icon

Priateľ ma opustil. Má novú priateľku a čakajú bábätko

baskica
3. sep 2023

Ahojte baby..ja ani neviem ako to napisat alebo co robit ale priatel uz 3 roky robi v zahranici a ja som bola doma s malou…a v piatok mi napisal ze on tam uz ostane ze tam ma priatelku a cakaju babetko proste z nicoho nic…aj peniaze mi odmietol poslat povedal ze bude platit vyzivne ale teraz mi nevie poslat lebo si zariaduju byt s priatelkou…proste z nicoho nic ja nechapem…a teraz fakt neviem co robit absolutne bez penazi mam asi 5 € v penazenke…ano viem ze ho mozem dat na sud vyzivne a vsetko ale co robit momentalne? Nemam ani nikoho kto by mi pomohol rodicov uz nemam…zblaznim sa asi fakt v pondelok ma mala nastupit do skolky aj tam kopa veci treba platit…a ja ani na jedlo nemam uplne som zufala fakt neviem co robit😔

alickapusinka
3. sep 2023

@tanyag úplne s tebou suhlasim máš pravdu.

alickapusinka
3. sep 2023

@pink_lady máš úplnú pravdu súhlasim s tebou do bodky.

alickapusinka
3. sep 2023

@baskica nič si s toho nerob za rôznimy nickami sú ľudia ktorý o tebe nič nevedia. Iba ťa urážať a ponižovať nikdy nevieme kedy sa ta situácia môže stať aj nám aj tie úspory sa raz mínu a každý z nás môže prísť o prácu aj o živobytie. A ešte hrdinky ktoré TI tu nadavajú kto vie či by TI to povedali aj do oči. Tu sa hrajú na hrdinky a doma majú ťažkú situáciu.

lubkovaandrejka
3. sep 2023

@baskica ahoj ;) keby som mala 5e v penazenke a fakt nemala koho poprosit o pomoc, tak by som v prvom rade dala do zalozne zlato - prstene, privesky, retiazky. Nic lepsie mi nenapadlo. Drz sa.

kristinapetronela
3. sep 2023

Ja nemam nikdy 5 eur v peňaženke .vždy vždy rezerva aj keby čo bolo ... Istý čas to bolo napríklad 500 eur ale aspoň čosi .... Veď máš dieťa nemôže ostať hladné ... Požičaj si ,zamestnaj a z prvej výplaty vráť

lija22
4. sep 2023

poobhliadni sa po byte a popredaj co sa da

zuzana76
4. sep 2023

@baskica ihned si daj inzerat, ze niekomu upraces byt, alebo umyjes okna

zuzana76
4. sep 2023

@baskica neviem, ci to nie je proti pravidlam MK, le zaloz si diskusiu s tym, ze v okoli svojho bydliska niekomu pomozes, opatris starsieho, umyjes tie okna, mne by sa aj zisli, ale som daleko, proste rychly cash, aspon 100 eur

eliska13
4. sep 2023

@baskica v akom byť bývaš podnájom?

banderaska29
4. sep 2023

toto sa mi nepáči. že v našej krajine sú matky, celkovo ľudia, ktorí nemajú za čo žit. a štát im nepomôže na nejaky reštart a začiatok. nehovorím, sú situácie, okolnosti, ktoré si človek sposobí aj sam že skončí tam, kde skončil. ale potom su tu zeny, matky, ktoré su doma na materskej, po polroku príjmu materskej ostáva rodičovský. muž odíde, nájde si milenku, nechce platit. a teraz tej žene ostane hypotéka, nákupy, domácnost. može sa aj zbláznit, ak nemá rodinu alebo finančnú rezervu :(

zuzana76
4. sep 2023

@banderaska29 stat sa nestara ani o chorych, nieot este ludi, ktorí si tento stav sposobili vlastnou lajdackostou a hlupostou

banderaska29
4. sep 2023

@zuzana76 ja som ani nemyslela konkretne autorku, teraz som si prešla aj jej niektoré odpovede a hlavne to s tymi nebankovkami čo riešila ešte v predoš. diskusií. to bolo tak celkovo myslené, ja poznám realne baby, ktoré tak skončili. že chlapovi zahorelo v rozkroku a odišli. musí to byt brutal situácia.

eliska13
4. sep 2023

@baskica na úrad a žiadať bezodkladne majú 30 dní na posúdenie.Tak to napíš priateľovi, že nech pošle peniaze, lebo potom sa bude ťahať po úradoch a súdoch.Ma vyživovaciu povinnosť zo zakona

zuzana76
4. sep 2023

@banderaska29 ved jasne, ani ja, len ze stat nemoze riesit vsetko a naozaj mi je luto toho choreho, ktory ani nema moznost sa zamestnat, napr.

banderaska29
4. sep 2023

@zuzana76 hej, to máš pravdu, ale štát tie peniaze má. vid ukrajinci. nech sa to nepochopí zle - ja som za kazdu pomoc, ktora im bola poskytnuta, dokonca som sama prichylila k sebe pani na par mesiacov bez naroku na finan. odmenu od štátu, ale skôr narážam na to, že štát tie peniaze má. a ked ich má, tak nech sa preplácajú náročné operácie, nech pomahaju ludom, ktorí potrebuju na lieky a nech podporia aj matky, ktoré ostali náhle sami na deti a to či už mladé vdovy alebo ženy záletníkov. mne trhá srdce, ked vidím finančnu zbierku pre kohokolvek či už deti alebo dospelych, lebo poistovna nepreplatí. a pritom si človek platí taku sumu za zdravotku že dovidenia :( Ach... som sa vyliala..

eliska13
4. sep 2023

@banderaska29 moja kolegyňa VŠ vzdelaná žena všetko čo mala dali do spoločného bytu a hypo.Odisiel od nej, o mesiac bol v zahraničí ona dieťa rok aj pol staré.Na účte mala 1000 eur rodinu na druhom konci v ČR.sukromna škôlka najbližšie 20 km, opatrovateľku nemožné nájsť.Zaplatila hypo a ledva stravu.Muz neodpisuje hypo nechal na nej.Predat byť nemôže chlap neznámy nikto nevie kde býva, ale žije kamarátom sa ozval.
Taketo zle veci sa môžu stať komukoľvek.Docasne jej požičali rodičia ona pracuje na smeny ako sestrička na 8 ju nechcú vziať.Tak je doma a čaká čo bude, ale už musí niekam nastúpiť.Jej mama je kaderníčka hľadá do salónu náhradu za seba a príde strážiť dieťa.A to sa všetko udialo za 2 m

maciatkolulu
4. sep 2023

Akože dzifcence,píšete tu akoby žena,čo jej muž robí vonku proste neboli rodina...keď prispieva ženská ,čo má chlapa vojaka,tak tu slzite s ňou ake krásne, ako jej držíte palce a sucitite. A tuto hen. Paralelné dokáže zjavne chlap žiť ,napríklad aj Patejdl to dokázal a aj dieťa splodiť .... Kľudne mohli žiť v rámci možností normálne a rodicak sa minie jedna radosť, takže ak sa tento tu rozhodol,že už nedá,tak nedal a ona ostala bez prachov. Koľko domácnosti v dnešnej dobe nemá rezervu a žijú od výplaty k výplate a sú dvaja? A tu zrazu normálne ,že waw ,ako je možné,že nemá prachy. A že prečo by mala dostať nejakú pomoc. Potom,čo sa dofrasa brali prachy ako pandemicke neviem čo od vidíš do nevidíš a pritom sa dovolenkovalo a pod. Pomlcim. Ak proste nejaká zúfalá ženská,aj keď blba a naivná má dostať príspevok,tak to mi fakt oči nekole. Trochu jemnosti by som vložila do niektorých príspevkov,či je téma vymyslená,či nie.

maciatkolulu
4. sep 2023

@banderaska29 štát by mal vedieť donútiť chlapa prebrať zodpovednosť. A ženám umožniť pracovať tak,aby vedeli skĺbiť rodinu a prácu. Nuž a najmä nesediet doma xy rokov a platiť to,mať riadne podmienky na predlzovanie rodičovský a pod. . Finančné sa má starať otec a matka,primárne. Keď to nejde podať ruku o Tom niet pochýb. Na štart
Lenže žiaľ na sk by bolo zrazu veľa odhodenych žien,lebo by veľmi rýchlo našli cestíčku ako to celé zneužiť. Takže za mňa. Vedieť vymôcť od otca. Keď majú iné štáty na to páku,mohlo by sa aj Slovensko priučiť.

vler
4. sep 2023

@banderaska29 mimochodom, suma ktora sa plati za zdravotku je pri narocnejsich zdravotnych ukonoch len zlomkov toho kolko realne stoja

lienka.7
4. sep 2023

@baskica a teraz žiješ kde? V dome? V byte? Kto zaplatí najom? Energie?
Je pekne ze sa staráš o sestru, ale žiaľ, stalo sa co sa stalo a slečna sa musí tiež postaviť tvárou k realite. 17 ročná na VS asi nie je, ale sirotský dôchodok ma vybavený? Brigádovala v lete?ty máš povinnosť sa v 1.rade postatat o dcéru, až potom o sestru. Mimo to, mas ju zverený alebo co? Keď nemá 18. Berieš na nu príspevky?
A co dedičstvo? Nie každý je tak chudobný, aby nemal aspoň vlastný byt (teraz myslím zdediť ho po rodicpch). Kedysi nemuseli brat hypo ako teraz.

banderaska29
4. sep 2023

@maciatkolulu to si uplne zhrnula, kiežby to tak bolo všetko možné, ako si aj napísala. lenže tu vo fórach je žena, ktorá založí diskusiu s cieľom ist napr., po pol roku do práce, lebo musí/chce, zlinčovaná väčšinou, že prečo chce odíst do práce od tak maleho dietata. v zahraničí je bežné, že materská "Dovolenka" trva pol roka a šup do práce. a ano, sklbit to znamena bud mat opatrovatelku, alebo platit jasle. čo máš mesačne palku jak blazon, ak samozrejme nie je po ruke babička. čo ale tiež nevidím ako riešenie, aby sa starí rodičia starali o naše deti. pomoct dočasne ok, beriem...

to prinutenie chlapov k zodpovednosti - dobrý napad, ale ako to docielit, ked len našmu štátu vládnu nezodpovední chlapi. príklad - pán inseminátor, semenodarca Boris Kollar, Fico a spol. milenka za milenkou. to je nie len osobnostne hrozné, ale po všetkych stránkach.

zmrzlinka2021
4. sep 2023

@banderaska29
@zuzana76
V prvom rade sa má človek vediet postarat sám o seba a na to musí byť zameraný štát. Štát, ktorý však chce z ludí robit poberatelov dávok a teda závislých ludí od statneho aparátu, nemá tento zámer, lebo potrebuje politickú moc, viď smer, sme rodina a pod.

V druhom rade, ak sa človek nevie postarat o seba, túto zodpovednost má prevziat vzdy jeho rodina, resp. v krajnej núdzi mimovládny sektor, cirkvi a spoluobčania atd.
Ak aj tu to zlyháva, az vtedy má nastupit stát.

V kazdom prípade, štát tvoríme tu všetci a môžeme pomáhať tam, kde vidíme priestor a zmysel. Ja osobne nevidím zmysel "pumpovat" peniaze do ženy, ktorá si spraví dieta s frajerom, ktorý si zije vlastný zivot v zahraničí. Radsej dám svoje peniaze tam, kde vidím aj ich reálny prínos.

zmrzlinka2021
4. sep 2023

@maciatkolulu
No v minulosti muzi tak rýchlo nezutekali, ale na druhej strane aj zeny boli ochotnejsie tolerovat vztah s alkoholikom, psychopatom, kurevnikom 😉

Realne keby zeny (schopné) mali zvazovat dosledne kazdy vztah a zalozenie si rodiny (myslím normalne sa vydat a az potom mat dieta), tak mozno 2-3 z 10 zien maju vlastne rodiny.

zial toto vzdy tu bolo, aj pred 500 rokmi - najst schopného jedinca do zivota, do zalozenia si rodiny nie je bezna a samozrejma vec. Lenze mnohe zeny napriek tomu idu do nefukncynych vztahov, lebo nechcu byt same a nechcu byt bezdetne...

lienka.7
4. sep 2023

@banderaska29 toto nemyslíš vážne, vsak? Ako a najmä prečo by im mal stat pomáhať?
A najmä čo máš na mysli pod tým presne? Dat im paušálne čo ja viem 500€? Keď nema peniaze, aj tak jej to vôbec nepomoze, len zálepí oci.
To nehovorím, že mnohé ženy neodpísali statu ani jedno jediné euro, napriek tomu maju rodicak. Za nic.
Tu finančnú rezervu si mohla tvoriť vopred (rozumej setrit) alebo si šetriť taktiež z materskej. Len to by nemohli byť fakt niektoré pologramotne a potom z rodicaku financovať to, čo ma zabezpečovať chlap a kvoli dietatu sa vychádzať aj z úspor co mali. Dieta je predsa spoločne, cize neviem, prečo by som mala všetko platit ako ja. sorry.

banderaska29
4. sep 2023

@lienka.7 čitaj všetko čo píšem.

lienka.7
4. sep 2023

@banderaska29 čítam, a v mnohom s tebou aj súhlasím. Ale nie v tomto. Prepac

banderaska29
4. sep 2023

@lienka.7
banderaska29

Dnes o 14:32
@zuzana76 ja som ani nemyslela konkretne autorku, teraz som si prešla aj jej niektoré odpovede a hlavne to s tymi nebankovkami čo riešila ešte v predoš. diskusií. to bolo tak celkovo myslené, ja poznám realne baby, ktoré tak skončili. že chlapovi zahorelo v rozkroku a odišli. musí to byt brutal situácia.

nečítaš 🙂

vler
4. sep 2023

@zmrzlinka2021 suhlasim.
Nahodou nedavno bol na ceskej stranke heroine.cz clanok "Jak naučit české ženy, aby si uměly vybrat správně manžela a otce pro své děti? Známe recept"
Kde autorka argumentovala ze je potrebne ucit ludi si vyberat pertnerov zodpovedne

ropucha6
4. sep 2023

No bohuzial, niektore zeny pisu sice drsne, ale pravdivo. Davno ste mali obe so sestrou byt v robote. Ze ste ostali siroty, to je velmi smutne, ale treba celit realite a prevziat nejaku zodpovednost za seba. Nie zit z RP a nejakeho pseudopriatela. Ak je v zahranici, davno mala byt rezerva vytvorena. Zahod hrdost, skus sa nakontaktovat na zvysok rodiny (tvojej, jeho), kamosov, nech ti pomozu preklenut toto obdobie. Jeho riesit sudne a hned si hladat job, docasne aspon brigady.

annelise17
4. sep 2023

@banderaska29 musím sa vyjadriť k príspevkom ohľadom pomoci od štátu. Aká je nízka a aké je drahé zdravotné poistenie.
Dovolím si tvrdiť že na Slovensku je jeden z najlepších systémov sociálneho zabezpečenia na celom svete. To, že dávky sú “nízke” závisí od minimálnej mzdy, denného vymeriavacieho základu konkrétnej osoby atď.
Pomoc ZŤP - na Slovensku má každý zamestnávateľ s určitým počtom zamestnancov povinnosť zamestnávať určité percento ľudí, ktorí sú ZŤP.
Zdravotné poistenie - úkony ktoré vykonávajú doktori či dokonca hospitalizácie v nemocnici alebo operácie sú omnoho, omnoho drahšie ako to, čo mesačne odvedieš do ZP. V USA napríklad keď nemáš kvalitné poistenie, ktoré je naozaj drahé a niečo sa ti stane, tak ťa to vyjde na tisíce.
Rodičovský príspevok - je to príspevok, to znamená že štát nám nechce poskytnúť životnú úroveň ala Švajciarsko ale pomôcť = prispieť, tak ako to vyplýva z názvu. Je 3 roky, to je výnimka, v máloktorej krajine ako sama píšeš môže žena byť doma 3 roky s dieťaťom s tým, že štát jej prispieva a hradí odvody.
Dôchodky - máme tu trojpilierový systém. Ľudia môžu vstúpiť do druhého a tretieho piliera a tým si značne prilepšiť. Dovolím si tvrdiť aj, že dôchodky sú tu vysoké. Z tej sumy to tak nemusí pripadať, ale percentuálne ani napr v Nemecku nedostane dôchodca taký vysoký podiel z pôvodnej mzdy ako na Slovensku. Dôchodci sa na Slovensku vôbec nemajú tak zle, ako si myslia.
Nebudem tu dávať výpočet ďalších dávok ktoré štát ponúka v rôznych životných situáciách, je ich naozaj veľa. Treba pozrieť do zákonov, napr. Zákon o sociálnom poistení.
Čo sa týka donútenia štátu chlapov platiť, existujú neodkladné opatrenia. Neviem si predstaviť ako inak sa to dá spraviť ako súdnou cestou, keďže aj ten chlap má svoje práva, my žijeme v právnom štáte a teda pre všetkých platí právo. Štát nás nedonútil žiť s nezodpovedným idiotom, prečo by mal za nás hasiť oheň.
Teraz nemyslím konkrétne teba, to myslím všeobecne, ak sa niekomu na Slovensku nepáči, notoricky sa sťažuje na systém, politiku, nízke platy a podobne .. buď nech sa odsťahuje ak si myslí, že inde je tráva zelenšia alebo nech začne robiť niečo sám od seba, aby sa mal lepšie. Každý si je strojcom svojho šťastia a ľudia, ktorí sa len sťažujú pri pive na nízke dávky a platy to ďaleko nedotiahnu. ✌🏻