma nechce predstaviť svojej rodine
S priateľom máme 2 ročný vztah. Najprv pracoval na západnom Slovensku stále mi volal a pisal keď chodil domov tak sme na týždeň boli spolu asi po polroku si nasiel prácu v mojom meste na východnom Slovensku a takisto aj podnajom, kde sme počas týždňa spolu. Všetko je medzi nami v pohode. Pozná celú moju rodinu aj priatelov. Na vikendy zvykne chodiť domov kde má dielnu je to približne 150 km odomna nikdy ma tam však nechce zobrať a ani nepoznám jeho rodinu jeho priateľov nikoho. Stále mi povie ze by na mňa nemal cas keďže domov chodi len kvôli praci, vraj sa bojí že by som nechapala zvykom ich rodiny a vytvorila si na nho zlý nazor. Na druhej strane so mnou plánuje buducnost a snaží sa robiť všetko preto aby sme sa mali dobre čo aj vidim je to úžasný chlap. Často mi rozprava o svojej rodine aj o ich problemoch. Rodičia sú rozvedeni a mama žije so sestrou a dedom. Maju to tam dosť zložité a vravel mi že nechce aby sa jeho rodina rozpadla úplne preto im tam musí chodiť pomáhať. Dosť si berie na seba problémy ktoré spôsobil jeho otec. Zase keď je doma dedo ho komanduje robí mu naschvaly a vyvoláva hadky a je tam toho ešte oveľa viac. Stále keď príde za mnou sa mi potrebuje vyrozpravat čo sa zase doma stalo. Viem že priateľov ma len par. S jeho sestrou som si pár krát pisala a bola v pohode rozumela som si s nou no on ma aj tak nechce priviesť k sebe domov alebo aspoň zoznamit osobne so sestrou. Už som uvazovala ze navrhnem stretnutie jej sestre sama ale bojim sa ze to on zle zoberie. Dokonca jeho sestra zoznámila svojho priateľa s ich rodinou prednedavnom a prijali ho. Aj bývalú tam priviedol a bola donedávna dobra kamoška s jeho sestrou ale nakoniec sa na nho vykaslala. Nechcem na nho tlačiť ale dosť ma to trápi ze má nechce s nikym zoznamit som si istá zeby som mu tak dokázala byť väčšou oporou ak by som poznala jeho svet v ktorom vyrastal a dokazala by som ho viac pochopiť. Veľa krát sme sa o tom rozprávali dokonca aj hadali. Neviem ako sa ďalej pohnut poraďte
@catherinah áno videla som rodinné fotky posielal mi ich a zvykneme si aj volat cez skype a takým spôsobom má aj previedol po dome a videla som aj jeho deda
@charity @missdiva @dankagirl @dekys viem že " žiadnu inú rodinu" nema sme k sebe uprimni, ktorí chlap by pre ženu zmenil prácu prišiel z blavy späť na východ a bol pár mesiacov na mizine kvoli tomu aby s nou mohol byť a našiel by si aj byt ak by ju nemiloval a čo sa týka toho že má nezoberie k sebe domov viem že za tým je len nejaká trauma z detsva nič iné čo potrebuje prekonat
@danica2711 dnes som sa s nim o tom dlhodobo rozpravala a na víkend sme naplánovali výlet aj s jeho sestrou
Ďakujem vám za vase rady baby skôr som potreboval nejakú psychologickú radu ako ho zbaviť strachu a myslím že sa mi to podarilo dávala som mu čítať vase rady a nejako sa rozrozpraval a priznal že sa bál a uvedomil si že takto nemozme ísť ďalej a chce postupne zoznamovat s rodinou tak ešte raz vďaka 🙂
Kamos darmo mal frajerky,ziadnu nezobral domov kedze domov donesie az tu pravu jeho buducu predstavit. 🙂 :D osobne sa mi stalo typek fajn gentleman ale ani za boha ma zobrat domov atd. A doma zena a dve deti. :D
A hej tiez to tajil skvelo. Dodatok 🙂
@svetluska82 vieš čo, v takom prípade, by som sa na neho z vysoká vykašľala. Vieš koľko krát sa sociálny status mení. Poznám veľa takých rodín, ktorí mali aj VŠ vzdelanie, zober si zverolekárov, ktorí po revolúcii ostali na mizine, družstva skrachovali, alebo ich rozkradli a oni doslova živorili ale dali svojim deťom vzdelanie a dnes sa majú deti aj oni výborne a iná rodina s 5 deťmi - bežná rodina a dnes chodia po celom svete na dovolenky a nakoniec 20 ročný nábytok nie je starý, to je kvalita, nie montované ako dnes, že všetko vydrží iba 7 rokov
@enni9 tak potom si vlastne sama prišla k odpovedi, že to je z traumy z detstva.
Pekné od neho, že sa konečne pohol a niečo s tým chce urobiť.
Prajem nech to dobre dopadne.
@evittam vekovo on 30 a sestra 28, no zrejme si to tak predstavuju,ze im jeho rodicia kupia dom, co je dost realne. Rodica hned ako ju predstavil tak ju mali velmi radi, az prehnane, podla mna su radi ze si niekoho nasiel s jeho direktivnou povahou.
@enni9 Spýtala som sa drahého. "Aké dôvody by si mohol mať aby si ani po dvoch rokoch babu nepredstavil svojej rodine a priateľom?" Odpoveď bola jednoznačná "Iba keby som ju mal ako bokovku." Toť názor chlapa, ktorý tiež nemá najvrelejšie vzťahy v rodine.
Ja som si tiež domov priateľov nevodila, ani dlhoročné vzťahy....najlepší kamarát čo sa priatelíme vyše 15 rokov u mňa v živote nebol, akurát raz ma viezol domov tak videl dom zvonku, inak nič...a nevidím na tom nič zlé, nie každý má potrebu automaticky zoznamovať s celým príbuzenstvom....mne bohate stačí, že som ich zoznámila so snúbencom, aj to až vo vysokom štádiu tehotenstva napr...
@tyelde múdro🙂 absolútne moja reč...pre obe strany sú to cudzí ľudia,tak nechapem načo to silit.
pre niekoho je to nepripustne,pre niekoho normalne..ako je kto zvyknuty...Ja som vzdy predstavoval,nemal som s tym problem a pri dlhsich vztahoch predstavili aj mna.Cisto osobna vec kazdeho,kto to ako citi,ako chce a ako je naučeny
@tyelde
@katarinapekna aby ste sa nedockali,ze vase deti vam nepredstavia svoje polovicky,ale vsak u vas normalna vec a nedaj boze vnucata
@glorikarebeka ak s deťmi budem mať taký vzťah ako som mala s rodičmi ja, tak ma to prekvapovať nebude x) ale je pekné, že sa rovno navážaš a pritom netušíš čo za tým je 😉 😎
@tyelde mna ani nezaujma co za tym je,ja sa nenavazam ale po 2 rokoch randenia tam nieco musi byt,ked on chodi domov,ano keby ma rodicov zlych alebo alkoholikov tak......
@glorikarebeka a to nie je vec ktorou sa zrovna chváliš na verejnosti, možno fakt rodičia sú alkoholici a priateľke to nechce povedať lebo sa hanbí napr x) 🙄
Ten chlap ma nieco za usami...smrdi uz zdaleka....
@mala_hobitka nejlepsie vystihnute...a ani nemusi byt bokovka...staci ze len jednoducho ju berie ako "poistka" ze kym nenajde lepsiu.
@glorikarebeka každý je nastavený inak osobné som nikdy netuzila poznať rodičov ani jedného môjho partnera aj keby som s niekým bola (žila) 20 rokov, tak má to proste nezaujíma. Cudzí ľudia,kt. Nepotrebujem k zivotu.
@tyelde jasne,ale aj tak si myslim,ze toto jeho problem neni,ale kazdu druhu babu by to trpilo,ten cervik v hlave je stale a za 2 roky to je dost dlho a svadbu chce a budu sa zoznamovat v kostole ☹ ale v dnesnej uponahlanej dobe asi aj to je mozne
@katarinapekna skvely nazor :D
@katarinapekna tak potom klobuk dole pred tebou si jedna z mala zien co takto uvazuje....
@katarinapekna tomu sa hovorí "kríza rodiny", priateľ je tiež cudzí človek, až manžel je rodina
@mijo53 čo s tm má kríza rodiny??? Áno aj priateľ je cudzí clovek ak je mmanžel,tak sa nemení nič na tom,že s ním zrejme chcem vytvoriť svoju novú vlastnú rodinu a jeho rodičia sú pre mna stále len cudzí ľudí čo platí i opačne.
@enni9 su 3 možnosti
- hanbí sa za teba ... bojí sa, že by ťa jeho rodinní príslušníci neschválili, lebo tak úplne nezapadáš do ich predstavy. Alebo si myslí, že je ešte skoro a nechce ťa predstaviť, kym to nebude naisto.
- hanbí sa za svoju rodinu ... možno sú alkoholici, alebo žijú v biednych podmienkach
- má tajomstvo a bojí sa, aby si sa ho nedozvedela ... napr. postihnutý súrodenec, má doma dieťa, inú milenku, manželku, alebo je to niečo z minulosti, má nejakú chorobu...
ale určite to normálne u dospelého chlapa nie je
@enni9 moj brat je taký istý. O jeho priatelke ked ma, sa dozvieme len od cudzieho. Podla mna sa mu nechce odpovedať na otazky rodiny, prípadne vysvetlovať ak sa nahodou rozídu prečo sa to stalo a hlavne nechce vytvárať akési puto medzi priatelkou a rodinou aby to nemal zložitejšie ak to s nou nevýjde. Radšej tají a ma pokoj s otázkami a vysvetlovaním.
@katarinapekna čo s tým má kríza rodiny, že manželovi rodičia sú rodina a pre niekoho sú to cudzí ľudia, veď to je po manželovi, deťoch, vlastných rodičoch , najbližšia rodina
@katarinapekna čo s tým má kríza rodiny, že manželovi rodičia sú rodina a pre niekoho sú to cudzí ľudia, veď to je po manželovi, deťoch, vlastných rodičoch , najbližšia rodina

@katarinapekna ked ale niekto zostane s inym clovekom kvoli prachom tak to je falosbe a nemava to dlhe trvanie 😉 ale suhlasim s tebou ze rodicia su hlavne radi ak je ich dieta spokojne, stastim by som vsak zivot v blahobyte nenazyvala 😉